Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: mart 2019

U DANU KRAĆEM ZA SAT SPORTA I SUNCA ZA OSMEH I ZADOVOLJSTVO NA PRETEK

  • Published in Razno

1mladost cent srb pancevo

Dan skraćen za jedan sat nije uskratio zadovoljstvo svima što vole prolećno Sunce, i što znaju da uživaju u čarima sporta.

Još uvek se nisu stišale strasti posle subotnje crno bele večeri u beogradskom ex Piniru, dovarni  prof Aca Nikolić, pobedi fudbalskog šampiona protiv "Provincijskog Urugvaja"šabačke Mačve, tek sa penala, devastirani ex šampion Partizan je "streljan" četvrti put zaredom. Napredak ga je u Kruševcu srušio, i pokazao da je Savo Milošević novi u nizu promašaja  kvrarteta dva Vučelića, Vazure, i "šerpice" Vuletića i dalje nadpredsednicima  devastiranog kluba.

Valjevo ima svoje nadpredsednike štetočine i parazite, malo manje od crno belog kvarteta

Jedan  iako uskraćen za 10-ak i kusur miliona narodnih para za 2019, zbog nenamenski potrošenog miliončeta i kusur, umesto da odgovara pred zakonom i da mu valjevska košarka konačno vidi leđa, posle sedmodevnog zatvaranja KK "kancelarije"  preko ličnog portparola najavljuje   za septembar  "Valjevo koš" turnir sa  evropskom velikanima, sve sa Miloradom Dodikom.

Drugi, što bi verovatno da se meša i u košarku da nije prvog, u beznadju lične gluposti i sujete, pored dva "kontrolora" kragujevačkih komunalaca, angažovao je i treću podguznu muvu da broji koliko dece svaki dan dođe na trening, sve u cilju racionalnijeg trošenja za 2019. predviđenih 14 miliona !

Svi drugi na valjevskim prostorima u danu skraćenom za jedan sat, uživali su u čarima prolćenog Sunca, radostima što sport donosi.

MLAĐI PIONIRI MLADOSTI NAJBOLJI U CENTRALNOJ SRBIJI

Na Prvenstvu Centralne Srbije u SC Mladost u Pančevu za seniore, kadete i mlađe pionire rvači Mladosti osvojili su 15 medalja.
Prva mesta osvojili su Uroš Kojić, Relja Lukić, Strahinja Dragojević i Miloš Ivanović kod mlađih pionira, Marko Ivanović kod kadeta i David Petrović kod seniora. Veljko Mitrović je bio drugi kod pionira, a treća mesta osvojili su seniori Bojan Marić, Bojan Đurđević, Aleksa Pušić, Nemanja Milutinović i Ljuba Jovanović, kao i Dimitrije Radovanović i Božidar Kovačević kod kadeta. U ekipnom plasmanu mlađi pioniri su osvojili prvo mesto.

                                             RVAČIMA VALJEVCA ČETIRI ODLIČJA

1RK VALJEVAC KG 4

Rvači drugog kluba iz grada na Kolubari RK Valjevac osnovanog 2015. od od 2018. u Prvoj ligi,  su nastupili u Kragujevcu sa 4 takmičara, i svi su oosvojili medalje.

Senior Hristijan Ćosić je bio treći, a tri kadeta su rvale finale. Srebrni su u kategoriji do 80 kg Aleksandar Ranković,  Kristijan Nožica do 65 kg, i Matija  Marković do 60kg. Ekipu je vodio iskusni Rade Marković   .

                                   ZLATO I SREBRO  ZA AK VAK U SMEDEREVU

VAK SMDRVO 1

Na prvenstvu Centralne Srbije u krosu u Smederevu najmladji član AK VAK Valjevo Matija Ristić (2010. godište) je pobedio u trci na 500 metara.  Lazar Andrić(2008) je bio treći, a Dimitrije Gajić 4. na 600 metara. ,  a Stefan Tešič(2004) na 1.500 šesti.   Tamara Panić(2008) nije nastupila zbog ozlede.

VALJEVSKE RUKOMETAŠICE I RUKOMETAŠI NIŽU POBEDE

Rukometašice ORK Metalac 2105  pobedile se stvarnu Crvenu zvezdu. Prredsednica Ana Gajić je odbranila tri sedmerca! Mirjana Obrenović(9 golova), Jovana Cvetković 5, Marta Beljić- Mosurović i Dunja Despotović po 4,i ostale Valjevke su brojale do 35, i samo 13 golova više, od crveno bele ekipe, kadre da se ravnopravno nosi sa domaćinom samo u prvih pola sata i rezulata  13:12. ŽRK Metalac sa 9 pobeda i tri poraza  deli treće mesto sa šabačkim Medicinarom 2.

U istom rangu Prva liga Centar rukometaši Metalca su bili bolji od Sinđelića 26:24, za četvrtu prolećnu pobedu, uz jedan remi i trenutno visoko 4.mesto sa 20 osvojenih bodova.

Da li zbog Sunca, ali  fudbal, u Valjevu živi samo na "malim" terenima jer veliki je rezervisan samo za nadpredsednika i njegov FK "prošlost".

 U zoni Kolubare i Mačve vodeći tandem je pobedio, Mačva iz Bogatića OFK Divce pored aerodroma 3:2, a Želja u Lajkovcu Brezovicu  2:0. Valjevski Radnički pokazuje sve veće interesovanje za viši rang. Potvrda je i novi trijumf, ovoga puta u Lešnici 3:2, pa je ekipa sa Petog puka i dalje samo tri boda u  zaostatku za vodećima. Ribnica i ljiški Spartak postaju "razjarena goropad". Gle bezobarzluka, opet su pobedili, i to treći put uzastopno u martu. Spartak u gostima Vrelo sport 3:0, a Mioničani u "osaki" samo sa 2:0. Zadrugar je odoleo u Krupnju i izborio je veliki bod(1:1).

U Okružnoj ligi Iskru je u Bukovici "ugasila" Mladost iz Dračića 2:1, i prošla još korak bliže zoni. Kolubara 2 je naišla na minu u Tvrdojevcu(1:4), aTešnjar u Tularima 0:2. Jedinu pobedu zabeležio ZSK i to 3:0 protiv Jabučja.

Read more...

METALAC SLOMIO I "KRSTAŠE" NA KORAK JE DO TITULE

  • Published in Boks

1METALAC BGDMetalac je zabeležio očekivano ubedljiv, šesti  trijumf u sezoni, ovoga puta  protiv beogradskog Radničkog 14:2 u Valjevu u 7.kolu Bokserske lige Srbije.

Meč na Studentu pred oko 500 gledalaca  obeležen je  ekspresnim pobedama, nokautom na nogama, sms porukama, ponudama da najbolji za par hiljadarki pređu u redove rivala, greskom  organizatora da meč zakaže u pogrešno vreme.  Leka Marković nije izgubio meč, ali i sudije  nisu bezgrešne, živi su ljudi. Novi trijumf potvrda je odlučnosti  svih u klubu da Metalac ovog proleća postane šampion države u boksu.

Janjić je posle kraćeg zagrevanja pokazao karakter šampiona, po dogovoru ekspresno počistio rivala Veljovića.Gledaoci su uživali u najatraktivnijem suđenju večeri Amele Melegi.1amela 1

1amela 3

1amela

Gavrilović nije briljirao ali je sudijskom odlukom 2:1 pobedio ni malo naivnog borca Cvetanovića.1gavrilovic

Grmuša je zgromio Magovca za nepuna dva minuta i potvrdio reprezentativne vrednosti.1grmi

1grmi 1

Velteraš Nikola Živanović je nadvisio u sve tri  runde  novajliju u ekipi Radničkog, Almira Memića.1dzoni zivan

Još  uvek sa rovitom arkadom reprezentativac Leka Marković je jednoglasnom odlukom sudija(?!) izgubio od Nikole Jovanovića, nekada juniorskog prvaka Evrope.

1leka markovicOdluka je izazvala burnu reakciju publike, pa je usledio 10-o minutni prekid, jer je u sudijski prostor pored panoa ispred publike pala plastična stolica. 

Meč je ubrzo nastavljen novim trijumfom sada je već jasno zašto ljubimca valjevske publike Milosava Savića.1savic

Gromovitim udarcima valjevski borac u poluteškoj kategoriji je za tili čas razbio odbranu još jednog novajlije u redovima "krstaša"  Miladina Kostića, do te uzdrmanog da mu je sudija zabranio da nastavi meč i spasao ga teškog nokauta.

Geard Ajetović je  poput Janjića i Savića ekspresno okončao borbu sa Alenom Mašovićem, koji je nastupio umesto Vlahovića.1GEARD A RADN BGD

Tačku na ubedljivih 14:2 za i dalje lidersku poziciju Metalca stavio je Mića Stanković. Boksovao je u drugoj brzini, taman koliko treba protiv Koste Božovića za overu i dalje liderske pozicije  valjevskog tima.

1STANKOVIC  radn bgdMetalac je večeras ponovo kompletirao tim, moćan da u poslednja tri kola šampionata pobedi na gostovanjima u Kragujevcu i Nišu, i naravno Vojvodinu u Valjevu.

Sms poruke, ponude, ucene i pretnje pojedinim bokserima, su dobro poznat rukopis, ali su samo još više očvrsle valjevski tim, sada još  istrajniji da zajedništom i izgaranjem na ringu  donese prvu titulu Valjevu u ekipnim sportovima, svidelo se to nekome ili ne.

U maloj grupi entuzijasta što vode klub, bokseri su prepoznali  časne i odgovorne ljude spremne da ispoštuju dogovor i datu reč, ali da i na svakom koraku stanu u odbranu integriteta i časti ove divne družine matadora ringa, koju bi poželeo svaki Grad da ima u svojoj sredini.

 

Read more...

TREĆI REMI ZA BESKRAJNU FUDBALSKU GLAVOBOLJU

  • Published in Fudbal

1bfc sum tel

Bod izuzetno značajan, ali samo treći od 12 mogućih osvojen je u Zubinom potoku. FK BK 2014 koga godinama urniše štetočina i fudbalski zgubidan i luzer  ne kao predsednik, već nadpredsednik  Milan Milinović je stigao do 21. boda protiv Mokre Gore u igri bez postignutog gola. .

Vladimir Krstić je "častio" drugove, bespotrebno kršeći discpilinu. Za tren zaradio dva žuta kartona.  Na sreću njegov izlazak se nije previše odrazio na igru gostiju iz Valjeva sposobnih da sačuvaju svoju mrežu i u drugom poluvremenu.

Fap je izgubio kući od Drine 1;2, pa je sad duboko u problemu sa Poletom pregaženim u Loznici 5:1. Ubsko Jedinstvo je pobedilo Slogu iz Petrovca na Mlavi 2:0 i učinilo uslugu  Valjevcima trenutno poravnatim po broju bodova sa Slogom(21).U derbiju Smederevo je povratilo lidersku poziciju pobedom protiv  Sloge iz Požege 2:1, a Tutin ima šansu da ga dostigne pobedi li u nedelju u gostima Jošanicu, Provo, pobedi li u Mihajlovcu stiže do 23 boda. Nova kvalifikaciona utakmica čeka valjevski tim naredne subote sa Fapom, trenutno 14-im sa 19 bodova.

U zoni Kolubara - Mačva poslednje nedeljno popodne(od 15,30) u martu obeležiće mečevi:OFK Divci- Mačva(Bogatić), Železničar- Brezovica, Boral(Lešnica)- Radnički(Valjevo), OFK Osečina- Ribnica, Vrelo sport - Spartak i Raševac- Zadrugar.

U Okružnoj ligi Koluabara Brđanac je pobedio  Ribnikara 2:0, a Rubribreza je bila bolja od  Pepeljevca u gostima 2:1. Derbi je danas u 14,30 u Bukovici: Iskra-Mladost,a vatre će biti u Tvrdojevcu gde gostuje Kolubara 2. ZSK dočekuje  Jabučje, Radnik igra tamavski derbi u Trliću, a Tešnjar ide na megdan u Tulare.

Read more...

METALAC IDE NA MAKSIMALNU POBEDU PROTIV "KRSTAŠA"

  • Published in Boks

1bkm radn bgd bilijarPretposlednji meč u sezoni konačno kompletirani Metalac boksuje sa  Radničkim iz Beograda na Studentu. Nema dileme  ambicije svih boraca Metalca je pobeda, a maksimalni uspeh i rezultat od 16:0 biće samo nova potvrda  ko je stvarno je najbolji u Bokserskoj ligi Srbije!

"Krstaši" su  u  Valjevo doputovali tek u 13,30 iako je merenje zakazano za 13.00.

Na merenju se pojavilo 8 boraca iz obe ekipe, a valjevski tim je apsolutni  favorit i pitanje je samo konačnog rezulata.

Janjić, Gavrilović, Grmuša, Živanović, Marković, Savić, Ajetović i Stanković imaju jedinstvenu poruku za poklonike boksa u Valjevu: Ošišaćemo krstaše na nularicu".  

Na "Krstu"Janjić je lako stigao do dva poena protiv večerašnjeg rivala Veljovića. Gavrilović će na "emigmu" i novo ime Cvetanovića. Magovac je otišao u kategoriju više Grmuši, i očekuje ga isti "tretman" kao i meču sa Gavrilovićem u Beogradu. Velteraša Nikolu Živanovića čeka još jedan novajlija u ekipi Radničkog, Almir Memić( u Beogradu boksovao Cigaranović i pobedio Lazara Stanojevića na poene). Povratnik  i reperezentivac Leka Marković je već  preslišao u Beogradu Nikolu Jovanovića, pa se večeras očekuje novi trijumf. Milosav Savić u poluteškoj kategoriji ide na još jednog novajliju "krstaša"  Miladina Kostića, kao i Geard Ajetović večeras u ringu sa Alenom Mašovićem umesto odsutnog Vlahovića. Konačno Miću Stankovića čeka isti rival kao i u Beogradu Kosta Božović, koga je as Metalca savladao bez ikakvih problema.

Posle 16:0 Lozničana u četvrtak na Lagatoru, zeleni su u prednosti 4 poena u sveukupnom bod količniku, ali imaju i meč više. Budu li "krstaši" večeras prošli kao "lale"  preksinoć u Loznici Metalac se vraća na lidersku poziciju i ponovo će imati 4 poena suficita u odnosu na Lozničane.

Meč: Metalac - Radnički počinje u 19.00 na Studentu.

Read more...

BLIC:" DOLAZE FENER, CSKA, IGOKEA" A KOŠARKAŠI METALCA GLADUJU TRI MESECA

 111kk mm sumice

U svakoj normalnoj državi kad neko radi bilo šta u suprotnosti sa Zakonom podleže ličnoj odgovornosti i sankcioniše se shodno učinjenom prekršaju. Predsednik je zatvorio  "kancelariju KK Metalac"  pa otvorio.

kkm aut

Dok momci što omogućiše Valjevu da i naredne sezone gleda kakvu takvu KLS, gladuju tri meseca sa svojim porodicama, poverioci čekaju svoj novac, a dug svakog dana raste zbog prispelih kamata , stiže proverena vest kao i septembra 2016. da se predsednik vraća posle dobrovoljnog skoro dvogodišnjeg izgnanstva.

 "U Valjevo u septembru 2019. stižu sa sve Miloradom Dodikom Fener, CSKA, Igokea" piše Blic.

Priča sa ukusom one  o VŠK-u  šampionu sveta u pomeranju figura na 64 polja.

Valjevo je poseban Grad u svakom pogledu.

Opljačkan lopovskom privatizacijama, a da niko nije odgovarao, u novom milenijumu odgajio je dve štetotočine i dva neviđena parazita u istoriji valjevskog svetu sporta, ubeđena da im ni Bog ne može stati na rep.

U košarci dinastija Đukanović vlada skoro 20 godine. Prisvojila je KK Metalac od vremena "žute kuge" i urnišu klub, i posle fudbala najpopularniji sport.

Za "samo" tri puta manje godina fudbalski primitivac i neznalica iz Virovaca uz podršku tamnavskog mentora, velikog kuma, uspeo je da uništi dva vodeća kluba u Gradu, i stvori mutanta  bez identiteta i bilo kakvog kvaliteta, samo sposobnog da troši narodni novac.

Vlast kao hipnotisana, kapom i šakom puni kase klubova što vode štetočine.

Milioni evra su protrčavali i prolaze kroz ruke parazita, sa efektom da danas fudbalski klub BK 2014, muku muči  sa pet trenera u pokušaju, i šakom podguznih muva mutant opstane u Trećoj ligi Srbije. Možda ih spase novi koordinator penzioner Alja, zadužen da broji i decu koja dolaze na trening.

U drugom daleko finansijski gabaritnijem klubu KK Metalac, posle decembarskog preCedničkog bankrota braća pokazuju da se ni pod razno neće odreći zlatne koke. Potežu sve moguće i nemoguće linije i veze da prežive i zadrže KK Metalac u ličnoj svojini, a 2020. ponovo na  teret Valjevki i Valjevaca.

Kancelarija KK Metalac  smišlja način kako preživeti 2019. bez narodnih 10, 15, 20 miliona, dinari su u pitanju, da ne bude zabune.

Poput priče o šampionu Evrope i sveta u šahu, zanimljivo je ne u biltenu crveno bele boje, već u visoko tiražnom  Blicu  autor teksta Vladan Tegeltija( piše uglavnom  "kad gori", prim aut) objavljeno je da će od 15. do 20. septembra biti odigran spektakularni tv turnir "Valjevo koš". Učesnici će biti  Fenerbahče, CSKA, Igokea i valjevski bratski klub.

Turnir ce otvoriti član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, potvrdio je predsednik prof. dr. Boško Đukanović, podsetivši da će ulaznice  moći da se kupe u paketu već od 5. maja". "Blic" je konačno obavestio javnost ko je predsednik KK Metalac imenom i prezimenom, u tekstu u kome dominiraju fotografije najmladjeg iz dinastije.

(https://sport.blic.rs/kosarka/domaca-kosarka-i-aba/spektakl-u-valjevu-na-teren-metalca-dolaze-cska-i-fenerbahce-a-na-celu-zeljko/85wj9qp)

Prvenstvo u KLS je završeno 17marta. Košarkaši Metalca su osigurali status u ovom rangu i u narednoj sezoni.4KKM KVARTET

Plate nisu videli od decembra, ali zato stižu svakodnevno obećanja da će dobiti ono što im pripada.

Plate su na žalost  samo kap u moru dugova. Postavlja se logično pitanje, što je i osnovni razlog borbe da se nikako ne otvaraju karte, i utvrde stvarna dugovanja, i potraživanja poverilaca.

Hoće li Dodik i još neko sačuvati dinastiju saznaćemo uskoro.

Jedino dobra stvar je što Grad Valjevo ima dovoljno kvalitetnih ljudi da otetu i zacementiranu  košarku vrate Valjevkama i Valjevcima, po cenu da Metalac konačno postane i formalno vlasništvo dinastije, ali ubuduće bez ijednog benefita od Grada Valjeva, kao što je do sada bio slučaj.

Read more...

VALJEVO ĆE SUTRA VIDETI ŠAMPIONA SRBIJE U BOKSU!

  • Published in Boks

bk m marija p1I pored kradje u Loznici Metalac je i dalje najbliži tituli šampiona Bokserske lige Srbije!

Ali neki bi da šampiona odluče izvan ringa. Sva je prilika da tako neće moći, iako politikanstvo uzima sve više maha.

Takođe pokraden u Loznici Radnički iz Kragujevca se pridružio Metalcu i prepovlašćenoj Loznici u trci za tron.

BSS je odmah posle meča Loznica - Metalac pokušao da dezinformiše javnost, neistinitim saopštenjem da je majstorica izmedju Metalca Loznice neizbežna posle 12:4 u Lagatoru. Valjevci dobro znaju da je na Avali pred ligu 2018. dogovoreno da će majstorice biti samo ukoliko svi parametri vodećih ekipa budu isti: broj bodova, medjusobni skor i sveukupni poen količnik, što je malo verovatno.

Metalac je pravovremeno uputio žalbu na ishod meča u Loznici 12:4 za domaćina, "spremnog" da pobedi 16:0!

Izveštač RTS sa derbija je prevideo par ključnih detalja.

Meč je bio na ivici prekida posle druge borbe, i očiglednog drugog uzastopnog poklona domaćinu. Pored opravdanih komplimenata Lozničanima i Aci Risimiću što izgara za klub, za brojnost, i podršku Lozničana svojim bokserima, ne čusmo ni reč o "primedbama" na suđenje.

RTS je medjutim dozvolio Srbiji i svima "što imaju pravo da..."  da čuju i vide  aktere.

Demolirano lice Jankovića kome je pobedu preglasavanjem kao i u prvoj borbi večeri Gurdijeljcu protiv Janjića doneo sudija Sarić, bilo odgovor ko je pobedio.

Više od milion reči kazalo je lice boksera Loznice, u odnosu na beb fejs Nemanje Gavrilovića bez ijedne ogrebotine.

Taj isti Sarić pošto su po nalogu BSS "sporne" mečeve bodovale sve licencirane sudije za takmičenje dolazi sutra u Valjevo.

Znači nije grešio u Loznici, iako malo veće i značajnije face u svetu boksa, nemaju dilemu da su Janjić i Gavrilović pobedili i pored divljanja njihovih rivala u ringu, ali ne i sankcionisanih.

Hoće li imati hrabrosti Sarić sutra da se pojavi u Valjevu?

Metalcu na Student stiže Radnički. Na Crvenom Krstu je "samleven"

Biće i sutra bez obzira na želju da Metalcu uzmu bod!

Svi u Metalcu su posle Loznice  duboko svesni da im rival više nije samo Loznica i "prijatelji" iz Beograda, što pokazaše lice na žrebanju lige, izmišljajući svoje Bergerove tablice, i određujući da Loznica prvo boksuje u Valjevu.

Posle 16:0 protiv Vojvodine Loznica je u suficitu za 12 poena. Metalac ima meč manje i bez dileme nastojaće da bez izgubljene borbe dobije Radnički.

Sinoć je za titulu zvanično kandidaturu za titulu potvrdio i Radnički iz Kragujevca, Ubedljivo je savladao Naissus u Nišu 12:4.

U Kragujevac za tri nedelje dolazi Metalac a u poslednjem kolu i Loznica.

Ponavljam, Kragujevčani su kao i Metalac drastično oštećeni na Lagatoru!

Žalba Metalca na meč u Loznici se i dalje "krčka" u BSS.

Podsetiću:

U mečevima: Gurdijeljac - Janjić i Janković-Gavrilović Vladimir Sarić je Miletićem i Živanovićem preglasao Kneževića( prvi meč je bodovao 30:27 za Janjića) i odlukama 29:28. Sandro Poletan je boksovao za Loznicu iako Valjevci tvrde da imaju materijalni dokaz da nije državljanin Srbije.

Meć u Loznici znači još uvek nije završen.

Metalac je nastupio bez povređenih, reprezentativca Markovića, Milovca i Ajetovića, pa nije nije teško zaključiti koliko je titula blizu kako reče oficijelni spiker " Loznici, najboljem klubu u zemlji".

Sutra na ring izlaze i konačno oporavljeni Leka Marković, a vračaju se Živanović i Geard Ajetović. Sa Janjićem, Gavrilovićem, Grmušom, Savićem,  i Stankovićem, tim šampiona!

Znači "nula" se smeši "krstašima".

A to što je meč sa Radničkim u terminu za košarku, a ne u nedelju, je potvrda da "malo" starije valja ponekad nešto i upitati.

I pored košarkaškog derbija u Beogradu, Student će sutra u 19 sati biti pun kao nikad do sada.

Valjevke i Valjevci, podržite i pozdravite istinske šampione Srbije u boksu!

Read more...

UG: RTS DA PRESTANE DA OBMANJUJE GRAĐANE ZAŠTO NE PRENOSI KVALIFIKACIJE ZA EP U FUDBALU!

  • Published in Mediji

UGUnited Grupa reagovala je povodom OBMANJIVAČKOG saopštenja Radio televizije Srbije, a u vezi sa pravima prenosa kvalifikacija za EURO 2020.

Saopštenje United Grupe prenosimo u celosti:

"Rukovodstvu Radio televizija Srbije očigledno je već prešlo u naviku da obmanjuje građane Srbije, jer nikako drugačije ne možemo tumačiti njihov odgovor United Grupi u kome tvrde da nisu dobili nikakvu ponudu da prenose utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine.

Da RTS nije u V.D. stanju, pomislili bismo da tamo vlada kolektivna amnezija, jer nas je neprijatno iznenadilo njihovo sinhronizovano prozivanje United Grupe u dogovoru sa ostalim televizijama - Prva, O2 i Happy, kada svi znaju da istina može biti samo jedna.

Krenimo redom. Čim smo otkupili prava na prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, već u decembru 2017. prvo smo se sa ponudom obratili direktoru RTS Draganu Bujoševiću, da otkupe pravo prenosa i utakmice kvalifikacija i Lige nacije, ali Bujošević na sastanku sa direktorkom Dajrekt medije, preko koje je ranije kupovao utakmice Lige šampiona, ovaj put nije pokazao interesovanje. Da jeste, bio je u prilici svih ovih godina i sam da nas kontaktira.

Ponudu je odbila i Manja Grčić, tada direktorka Prve i O2, sa obrazloženjem da ima premalo utakmica za ponuđenu cenu i da im nije isplativo. Ispred Pinka je predlog United Grupe odbio Željko Mitrović.

Kao što smo uvek publici u Srbiji želeli da pružimo najbolji program, sa tom idejom smo još 2017. otkupili i prava na utakmice kvalifikacija za Euro 2020. U toku ove dve godine smo zato i pregovarali sa televizijama sa nacionalnim frekvencijama, o čemu posedujemo sve dokaze.

"Uprava" RTS koja stoji u potpisu saopštenja u kome nas optužuju da im nismo ponudili da prenose utakmice, najavljuje da će da pišu UEFA i traže dokaze koje smo dostavili, a mi im poručujemo da mogu da ih pronađu u sopstvenoj arhivi. Ne mešamo se u kadrovsku politiku RTS, ali nemojte da građane Srbije sramotite i pred evropskim institucijama.

Sugerišemo da i neke druge televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su vam se tako ažurno pridružile u zahtevu, takođe pogledaju u svoje arhive gde će, crno na belo, videti da su odbile ponude United Grupe da otkupe pravo na prenos fudbalskih utakmica.

Javni servis koordinisano, uz dogovor sa nekim televizijama, pokušava da građanima opravda svoju nesposobnost, plasirajući lažne podatke i time dovodeći u zabludu građane Srbije. Posle prodaje prava na emitovanje jednoj od konkurentskih kuća na tržištu kablovskih operatora Telekomu Srbija, Radio televizija Srbije se ne može više nazvati nekomercijalnim javnim servisom, već komercijalnom televizijom, te stoga United Grupa neće ponavljati ponudu za prenos utakmica komercijalnoj televiziji Radio televizija Srbije. Zašto RTS nije kupila pravo da prenosi kvalifikacije za Euro 2020, V.D. rukovodstvo mora da objasni građanima na bazi činjenica, kao i šta radi sa ogromnim budžetom od 90 miliona evra godišnje koji građani plaćaju, jer im takmičenja od nacionalnog značaja očigledno nisu bila prioritet.

Umesto toga RTS bi, sudeći po njihovom saopštenju, da nam otme nešto što je mogao i sam da kupi. Pozivanje na zakon od strane televizije koja ne želi ni da pročita ili objavi ni jedan naš odgovor, iako na to imamo zakonsko pravo, dovoljno govori koliko se RTS drži zakona, a u to se svakog dana uverava i sve veći broj građana Srbije koji traži osnovno pravo - da budu istinito informisani".

Read more...

"MEDIJIMA KRITIČARIMA VALJEVSKE VLASTI MRVICA, ILI NULA NARODNIH PARA"

  • Published in Mediji

uns logo

Posle raspodele novca po konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja Grada Valjeva u 2019. godini, i činjenice da su najmanje novca(ili čak ni jedan dinar prim aut) dobili portali kritički nastrojeni prema gradskoj vlasti, oglasilo se i Udruženje novinara Srbije

"Rešenje o raspodeli sredstava medijskim projektima u Valjevu, 25,marta portali ocenuju kao „farsu“, „očitu nameštaljku“, bogaćenje naprednjaka“, odnosno da je novac dodeljen „gradonačelnikovim ljudima“.

U Rešenju stoji da je 7,3 miliona dinara dobio 21 medijski projekat,od 42 prispela, za pojedine valjevske portale sporno je što su novac za informisanje Valjevaca dobili mediji koji nisu iz ovog grada, već su iz Šapca, Beograda, Niša…

Novac projektima sa iste beogradske adrese – Džona Kendija 51.

Tri podnosioca projekta su dobila ukupno 1,6 miliona dinara na konkursu u Valjevu na istoj su adresi u Beogradu - Džona Kenedija 51 na trećem spratu, stoji na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Reč je o preduzećima „Info 24 Media“ i „In network solution“, kao i Udruženju građana „Zajedno do jednakosti“, a koji nemaju iste vlasnike. Njihovi vlasnici su Zorica Jelača i Marko Aćimović.

Napadnuti Marko Aćimović koji se predstavlja novinar Radio Valjeva dobio skoro milion dinara!

Beogradska preduzeća „Global Media Broadcast“ i „Info 24 media“, čiji je vlasnik Marko Aćimović dobila su 910 hiljada dinara na ovom konkursu.

Inače, preduzeće „Info 24 Media“, koje je dobilo pola miliona dinara, osnovano je 22. januara ove godine, odnosno dva dana pre raspisivanje konkursa.

Marko Aćimović je krajem januara 2019. godine napadnut  ispred Gradske uprave Valjeva na protestu „Udruženja boraca rata od 1990. godine“ dok se tražila ostavka gradonačelnika Valjeva, objavio je tada sajt televizije N1. Na sajtu ove televizije stoji da je Marko Aćimović novinar Radio Valjeva. Inače, Radio Valjevo  je  od marta 2018. godine je u stečaju.

UNS se raspitivao kod kolega iz Valjeva za Aćimovića i dobio odgovor da ga ne znaju kao novinara.

Podsetimo, portal „Blic“ 2012. godine objavio je da su Aćimović i Zoran Majdak, vlasnik kompanije u okviru koje posluje Radio Valjevo, uhapšeni zbog sumnje da su preko svojih medija „opljačkali građane kroz lažne SMS nagradne igre za oko 32 miliona evra“.

Udruženje građana „Zajedno do jednakosti“ i „In network solution“, čija je vlasnica Zorica Jelača na ovom konkursu dobili su ukupno 1.100.000 dinara.

Inače, preduzeće „In network solutions“ izdavač je portala kolubarski.info.

Na ovom portalu objavljivani su tekstovi protiv novinarke kolubarske.rs Darije Ranković sa navodima da je ona „samozvana novinarka“, i da „kontinuinirano neosnovano napada čelnike Srpske napredne stranke“.

Novac i mediju Radoice Milosavljevića.

Na konkursu Grada Valjeva 220 hiljada dinara dobilo je i preduzeće „Sos kanal plus“ iz Beograda, čiji je vlasnik kruševački biznismen Radoica Milosavljević.

Podsetimo, ovo preduzeće nedavno je dobilo regionalnu dozvolu za televizijsko emitovanje sa Avale.

Na ovom konkursu 210 hiljada dinara dobio je i projekat preduzeća „Media advertising” d.o.o. iz Beograda. Vlasnik ovog preduzeća je Aleksandar Milutinović, inače direktor „Sos kanala plus“, stoji na sajtu APR-a. Milutinović je od avgusta 2017. godine većinski vlasnik TV Apatin.

Najmanje novca portalima kritički nastrojenim  gradskoj vlasti.

Podnosioci projekta „Kolubarske“ d.o.o. iz Valjeva i Slavica Savić Vujanac PR Veb portali Vamedia iz Valjeva dobili su najmanje iznose na konkursu - 60 hiljada, odnosno 50 hiljada dinara. Portali kolubarske.rs i Vamedia objavljuju tekstove u kojima se kritikuje gradska vlast.

Inače, preduzeće „Kolubarske“ iz Valjeva izdavač je portala kolubarske.rs. Glavna urednica ovog portala je Darija Ranković.

Podsetimo, UNS je 2017. godine tražio od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita da li je Radio Valjevo zloupotrebio frekvenciju zato što je na svakih 15 minuta na ovom radiju čitano pismo Zorana Majdaka u kojem su vređani portal kolubarske.rs i Darija Ranković.

Majdak je januara 2016. godine na ovom radiju, na svakih 15 minuta, emitovao saopštenje u kojem je urednici portala kolubarske.rs pretio krivičnom prijavom jer je objavila izjavu zamenika gradonačelnika da su vlasnici Radio Valjeva tražili novac iz gradskog budžeta za plate zaposlenih u novembru i decembru 2015. godine.

Novinarki portala Vamedia Slavici Savić Vujanac je jula 2018. godine bio onemogućen rad jer je odbornik SNS-a na sednici Skupštine Valjeva tražio da prestane da kuca na tastaturi „zato što se ona čuje“.

UNS ne pominje portal mojsvetsporta.net do 2019. nije udostojen ni jednim dinarom od komisije. Nije prihvaćen  projekat "Svi smo mi deca jednog sveta sporta, ljudskosti i ljubavi"

1GRAD VALJEVO

Iako pored kritike vlasti zbog podrške Centrima troška u svetu spota, nudi način kako da valjevska deca svojim aktivnostima u toku leta u svom gradu zarade dovoljno novca za celokupni sport Grada Valjeva. U bliskoj budućnosti, baš tim novcem kroz letnje sportske igre, bila bi izgrađena  Valjevska Arenu, sa  sportskim objektima i šoping poslovnim centrom.

Portal Moj svet sporta jedini u Gradu Valjevu kritikuje vlast zbog štetočinskog delovanja parazita u tri Centra sportska troška. "SPORTSKE AKTIVNOSTI" u tri kluba svode se na neodgovorno i štetoćinsko trošenje novca namenjenog sportu. Ovakvom politikom KK Metalac je pred nestajanjem zbog utvrđenog nenamenskog trošenja novca u 2018.

U komisiji za dodelu i direktorka valjevskog muzeja.

Rešenjem  Grada Valjeva formirana je komisija za ocenu medijskih projekata u sastavu: Miloš Lazić, Danijela Ivanković, Aleksandar Simić, Jovan Stojić i Jelena Lekić-Nikolić.

U Rešenju stoji da su svi novinari, osim Lekić-Nikolić mastera u kulturi.

UNS su u Gradu Valjevu rekli da je na predlog Udruženja elektronskih medija “ComNet” izabran Miloš Lazić, na predlog Društva novinara Niša Danijela Ivanković, a na predlog PROUNS-a Aleksandar Simić.

Prema saznanjima UNS-a Aleksandar Simić novinar je Studija B, Miloš Lazić lista „Srpski telegraf“, a Jovan Stojić novinar u penziji. Inače, Jovanu Stojiću su u martu odbornici Skupštine Grada Valjeva dodelili godišnju nagradu ovog Grada za informisanja i društveno angažovanje.

Jelena Lekić-Nikolić prema javno pretraživim podacima direktorka je Narodnog muzeja u Valjevu.

Sporna javna nabavka za informisanje Grada Valjeva

Podsetimo, koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Lokal Pres) zbog raspisivanja javne nabavke za medijski sadržaj upozorila je Grad Valjevo da finansiranje usluge informisanja nije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i tražila od gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da obustavi ovu javnu nabavku.

Grad Valjevo 6. marta raspisao je javnu nabavku „za usluge informisanja javnosti“ u iznosu od 4,15 miliona dinara kojom se traži „praćenje i izveštavanje o radu organa Grada Valjeva, javnih preduzeća i ustanova“, kao i da se ove informacije „mogu objavljivati i više puta dnevno, a na zahtev naručioca,

Read more...

JUNIORSKI TURNIR "VALJEVO 2019:TRIJUMF MEGE I VERE DA JE KOŠARKA NEUNIŠTIVA

 1 jt va cz mega 1U  protekla tri dana istinskim prijateljima košarke u  ispunjenoj  hali sportova 15.septembar, a  večeras nikad brojnijoj poseti u 2019, je  završen 8. po redu turnir juniora i to trijumfom Mega Bemaxa. Mega je  u finalu bila bolja od  Crvene zvezde 91:85.1jt mega 1

1jt cz

 

Treća je Olimpija bolja ovoga puta od samo 4. Partizana, pored Ljubljančana učesnika svih turnira.

1jt olimpija

Slede Cibona, Lokomotiva Kubanj, Budućnost i domaćin ekipa U17 HOPES Valjevo.

Mvp turnira je Petar Kovačević Mega Bemaks.

1jt mvp sasa v

U najboljoj petorci  pored Kovačevića su: Jaroslav Njago Lokomotiva Kubanj, Egor Sitnikov Olimpija Ljubljana, Luka Tarlać Partizan, Nikola Manojlović Crvena Zvezda.1jt ptorka

Prvi strelac je Lukša  Buljević iz Cibone.

1jt igor

Da je košarka sistem sa sposobnim, vrednim i nadasve stručnim i uspešnim ljudima, a ne osioni, bahati, nezajažlivi pojedinac, štetočina i parazit okrenut isključivo svom interesu i samoreklamiranju, i nepotizmu bez granica, pokazao je trodnevni Juniroski turnir U17 Hopes Valjevo 2019.

Festival mladih košarkaša viđen tokom protekla tri dana u valjevskoj hali sportova 15,septembar je bio centralni događaj evropske  košarkaške mladosti   prvog prolećnog vikenda.

Braća Rusi i Lokomotive Kubanj sinoć na zajedničkom druženju svih aktera turnira na "Lovcima" javno su se obratili prisutnima. Biranim rečima su govrili o ličnim impresijama, ali i doživljaju iz bajke momaka što se večno pamti, a preleteli su samo pola sveta da bi stigli u Valjevo.

Nestvarni osećaj srdačnosti i iskrene ljudske pažnje prepoznali su svi učesnici turnira.

Celu priču realizovala je ekipa valjevskih košrkaških zaljubljenika, dokazavši svoju neizmernu privrženost košarci, ali i znanja da turnir protekne čak i bolje nego što to rade profesionalci iz Evrolige, jer tamo nema ni trunke opuštenosti i iskrene ljudskosti iz srca i duše. Sve se svodi na puki profesinalizam i izvršavanje zadataka.

Večerašnje finale Mega Bemax - Crvena zvezda bilo je na nivou junirskog finala fajnal fora Evrolige.

Dva sjajna protivnika nadmetala su se demonstrirajući znanje i umeće kakvog je danas malo čak i srpskoj seniorskoj košarci. Mega Miška Ražnatovića je stigla do trećeg trijumfa u Valjevu, i na korak je do i dalje neprikosnovenog Partizana. Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića odbranili su pobednički pehar osvojen drugi put prošle godine. Zašto je pala Zvezda,iako je imala opipljivu prednost u poslednjoj četvtini. Kada je trebalo stići i prestići rivala Mega je stegla odbranu, a crveno bele je slomio neuhvatljivi Kovačević serijom koševa i bravura svojstvenim samo momcima sa predispozicijama da budu veliki igrači.

Petar Kovačević je bio bez premca na turniru, a poput Mege i ostale ekipe imale su perjanice u svojim redovima, tako da žiri nije imao težak zadatak da odredi najbolju petorku turnira.

Gest organizatora za svaku pohvalu je da najboljima pehare, medalje i dres košarakaške valjevske legende Miloša Teodosića, uruče ne od juče stvarno najbolji valjevski košarkaši, konačno kapiten Aleksandar Saša Vasić i protekle sezone konačno u Valjevu Igor Đuković, zavređuje posebnu pažnju.

Pored Grada Valjeva u prilici da košarkaški, i u svakom drugom pogledu bude promovisan, najveći dobitnici su valjevski klinci  ekipe U 17 HOPES. Odmerili su snage sa vršnjacima već posvećenim košarci, i sada definitivno znaju, šta im je činiti ako ozbiljno žele da uče, a imaju od koga, i kasnije da igraju ozbiljnu košarku.

Imajući u vidu da "Kancelarija" ne radi 7 dana, ne čudi što su na prvom mestu iz ljubavi prema košarci, turnir ispratila 3-4 trenera iz kluba, osuđenog voljom potpisnika da pomentog obaveštenja prvi košarakaški klub nema ni dinar dotacija od Grada Valjeva u 2019.

Ali zato Grad Valjevo su posetili brojni treneri, skauti, agenti, menadžeri i imali su šta da vide i čuju.

Kako reče predsednik Organizacionog odbora Aca Blažić, čovek sa rejtingom itetako uspešnog privrednika na prostorima Zapadne Srbije, večeras je počela priprema, za 9. Juniorski turnir "Valjevo 2020".1jt aca bKao i uvek biće novosti, a cilj je da do jubiranog 10.turnira u Valjevo stignu posle Rusa, Kinezi i Ameri, kako bi naš Grad bez čije podrške se ovo ne bi dešavalo, bio istinski centar košarkaškog sveta.1jt krajKako rade neme sumnje, uspeće, jer pobednici se lako prepoznaju!

Read more...

ČETIRI ODLIČJA MLADIM ATLETIČARIMA VAK 014 NA KROSU "FRANJO MIHALIĆ" U BEOGRADU

  • Published in Razno

1vak bgd

Mladi atletičari valjevskog VAK 014 nastavljaju da potvrđuju talenat i posvećenost Kraljici sportova. Odlično pripremljeni, vodi ih trener Vladimir Bogdanović, u mladosti sprinter par excellence, član  šampionske štafete Partizna 4X100 metara, zablistali su u Košutnjaku na krosu posvećenom velikanu jugoslovenskog maratona Franji Mihaliću, i osvojli  4 medalje.

Najmladji Matija Ristić (2010. godište) je pobedio u trci na 300 metara. Milan Marković(2006) na 1.000 metara  i Dimitrije Gajić (2008) na 500 metara osvojili su srebrne medalje, a do bronze je istrčao Lazar Andrić(2008) na 500 metara.

Bez  medalja su ostali Tamara Panić(2008), na  500 metara, bila je šesta, i Stefan Tešić rođen 2006. godine, 7. na 1.500 metara.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas