Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: maj 2020

DARKO JE BOG ZA UB, A BOBA ZA VALJEVO JE...

1VA 14 10 2019

Drugi čovek SNS i prvi čovek grada Uba Darko Glišić podržao je javno u Valjevu kako sam kaže "dobrog i poštenog čoveka, koji je mnogo toga učinio za grad" i partijskog druga i kolegu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića  na isteku četvorogodišnjeg mandata sa efetkom "duplo golo".

Za koalicione partnere iz SPS je konstatovao:"Jedino znaju da navuku sakoe, stave crvene kravate, i za sve svoje neuspehe upere prst u koalicionog partnera SNS"

Kakvu će reakciju izazvati stav Darka Glišića kod građana Valjeva, više ih je  od 77.000 sa pravom glasa, pokazaće izbori 21.juna.

Da je kojim slučajem predsednik naprednjaka i države SR Srbije Aleksandar Vučić kandidovao za gradonočelanika grada Valjeva umesto Bobe Gvozdenovića,  Darka Glišića kneza Tamnave - Crne reke,  grad Valjevo bi odavno imao svog starog-novog gradonačelnika umesto najgoreg u poslednjih koliko li godina, Gvozdenovića, alijas konrada-19.

1va ss 27 4

Mesto Ub smešteno izmedju Gunjevca i Sovljaka, danas se zove grad Ub, sa trenutno nešto više ili manje od 6.000 stanovnika.

UB CENTAR

UB“ znači „mesto“, od latinske reči "urb". Staroslovenska legenda kaže da je mesto nastalo u vreme vladavine kneza Kocelja, a ime je dobilo po njegovom bratu Slavoljubu, tako što se vremenom ime istopilo i ostalo ostalo samo"Ub"

Crkva i manistir u selu Dokmir je najznačajnji kulturno istorijski spomenik cele Tamnave, potiče iz 15.veka, kada je obnovljen, što samo ukazuje da je nastao mnogo ranije.

U svojim memoarima nastalim u prvoj polovini 19.veka Ub  pominje prota Mateja Nenadović.

"Varošicu Ub su podigli za vreme Turaka u XVIII veku...."

Crkvu  Hrista spasitelja nalazi se na  ulasku iz Valjeva na Ub, ispod Vučjaka, a po tvrdnji meštana izgrađena je novcem  Stanka Subotica- Cana žapca.

Ljudska civilizacija na područje danas opštine Ub, datira od vremena Vinčansnke kulture, pre 5.000 godina pre nove ere, a u Čučugama postoje tragovi iz bronzanog doba.

A Ub danas grad, posle više od 5.000 godina, za samo nepunu deceniju vladavine Vučića i Glišića živi svoje, ne zlatno, nego dijamantsko doba.

Akva park se pravi pored otvorenog olimpijskog bazena, kažu biće lepši od " onog u Aranđelovcu, i poslednja je u nizu bez kraja investicija Glišićeve administracije. Vredna je za sada 600 milina dinara. Turizam će da procveta jasno je već danas. Svako će poželt da uživa u čarima atrakcije sa 10 i više tobogana i odžakom na čijem vrhu je gnezdo za rode. Urediće se do leta i otvoreni olimpijski i mali bazen smešteni u okviru budućeg letnjeg kompleksa.

Akva park je samo vrh svega što se radi i što je urađeno na Ubu u vreme gradonačelnikovanja Darka Glišića.

Zgrade policijske stanice i opštine(započeti u vreme vladavine DS) su završene.

UB sup i so ub

Uređen je  trg u centru Uba, izgradnjena hale sportova, uređenjo je korita reke, postavljani su  novi mostića.

UB HALA SPORT

Velikih radova je sve više.

Vreljanin Nemanja Matić je da se ne naljute Zvizdarci, Pambukovčani Trlićni i ostali Ubljani, iako proteran kao neperspektivan sa Marakane,  dobacio je više od svih tamnavskih zvezdica i zvezda. Mančester Junajted i Čelzi su Nemanjin reper uspeha, a tereni sa veštačkom travom u Vrelu i kod Fazanerije, i "Murinjiv" bilbord  u gradu pored "veštaka" su mera vrednosti i uspeha momka iz Vrela u svetu fudbala.

UB NURINJO

ub murinjo

Poslednjeg dana maja  treba podsetiti na još radova administracije  Darka Glišića.

Murinjova slika na bilobordu pored  fudbalskog stadiončića sa veštačkom travom, tribinom refelektorima,led bilbordom, još jednog manji teren sa atletskom stazom kod "Školarca", zatim novo ruho delom natkrivenog stadiona Dragana Džajića.

ub dzaja

 

UB VA 0 1 9 11 19

Ub ima više stolica na tribinima svog stadiona i ostalih stadiončića, nego dece koja pikaju loptu, smem li reći u gradu Valjevu

Neumorni i preambiciozni Darko Glišić pokazuje delima kako se ponaša odgovorni gradonačelnik Uba, ali i koliko "voli" Valjevo podržavajući Gvozdenovića, meti sprdnje srpske javnosti  konrada-19.

Rekonstrukcija, dogradnja objekta OŠ Milan Munjas i izgradnja zatvorenog bazena tik pored škole započeti su u avgustu 2019. Pliivaće se već u oktobru 2020.

UB SKOLA BAZEN

UB BAZEN SPOLJA ZATVOREN1

UB BAZEN UNUTRA ZATVOREN1

Nova zelena gradska pijaca završena za 9 meseci i od ovog maja je u funkciji.

UB PIJACA 1

UB PIJAC 1

Ulice su ispeglane, gradi se obiliaznica oko grada Uba. UB ULICE

Preko Radljeva i Stublenice, kažu Tamnavci do  auto puta  MIloš Veliki koji ide kroz avliju Glišića ima samo tri kilometra. Noću na naplatnoj rampi sija  skoro kao u Las Vagasu.

UB AP RADLJ

UB AUATO PUT

Autobuska stanica Ub je u novom ruhu,  a Strela Ub vozi, ne staje. Ime je nasledila od  nekada Valjevcima dobro poznate  Strele - Valjevo, nestale kao i sve drugo vredno, ali ostalo u sećanju u građana Valjevu.

UB AUTOBUS STAIC

Na Ubu kasne samo radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja. Oročeni su da budu završeni za 200 dana u avgustu 2019.

UB DZ

Pekara "15 septembar" ona valjevska je na Ubu, zanimjivo je baš i odakle su  nove gazde jedinog do skora sačuvanog brenda grada na Kolubari Valjevske pivare.

1VALJEVSKA PIVARA

Zgrade sa led bilbordima niču kao pečurke posle kiše na Ubu.

UB LED BILBORD

Zida se i u Valjevu, ali se i seče.

VA KADINJACA 1

Juče je posečeno drvo u "Kadinjači" simbol vremena i istorije.

VA KADINJACA

Prepušteno gazdi da radi šta hoće. Grad Valjevo nije odgovoran za dela na privatnom posedu. Možda i bude posle 21.juna, ako se neko od nadležnih stavi prst na čelo i upita se, da li je grad Valjevo  možda mogao da kupi "KADINJAČU" pravom preče kupovine.

U Valjevu su 4.februara 1804. posečeni kneževi Ilija Birčanin i Aleksa Nenadović.

Započeta  javna seča poštenih, hrabrih i mudrih glava, nije prestala od 1804. godine do danas.

Posle kneževa, nisu posečeni, poniženi su Sulunci. Prinuđeni su bili da   kod kralja prose da bi preživeli. Decenije  obnove po okončanju Drugog svetskog rata, overilie su po nalogu   "demokratske vlasti". Zasmetali su im im čak i "nepodobni" heroji-antifašisti.

Stvarano skoro pola veka je  uništeno preko noći.

Bila je dovoljna decenija da Valjevo od najperspektivnijeg grada u Jugoslaviji postane avetinjski grad, danas sa dometom  predgrađa Uba.

Na sreću Valjevo je kao i Srbija nepresušan izvor dobra i ljudskosti, neuništivo je.

Ma koliko zla bilo, dobro će se  kao i uvek izboriti,  i  na kraju će ga pobedi

Samo teško će biti u gradu u kome prvaci vodećih stranaka  vide perspketivu i boljitak, sa prioritetima poput konrada ili sa zagovornikom  ekspanzije malog fudbala.

Zajednička crta karaktera oba partijska prvaka Glišića i Milićevića je navijačka pripadnost. Obojicaa su zvezdaši. Ja sam partizanovac, a protiv zvezdaša nemam ama baš ništa. Prijatelje ne određuje  crveno ili crno bela boja, već nešto mnogo važnije,čast, dostiojanstvo i  poštovanje.

SNS  prvaku Darku Glišiću  kapa dole za sve urađeno na Ubu, i naravno za nedirnute grafite crno belog sveta, itetako prisutnog  u gradu Ubu.

UB PFCaSamosvest kaže da bi svaka "akcija"  izazvala reekciju sa nesagledivim posledicama.

Drugi SPS prvak Đorđe Milićević oduvek je bio  malofudbalski orijentisan. Ljubav je otišla predaleko, pa mu čak ne smeta  ime privatnog kluba malog fudbala, valjda zato što je vlasnik kluba sin SPS. Oči bode samo saznanje da je Radov tata  uvek uz vlast, a trenutno na stažu u SNS-u.

Biće da je malofudbalski fan ipak u pravu zbog svoje orijentacije jer veliki fudbal  je najkiminalizovanija priča na Balkanu i svako normalan beži od njega kao đavo od krsta.

Mudar je Milićević. Zna dobro  kada sve ovo što se dešava prođe najvažnija sporedna stvar na svetu biće ponovo fudbal, NE MALI, kao i uvek samo VELIKI FUDBAL!

Zaboravne i zaslepljene nije na odmet podsetiti.

Veliki fudbal  u Srbiji je podređen do koske "najpoštenijem" šampionu. Sa  ljudima od "integriteta" sposobnim da prelome "kuću srpskog fudbala" do te mere je moćnim da LL liga  mora da se proširi. Niko neće ispasti, a aktuelno  prvenstvo je skraćeno. Sve to se dešava u sezoni koja traje. Sa 11 umesto 4 kola scenario iz 2017. bio je moguć. Partizan je uspeo da uzme namešetno i poklonjeno prvenstovo. Sudbinu ne treba ponovo izazivati, a Prvaliga nek se igra, dok ostali ako nisu prošli mogu kupiti sebi mesto u "prvom razredu" voza koji vodi u propast.

Zato  je danas u LL ligi titula već proslavljena, to  posle prvog od 4 umesto regularnih 11 kola. Zanimljvo je baš  29.maj, čudne li koincidencije sa datumom pre 29 godina. Valjalo je prišiti i slaviti  novu zvezdicu.

Sa "doktorom" fudbala, inače  poznatim kako reče Tole Karadžić "licem  sa poternice" , od silnih obaveza  da kao optuženi stigne do suda i ispašta ako ima razloga,  i strategijom osmišljenoj u kabinetu vođe crveno belog ustanka novembra 2011.  svedoci smo beščašća fudbalskih ljudi u vremena u kome živimo.

 Na snazi je još jedno pravilo iz 2020.

"Ona"  mora biti prva!

Ako nije  prva, a treba da ispadne iz lige sezona se poništava.

Svedoci smo da  "ona" može  po ČETRVTI put na svoj način stići do  Evrolige, jer je teren  kao i u fudbalu sve manje važan. Bitno je da se vrti lova.

Beščašće u fudbalu i skoro  u celom svetu sporta je kao i kovid-19 došlo iz politike.

Vakcine za korona virus nema, ali ima ljudi časnih i spremnih da kaži ne nečem što je gore od korone, a to su  prevara, laž i kleveta !

A za  svakog ko neće da bude akter političkog i svakog drugog beščašća potrebna je  samo  hladna glava, malo mudrosti i naravno hrabrosti za prepoznavanje svega što ne valja.

U fudbalu i košarci Zvezda ima po dva tima, dok u Španiji tu privilegiju nemaju  Real i Barselona.

"Iluzioniste" i pobornike  ideje  da "simbol srpstva" može da "stavi tačku na crno beli svet"  prepoznao je dok su zagovornici bili u pelanama  Duško Radović. Ostavio im je poruku:

"Nije lako ali je lepo voleti Partizan,  jer za  druge se navija, Partizan se voli.“

Partizan je danas  Valjevo!

Vapi da bude samo svoje valjevsko, slobodarsko, nezavisno. Da  bude  grad uverenja  da se može otarisiti konrada i sličnog zla. Da sa svojim časnim i posvećenim Valjevkama  i Valjevcima može izboriti bolju budućnost, nemerljivo bolja od ove u najavi umišljenih da su nedodirljivi i jedino podobni, i samim tim nezamenljivi, spremnim na sve, ša čak i da se odreknu prividno "nezamenljjvih" samo da bi i dalje "jahali".

Pomoć "prijatelja" kolaboracionlista, i malih veliko huškačkih ideloga i prodavaca magle je provaljena, iako nije potrebna nikome.

Dosta je bilo otimanja svega što vredi, lažnih investitora, puteva u najavi, deljenja kapom i šakom NARODNIH PARA fejk njuz, i mejnstrim obožavaocima lika i dela  jahača apokalipse, specijalaca za satirenje nezavisnih medija, sejača laži i medijskog mraka.

I najviše ljudi i dalje uživa gledajući fudbal.

U Valjevu su nestali sa stadiona još malo pa biće decenija. Tužno i ružno!

Vratiće se ljudi fudbalu, čim zlo nestane.

Dobro znamo kome je fudbal predat i zašto.

Biće stadion u Parku Pećina ispunjen ponovo, do poslednjeg  mesta ali  samo  pod  jednim uslovom. 1VA PARK PPECINA11

Da gubitnici, centri troška, paraziti podrepaši, identifikavani jednim imenim, štetočine, nestanu netragom kao što si u došli. Moraće samo da polože račun građanima pred nadležnim institucijama.

Narod je nepredvidiv i mnogo jak.

Ko ne čuje glas i potceni snagu i volju naroda sigurno neće pobediti.

Read more...

LOKALANI FRONT NA SPASOVDAN BACIO RUKAVICU "KONRADIMA!

1lf predajaliste 1

Grupa građana Lokalni front Va-Slobodni ljudi, na Spasovdan  je zgradi valjevskog parlamenta Gradskoj izbornoj komisiji predati listu sa 20 kandidata za odbornike u Skupštini grada Valjeva.1lf predaja liste5

"Za vrlo kratko vreme sedam stotina slobodnih građana Valjeva svojim potpisom podržalo je listu Grupe građana LOKALNI FRONT VA - SLOBODNI LjUDI, kaže  Dragana Dragišić, kandidatkinja sam za odbornicu u Skupštini grada. Izborna komisija je proglasila izbornu list pod rednim brojem 5.

1lf predaja liste1

Simbolično, na  Spasovdan, u pet do dvanaest, LF VA SLOBODNI LJUDI predvođen članovima  buduće odborničke grupe profesor Ljubomir Radović je predao l istu i poručio.

"Za ovaj događaj ovo  udruženje se  pripremalo skoro tri pune godine. Od srca smo zahvalni građanima Valjeva za potpis i podršku našoj listi, prvom koraku pred svim događajima u narednih više od dvadeset dana. Kandidati Lokalnog fronta Va obratiće se Valjevcima sa mnogo mesta i na mnogo načina. Govorićemo ono što i inače govorimo:ovde smo da se borimo protiv korupcije, da se borimo za javnost u radu organa grada, da se borimo za poštovanje svakog dinara koji građani Valjeva uplaćuju u budžet. Nećemo zaboraviti borbu za zdravlje naših sugrađana ugroženih sve zagađenijim vazduhom, niti borbu protiv razbacivanja novca Valjevaca u javnim nabavkama".
Radović  ima poruku  za  kolege,  buduće odbornike.

"Budućim odbornicima Lokalnog fronta Valjevo porućuje da će svojim ponašanjem, argumentovanim nastupima, racionalnim predlozima svima davati primer. Vreme je da se morač i moral i etika vrate u skupštinsku salu,  i da Skupština postane mesto gde će pristojni ljudi na pristojan način ozbiljno rešavati probleme Valjeva. Mi smo ljudi koji osim ovog grada nemaju drugo mesto za život, bez dileme je Ljubomir  Radović.

lf predaja liste4

Gradska izborna komisija danas je proglasila izbornu listu "Lokalni front Ba-Slobodni ljudi" za predstojeće izbore raspisan eza  21.jun 2020. i to por rednim brojem 5.

Već su proglašane izborne liste: 1. „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, 2. "Ivica Dačić  Socijalistička partija srbije (SPS), Jedinstvena srbija (JS) Dragan Marković Palma“, 3. Aleksandar Šapić – Pobeda za Valjevo, 4. Velimir Ilić, Dragoljub Krstić – Pobeda, Nova Srbija – Narodni blok.

Read more...

ĐORĐE MILANOVIĆ ČOVEK IZ NARODA SA VALJEVKAMA I VALJEVCIMA DO POBEDE

1SPS 00 DJOLE NAJ

Odvažno svestan u kakvo grotlo ulazi Đorđe Milanović, uspešni privrednik u JKP Vodovod i aktuelni šampion sa Metalcem u boksu danas je imao vatreno krštenje u ulozi kandidata za gradonačenika Valjeva.

Posle četiri godine najgore vlasti, uz predhodni sramni period "žutih" i kriminalnih privatizacija, otimanja, prodaje u bescenje  ili uništavanje svega što je građeno i sticano pola veka, SPS itetako odgovoran za period od poslednjih 10 godina pre početka novog milenijuma, podmladio je svoje redove u gradu Valjevu. Sa  novim snagama i elanom ulazi i junske izbore da ispravi svoje greške, i "namere teške" svih svojih ljudi, do sada pristunih u politici.

Mlad čovek, uspešan privrednik najpre u JKP Vidrak a sada JKP Vodovod Valjevo Đorđe MIlanović je prihvatio izazov i upustio se sa timom pobednika u tešku neizvesnu ali fer borbu.

1SPS DJ OO1

Bez podrške predsednika države, rezervisane za kandidata napredljaka za gradonačelnika Lazara Gojkovića, danas je pokazao da može, za sada, i bez vetra u leđa Beograda da pliva. Iako bi da ga  u blato  baci, ne od juče, kvazi mejnstrim medij,  besprizornim klevetama i fejk njuz objavama, za divno čudo još uvek nesankcionisan, za sve što rade u "interesu" naprednjaka.

MIlanović je danas je kao kandidat za gradonačelnika ispred svoje partije decidono odbacio sve optužbe i klevete da je on umešan u objave oko  izbeglica i njihov navodni dolazak iz Austrije u Srbiju, pa čak i u Valjevo.

“Odgovorno kažem da sve napisano, objavljeno i rečeno nema apsolutno nikakve veze sa Socijalističkom partijom Srbije, naravno i sa mnom. Ja lično i moja partija, apsolutno osuđujemo svaki vid prljave kampanje,u kojoj ću se ponašati korektno i odgovorno,bez ijedne ružne reči bilo kom od protivkandidata

1SPS 1 DJOLE SAM

Kandidat valjevskih socijalista za gradonačelnika nije imao čast poput Vučićevog Lazara Gojkovića, da dobije podršku predsednika države naprednjaka, a juče i ministra Ljajića na Divčibarama, i da obeća etno tržnicu na valjevskoj planinskoj lepotici.Čak nije ni pomenut da je kandidat za gradonačelnika gde je to trebalo da se kaže, javno .

Milanović je poput Lazara Gojkovića Valjevac, takođe mlad obrazovan čovek.

SPS 1 VA SPS

Uspešan je menadžer. Ponikao je u narodu, otuda i nepodeljena podrška, trn u oku naprednjaka,  pre svega mladih sugrađana obrazovnih, ambicioznih koji vole svoj grad i žele da žive i rade u Valjevu.

Mladim Valjevkama i Valjevcima reper uspešnosti u životu su znanje i stručnost stečeni na državnim fakultetima. Oni ne mašu partijskim knjižicama, a trange-frange diplomama, ne "overavaju" stručnost i radna mesta. Državne diplomce boli što za pošteno i velikim trudom izborene diplome, strepe za svoja radna mesta, sa platama koje vređaju ljudsku inteleginciju.

I stariji kao i mladi Valjevci ne vole što niko normalan ne voli.

Stariji znaju da oproste, ali ne zaboravljaju bespravno oduzete penzije, i traumu posle gotovo dvomečnog bezrazložnog apsa, jer svi preživeše koronu i "konrada"

Baš zato u Đorđu Milanoviću je Valjevo prepoznalo zrak Sunca, nadu da se može živeti bolje i isključivo svog rada.

Preko glave im je bahatosti preko noći politikantski postavljenih likova da im piju kriv, i vređaju zdrav razum. Nisu zaboravili da je samo za četiri godine njihov grad postao kasaba, a varoš ispod Vučjaka  raste u  "prestonicu".

Sa jasnim stavom da samo sa mladima Valjevkama i Valjevcima, delom njih je bio i danas okružen, Đorđe Milanović je poput legendarnog gladijatora Spartaka, izašao u Arenu na megdan lavu. Favoritu predsednika države.

MIlanović je započeo predizbornu trku za gradonačelnika Valjeva bez megalomanskih obećanja kula i gradova.

Prepoznao je da posle  4 godine ničega i previše bačenih narodnih para, da Valjevke i Valjevci svoje poverenje žele da ukažu čoveku od integriteta sa harizmom pobednika i uspeha.

1SPS DJOLE LEVI RAKUS

Milanovoć nema dilemu bude li dobio poverenje da su Valjevke i Valjevci svih generacija prioritet svih prioriteta.

Mladi i njihova budućnost su u prvom planu.

"Od besplatnih udžbenika za sve školarce i užina, do školskog i omladinskog sporta sportske dvorane dostojne 21.veka, i prepunog fudbalskog stadiona" su prvi koraci budućeg gradonačelnika.

1SPS DJ OO1

Ne zaboravlja Milanović da fudbaska pošast traje skoro dve decenije, a najintinzivinija je  poslednjih osam godina, od kada je najvažnija sporedna stvar na svetu "klinički mrtva". Shvatio je da dolazi vreme pozitivne karme, smena   negativne, odnosno odlazak sa scene umišljenih da su nedodorljivi.

"Uredićemo postojeće školske sportske terene. Sportska hala je priorietet, a gradski stadion će biti funkcionalan i moderan. Posvetićemo se i  sportskim terenima u našim selima".
Kandidat socijalista dobro zna da bavljenje sportom pospešuje zdravlje,i da dinar uložen u sport - je automastki tri dinara manje u budućnosti za zdravstveni sistem.

1SPS DJOLE MRGUD SAM

Ulaganjem u školski i omladinski sport usmerićemo decu u zdrav život. Zdravlje ljudi je najvažnije, a da bi ga sačuvali i "popravili" prioritet će biti i opremanje Opšte bolnice Valjevo i Doma zdravlja. Imamo kadrove za najteže izazove i to je naše veliko bogastvo.

Valjevo ima najčistiju i najzdraviju vodu, a zadatak budućeg gradonočelnika biće borba za čist i nezagađen vazuh

" Borimo se svi i doprinosimo smanjenenju zagađenja vazduha. Toplana značajno doprinosi rešavanju ovog problema. Na daljinski sitem grejanja priključeno je novih stotinu hiljada kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, a sada umesto zagađivača fosilnih goriva, koristi se gas. Bićemo zadovoljna tek kada Valjevke i Valjevci budu udisali čist vazduh. Besplatni  priključci biće pomoć građanima da pređu na čistije energente i poboljšaju energetsku efikasnost svojih domova”, insisitira na jednom od važnijih priorortete Milanović

Smanjenju zagađenja vazduha doprineće i rasterećenje saobraćaja u centru grada. Kružni tokovi su neminovnost, ali se prioritet zna, kaže MIlanović

"Budućnost Valjeva je saobraćajnica Iverak – Nepričava i veze sa autoputem Miloš Veliki. Završićemo je pre svih rokova, povezaćemo industrijsku zonu sa autoputem i Beogradom. Proširenje nove industrijske zone, poželjni investitori nova radna mesta su cilj" ističe Milanović.

."Sistematična i socijalno odgovorna politika, kao i briga za naše siromašne i socijalno najugroženije sugrađane, biće jedan od najvažnijih zadataka. Obezbedićemo adekvatan agrarni budžet od najmanje 5% budžeta Grada Valjeva. Tim sredstvima ćemo dodatno podstaći nosioce poljoprivrednih gazdinstava mlađih od 40 godina da ostanu na selu".

O eventualnoj saradnji sa Lazarom Gojkovićem Milanović nema dilemu, jer ma ko od njih dvojice pobedi,  prioriet će biti isključivo interes građana Valjeva.

“Ljudskost i saradnja su najvrednije osobine ljudi. Prvo neka prođe 21. jun, građani neka daju svoj sud, a nakon toga ćemo sesti da razgovaramo bude li prilike o budućnosti. Ja sam uvek da se pruži maksimum. Ljudi smo i siguran sam da imamo isti cilj, da napravimo bolje i lepše mesto za život. Sve osim toga smatram da bi bio moj lični neuspeh”.

Za razliku od promocije  kandidata SNS Lazara Gojkovića u Valjevu kada je bilo i beogradskih medija pored valjevskih primetnih sa par kurtoaznih i isto toliko ozbiljnih pitanja, na današnoj pres konferenciji, takođe prvoj, ali Đorđa MIlanovića kandiadata SPS za gradonačelnika, bilo je pokušaja trandžiranja i  ulaska u "sitna crevca".

Utisak posle vatrenog krštenja obojice je da je mladost vodi.

Za Valjevo posle silaska sa scene "konrada" ako se ne ponovi scenario "Vesić", ali ne valjevski Rakija Vesić, već Goran Vesić, pobedi se mogu nadati obojica kandidata.

Momčina iz naroda, menadžer Vodovoda i akteulni šampion sa Metalcem u boksu, Đorđe Milanović,  danas je u egalu sa Lazarom Gojkovićem.

Adutu predsednika stranke i države, moćnog da raspalu zvezdu sačuva u Evoligi, a šampionu Partizanu uskrati dva trofeja, o "prepoštenom" fudbalu ne treba trošiti reči,i posebno rukometu, predstoji novi susreti na najvišem nivou, dok je  pojedincima iz SNS,a  još uvek na vlasti u Valjevu, zabranjen pristup na mesta gde se sastaju naprednjaci.

Đorđe MIlanović će i danas i sutra svaki dani biti tamo  gde mu je najlepše i gde se oseća najprijatnije. Biće sa svojim narodom, kao i svaki gladijator prepušten instiktu i sopstvenim umeću da se bori i pobedi lava u neravnopravnoj borbi.

1SPS 1 DJ SVI

Fantom i trovač medijskog etra nad Valjevom nekažnjeno će nastaviti da dreči kao drekavac iz tunela, bez posledica, sve dok naručioci fejk njuza ne shvate da sve što radi drekavac ide u prilog, ni manje ni više nego samo časnom i fer protivniku.

Read more...

"KONRAD": MEJNSTRIM MEDIJU 1,5 MILION GRAĐANA VALJEVA

mediji smrt fasizmuUdarnoj pesnici  propagande, zanimljivo je baš zahvaljujući "dejstvovanjima"  na njemu, tj. dotičnom   mejnstrim mediju, gde je postao prepoznatljivi "konrad"  zaključkom saopštenim lično na Štabu za vanredne situacije grada  26.maja iz stalne budžetske rezerve plaćen je rad VTV-a.

Ostali mediji ( fantom nije, niti može biti medij prim. aut) televizijske i radio stanice i naravno ALTERNATIVNI MEDIJI, ne postoje, I NISU NA "PLATNOM SPISKU" ZA DODELU NARODNIH PARA, očigledno smatra, da li još samo 24 dana gradonačelnik, treći na listi SNS na izborima 21.juna.

A to što su svoj posao  radili profesionalno, časno i odovorno i  posvećeno iz ljubavi i poštovanja prema istini za kojom vape  svi građani Valjeva, "konradu" očigledno nije po volji.

Sasvim je i razumljivo. Kod alternative, i retkih časnih medija nema poslušnosti, dodvoravanja, hvalospeva, lažne propagande za bilo koga.

DOMINIRA  SAMO ISTINA!

Na svu sreću alternativni mediji  rastu kao pečurki posle kiše,  aritmetičkom progresijom zahvaljujući povećanom broju izvora komunikacionih kanala kao što su društvene mreže, youtube...

 "Glavni" medij(i) se trude ali slabo uspevaju da  diskredituju alternativne medije, bez kontrole  uređivačke  politike i cenzure

"Umetnosti laganja" je bio životni moto  ministra za propagandu Rajha, Jozefa Gebelsa

"„Ako iznesete veliku laž i kada je stalno ponavljate, ljudi će na kraju poverovati u to”.

MSM je ubojito oružje  problikvano i "plemenitom demokratijom"  laži prevaru   osvoji “srca i umove” javnosti propagandom.

Uz pomoć alternatvnih  medija  plasirane laži imaju ogranićeni rok trajanja. Posledice propagande MSM-a dovele su do osvajačkih ratova, demonizovanja neprijatelja i stranih i domaćih, naravno i promocije lažnih  ratova protiv droge itd..

Gebels je bio u pravu kada je rekao:"istina je smrtni neprijatelj laži, i prema tome, istina je najveći neprijatelj države.”

Hilari Klinton je našla krivca, naravno alternativne medije za poraz  i pobedu Donalda Trampu na predsedničkim izborima.

 “Epidemija zlonamernih lažnih vesti i lažne propagande  je preplavila društvene medije tokom proteklih godina – sada je jasno da takozvane lažne vesti mogu imati posledice u stvarnom svetu.” rekla je kraljica laži.

Javnost se okreće  sve više alternativnim medijima, jer oguglala je na "objektivnost". Laži mainstream medija sve manje prolaze.

Internet postaje oružje istine. Objektivnost, realnost i istina pobeđuju "fabrike" laži.

Kakvu realnost Valjevo želi da li lažnu ili istinitu, imaće priliku da pokaže. Nešto više od  od 77.000 građana Valjeva, naravno živih, na izborima 21.juna ukazaće poverenje ISTINI sa kakvom želi da živi.

  A jučeranja istina glasi:

Nalaže se odeljenju za finansije Gradske uprave grada Valjeva nepotpisanom odlukom štaba, saopštio je juče prisutnima komandant štaba Gvozdenović:

"U skladu sa  "Ugovorom POV. br. 80-28/2019-01 od 24.09.2019. godine, iz stalne budžetske rezerve izvrši plaćanje iznosa od 1.641.600,00 dinara Vujić televiziji Valjevo za izveštavanje tokom vanrednog stanja ( u periodu od 18.03.2020. do 06.05.2020. godine ) , po računu broj 34/20 od 07.05.2020. godine. istom odeljenju se nalaže  da su skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04. 2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva: - Domu zdravlja Valjevo za nabavku zaštitne opreme, 3.200 komada rukavica – iznos od 46.080,00 dinara.

Komandant je naložio  subjektima od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje grada Valjeva da dostave izveštaj o radu za vreme vanrednog stanja Gradskoj upravi grada Valjeva, koja treba da pripremi zbirni izveštaj i analizu rada Štaba za vanredne situacije tokom vanredne situacije, prema smernicama za sadržaj izveštaja i elementima po kojima se izrađuje, dostavljenim u prilogu dopisa Sektora za vanredne situacije, Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu od 15.05.2020. godine i dostavi Komadantu i Načelniku Štaba za vanredne situacije najkasnije od 04.juna 2020. godine . Stručni tim Milan Mihailović, Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i dr sci. med. Branka Miholjčić, rukovodilac Stručno – operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija radi obilaska i kontrole primene mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID – 19 kod pravnih lica, preduzetnika i u ustanovama kulture gde postoji rizik od vraćanja epidemije.

To što su po svim "pravilima  igre" načelnik i rukovodilac penzioneri i u vanrednom i svim drugim tanjima pod zabranom, se ne vidi na njima, ali dokazuje krštenica.

I za kraj posle preksinoćne posete Novom Naselju i razgovora sa akriviistima i građanima izborni pik Aleksandra Vučića, kandidat SNS za gradonačelnika  Lazar Gojković je bio juče na Divčibarama na radnom ručku sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija  Rasimom Ljajićem.

Read more...

I DAČIĆ PREPOZNAO U ĐORĐU MILANOVIĆU POBEDNIKA I GRADONAČELNIKA VALJEVA

1VA NN DJOLE I DACICValjevski socijalisti iako na meti fantomske spin i medijske fejk njuz aždahe, sa dva Đorđa, kandidatom  za gradonačelnika MIlanovićem i drugim iza prvaka stranke Dačića, Milićevićem  juče su  pokazali su gospodstvo.

Džentlmenski su ukazali pažnji nezvanom gostu. Pokazali su da ne haju za toliku puta viđenu bahatost i osionost, uvrede, lažne optužbe, spinovanje i šta još bratije naprednjačke.

Svesni svojih grešaka u prošlosti, čvrsto su rešeni da sa mladim sposobnim stručnim i odgovornim ljudima, kao jedino moguće- servis građana, zajedno sa sugrađanima  Valjevkama i Valjevcima stignu do pobeda.

Duboko svesni da svaka laž ima  rok trajanja otrpeli su najnoviji cunami  fantomskog fejk njuz kvazi medija u etru i sličnih portala. Shvatili su da  bezgranična količina nesuvislih neistina, spinovanje i klevete  sve govori o naručiocima i izvršiteljima "radova".

Bezgranična količina gluposti očekivano kontraproduktivna,  predstavlja samo dodatni  vetar u leđa  besmilseno vređanim i optuživanima za izmišljena krivićna dela.

Katastrofalni efekti  po naručioca  izvođače kvazimedijskih radova i pored  zloupotrebe imena nekada  profesionalne i časne prve lokalne  radio stanice u Srbiji iz dana u dan sve više obezvređuju i unižavaju  rejting umišljenih da se do pobede na izborima stiže  ruženjem i podsmevanjem sopstvenom narodu.

Ivica Dačić je u nedelju 24.maja u Valjevu ponovo pokazao karakter i umeće vrhunskog igrača i mudrog političara.

Postavio je i odigrao  "utakmicu"  na nivou  Murinja i Klopa. Postizao je golove kad je hteo  u stilu Mesija i Ronalda.

VA NN B I DACI

Znalački je izbegao zamke u novinarskim pitanjima, ostavljući mogućnost da  države Austrija i Srbija rešavaju pitanja izbeglica, ako ih ima, i da migranti traže bogate zemlje,a Srbija je samo "prolazna" stanica". Nije se "upecao" ni na pitanje  o ličnim saznanju  vezanom sa "žilet žicu". Izbegao je da se "poseče"  na uticaj  fantoma na trovanje u etra u Valjevu, prepuštajući da "lokal" reši svaku  vrstu medijskog zagađenja.

VA NN DI PRES

Pozdravio je okupljene ljude i sačekao trenutak da dovoljno vremena posvesti  Đorđu Milanoviću.

dj i dacic

Ukazao je pažnju  svom  čoveku od poverenja, kandidatu za gradonačelnika  u gradu prezasićenom najprozemnijim politikanstvom,  ali sa spremnim naprednjacima  da posle četiri godine ničega ponovo bez okolišenja traži "drugu priliku" .

"Budi istrajan, mudar, i hrabar i odgovaran, dosledan  Valjevo je prepoznalo  tvoj rad i uspehe u valjevskom Vodovodu i sportu, titula šamiona  države Metalca je samo novi izazov pred nove veće, teže i neisvesnije. Vera u sebe, zajedništvo i posvećenost  su ključ uspeha. Vidim i čujem mnogo je mladih, koji  te podržavaju. Zajedno ćete pobediti" , poručio je prvak SPS Ivica Dačić Milanoviću.

Posle  Novaka Đokovića Ivica Dačić je prvi izašao  pred kamere i  javno  rekao "NE". Rekao je "ne" vakcinisanju  jer vakcinu protiv kovida.19  niko nije ni video, i niko ne zna šta nosi u sebi.

Đorđe Milanović je samo jedan od Valjevaca  častan, mlad, ambiciozan,  spreman je da se zajednički bori  za bolje sutra svog grada u svojih sugrađana.

VA NN DJ TRIO

Izložen neviđenoj i svakodnevnoj šikani, klevetama optužbama i lažima  trovača etra sa fantomskog medija i priduženih  fejk njuz satelita, svestan se ne sme podceniti ljudsku glupost, i  za naš portal je poručio:

1VA NN DJOLE10

"Glas istine i kritičko mišljenje  svih koji prepoznaju i reaguju na  zlo i pošast niko ne može ućutkati. Svako od nas nosi svoj pečat. Poštujem svakoga i ne osvrćem se na klevete i laži. O Lazaru Gojkoviću nikada nisam rekao lošu reč  i o njemu ne mislim ništa loše. Lazaru i svim drugim protivnicima na političkoj sceni  želim da bude akter "fer utakmice". Svako na svoj način,i časno i u beskompromisnoj borbi  potraže svoj put do pobede. Na klevete i neistene se ne osvrćem. Institucije sistema postoje da u skladu sa zakonom reaguju. Nisam ni  kadija ni sudija. Boriću su stručno i odgovorno kao i do sada. Radom i  rezultatima svog rada, sa svojim saradnicima i pre sevga mladima Valjeva podrškom građana sposobnim da razlikuju žito od kukolja, vratićemo urušeni sistem vrednosti i svima osmeh na lice"

VA NN DJ 1

Milanović je za naš portal eksluzivno rekao šta je suština budućeg delovanja,  ako dobije poverenje građana i postane  gradnočelnik Valjeva.

"U Valjevu će u najvažnijim sferama života  raditi mladi ljudi,odlučni,  stručni, posvečeni i odgovorni. Zdrava domaća privreda i subvencionisana poljoprivreda, turistička ponuda su budućnost grada. Besplatno  obrazovanje, udžbenici, ekskurzije. Besplatan  školski i omladinski sport, funkcionalna nova sportska dvorana i zatvoren bazen su ključni  korak da sport bude zadovoljstvo dece Valjeva a ne privilegija bogatih. Vratićemo oteti fudbal Valjevu, i stvoriti uslove da pored šampiona u boksu, grad Valjevo ponovo bude prepoznatljiv u regionu po košarci, rukometu, vaterpolu...Kulturne manifestacije će biti najvišeg ranga, kao i valjevsko  profesionalno pozorište. O redu i radu u medijima brinuće ljudi od struke. Sloboda javne rači je bogatstvo kao i voda, najčistija  i najzdarvija koju piju Valjevke i Valjevci. Konačno uradićemo saobraćajnica  do auto puta Miloš Veliki, i ljudi će  udisati  čist vazduh. Zajedništvom svih dobronamernih stvorićemo uslove da Valjevo ponovo bude  nezavisni  i suvereni srpski grad u Srbiji, umesto ovoga što j danas. Idemo složno i zajednički do pobede! Živelo Valjevo i svi časni  ljudi,  Valjevke  i Valjevci!

VA NNN DJOLE U NARODU

Read more...

BERTOMEUOV GLOBALIZAM BEZ GRANICA

el blackNema završetka Evrolige i Eurokupa, što automstski nagoveštaj prekida regionalne sezone u  ABA ligi.

Kontinentalna liga je završena i sve ostaje kao i do sada !?

Pošto su  mišljenje dali  igrači, po dvojica iz svakog od 18 evroligaških klubova, danas je  Jordi Bertomeu, predsednik i direktor Evrolige, vlasnicima 11 A-licenci (Barcelona, Baskonia, CSKA Moskva, Efes, Fenerbahče, Makabi, Milano, Real Madrid, Olimpiakos, Panatiinaikos i Žalgiris) predločio da je sezona završena.

Euroliga, kao ni Eurokup,  neće se igrati odlučilo je 11nosilaca A licence u Evroligi!?

Evroliga  je prekinuta posle  28 od 34 odigrana kola osnovnog dela.

Evrokup je ostao bez  četvrtfinala, iako je u NAJGOREM SLUČAJU SAMO u sedam UTAKMICA sve  moglo da se reši. Tragikomično je da se niko u Evrokupu ništa ne pita.

Gubitnika je mnogo a bez premca  je  istanbulski Efes, jedini se zalagao  za nastavak sezone. Ekipa  Ergina Atamana sa 24 pobede bila ubedljivo prva ispred  Real Madrida  i Barcelone (22-6). U  "ziceru" za četvrtfinale su bili  CSKA i Makabi (19-9),  a čak 9 klubova gajilo nadu za plasman medju osam.

Evrloliga ostaje bez šampiona, a  evroligaško ZLO  je najava identičnog scenarija i u ABA ligi.

Skupština deoničara ECA  je odlučila je i da će u sledećoj sezoni Evroligu igra istih 18 klubova pored  11sa A licencom. Na taj način u eliti ostaju: Himki, Valensia , Crvena zvezda, ASVEL-Lion, ALBA- Berlin, Bajern, Zenit

U Evrokupu 2020/2021.   učesnici će biti osam ovosezonskih četvrtfinalista (Partzan, Unikaha, Monako, Promiteas, Tofaš,  Uniks, Venecia i Virtus). Preostalih 16 aketra biće određeno po plasmanu u domaćim NEZAVRŠENIM ligama.

Kao i uvek do sada, Bord  Evrokupa predložiće  konačni popis koji će overiti  ECA, odnosno njezini deoničari.

Ostaje zagonetka po kom kriterjumu će pored  Partizan, ABA liga "nominovatii" aktere Evrokupa.

Jedini ispravan  zaključak je da evropski klubovi treba da sednu i da se dogovore s kim  i kako dalje, pošto današnje odluke  vređaju zdrav  razum.

Svi su uložili ogromna sredstva u svoje timove, ne samo 11privilegovanih(najdarežljivijih) platiša su sada u prilici da vedre i oblače.

Evropa ima krovnu organizaciju  FIBA EVROPA, a pored nje i  dovoljno mudrih košarkaških glava i klubova za razgovor i dogovor.

11 "velićanstvenih" i sedam čašćenih su prevideli da se u sportu sve rešava  na  jedinom mestu, a to je teren.

Politikasntvo najprizemnije toliko prisutno u svetu fudbala "primilo" se i košarci.

Globalisti su pali na koroni,  pašće i u košarci, jesen je blizu. A i u fudbalu im se ne piše dobro. Sport počinje da gubi sve više svaki smisao.

Read more...

IZ BAJKE "DRUGA PRILIKA" IZOPŠTENI GVOZDENOVIĆ DOŽIVEO GOSPODSTVO

 

VA NN B YALIVA

Posebnu privilegiju i čast imao je juče u Novom naselju odlazeći gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović. Prvak srpskih sociljalista Ivica Dačić niije zloupotrebio svoj  dolazak u Valjevo za kampanju i promociju kandidata za gradonačelnika Đorđa Milanovića. Pitanje je da li bi isto učinio predsednik naprednjaka, u kampanji 365 dana. Dačić je  ispoštovao  dogovor da kampanja počinje danas 25.maja.

1va nn dacic

Dačić se bavio se isključivo državim poslovima, predao  je  ključeve za 20 stanova ljudima surovom sudbinom prinuđenih da napuste svoja ognjišta.

Poslednji trzaj i nenajavljeno "sletanje" da li samo za široke narodne mase, odlazaćem, gradonačelniku Valjeva u Novo Naselje  donelo je najveću rolu i to pred sam kraj gradonačelnikovanja. 

VA NN B I ID I DJ M

Socijalisti su dočekali (ne)očekivanog gosta gospodski.

1va nn svi

Specijaslita za otvarenje školskih toalet prostora, ekspret za asfaltiranje seoskih puteva, ulica u prigradskim naseljima, Parka Pećina, ružitelj uoščlivo napadno na prečac ućutalih novinarki,   "ende" komandant Kriznog štaba, otvarač i zatvarač kafana, pijaca u vreme vanrednog stanja, izdašni platiša fejk njuz fantoma i medijskog pomračenja...  piroman u pokušaju "džez festa" i trke generala Đukića,  gradonačelnik Gvozdenović čašćen je kao nikada i nigde, i to od najvećih i najljućih protivnika, socijalista.

1VA NN DARIJA

Izašao je juče na binu, obratio se umesto predviđenog protokolom kolege mu dr Zorana Živkovića. Dodelio je par ključeva i jabuka srećnim ljudima, presecao vrpcu, slikao se u jednom od stanova sa sve ministrom Dačićem. Na kraju iako mu je greškom  ponudio na početku, preuzeo je kofu od juče i javno prilepka "prvoborca-julovca"  poznatijeg po nadimku  svojstvenom svom opredeljenju, i zalivao tek zasađen božur.

VA NN BOZUR BOBA Izostanak naprednjaka je bio napadno primetan iako Novo naselje slovi za veliku glasačku bazu SNS. Želja  trećeg na listi sačinjenoj  pre dolaska Lazara Gojkovića, da i dalje bude  prvi je bila očigledna. Na njegovu žalost, a možda je to bilo samo "optička" varka za publiku,  izopšten je i nedavno prilikom  posete Branislava Nedimovića nosica liste Aleksandar Vučić-za našu decu" sa zatvorenog, čak i za medije skupa naprednjaka kada je Nedimović jasno poručio : Glasajte samo za Vučića i Gojkovića !

Da li  je to nova jasno upućena poruka Gvozdenoviću da ga  čeka povratak  na radno mesto u Opštu bolnicu Valjevo, ili "druga prilika" i nastavak u protekle četiri godine urađenog "ništa i ničega"  saznaćemo 21.juna  kada građani Valjeva budu ocenjevali rad vlasti, pod uslovom da izbora bude.

VA NN B I DACI

Read more...

STANOVI U VALJEVU ZA 20 PROGNANIH PORODICA

va nn zgrada

Na svečanosti u valjevskom Novom naselju uručeni su  ključevi 20 stanova za izbegličke porodice sa  prostora eks SFRJ.

Danas, posle  dve ipo decenije  20 porodica ponovo  ima krov nad glavom.

1va nn sviiiii

Zgrada je napravljena  sredstvima Fonda regionalnog stambenog programa, kojim upravlja Razvojna banka Saveta Evrope.Valjevo je obezbedilo parcelu i infrastrukturu.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica je u svom obraćanju poručuo da su posle 25 godina  ljudu  prognani sa  svojih ognjišta prinuđeni na život u nedostojan ljudskog roda konačno u svpjim  novim domovima.

 "Verujem da ćete naći mir, sigurnost i bezbrižniju budućnost. Želim vam srećno useljenje, radostan novi početak i da se više nikad nigde na silu ne selite", poručio je Dačić novim stanarima zgrade u Novom naselju.

1va nn dacic

Zgrada u Valjevu za najugroženije izbeglice izgrađena je u okviru "Potprojekata 5" Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji, a na osnovu ugovora iz  2015. godine.  Najveći donatori  su naši prijatelji i partneri iz Evropske unije (EU), a važne karike u njegovoj realizaciji su UNHCR i OEBS. Vrednost "Potprojekta 5" je 52 miliona evra. Donacija iz Regionalnog stambenog programa je  38 miliona, a više od 13 miliona evra obezbedila Republika Srbije. Planom potprojekta treba izgraditi  1847 stanova i kuća širom Srbije.

Pero Kolajić  kao osmogodišnji dečak sa porodicom prognan je iz rodne Petrinje, stigao je u Valjevo. U ime svih porodica zahvalio sa se za novi dom.

"Ovde živi dobar i gostoljub i prvadoljubiv narod" istakao je komesar   za izbeglice ii migracije  Vladimir Cucić i podsetio.

Grad Valjevo  ne zaboravlja istoriju. Veliki spomenik Stjapanu Filipoviću  stradalom na jućerašnji dan pre 78  godina podseća na nadljudsku hrabrost mladih ljudi spremnih da ideale i slobodu ne odustanu po cenu života. U srcu tadašnjeg zla Steva je smogao snage da poslednjim dahom  kaže da će i zlu doći kraj". va nn cucic

1va nn seca

1va nn u stanu

Svećanosti u Novom naselju su prisustvovali odlazeći gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, pp SPS Đorđe Milićević, kandididat za gradonačelnika socijlasta Đorđe Milanović, i stotinak članova i simpatizera SPS i SNS.1va nn svi

Read more...

JUGOSLAVIJA ŠAMPION SVETA PRE POLA VEKA

kk jugoslavijaI pre pola veka bila je subota 23.maja1970. kada je Jugoslavija postala u Ljubljani košarkaški šampion planete.

Posle  šest srebrnih medalja Krešimir Ćosić je sa saigračima doneo prvo zlato Jugoslaviji na SP i to posle senzacionalne pobede protiv  Sjedinjenjih Američkih država 70:63 na Svetskom prvenstvu u Ljubljani. 

Svetska titula će zauvek  ostati upamćena kao  istorijski uspeh naše selekcije i uspostavljanju dominacije jugoslovenske košarke.

A sve je poćelo u deceniji između 1960. i 1970. Jugoslavija je bila druga na evropskim prvenstvima 1961. i 1965, treća 1963, osvojila je zlatnu medalju na nezvaničnom šampionatu sveta u Čileu 1966, bila druga na Mundijalu 1967. u Urugvaju, druga na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. i druga na EP 1969. u Italiji.

Svetsko prvenstvo u Jugoslaviji  se igralo u Sarajevu, Splitu i Karlovcu, a finalni deo u Ljubljani a dok je za utešni plasman reprezentecaijama domaćin bilo Skoplje.

Jugoslavija nije više imala Radivoja Koraća, godinu dana ranije astradao u saobražajnij nesreći ali  je selektor Ranko Žeravica maestralno spremio i vodi tim na SP.

Titula je kasnije maksimalno ispoltizovana, jer trijumf je došao u vreme, danas omraženog od aktuelnih političara. mrzitelja lika i Titovog dela.

A bio je i ostao za sve njih samo nedosnjani san. Lider  nesvrstanog. Trečeg  sveta i SFR Jugoslavije, Josip Broz Tito.

Zahvaljujući iznenađujućim pobedama Brazila nad SSSR.om i Italije protiv Amerikanac, Jugoslavija je dobila priliku pobedom nad Amerikancima kolo pre kraja osvojiti zlato.

"Tražim od vas da se koncentrišete. Da sada sve dogovore, pozive, autograme, planove za sutra, ostavite po strani i mislite samo na utakmicu. To od vas zahtevam sa punim pravom. To je samo dva sata od sada. Ka dvorani moramo poći što pre". rekao pred meč Ranko Žeravica za titulu  svojim igračima.

Pred izlazak na parket krcatog Tivolija Žeravica je motivacionom obraćanjem  podigao moral ekipe, podsećanjem šta  je bilo do ove večeri, a šta može da bude kada se utakmica završi.

"Generacije pre vas su osvojile šest srebrnih medalja. To znači da su šest puta gubile zlato. Ako danas pobedite ući ćete u istoriju kao prva ekipa koja je osvojila zlatnu medalju. Svi naredni uspesi vezivaće se i za vas"

"Tivoli" je grmeo, viorile se su se trobojke sa petkrakom zvezdom, brideli su dlanovi,pucala su grla...Skandiralo se: Jugoslavija, Jugoslavija.  

Dominirao je  transparent: "Luna vaša, zlata naša". Navijači su podsetili Amerikance da su  1969. sleteli na Mesec, a da Jugoslavija doleće do svetske titule.

Pravdu su delili Mađar Ervin Kašai i Urugvajac David Bensuan.

Američki tim iako ne u najjačem sastavu je bio  apsolutni favorit. Igralo se muški, na granici brutaliti faula. Pet igrača  je kraj dočekalo na klupi zbog pet penala. Simonović i Rajković kod plavih, a   Brodi, Mekdonalds i Smit kod Amera.

Sredinom drugog poluvremena nošena fanatičnom podrškom navijača Jugoslavija se "odlepila" i sigurnom igrom  sačuvala zlatnu prednost do  konačnog trijumfa 70:63.

Ćosić je igrao u svoim stilu, maestralno. Ubacio je 15 poena,  Skansi  14, a  treći centar  Rajković je dao 6 koševa, ukupno 35 naših  centara, odnosno   polovinu koševa. Nikola-Sveti- Plećaš, kasnije nesuđeni igrač Metalca, je briljirao sa  12 poena, Duci Simonović je ubacio 7.  Čermak 6 i Rato Tvrdić 4. Kod  Amerikanaca bolji su bili Keni Vilijams Tal Brodi, kasnije  zvezda   Makabija  i  Bil Volton, buduće NBA zvezde.

U meču bez značaja Jugoslavija   emocionalno ispražnjena, posle velikog slavlja je izgubila od d SSSR (72:87) bez uticaja na  plasman.

Zlato je ostalo u Jugoslaviji, srebrni su bili Brazilci, a   bronzni  Sovjetski Savez.

MVP prvenstva bio je Sergej Belov (SSSR), a u najbolju petorku ušli su Keni Vilijams (SAD), Modestas Paulauskas (SSSR), Pereira Ubiratan (Brazil) i Krešimir Ćosić. Prvi strelac turnira bio je Šin Dong-pa iz Južne Koreje sa prosekom 32,6,  Ćosić je bio 8.strelac šampionata sa  prosekom 17,3 poenas.

Zlatne medalje su  uručena u nedelju 24.maja a dan kasnije kao  rođendanski poklon jedna je pripala i predsedniku Josipu Brozu Titu. Nikolu Plećaš je bio u prvom planu jer na prijem je stigao bez brkova, što je Tito primetio. Na pitanje gde su mu  brkovi košgeter zagrebačke Lokomotive je uz osmeh priznao da ih je obrijao  zbog  opklade sa Ćosićem

"Brkovi lete, ako svojimo  zlato, i kao što vidite nema ih", reko je  Titu Plećaš.

Od predsednika  svi igrači su dobili poseban  poklonio zlatni sat Šafhauzen  sa posvetom.

Tragedija se dogodila tri dana kasnije. Od posledica srčanog udara preminuo je kršni Leskovčanin centar Trajko Rajković član OKK Beograda.

Posle Svetske titule Jugoslavija  je  poludela za košarkom.

Koševi su nicali kaoi pečurke posle kiše, na terasama,   banderama, zidovima, drveću ...

Valjevo je već imalo svoj Metalac, od 1973. tri godine  posle osvojene  svetske titule, u čak šest sezona zaredom član najjače  lige u Evropi sa nezaboravnim Lukom Stančiće, braćom Zoćom i Brankom Kovačevićem, Kecojevićem, Vojom-koskom Ilićem, Borisavljevićem, Jerinićem, kasnije Đurićem, Stevanovićem, Počekom, Đuricom... Lukinim naslednikom Pljakićem.

Na putu do zlata Jugoslavija je pobedila  Italiju 66:63, Brazil 80:55, Čehoslovačku 94:84, Urugvaj 63:45, SAD  70:63, i izgubila samo od  SSSR 72:87

Zlato su osvojili: Krešimir Ćosić, Petar Skansi, Nikola Plećaš, Damir Šolman, Ivo Daneu, Dragutin Čermak, Vinko Jelovac,  Aljoša Žorga, Ljubodrag Simonović, Ratomir Tvrdić, Dragan Kapičić, Trajko Rajković sa selektorom  Rankom Žeravicom.

U demokratskoj Hrvatskoj sport se piše od 1990, o milenijumskom uspehu se ćuti, slično je i u većini eks YU republika. Ko umišlja da istorija počinje od njega silno greši, jer kako je rekao Hegel:"Istorija sveta je napredovanje svesti o slobodi" zagovornici slobode ispadoše samo tamničari istorije i slobode.

Read more...

ANTIFAŠIZAM STJEPANA FILIPOVIĆA, SIMBOLA OTPORA I SLOBODARSKIH VREDNOSTI ŽIVI

1sf dj djdj 00Ispred grandioznog spomenika Stjepanu -Stevi-Filipoviću, partizanu borcu, heroju  i  simbolu antifašističkog otpora  zlu i pošasti 20, veka  na 78.godišnjicu pogubljenja,  na brdu Vidrak je položeno  cveće.

1sj dj m

Valjevo ne zaboravlja hrabro srce i  junaštvo revolucionara, borca za slobodu,   ali pamti i izdaju sprskih slugu i kvislinga okupatora.

U delegaciji SPS-a,  danas su  simbolu antifašizma  Stjepanu  Filipoviću i  žrtvama antifašističke borbe i borcima NOB-a,  počast odali Đorđe Milićević, Đorđe Milaniović, zatim  zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković, Darko Kostić,  Valjevo, gradski pravobranilac i kandidat za narodnog poslanika SPS, i  kandidati sa liste SPS za odbornike na predstojećim izborima.

"Da Srbijom koračaju slobodni, da se ne zaborave žrtve  pale za novi svet. Da stanemo na put neofašizmu, mora biti zajednički moto svih nas", poručio je  dr Zoran Živković.1sf dr zz

Devojke i momci, ali i svedoci tog vremena nisu zaboravili čin  besmrtnosti na oko ne visokog mladog  čoveka, a na delu  tog 22.maja 1942. besmrtnog  heroja porobljene Evrope i sveta.

1sf 2020 sps

Za "nemoguć slučaj" Stjepana Filipovića proglasili su gestapovci posle bezuspešnih  pokušaja da ga slome da  izda svoje drugove.

"Vođa komunističke bande, Srbin, Stjepan Filipović, rođen 27.januara 1916. godine u Opuzenu. Po naređenju 714 pešadijske divizije danas 22.maja 1942, godine  u 10 časova i 50 minuta Srpska državna straža obesiće naa pijaci u Valjevu".

Grestapovci su želeli  pogubljenjem Filipovića  da zastraše narod, a dobili su poruku da ih uskoro neće niti.

Stjepan je  žrtvovao sebe i  pokazao da hrabrost i sloboda imaju moć božanstva.

Zagrmeo je ispod vešala i lavinom PORUKA pozvao narod u borbu, za slobodu. Istrajan do kraja u  misiji revolucionara  u trenu je postao besmrtan.

Herakle je napravio dvanaest čudesa za dobro dobrih ljudi, i zato je Herakle najveći heroj antičkog sveta. I Tezej i Belerofont su isto tako heroji oslobodioci.  Naš je Obilić heroj oslobodilac kao i svi kosovski heroji

Zajedničko sa Stjepanom i Lazarevim vojnicima je bila  ideja o slobodi.

Mračne sile  božanstvo zla sotona, fašizam i nacizam Steva je porazio  činom  hrabrosti i  herojstva.

Idejom da sloboda  nema cenu ponizio je i ogolio  kukavičluk izdajnika

Steva je herojstvom  probudio  hranrost u  okupljenom prepadnutom  narodu. Pozvao ga je borbu za svoju slobodu, pokazavši da ljubav za ideale živi u svakom  čoveku.

Stjepan je  gledajuči smrti u oči  umro bez straha od smrti, pokazavši da heroj ostaje heroj i posle smrti, jer ideja o slobodi, o dobru i ljudskosti   nema ni granice, ni cenu.

 Kukavica  ostaje  kukavica, nemoćan pred istinom da  je javno ponižen pred idelaom  slobode, istine  i  pravde.

Ponizio je Steva  silu i moć fašizma,  i podanike nacista, izdajnike i sluge  zla.

sf stevancb

Glupi i zli  su ugasili  jedan život tog 22,maja 1942. ali su  snaga i nepokolebljivi karakter  slobodarskog duha pobedili i ne mogu se zaboraviti.

Danas  22.maja na Vidraku mladi ljudi i oni stariji, Valjevke  i Valjevci odali su u počast besmrtnom heroju. Poklonili su se  čoveku, revolucionaru, partizanu, borcu,  "nesrbinu", Hrvatu, za koga fašisti rekoše da je Srbin.

Mladi ljudi iz Socijalističke partije Srbije, sa identičnim idealima slobode pravde i jednakosti sa prvacima partije  Đorđem Milićevićem  i kandidatom za gradonačelnika na junskim izborima Đorđem Milanovićem,  iskazali nepokolobljivost hrabrost i spremnost da se suprostave  probuđenom fašizmu, i svakome ko veliča nacizam, i usudi da se da u slobodarskom Valjevu javno pred svima kaže "ende".

Sa  najstarijim sugrađanima  predstavnicima SUBNORA Kolubare i Valjeva, mladi Valjeva poklonili su se revolucionaru i javno pokazali da i u nijhovim venama teče krv predaka spremnih da se kao i oni od daleke  1804. do 1914, i 1941, na ovim prostorima  bore za slobodu ravnopravnost  i suživot sa svakom  ko želi da živi ko iskazuje ljudskost i želi da živi slobodno, od svog rada i u miru, a ne od izdaje  propagande i laži.1sf cvece

"Nastavićemo  najvernije i najdoslednije da čuvamo, branimo, negujemo   tekovine antifašističke borbe. Besmrtno delo Steve Filipovića je i naša ideologija borbe za slobodu, pravdu,  suverenitet  i jednakost medju ljudima" poručio je Milićević

1sf svi 1

U ime Okružnog odbora Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata(SUBNOR) Kolubarskog okruga Milorad Zarić dodelio je Đorđu Milićeviću, i Đorđu Milanoviću, zameniku predsednika GO SPS Valjevo priznanja  za doprinos u očuvanju tekovina antifašističke borbe.1sf 2020 subnor 1

MIlićević se zahvalio istakavši da mu je čast i privilegija što prima  priznanje, jer je odrastao i i stasao uz ideologiju  za koju je svoj mladi život dao Stjepan Filipović.

1SF DJ Z K M

"Sećanje na žrtve  i borce  ne sme izbledeti i budućnost mora uvek biti upoznata sa herojskom istorijom srpskog naroda. Pripadam generaciji koja gleda u budućnost, ali ću svoju ideologiju uvek poštovati i boriti se za nju. Borci NOB su nam ostavili u nasleđe da se i mi borimo za očuvanje tekovina slobode, na kojima je nastala moderna Evropa", poručio je u svom obraćanju prvak socilalista Đorđe Milićević.

1SF DJ K M 1

Povodom amandmana na predlog zakona o pravima boraca, Milićević je pojasnio zašto se zalagao za  preimenovanje  Ravnogorske spomenica u Antifašističku spomenicu.

"To  je samo borba za principijelnost, pravičnost, pravednost i solidarnost. SPS nije nikada bio za izjednačavanje četnika i partizana. Kada zakon postane nepravda, onda mi moramo da nađemo način da se odupremo toj nepravdi. Jedini legitiman i legalan način je da podenesem amandmane i da se borim za to. I drago mi je što sam imao podršku i SUBNOR-a, ali i svih boračkih organizacija", kazao je  Đorđe Milićević ponosan na crvenu boju kao simbol krvi svih boraca za slobodu, koja se ne poklanja već osvoja.

 U delegaciji SUBNOR-a  je  bio  osamdesetdevetogodišnji Nikola Kuzmanović, 22. maja 1942. godine kao jedanaestogodišnjak prisutan vešanju Stjepana Filipovića.

11sf 2020 deda 00

"Valjevo je toga dana bilo blokirano, niko nije mogao da izađe. Lupala su zvona i svi su morali da dođu da gledaju  vešanje Stjepana Filipovoća. Steva pozvao sve ljude u borbu protiv fašista, i radnike i seljake, Visoko podignutih ruku klicao je slobodi. Živela radnička, klasa!  Živela bratska Rusija, Živeo drug Staljin, dole Hitler! Smrt fašizmu, sloboda narodu", priseća se  Kuzmanović.

1sf 2020 borci 1

"Na teritoriji valjevske opštine četnici zaklali 136 muškaraca i 48 žena, među kojima je njima je bio i moj otac" ne zaboravlja Kuzamović teško vreme ni posle više od sedam decenija.

11SF DJ K DEDA

Spomenik borcima Revolucije u liku simbola otpora fašizmu besmrtnig heroja Stjepana Steve Filipovića delo je vajara Vojina Bakića podignut je  1960.godine na brdu Vidrak gde su sahranjeni mnogi znani i neznani junaci iz Prvog svetskog rata.

1SF spomenik vidrak VA 22 5

Mesto pogubljenja  Filipovića u blizni danas Doma omladine krase bista heroja i mermerna ploča okružena brezama.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas