Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: avgust 2020

NOLE JE NEPOBEDIV, MOTIV DO NEBA ZA VALJEVSKE "KLINCE" IZ VLASTI!

1nole sins njujork 1

"Ne znam kako sam  pobedio, večeras boljeg igrača od sebe" rekao je sinoć Novak  Đoković posle 7:0  u taj-brejku za finale na Sinsinati mastersu Njujorku.

Robert Bautista Aguto je poražen  saa 2:1 u setovima, a Novak je poručio na kraju meča: "Šansa je tu da se korisiti, a pobeda je  pobeda".

Večeras u dvosatnom finalu Novak je izgubio prvi set od Raonića 1:6. Ali silno su se prevarili svi što bi da otpišu najboljeg na planeti. Drugi je Nole dobio 6:3 a u setu odluke  Nole je stigao do 6:4. Nije bilo lako  jer serijom grešaka je Raonić je "čašćen" i brejkom. Usledilo je novo buđenje najboljeg na planeti i  Đoković sa dva uzastopna  brejka  osvaja   35. Masters.

Nole je stigao po broju trijumfa Rafaela Nadala. U Njujorku Novak je zabeležio 26. POBEDU U NIZU OVE SEZONE, i osvojio je 80 TITIULU U KARIJERI!.

 Šampiom i najbolji u svetu sporta na planeti je prošao golgotu u dva meča za nepuna 24 sata u Njujorku, ali i potvrdio  mentalnu i fizičku dominaciju, što nije u toj meri kvalitet Miloša Raonića.

Đoković je večeras duplirao broj osvojenih MASTERSA, što niko nije uradio do sada!

Nola za 48 sati čeka 1.kolo US  Opena, na putu do novog 18 grend slema!1nole s nj jork2

U moru obmana dreka, cika, vriska bili su e ogledalo  gubitničke i najgore vlasti u Valjevu u 21. veku samoproglašene za najbolju i vanplanetarnu.

1VA SO CRVENA

Na sreću od 18.avgusta su samo ružna prošlost.

Iz iste stranke stigli si "klinci" operisani od politike, ali sportskog duha, sa karakterom pobednika i sa visoko postavljenim ciljevima.

1laki i av k

Čvrsto rešeni  da konačno polažu da vlast može da bude  istinski servis građana, a ne kao prethodnici od 1990. do 18.avgusta uz narod samo na rečima, a na delima zlo i naopako po taj isti narod!

Novi tandem je je krenuo da radi bez pompeznih najava i lažnih obećanja.

Deluju već, a "čišćenje  i uređenje Parka Pećina, korita Kolubare na ušću Obnice i Jablanice su prva potvrda da se kreću od onoga što svi vidimo golim okom da ne valja. Momci idu  u dobrom pravcu.

Čeka ih veliki posao, svuda, od Kunica gde valja asfaltitrati samo nasuti put do jezera danas prepoznatog od ljubitelja prirode, pa dovesti u red delove raspuklog asfalta na magistralnom putu od Valjeva ka Bajinoj Bašti.

U srcu grada ulica Vuka Karadžića je sramota onih koji na sreću više nisu vlast.

Nameće se uređenje očajno tek urađene obilaznice  za Užice, već napadnute  metarskom   ambrozijom.

Na prvi pogled  upada u oči katastrofalno stanje u sportu, u raljama parazita i štetočina godinama unazad.

Tandem Gojković - Petrović odlučan je i odgovoran.

A u oblasti sporta  prioriteti su jasni kao i  ciljevi!

Valjevska Arena sa zatvorenim bazenom je planski osmišljena pred kraj  prošlog veka, i bez dileme GRADIĆE SE!

Ako može Nacionalni stadion u Surčinu, i šest manjih po Srbiji da se gradi, MORA se IZGRADITI i Valjevska Arena, po projekru  Vlade Slavice, taman za 12.000 mladih Valjevki i Valjevaca, od kojih će sutra neki biti i šampioni.

Mogu DECA  sutra postati šampioni i bez famoznih članarina, rak rane svih škola sporta.

Novac grada mora biti konačno usmeren na plate posvećenih stručnjaka i pedagoga.

Nekada su to bili već za mnoge zaboravljeni bardovi valjevskog sporta: Ješko Vidić, Bebica Milošević, Ljubisav Branković, Micoje Vasić, Luka Stančić, Slobodan Lazić...!

A nije nikakva tajna da samo stručni rad  može omogućiti talentovanoj deci da sutra neko od njih postane as poput  Teodosića, Nastasića, Matića, valjevskih odbojkašica Ane, Tanje Ljilje, Maje...

Valjevo danas ima što niko u Srbiji nema, Vladimira Đokića najvećeg i najboljeg košarkaškog trenera, prvaka Evrope 2015, kada mi je baš jedan od saradnika bio Lazar Gojković!

Vreme je za novi konačno pravi početak košarke, ali bez prava na već viđene greške. Metalac je zaključan, košarka je priorietet da izađe konačno iz blata.

Primer da se može i svojom decom stići do visoko postavljenih ciljeva je VK Valis.

Valjevo od ovog leta ima svoj hram boksa posle 30 godina, i prvog šampiona države 2019.godine BK Metalac.

Zlo je pobeđivalo, dobro je stiglo da pobeđuje, čak i da se izbori i konačno izbaci iz fudbala tragikomične fudbalske neznalice.

Mutant je na Veliku Gospojinu do te mere bio smešan u Gornjem Milanovcu da je skromni sastav Takova, bog zna kako ubačen u Treću ligu Zapad zahvaljući golmanu valjevske ekipe stigao do 1:1 i boda. Poznavajući komentatora današnje utakmice na tv-u što bolje obavešteni kažu naplaćuje svoje prenose, jasno je ko je odlučio da na gol stane momak sposoban da posle  centaršuta iz kornera umesto da odbije loptu, sa obe ruke je ubaci u sopstvenu mrežu, i  postigne autogol, jasno je kakve neznalice i dunsteri  haraju valjevskim fudbalom skoro 10 godina!

Tandemu Gojković-Petrović u borbi da se konačno sport izvuče iz višedecenijskog blata, i da se oslobodi štetočina i zgubidana, neće biti lako.

Ni  Novaku Đokoviću nije bilo lako u protekla 24 časa.

Ali ako je Nole mogao sinoć i večeras, pre toga i iz težih situacija,  da "ispliva" na pobednički presto, primer najboljeg se mora slediti.

Da bi ostvarili ono što sigurno je da žele, Gojković i Petrović moraju verovati u sebe, prepoznavati istomišljinike, boriti se i izgarati dok Valjevo ne dobije svoju Arenu.

ana i laza

Realizacija projekta Vlade Slavice će biti  potvrda da je Valjevo grad, a ne predgrađe varošice nazvane gradom, iako ima samo upola manje žitelja, od Grada sa više od 12.000 mladih, osnovaca, srednjoškolaca i studenata.

Kako reče  posebni Duško Radović:

"Tako nam i treba. Dok nismo priznavali da ima problema, nismo ih morali ni rešavati".

Problemi su spoznati momci rešavajte ih. Imate šansu da postanete ponos  grada Valjeva, borite se, izbora nema, pobedite i gradite VALJEVSKU ARENU!

Read more...

PREMIJERKIN VETAR U LEĐA VALJEVU I NOVOM GRADONAČELNIKU GOJKOVIĆU

  1ana brn u va

Premijerka Srbije Ana Brnabić tokom svoje prve radne posete  Valjevu JE potvdila   da grad  u prethodnom periodu nije bio  uspešan iako je  bilo prostora za uspešnije delovanje. Premijerka  Brnabić je  pružila podršku gradonačelniku Lazaru Gojkoviću, zameniku Nemanju Petroviću i celoj ekipi oko ova dva mlada ambiciozna, stručna, odgovorna i odvažana čoveka spremna da se se bore i izbore za bolju budućnost  svih gerenacija Valjevki i Valjevaca.

Premijerka Brnabać je u društvu svoji domaćina sa  ministrima Branislavom Nedimovićem i Zlatiborom Lončarem posetila  Tehničku školu "Milica Pavlović - Dara" budući  Regionalni trening centa, sa još 11 u Srbiji, gde će se spojiti obrazovanje i privredna delanost. Posetu Valjevu premijerka je završili  u Domu zdravlja gde je u toku nova rekonstrukcija. ana brnab pres

U svom obraćanju  u školi  imena partizanske heroine, profesora  Milice Pavlović-Dare, mučki ubijene u u Drugom svetskom ratu, i promenjenog  u Tehnička škola, premijerka je ocenila da je  ova  školska ustanovi medju  najboljima u Srbiji, što ju je kvalifikovalao   za jednu od 12  centralnih  za  Regionalni trening centara za obuku mladih i brže i lakše uključivanje  u privredu i zapošljavanje. mladim ljudima.

U setu pitanja portala MOJ SVET SPORTA,  i zvanično predatih pr službi  u Gradskoj upravi, a  upućenih  Anić Brnabić, tokom pres konferencije u Domu zdravlja potsetili smo  na reči predsednika:

" Srbija gradi  Nacionalni stadion i još 6 manjiih" 

Stadione se grade  u sredinama od kojih je većina manja od Grada Valjeva.

Nismo pominjali gradnju akva park u kumovom Ubu  ali i za Valjevo vitalne saobraćajnice  AUTO PUTA DO MILOŠA VELIKOG od Popučaka do Nepričave…

VALJEVO JE ODUVEK BILO GRAD SPORTA, tim povodom i pitanje za premijerku je bilo,  može li Vlada i Republika Srbija da  izdvoje za  VALJEVSKU DECU, TRENUTNO  IH JE VIŠE OD 10,500  I ZA  BUDUĆNOST SPORTA 15 MILIONA EVRA. Ako se šest stadiona  gradi po ceni  od 20 MILIONA EVRA,  Valjevo ima čak 4, u funkciji isključivo fudbala, ali nema VALJEVSKU  ARENU, iako postoji  idejno rešenje i projekat VLADE SLAVICE, projektanta ARENE u Beogradu.

G-din Vlada Slavica je spreman da ga  PRILAGODI POSLE 25 GODINA  POTREBAMA I DANAŠNJIM ZAHTEVIMA. Postoji samo jedan uslov, da ob bude NADZORNI ORGAN tokom izgradnje.

Ana Brnabić primetila da su sport  i i sportski infrastrukturni objekti,  jedan od prioriteta Vlade Srbije, i da smatra da se Grad Valjevo malo čula, i  da  se  nije kandidovao za projekte te vrste u prethodnom periodu. Premijerka VERUJE  da će novi gradonačelnik Lazar Gojković sa svojim saradnicima inicirati izgradnju baš takvog infrastrukturnog objekta.

"Budžet Republike Srbije nije rupa bez dna. Treba utvrditi prioriete, jer za prave projekte uvek se iznađe rešenje", smatra Brnabić

Vezano za Divčibare podsetili smo premijerku  da je  Kancelarija predsednika države obaveštena i u dogovoru sa Kancelarijiom za javna ulaganja pokrenut je  postupak uključivanju dve bušotine u sistem za vodosnabdevanje na Divčibarama. Stopiran je od koga i zašto, zna se, što je sada nebitno, iako Valjevke I Valjevci dobro znaju   po čijem nalogu nije bilo  investicija u Gradu Valjevu, tokom protekle 4 godine i rešavanja drugih problema, medju kojima je vodosnabdevanja   Divčibara.

"Čim Divčibare bude proglašene za  turistički prostor mnogo lakše ćemo i pomenuti problem razrešiti", potvrdila je Brnabić

Poruka premijerke vezane za razvoj Regionalnog sistema za snabdevanje vodom, da li će se u Valjevu piti vodu iz jezera ili sa izvoriša Paklje i  iz reke Gradac, i hoće li se  graditi fabrika vode, jer je postojeća dovoljna samo za Grad Valjevo, a nova biti trebalo da budu u funkciji budućeg regionalnog vodosnabdevanja, ovoga puta je izostala, ali biće dana "za megdana" kao i za odgovore na lakša pitanja dostavljena pr službi, a glase:

Do kada možemo očekivati da medijski mrak nestane i da "razglas" pod imenom Radio Valjevo bude skinut sa zgrade gradskog parlamenta, a da  najstariji elektronski medij ponovo bude izvor informisanja i vlasništvo svih građana Valjeva.

I konačno vezano za fudbal, i pored  iskene želje da predsednikova miljenica, I simbol srpstva danas po naredbi Zvezdana Terzića postigne 4 gola u Tirani. Omanuo je Terzić, ali pobedi se ne gleda u zube, uz napomenu da je odlučila samo sreća.

Pitanje za fudbal glasi:

Valjevo ima ČETIRI STADIONA !

Fudbalski klub BUDUĆNOST, Stara damu iz Parka Pećina je 14.jula 2014, UGAŠENA kao I  FK KRUŠIK.

Sada POSTOJI samo mutant FK BK 2014, Centar troška, sa budžetom za Super ligu, takmiči se u Trećoj ligi.

Vodi ga čovek vlasnik mejnstrim medija  Milan Milnović, kome se plaća ČAK I DA NARODNIM NOVCEM prenosi na svojoj tv utakmice  mutanta.

Štetočina  parazitira , već 20 godina,a  poslednjih osam godina je DIREKTNO NAJODGOVORNIJE LICE  DA UZ NAKLONOST VLASTI UNIŠTVA I DEVASTIRA FUDBAL U GRADU VALJEVU, NARAVNO TROŠI STOTINE MILIONA !!!

Kada možemo očekivati  prekid saradnje u fudbalskom smislu sa Milinovićem i privatizaciju svakog kluba, za koji postoji interes da bude privatizovan.

Odgovore će nam saopštiti  Ana Brnabić, kako reče sigurno i u narednom periodu u  novom mandatu u Vladi Republike Srbije, samo se ne zna još na kom mestu.

ana i laza

Do tada će  konačno obaveštena o gorkoj istinisa, a saoštio je Nebojša Bojanić novinar portala Valjevski.rd da600.000 nezaposlenih i radno sposobnih ljudi od 18 do 65 godina Srbiji u uslovima korona virusa, osim zdravstvene  zaštite nemaju nikakva vrstu novčane pomoći, od države!

Read more...

MEDALJE VALJEVSKIM BICIKLISTKINJAMA U ERDEVIKU I U PIROTU

  • Published in Razno

 

sputnjik pirot 23 08 20Mladi valjevski biciklisti bili su uspešni na takmičenjima u Eredviku (šamionat države u vožnji na hronometar) i i Pirotu MTB šampionat.

U Eredeviku Natalija Tošić(mlađa poletarka), je bila najbolja a vicešampion u kategoriji mlađih kadeta, takođe član BK Sputnjikm je postao  reprezentativac Srbije  Bogdan Angelovski.

U Pirotu na MTB prvenstvu Bogdan Ameglovski je bio drugi. Kadetinja Gala Ratković ( VILA GALA) i Tara Čulić(poletarka) su bile treće, dok je Nika Ratković( VILA GALA) osvojila 4. mesto. Zoja  Ratković nije vozila zbog povrede na treningu pre mesec dana, a Milorad Raković je i pored pada završio trku.

U Erdeviku je vizilo 12 biciklista Sputnjika, i bili su najbrojnija ekipa. Vozile su i i mlađe poletarke mlađe kadetkinje i mlađe poletarke  Hristina Đurić, sestre Kulinčević Nikolija i Natalija i Tošić Anastasija, i ostvraile su plasman posle petog mesta. Kadeti Borisav Đurić i Vanja Maksimović su takođe bili u prvih 10, kao i Lazar Angelovski u kategoriji  poletaraca. Mlađi kadeti Nenad Nikolić i Milan Lazarević  po rezultatu su trku sa štpericom završili  u  prvoj grupi takmičara.

U nedelju se vozi Kup Srbije  u Beogradu a polovinom septembra državni šampionatć drumska trka, na autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Read more...

HK KRUŠIK DEMANTUJE NOVE OBMANE LISTA "DANAS" O FABRICI U VALJEVU

1krusik jun 2o 1Povodom tendencioznog saopštenja objavljenog u dnevnom listu "Danas" od 22.08.2020. godine i konstantnog obmanjivanja šire javnosti i zaposlenih, menadžment HK „Krušik” Valjevo  se danas obratio saopštenjem. Prenosimo ga u celosti sledeće:
Započeti proces reorganizacije i racionalizacije poslovnih procesa i jasan strateški kurs koji dugoročno obezbeđuje potpunu i uspešnu konsolidaciju kompanije sasvim izvesno ne odgovara jednom manjem broju medijskih kuća u Srbiji i delu sindikalnih lidera u kompaniji.
Nažalost, te kuće kojima pripada i uređivačka ekipa pomenutog časopisa u kontinuitetu plasiraju dezinformacije ili neistine u cilju urušavanja Krušika i odbrambene industrije Srbije u celini uz istovremeno jačanje proizvodnih potencijala zemalja u neposrednom okruženju.
Interes kompanije je da sačuva kvalitetne, stručne, uspešne i posvećene kadrove.

O tome najbolje svedoči činjenica da je u više navrata do sada, deo najkvalitetnijih radnika zaposlen na neodređeno vreme i ta praksa će se nastaviti i u narednom periodu.

Takođe, kompanija je u prvoj polovini avgusta zaposlila grupu visokoobrazovanog inženjerskog kadra sa prestižnih tehničkih fakulteta u zemlji. Kako bi mogla da odgovori tehnološkim izazovima u oblasti savremenih odbrambenih tehnologije, sa posebnim osvrtom na raketni program, kompanija planira početkom oktobra da sprovede novi ciklus prijema 15 do 20 mladih inženjera koji su tokom studija postigli zavidne rezultate.

Očekivanja su takođe da Krušik tokom naredne godine zaposli između 50 i 100 novih diplomiranih inženjera, a preobukom i prekvalifikacijom 200 do 300 zaposlenih iz postojećeg sastava osposobi za izvršavanje najsloženijih tehnoloških procesa.
Istovremeno, kompanija je čvrsto rešena da se razračuna sa onima koji su pribavili lažne diplome, koji su se na različite načine oglušili o radne obaveze i koji su veći deo trajanja ugovora na određeno vreme odsustvovali po raznim osnovama.

Pojedini zaposleni su odsustvovali i više od 70% trajanja ugovornog perioda. Nažalost, manipulišući sa konkretnim brojkama, list Danas favorizuje upravo ovu kategoriju zaposlenih i na taj način javnosti šalje jasnu poruku o sopstvenom sistemu vrednosti.
Valja napomenuti da je menadžment u više navrata pokretao razgovore sa sindikalnim predstavnicima radi izmene kolektivnog ugovora u cilju povećanja cene radnog sata i smanjenja neprimereno visokih troškova koji nisu vezani za rezultat rada.

Ovde posebno ističemo troškove regresa koji iznose 85.000 dinara neto po zaposlenom na godišnjem nivou i minulog rada koji se obračunava po stopi od 0,6% sa svaku godinu staža.
Takav Krušik u kome će se rad i rezultati rada posvećenih, vrednih i stručnih pojedinaca najviše vrednovati, nažalost ne odgovara ni listu Danas ni pojedinim sindikalnim liderima preko kojih se plasiraju ovakve i slične dezinformacije.

Listu Danas odgovara Krušik u kome pojedini sindikalni predstavnici imaju veće zarade od najuspešnijih diplomiranih inženjera sa višegodišnjim iskustvom, Krušik koji će biti plodno tlo za razna spletkarenja i ucene, Krušik u kome nerad nadvlada rad, nepoštenje i bahatost nadvlada poštenje i pravo i iskreno domaće vaspitanje, a površnost i nestručnost nadvlada odgovornost i stručnost.
Njima i njima sličnima odgovara Krušik koji će tehnološki biti i ostati u 70-tim godinama prošlog veka i kao takav predstavljati neiscrpan izvor za naslađivanje tzv. istraživačkih novinara čije će kolumne sadržati sve, samo ne ono što treba da predstavlja prave vrednosti u ovoj zemlji, stoji na kraju saopštenja menadžmenta valjevske vojne fabrike Krušik.

.

Read more...

VATERPOLISTI VALISA U-14 NA OTVARANJU SEZONE TREĆI U DRŽAVI !

valis vk u 14 n sad 23 8 20

Na finalnom turniru najboljih osam srpskih ekipa u "Slanoj Bari" kod Novog Sada u konkurenciji do 14 vaterpolisti Valisa zabeležili tri pobede, remi i poraz i izborili pobedničko postolje!

Partizan je šampion države, Vojvodina je druga i Valjevci treći.

U finalu su Partizan-Vojvodina 13:5.!

U borbi za bronzu  Valis je pobedio Taš 9:6(4:3,4:1,1:1,0:1)

Taš je iznenadio Valisovce na startu i poveo 2:1, (strelci Pavlović i Mišković)ali su Vujić i Milošević  sa po dva gola okrenuli tok utakmice(4:2) i najavili toliko željenu i najvažniju pobedu generacije kojui vodi Nikola Goloskoković.

U drugoj četvrtini "potop" Beograđana. Nova četiri gola, po dva Miloševića i Jovanovića  za Valis i samo jedan u mreži Stankovića, strelac po drugi put Pribaković, posle ubedljivih  8:3,  potvrdili su da je bronza sve bliža.  

U drugom poluvremenu  samo tri gola na obe strane, razlog obostrano čvrsto, odbrana, ali i manjak koncentracije u napadu. 

Valjevci   ukupno 4.golom Miloševića, očigledno najboljeg aktera meča, u trećem kvartalu (1:1) su očuvali ubedljivu prednost. Taš  posle 1:1 u trećoj  dobija  poslednju četvtinu 1:0, strelci su u drugom poluvremenu su bili Stanojević i Pribaković, što je bilo samo dovoljno  da ublaže poraz 6:9.

Bronzu su na završnom turniru šampionata države osvojili: Stoilković, Dobrisavljević, Popović, Arsić, Pavić, Milošević, Davidov, Vujić, Jovanović, Kokošar i Marinković. Vodio ih je Nikola Golokskoković.

U meču za peto mesto je Zemun bio bolji od Šapca 10:9 dok je u meču za sedmo mesto NBG 11.april pobedio Spartak Prozivku 18:5.  

Partizan je u svojoj grupi zabeležili tri ubedljiva trijumfa protiv Valisa 21:7 , Zemuna 1, 9:2 i Spartak Prozivke 22:2. Spartak Prozivka je poražen od Zemuna 13:5 a zatim i od Valisa 17:5. Valis i Zemun su igrali 13:13 i na osnovu bolje gol razlike Valis je bio drugi sa pravom da   igra  za bronzu.Plasman: Partizan 9, Valis i Zemun 4, Spartak Prozivka bez bodova.

U drugoj grupi Vojvodina je dominirala. Prvog dana je pobedila Šabac 14:3 i  Taš 6:2 a u nedelju NBG 11.april 11:7. Taš je bio bolji od NBG 11.aprila 6:5 a u poslednjoj utakmici prvog dana "NBG 11.april" je poražen od Šapca 12:11. U meču za drugu poziciju Taš je savladao Šabac 12:9. Plasman: Vojvodina 9, Taš 6, Šabac 3, NBG 11.april bez bodova.

Posledjeg vikenda u avgustu sledi finalni turnir šampionata države U-18. Valis je domaćin u SRC Petnica, a ambicije su,  kao i obično medalja!

Read more...

LOM NOGE SKENDEROVIĆA, SMEŠNI MUTANT DELI PRVO MESTO

  • Published in Fudbal

bfc tutin 2 0

  Sveopšti  haos što hara srpskim fudbalom u Valjevu je imao novu epozodu  očaja i poniženja fudbalske igre. Na stadionu u Parku Pećina u 2. kolu Srpske lige Zapad, trećeg ranga u državi fudbalski užas.

Demonstracija neznanaja  i bezobarzanog nezalaganja većine nabeđenih da  im je fudbal zanimanje se uklopio i sliku i ton emitera što sebi daje za pravo da i posle osam godina drskog pokušaja silovanaja zdravog razuma nastavi osiono  da demonstrira moć mejnstrim medija

Fudbaski očaj zasenila  je užasavajuća povreda  Dina Skenderovića(21) mladića iz Tutina u 78.munutu  

skenderovicfoto FK Tutin Strašno saznanje da mutant čije" vođe" goinama troše nemilice narodni novac, drznuli sus e dane obezbede prisustvo ekipe Hitne službe i sanitetskog vozila. Nesrećeni  mladić taxi vozilom je  odvezen u Urgentni centar Opšte bolinice u Valjevo gde mu je ukazana pomoć i  konstatovan prelom zgloba desne noge!

Povreda je posledica  neopreznog starta Cigulajkića  opravdano isključenog  rezervste u redovima mutanta.

Sa dva gola Ivan Gentić je doneo drugu pobedu ekipi  trenutno sa 6 bodova i na podeli  vodeće pozicije  sa Mladim radnikom.

Vodeći gol delo je Ivana Gentića u 66 minutu. Ključni čovek odbrane očigledno je shvatio da je napadačima potrebna pomoć. U srcu šesnesterca Tutanaca  prihvatio  je   odbijenu loptu i sa 6-7 metara vešto je   je po zemlji  poslao u desnu stranu golmana gostiju. Pobeda je potvrđena  pred istek 90. minuta, a Gentić je ponovo  bio strelac, ovoga puta sa bele tačke.

bfc tutin narod

Gosti su od 27.minuta igrali sa igračem manje, isključen  je Dilberović. Kao  poslednji igrač odbrane je napravio faul nad  Drakulićem koga je izvanredno uposlio mladi Belušević, jedan od retkih danas raspoložen za igru.

Imao je Drakulić još nekoliko očajnih reakcija u napadu, na žalost Stanić,   Plećić  i Gavrović su ga sledeli.

Gosti su bili na identičnim talasnim dužinama. Smušeni i ukočeni Ilić, Ibrahimović, Čelebić, Dedeić  nisu pogađali metu  iako su bili u  "mtrvim" šansama.

U 72. miunut  loptu izgubio je na centru izgubio  Boričić, a Tutinci  ponovo znali da  iskriste  šansu  za gol.

 Posle svega viđenog samo jedno pitanje za delegata, zašto je dozvolio da utakmica počne bez vozila  hitne pomoći i  medicinskog osoblja?!

bfc turin taxi

Read more...

PETNIČKI RAJ PONOVO CVETA

1srcp 20 8 2

Valjevo je dobilo novog i najmladjeg gradonačelnika, a istog dana 18.avgusta "otključan"  je konačno ponovo ovog leta i SRC  Petnica.

Posle višenedeljne zabrane, od 1.juna samo 7 dana SRC Petnica je radio zbog aktuelnog stanja sa korona virusom, ukinuta je  zabrana kupanja u bazenima u SRC Petnica.

1src prc

Prvog dana je  gradjanima prodata je  931 ulaznica. Imajući u površinu  SRC Petnica u UFK "Valisu" koji gazduje bazenima kažu da ima dovoljno mesta  za sve koji dođu u skladu sa potpunim poštovanjem  preporučenih  mera zaštite.

1src trav

1SRC PFC t1SRC 20 20

„Već prvog dana smo imali  odličnu posetu, skoro 1000 gostiju. Naložene mere se poštuju  kao i prolazak kroz dezobarijere. Potsećamo  gradjane  na  neophodnost poštovanja i održavaja distance. I pored šućmurastog jutra, danas nas vreme služi i poseta raste, tako da je do 17 sati prodato oko 600 ulaznica. Radno vreme je od 9 do 19 sati. Narednih dana očekujemo još veći dolazak građana “, kazao nam  direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović, podsetio da sanitrana inspekciia svakodnevno kontroliše  kvalitet vode, a  za sve sumnjičave, rećićemo,očekivano besprekoran.

1SRC ODOZGOOO

1src kafana

1src p 20 8 7

U katastrafalnoj sezoni SRC Petnica je od 1. juna do 18.avgusta bio na raspolaganju Valjevkama i Valjevcima neverovatnih sedam dana.

Jedino su vaterpolisti i plivači bii privilegovani da treniraju, a neplivači  da pohađaju školu plivanja.

1src petnica 2020

U takvoj situaciji Gradac, i Jablaničko jezero su  "zlatne koke" a Valjevci sve više odlaze na  bazene u Sankoviću, i na nove plaže u Mionici na Lepenici.   

Read more...

GRADONAČELNIKU GOJKOVIĆU PODRŠKA MINISTRA RADA

VA LAZA I Z Đ 1

Demokrate i korona su krivi što nije završen Dom za stare, smatra    ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, danas   u poseti  Valjevu kako reče "prvenstveno da podrži novoizabranog gradonačelnika Lazara Gojkovića".

Da li će i dalje  biti ministar odluka će pasti u vrhu države,  ali je izvesni da  za vreme trogodišnjeg mandata  Valjevu nije  omogućio nova radna mesta a nije  uspeo da završi ni "Skadar na Bojani"  Gerontološki  centar kod gračanskog groblja, od sredstva donacije iz Japana koja je preuzeo tadašnji ministar Rasim Ljajić.

Da li odlazeći ministar Đorđević je javno ocenio da su "demokrate odgovorne što  nije završen Dom za stare, u fazi gradnje već 11 godina, a završetak je na kraju  sprečila i  korona.

Ministar je podsetio da je  predsednik države i SNS Aleksandar Vučić obećao da će mladima  šansu, a da ih ispunjava  potvrda je Valjevo.

VA LAZA I DJORDJEVIC

"Kao član Predsedništva Srpske napredne stranke želim da kažem da sve ono što je naš predsednik Aleksandar Vučić rekao da ćemo kao stranka da radimo, da mladi ljudi dobiju svoju šansu, desilo se upravo ovde u Valjevu. Jedan mladi čovek je dobio šansu da vodi ovaj grad i opštinu. Velika je odgovornost  a ja sm tu da  ga prvenstveno  podržima. Mora da zna da Vlada Srbije i Ministarstvo na čijem sam čelu svakako daju podršku svim našim gradovima i opštinama i želimo da tu saradnju nastavimo i ubuduće. Šaljemo jasnu poruku da svi mladi ljudi treba da dobiju svoju šansu i da je iskoriste na najbolji mogući način. Lazar kao mlad čovek sigurno prepoznati šta su potrebe mladih. Nama je vrlo bitno da mladi ljudi ostanu ovde, dobiju  posao i šansu, a to će dobiti ako im obezbedimo radna mesta, dobru platu, što je i projekat našeg predsednika Aleksandra Vučića „Srbija 2025„ koji smo prezentovali. Stoga Lazare, tebi i gradu Valjevu želim uspeh i želim da napredujete. Napredak Valjeva je i napredak Srbije, tako da krupnim koracima napred“, 

Lazar Gojković se zahvalio ministru Đorđeviću na podršci  prvog radnog dana.

"Rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja su resor ministra Đorđevića i veoma važne oblasti u funkcionisanju ne samo Valjeva nego i cele države. S obzirom na to da je u budućnosti jedna od ključnih tački mog delovanja smanjenje nezaposlenosti u Valjevu i obezbeđivanje novih radnih mesta, nadam se da ćemo sa republičkom Vladom i resornim Ministarstvom uspešno sarađivati i da ćemo imati njihovu podršku kako bismo ostvarili naše ciljeve", rekao je Gojković ne precizirajući  ciljeve, što je i niormalno jer tek treba da utvrdi stanje na terenu pa da se krene napred.

 "U ovom trenutku nemam plan za smanjenje nezaposlenosti. Najvaćnije je da  se završi industrijska zona kako bi potencijalni investitori u nju došli i samim tim biće obezbeđena nova radna mesta za građane Valjeva".

 Ministar Đorđević je imao  kovertiran odgovor  na ključno pitane  kada će  Dom za stare u Valjevu konačno biti u funkciji.

 Dom nije završen jer je  Demokratska stranka  započela  vrlo nesrećno realizaciju projekta, i ogroman novac potrošila na potpuno  neprikladan način. Na istražnim organima da rade svoj posao,  i da utvrde  šta je upropaščeno, a  na nama je da  Dom za stare završimo. Malo nas je korona zaustavila i izazavala odlaganje. Mi  nastavljamo tamo gde smo stali, i verujem da će grad Valjevo vrlo brzo dobiti Dom za stare, obećao je Đorđević.

 Gerontološki centar  je počeo da se gradi pre 11 godina,  a već punih  šest godina je na vlasti  SNS  ministar Đorđević  je ponovio da su pare za završetak Doma potrošene i da je odgovornost na  demokratama po njegovom mišljunu jer su novac trošili  nenamenski i nezakonito.

Izostao je odgovor  na dva ključna pitanja kada će Dom za stare biti  završen, i koliko sve to košta, ali je stigla potvrda  da   su podnete krivične prijave  2017. godine kada je došao na čelo Ministarstva rada, boračkih i socijalnih pitanja i da će svi koji su  zloupotrebili  namenska sredstva odgovarati.

Pre  Đorđevića  ministar Vulin  je u maju 2017. godine je izjavio  da je  dokumentacija predata policiji i tužilaštvu, ali nije odgovorio zašto to nije učinjeno odmah kad su došli na vlast pre osam godina, odnosno tri godine posle početak granje  Doma za stara lica. 

Srpska napredna stranka će završiti starački dom, a  koji su zloupotrebili novac će  u zatvor"nema dilemu  Zoran Đorđević.

Ministar je naglasio da če kad bude završen Dom u Užičkoj biti vešenamenski

"Mi smo pričali o tome da vidimo kako i na koji način da se to iskoristi, da od toga nemaju samo korist stari ljudi, već i grad Valjevo, da to bude na obostrano zadovoljstvo. Mislim da gradu Valjevu nedostaje još prostora i to: dnevni boravci za osobe sa invaliditetom i dnevni boravci za penzionere. Verujem da će deo toga biti obezbeđen završetkom Doma za stare“.

Ministar  i gradonačelnik  Valjeva su  posetili i  prodajni štand Kluba osoba sa invaliditetom „Korak napred“ iz Valjeva,  ispred  Gradske kuće i  razgovarali sa članovima  Kluba i građanima Valjeva.

Read more...

KOŠARKAŠI PREUZELI GRAD VALJEVO

so dk laki bGradonačelnik Valjeva od danas je Lazar Gojković profesor fizičke kulture i košarkaški trener, a zamenik diplomirani ekonomista takođe Valjevac diplomirani ekonomista Nemanja Petrović.

1 so dk cica

Tandem mladih ljudi spreman je da  valjevsku priču okrenu konačno Valjevkama i Valjevcima,  odnosno da prekinu višedecenijsko, a na najprizemniji način  izraženo od 2016, do danas, bestijalno iživljavanje vlasti, ne  za zaborav, nego za krivičnu i svaku drugu vrstu odgovornosti.

Treći od momaka koji obećava da će nova vlast usitinu postati servis građana je iz sveta sporta, nekada  vrstan košarkaš Vladimir Mišković  diplomirani menadžer u sportu i košarkaški trener, spreman je da se suoči sa izazovima i u Gradskom veću i inicira ideje da se konačno potraži  put i izađe iz blata.

Najmladji gradonačelnik je očekivano dobio podršku SNS(31odbornik), ali i druge poliitičke opcije po snazi u Skupštini grada SPS(16 odbornika).1so va laza gojk

Sednica Skupštine u  sali Doma kultutre premimenovanog  u  Centar za kulturu je potrajala skoro četiri sata taman da se izaberu sva zakonom predviđeni skupštinski organi.so dk gla sps

so dk glas 2

Posle verifikacije  odborničkih mandata izabrana je  predsednica Skupštine  Snežana Rakić profesor na Visokoj poslovnoj školi. Zamenik je  Viktor Mićić odbornik iz  prethodnog saziva , jedno vreme čak i šef odborničke grupe SNS. Sekretar Skupštine je pravnik Branka Rosić.SO DK GK

so dk stave

Valjevo je danas dobilo novog gradonačelnika koji je ujedno i najmladji gradonačelnik , a u  timu  Gradskog veća dominiraju Gojkovićevi igrači.

SNS  će sa 31 od 51 odborničkih mandata,  sa  partnerima sa svoje liste gradonačelnik Valjeva i  nestranačkom ličnošću Lazarom Gojkovićem (36), master profesor fizičkog vaspitanja, prvi na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" voditi Grad Valjevo.

Gojković je u svom prvom obraćanju odbornicima i građanima Valjeva poručio je da će u danima što slede  energiju, vreme  usmeriti ka stvaranju novih vrednosti u našem  gradu.

1so dk laki

"Veliki teret i odgovornost koje su nam Valjevci odredili delim sa svojim timom, gde ubrajam i sve vas prisutne. Svako ko misli da ovim angažovanjem doprinese sebi lično, greši i nije mu mesto među nama. Svako ko misli da može biti kompromisa sa onim što je potrebno Valjevu i građanima, greši. Nema kompromisa. Valjevcima je potrebno da vide rad, posvećenost, ljudski odnos prema svojim potrebama i poštovanje, jer od svojih  zarade izdvajaju novac za naš grad"

Gojković je najavio da će   upristojiti  ulice, urediti industrijsku zonu, da stižu investitori, da sledi  povezivanjke sa  Beogradom i Srbijom,  da  će biti završen ti gerontološki centar.so dk laki bre

"Republika nam  pomaže. Obećanje investicije potvrđuju rešenost države i predsednika Aleksandra Vučića da pomognu da naš grad uhvati korak sa ostalim gradovima koji su se razvili i postali dobro mesto za život. Hvala im na tome" rekao je  Gojković i prisutnima poručio: " Okrenite se budućnosti"

"Lični interesi i sukobi moraju postati ružna istorija našeg prostora. Napokon mora da zavlada politička kultura. Jednom rečju progresivni mir",  rekao  Gojković i zamolio građane da novoj vlasti pomognu, "da nas koriste, da osete pripadnost našoj ideji, da budu pohvaljeni i nagrađeni kao oni koji su najviše učinili".

Na predlog gradonačelnika  odbornici su za zamenika gradonačelnika Valjeva izabrali Nemanju Petrovića, diplomiranog ekonomistu, koji je uz gradonačelnika postao član Gradskog veća.

 Pored njih izabrano je još devet članova Gradskog veća: Nenad Patijarević, Vladimir Mišković,  Vladimir Blagojević,  dr Dušan Ružičić, spec.interne medicine, arhitekta Srđan Ilić,  Marko Jeftić, diplomirani ekonomista; Dragana Terzić, advokat; Velimir Arsenović penzioner i Miroljub Milovanović, poljoprivrednik.

 Vladimir Mišković, Vladimir Blagojević i Nenad Patjarević biće  plaćeni članovi Gradskog veća.1 19m mem decaSO DK ZILE

 Sednica je protekla bez ijednog ekcesa  u fer i demokratskoj atmsferi, što je najava  da dolaska  vremena konačnog vraćanja dostojanstva  instituciji Skupštine grada.so dk dr mirk

SO DK ZUNJA

Konstruktivna  zdrava  i odgovorna opozicija  vladajućoj većini biće SPS(16 odbornika).

so dk oppo z 3

Da se naslutiti da će istim putem ići  i ostale tri stranke  SPAS sa dva odbornika, mada POKS tvrdi da im je baš družina oko Šapica preotela na nezakanit način jedan odbornčki mandat, i Lokalni front VA takođe samo sa jednim  odbornikom.

Odbornik SPS-a Djordje Pavlović je  čestitao pobedu  do danas koalicionom partneru SNS-u i izrazio nadu da će saradnja i dalje biti korektna bez obzira što je SPS sada opozicija. Socijalisti su listom glasali da Lazara Gojkovića ali su   ostali uzdržani za sve druge predloge  i predložene kandidate.

1so dk sps

1 1VLADIKA DZONS

so dk sns bucka

 ao sk plavka sns

so dk pus

Prvi radni dan u sredu 19.avgusta čeka Lazara Gojkovića na mestu gradonačelnika Valjeva.

so dk ledja

01 1 maj praznik rada

Shodno  ideji evo i predloga da odmah počne da rešava sudbinu KK Metalac, FK Budućnost i naravno neodložno preduzme sve mere za gašenje fantomskog medija čije antene paraju nebo ina krovu gradske kuće, emitujući signal da sprečava sve druge radio stanice da se čuju u gradu Valjevu. 1VA SO CRVENA

Read more...

IN MEMORIAM SLOB0DAN LAZIĆ-DULE CIMER

  • Published in Boks

dc oo

Uspravan poput jablanova i lipa što je zasadio u čast armije prijatelja otišao je čovek ljubavi, vere i hrabrosti, sebičan da samo na sebi svojstven način bori se za boks. Samo par dana delilo je Slobodana Lazića, Dula Cimera od 79. rođendana. Ali kao i uvek u svom životu  smeran i odlučan nije dozvolio iznenađenje.

Pozavršavao je sva posla, deleći vreme sa prijateljima, otišao je siguran sam sa ličnim  osećajem   sreće u  svojoj  najzahtevnijoj  životnoj radosti, boksu.

Deda Talovo dete  Đorđe MIlanović, imena kao posinak mu, a istog nadimka Đole sa svojim nepotičinjenim istomišljniicima  Vićom, Peđom, Pločičem... u ludom vremenu nemerenja i nepoštovanja istinskih vrednosti je Cimeru predsedniku Metalca  podario radost šampiona.

Sa ponosom je Dule podigao šampionski pehar maja prošle godine.

Dočekao je dan da ta ista grupa nesalomivih, poput njega, memljivu ruinu   iza hale sportova ovog leta pretvori u Hram boksa, gde će rasti, stasavati  i sutra stići neki novi klinci i šampioni države u dresu Metalca.

Uputio im je samo dve reči: Bravo deco!

A Lav danas imena "Džentlmeni" je posebna priča!

Kakav je bio u rukavicama, neustrašiv, brz, nepredvidiv, istrajan, nepobediv  u svom Metalcu i ljubavi Partizanu, za koji je boksovao mnogo duže, šampion i vicešampion Jugoslavije, jedan iz plejade veličasntvenih  asova Metalca, još agresivniji i posvećeniji je kao trener, je imao od od koga da uči, od Brune Hrastinskog u Metalca do Paljića u Partizanu.

dc hratsinski

Otuda i ne čude  4 olmpijska odličja iz Los Anđelesa Jugoslovena, zlato Ante Josipovića, srebro Redžepa Redžepovskog,  i bronze Mirka Puzovića i Aziza Salihua.

Sa selektorom Mate Parlovom, svetskom i olmpisjim šampionom  Slobodan Lazić je ponosno vodio Jugoslovene, a što je ostao dok je i trajao.

dc parlov

Uspešno je trenirao i profesionalalce, a Goran Delić iz Banja Luke, je postao prvak sveta 2008. godine u teškoj kategoriji. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada. Od države Srbije dobio je nacionalno sportsko priznanje, Majsku nagradu SOFK-e Jugoslavija, Zlatnu plaketu Valjeva, nagradu Gradskog sportskog saveza za životno delo, a proglašen jeza  sportskog radnika 2019.godine.

Prepoznatljiv po učtivosti i samo njemu svojstvenim manirima, nemoguće  ga je bilo odbiti za čašicu razgovora i piće od Zlatibora, Granda u Valjevu do Moskve u Beogradu.

Harizmatični šampion  postao je istinska ikona  bokserskog sporta grada Valjeva iz jednostavnog razloga.

Tako je hteo da bude.

Rado je poredio vrednost i popularnost fudbala i boksa, nudeći neumoljive činjenice.

Lično smo uvek imali problem dokazivanja priorietata  ekipnog i pojedinalnog takimičenja u boksu.

Sport gladijatora i ljudi posebnog kova, srca lalvoskog, a duše anđeoske,  najboljima je donosio  najviše.

Znao je da mi kaže: "Ne može ni jedan  fudbaler da zaradi  za celu karijeru u odnosu na Kleja ili Tajsona  za samo jedan meč u ringu.

Bio je  u pravu  ne želeći  nikada da prizna da je baš on  najzaslužniji za istorijske rekorde u glednosti tih famoznih ekipnih mečeva boksera Metalca što zaseniše dva najveća fudbalska spektakla za valjevske prilike. Prvi je bio kada je Metalac 14jula 1969. po drugi put za nedelju  dana pobedio Hajduka. Posle 2:0 u Kuli i 1:0 na Krušiku pred 7.000 ljudi za ulazak u Drugu ligu. Drugog spektakla, mlađi se sećaju iz 1995. na takođe meču kvalfikacija valjevske Stare dame i titogradske  Budućnosti u Parku Pećina, pred možda i više od 7.000 gledlaca.

A Dule Cimer je sa Đikom Šukovićem, dr Merfijem-Mirom-Mirkovićem, Mićom Vujićem, veštim da Zvečevo, daruje Metalac najvećim sponzorstom u istoriji valjevskog sporta, kamenorescom Goranom Davidovićem, doktorima Savom Guberinićem, Bukijem Jankovićem... naravno  ljudima iz politike, počev od Ace Jokića pa redom,  ispisao je zlatne stranice u istoriji Metalca.

Rekordi u gledanosti boksa sve govore.

Tvorac velike ekipe Metalca  je posle 4:16 u sneđnom Ivangradu, naravno nezasluženo preubudljivog poraza, harizmom pobednika    i svojom magijom je izmamio  dolazak neverovatnih 4.500 ljudi u halu sportova 15.septembar na revanš meču kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu SFRJ: Metalac - Ivangrad 15:5.

Na otvorenom je usledio je rekord svih rekorda. Skoro deset hiljada ljudi na finalu Kupa Jugosavije Metalac-Budućnost 17:3 u Parku Pećina.

dc pp

Zahvaljujući  Dulu cimeru šampioni bokserskog sporta i pa čak i reprezentativci i majstori magičnog četvorougla postali su   Milivoje Marić, Dragan Danić, Jovica Povlović Zoki Maksimović- Zimac, Anto Tadić, braća Romanović Milovan i Zoran, Petara, Draško, Jelka, Kole, Ljuba, Neša Stamenković, mali Cimer, naravno poslednji veliki as i rerprezentativac Jugoslavije Dragan Tomašević.

Najveće ime je Živorad Jelisijevića-Žika šinicla.dc sala

Koliko još mladih danas  ljudi u zrelim godinama, što su zahvaljujući školi boksa  i školi života, svog učitelja, i drugog oca  Dula cimera postali ono što svako želi da bude, cenjeni i poštovani građani Valjeva,

Skromnost i taj maksimum minimuma bili su životni moto Slobodana Lazića. Učinljivost nasleđena od majke, posebnog poglavlja u životu  Dula je učinila da bude prijatelj mnogima.

Nebrojeno puta ih dočekao ugostio i pružio toplinu svog doma, a prijateljima u čast organizovao i sam sadio drvo lipe  kad god je bilo prilike.

Za jubilej sporta izborio se da bude postavljen spomenik boksu ispred  Lava na desnoj obali Kolubare.

Bokserska rukavica od ogromnog komada gvožđa izrovana je ožiljicima je simbol  težine i surovosti sporta gladijatira, samo  dok borba traje, a kada gong označi kraj preobraćenih i anđele nežnog srca i prijatelje do kraja života.

Boks je poseban u svemu jer traži hrabrost ali i posebnu energiju, svojeglavost i istrajnost.

Ožiljci su ostali i u dušama prijatelja zbog  nepropoznavanja realizacije iste ideje.

Ali gde i u kom životu sve može da bude idealno. Sada Dule je sa većinom u datom trenutku neistomešljenika na istom mestu, da peglaju nesipeglano, da se opet druže i uživaju u rajskom sazvežđu boljeg, a zaslužili su ga.

Nama dok im se ne pridružimo ostavljen je amanet da  verom, ljubavlju čuvamo i ni po koju cenu ne izgubimo dostojanstvo i ljudskost.

Generacijama posle nas u nasleđe moramo ostaviti što zaboravljamo preko, noći.

U budućem muzeju slavnih sportista Grada Valjeva svoje mesto imaju mnoga imena  iz valjevskog sveta boksa: Micoje Vasić, braća Gračanin Steva i Dragiša, Šukovići Miša i Đika, Jokići Mile i Zlaja, Brankovići-Rudike , braće Kelava, pa redom Bencun, Tomić, Zvonko i Sava Stefanović, Jorda Obradović, Kovač,Terza, Tale,  Bata Mitrović ...

Svoje mesto ima i Slobodan Lazić, naš dragi Dule Cimer čovek vere u Boga, nade u večni život, i ljubavi prema Stvoritelju i stvorenjima kako je rekao Sveti vladika Nikolaj.

Komemoracija posvećena Slobodanu Laziću je u sredu u 10 sati u bašti Lava, opelo i sahrana u 12,30 na Novom Groblju u Valjevu.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas