Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

POSTAJE LI ABA TRANGE FRANGE LIGA? Featured

1 abaogoKarpoš Sokoli su kažnjeni zabranom nastupa u regionalnom takmičenju u narednih pet godina(!?), odlučili čelnici ABA lige, zbog izjava predsednika vicešampiona Makedonije Ognjena Dedića, posle poziva sokoli igraju u drugom rangu regionalnog šampionata. Juče je formirana Druga ABA liga, a sutra...

Odlukom Skupštine ABA lige j.t.d Karpoš Sokoli je kažnjen je sa petogodišnjom zabranom učešća u svim takmičenjima pod okriljem Jadranske košarkaške asocijacije!?

ABA liga je drakonski kaznila makedonski klub zbog žetskih optužbi Ognjena Dedića.

"Zbog neodgovornih izjava predsednika Ognjena Dedića koje su nanele štetu sponzorima i imidžu ABA lige, Karpoš Sokoli prvobitno je kažnjan sa 12.000 evra. S obzirom da će prema odluci Skupštine ABA lige j.t.d. svaki klub dobiti po 12.000 hiljada evra na ime troškova prevoza u sezoni 2016/17, kazna će biti naplaćena od dela koji pripada KK Karpoš Sokoli 2000 AD Skopje", piše u u saopštenju ABA lige.

"Zbog težine prekršaja klubovi ABA lige su na Skupštini odlučili da se Karpoš Sokoli kazni i sa petogodišnjom zabranom učešća u svim takmičenjima pod okriljem Jadranske košarkaške asocijacije", dodaje se u saopštenju, bez pouke o pravnom leku.  

Skupština ABA lige je odlučila i da od jeseni u sezoni 2017/18 pokrene Drugu ABA ligu sa 12 ekipa. Na osnovu rezultata u nacionalnom šampionatu i poslatih prijava u Drugoj ABA liga će učestvovati: Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid.

Preostala dva učesnika biće poznata nakon dva turnira. Predkvalifikacioni turnir će biti organizovan za ekipa iz BiH. Na njemu će učestvovati Mladost Mrkonjić grad, Široki i Sloboda.

  Pobednik predkvalifikacionog turnira steći će pravo igranja na kvalifikacionom turniru na kome će još učestvovati Primorka, Vršac i Sutjeska. Kvalifikacioni turnir za popunu Druge ABA lige biće održan od 27. do 29. septembra u Laktašima. Igraće se po sistemu svako sa svakim, a dve najboljeplasirane ekipe ostvariće plasman u Drugu ABA ligu.

  U skladu sa odlukom o pokretanju Druge ABA lige, Skupština je donela odluku o Promeni propoziciji takmičenja Prve ABA lige za sezonu 2017/18 koje podrazumevaju da šampion Druge ABA lige ima osigurano mesto u Prvoj ABA ligi u sezoni 2018/19. U skladi sa usvojenim promenama u Propozicijama takmičenja maksimalan broj predstavnika iz jedne zemlje u Prvoj ABA ligi je ograničen na pet klubova. Sa željom da dodatno učvrsti poziciju pokretača razvoja košarke u regionu, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da u sezoni 2017/18 organizuje juniorske turnire. Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da se u periodu od 20. do 23. septembra organizuje Superkup u Baru na kome će na osnovu plasmana iz sezone 2016/17 učestvovati osam ekipa: Cedevita, Partizan NIS, Budućnost Voli, Igokea, Mega Bemax, Cibona, Mornar i FMP. Crvena zvezda mts nije mogla da učestvuje zbog ranije preuzetih obaveza u tom periodu i učešća na evroligaškom turniru.U skladu sa dobrim poslovanjem i sa cilju dodatne pomoći klubovima, Skupština ABA lige j.t.d. je odlučila da u sezoni 2017/18 po usvojenoj matrici snosi troškove prevoza klubova. Sa istim ciljem, a na ime troškova prevoza, Skupština ABA liga j.t.d. je odlučila da klubovima koji su učestvovali u sezoni 2016/17 uplati po 12 hiljada evra. Od te sume biće oduzeta eventualno zaostala dugovanja za kazne.

Poslednjim odlukama ABA lige predhodile su žestoke optužbe predsednika makedonskog košarkaškog kluba Karpoš sokoli. Ognjen Dedić je napao  čelnike ABA lige i prvog čoveka Crvene zvezde Nebojšu Čovića, jer i pored osvojenog desetog mesta u ABA ligi,  i izborenog opstanka, ali neoverenog   u nacionalnom šampionatu,  mu je ponuđena  samo Druga ABA liga.
 "Kriminalci koji vode ABA ligu misle da su našli ovcu za šišanje od koje su uzeli 150.000 evra, koliko smo platili vajld-kard. Nisu očekivali da nećemo odmah ispasti, iznenadili smo ih dobrim igrama i odmah su krenule laži i opstrukcije. Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je njihov cilj bio samo da uzmu pare i da nas šutnu. Čak i pre majstorice za titulu šampiona sa MZT-om smo znali da ćemo biti žrtve majstora laži, koji nemaju čast i kredibilitet. Najveći ispljuvak je Krešimir Novosel, najveći poltron i beskičmenjak, koji ništa ne može da odluči pre nego što se konsultuje sa moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sede u skutima Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića", grmeo je Dedić, naglasio da je njegov klub tokom cele sezone imao loše suđenje.
  "Na svakoj utakmici smo imali pristrasno suđenje na našu štetu, uvek je bilo 80 prema 20 odsto u korist našeg rivala. Najmanje pet utakmica nam je bilo ukradeno, sa tim mečevima sigurno bi igrali u plej-ofu. Po kvalitetu na poslednja dva mesta trebali su da budu FMP i Olimpija, ali je bilo jasno da neće dozvoliti da ovi klubovi ispadnu iz lige pa je to morala da bude Krka. Zbog slabog interesovanja za ABA u Sloveniji, Čović i poltroni veštački održavaju Olimpiju u ligi kako ne bi izgubila kredibilitet takmičenja na prostoru bivše Jugoslavije. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Jednom sam tokom sezone pročitao jedan tekst da je Čović glavni, a da su sve ostalo kukavice, koje su mu verne, što se videlo i prilikom izbora za predsednika takmičenja.  Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?", objasnio je prvi čovek Karpoš sokola.
  Makedonski klub će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, koju organizuje FIBA, kaže Dedić.
  "Karpoš sokoli je tim koji ima dostojanstvo i koji ne pada pred provokacijama đubreta iz kanalizacije. Mi smo ruralni tim koji može da igra u bilo kojoj ligi. Odakle im obraz da nam ponude nastup u Drugoj ligi kad smo na terenu izborili opstanak? Uveren sam da ovo takmičenje nema budućnost. Naš igrački i organizacioni kvalitet ćemo dokazati u FIBA Ligi šampiona, takmičenju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. A mi ćemo naš put nastaviti daleko od njih i njhovih laži", bez dileme je predsednik makedonskog kluba

"Karpoš je ispunio taj uslov u prošloj sezoni, ali nije izborio prohodnost kroz nacionalno takmičenje. Zbog slabog interesovanja za ligu u Sloveniji, Čović i poltroni veštački održavaju Olimpiju kako Liga ne bi izgubila kredibilitet takmičenja na prostoru bivše SFRJ. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da funkciji predsednika ABA lige obavlja čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?"  otkrio je karte do kraja Ognjen Dedić. Usledila je drakonska, kazna bez presedana kao upozornje svima koji poput predsednika Karpoša dignu glas.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas