Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NA VRBICU NAJMLAĐI SE BAŠ RADOVALI, A OSTALI KAKO KO Featured

vrbica1

Vrbica paznik radosti dece u valjevskom svetu sporta obeležili su najmlađi. Neko je dobio  zvončiće i venčiće, a malo starija dečica su se igrala i osvojila medalje, i to u Italiji.  Još stariji su se radovali pobedama, a neki su se samo dobro iskupali, ali će na radost pobede morati da pričekaju, koliko još, videćemo.

Najmladje, curice rođene 2005/6 u dresovima OK Srbijanka 014, a o trošku svojih roditelja(240 evra po igračici), na trodnevnom turniru u Ankoni su osvojile bronzano odličje.

Uspeh veći od prošlogdišnjeg kada su malo starije Valjevke, takođe o trošku svojih roditelja dobacile do 4. mesta. U  polufinalu Lingotto 2005 -Srbijanka (2005/2006) 2:0 (25:9, 25:22). Neiskustvo i faktor koncentracije su bili presudni. Dva sata kasnije male Valjevke su odigrale mnogo bolje i u borbi za treće mesto su pobedile ekipu Tor Sapienza BLU 2:0 (25:15, 25:-21)za bronzu zlatnog sjaja.

Talentovana generacija   valjevskih curica u sedam mečeva je zabeležila 5 pobeda. i dva poraza, u konkurenciji 25 ekipa. Bronzane medalju kući donose: Jana Petrović, Ljubica Dimitrić, Nina Milutinović, Jelena Mitrović, Iva Krstivojević, Teodora Mitrović, Nina Milutinović, Doroteja Čvorić, Sara Petronić, Teodora Ristić, Tanja Petrović, Marija Nedeljković. Vodio je Mile Rakić.

Bronzane curice ankoma 18 2005 g

Preostale dve selekcije starijih devojčica(2002) si bile samo 9-e, sa 5 pobeda, jednim porazom. OK Srbijanka 014(2) je zabeležila   4 pobede i tri poraza, što je bilo dovoljno samo za 17. mesto u konkurenciji 40 ekipa. Turnir u Ankoni je bio prilika da uživa u odbojci, druženju, ali i da se nešto nauči. Jer Valjevo sigurno ima potrebnu infrastrukturu na svim nivoima i moglo bi da tokom leta napravi još bolji turnir od ovog u Italiji. Sport je postao odavno biznis, pa ne bi bilo loše sa našom valjevskom  decom raditi naredna dva meseca, i kroz igru u leto 2018, zaraditi  novce. Uložiiti ih u odbojku, ali  i ostale sportove na isti način. Evrima učesnika turnira sličnog u Ankoni, odnosno  komercijalizacijom posla lako se može doći novca. Samo valja pitati za početak one što nešto više o svemu znaju, a bez ličnog interesa žele i mogu da pomognu i realizaciji milenijumskog  projekta za spas valjevske dece.

Što se tiče domaće scene aktuelni su bili vaterpolo, fudbal, rukomet i pre svih odbojka jer ne ulazi se svaki dan u elitni rang Srbije.

Post u Regionalnoj A-2 ligi vaterpolisti Valjeva nastavili su i domaćem šampionatu.

Vojvodina je na startu Super lige ponovo pobedila u SRC Petnica. Trijumf od 11:8 došao je  posle šokantnog poraza od Solarisa u Slanoj bari i eliminacije iza baraža, kroz  koji je uspešno prošao Šabac(bolji od Budve) i od jeseni će igrati u A.1 RVL. 

Poraženi domaćin  ponovo nije  zadovoljan  suđenjem. Zbog skidanja balona VK Valjevo će prva 4 kola igrati kao domaćin. U  2. kolu, 11. aprila, opet stiže Crvena zvezda naoštrena i punih džepova higrača Partizana, bi da bude šampion.
Vojvodina - Valjevo Gorenje 11:8 (3:1,4:2,3:2,1:3)

Bazen Petnica. Sudije: Anđelić i Virijević. Isključenja: Vojvodina 10, Valjevo Gorenje 10.

VOJVODINA: Filipović, Čubrilo, Marić, Tintor, Vasin, Prekogačić 2, Ćuk 4, Ćatović, Rogač 2, Šulc 1, Vasić 1, Marčeta 1,Ristić, Tubić. Trener: Bilić.

VALjEVO GORENjE: Brakočević, Panajotović, Stanić 1, Marković 1, Dukuć, Rackov 2, Matović 3, Gligorijević, Popović, Bosić, Đorđević, Filipović, Spasojević, Mirković. Trener: Serafimović.

Fudbal valjevski godinama srozavan i devastiran sveden je na seosku zabavu umišljenih pojedinaca. N Cveti se posrećilo pa je na stadionu Krušik zabeležena prva pobeda u 2018.godini.

Dva gola u mreži rivala iz Mihajlovca, strelci Gentić i Popović, i isto toliko propuštenih šansi gostiju bili su sve viđeno u novom danu antifudbala. Do juna još dva meseca, ali pitanje dokle će potrajati e strpljenje neimara Krušika  da svojim očima gledaju zlo što im nametnu politika, posle skandalozne fuzije 2014 i formiranja kluba pod imenom FK Krušik Budućnost 2014.

Na sreću Šabac je blizu pa se može gledati fudbal što privuče 10.000 ljudi na jednu utakmicu. Valja nešto i učiti i naučiti. Na sreću sve što bude i prođe. Tako će proći  i valjevska fudbalska nevolja.

A za one kojima je Šabac daleko  eto prilike da skoknu do Divaca, i gledaju solidan fudbal, danas od 15,30 OFK Divci - Sevojno.

Za neupućene  valjevska Komisija za sport je častila Divčane sa 500.000 dinara, samo 40 puta manje od novca što se slije u kasu kluba sa ušća Gradca u Kolubaru, kadrog da za silne milione blefira poput lošeg kockara i izgubi sve što nikada nije zaradio, ali tvrdi da  još uvek može da uzme šnjur.

Sirotinja iz valjevskog sveta sporta pobeđuje i bez miliona!

Rukometašice Metalca favorit i Šapcu protiv Mačve su se namučile ali su pobedile 34:29.

rkmm sabac

I pored slabe realizacije do odmora su stekle prednost od tri gola 16:13. U naatavku prekret i Mačva vodi  u 42.minutu 20:18. N scenu stupa golmanka Irena  Jakovljević i "zaključava" svoj gol. U  napadu je Jelica Mijailović(proglašena za nahbolju na utakmici)  neumoljiva. "Bude" se i najubojitije  Jovana Cvetković, Mirjana Obrenović i Anja Vilotić i sedma pobeda u sezoni je overena. Za ORK  Metalac 2015 su u protokolu prvi put bile upisane pionirke Jovana Jovančić i Nevena Tripković,.Prvog vikenda u aprilu u Valjevo stiže Loznica za nastavak pohoda ka drugoj poziciji u Prvoj ligi Centar.

ŠABAC -ŽRK METALAC 29:34(13:16)

ŽRK MAČVA
29:34 (13:16) ŽRK METALAC 2015
Sedmerci: 1 (1) Isključenja: 10 min Broj gledalaca:
100
Sedmerci: 1 (1) Isključenja: 12 min
Sudija A: Denić Milica Sudija B: Ranković Marijana

Marković M., Arnautović M., Jovanović J. 2, Karadinović S. 5, Jevtić J., Makević T., Milanović A. 11 (1), Ilić M. (K) 7, Rajaković A. 1, Petković Da. i Petković Dr. 3.

    Baratović M., Obrenović M. 9, Nikolić N., Starčević N., Cvetković J. (K) 9, Mijailović J. 8, Despotović D. 1, Aksentijević J. 3, Marković T., Milinković Ž., Đikić (Stanojević) M., Jakovljević I., Jovančić J., Mandić A., Tripković N. i Vilotić A. 4.

Nedeljno veče u hali sportova 15.septembar rezervisano je za derbi Prve lige - Centar ORK Metalac dočekuje lidera Slogu iz Petrovca na Mlavi u 19 sati.

Odbojkašive Valjeva su pobedile Jedinstvo u Užicu 3:1 stigle do 10-e pobede u sezoni, i trenutno 8.mesto, pred poslednji meč sezone  Valjevu sa Vranjem za potvrdu odlićnog finiša sezone ekipe trenera Pejovića. Novi član Super lige Ub je u 21. kolu pobedio FOK-a u Novom Sadu 3:0, a za kraj Ubljankam u goste stiže Roda.

Novi član Prve lige  odbojkašice Srbijanke  014 poslednju utakmicu u Prvoj B ligi igraju u Inđiji u ponedeljak 2. aprila.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas