Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JURAS I MARIČIĆ POGURALI "KLONFERE" DO POBEDE U VALJEVU Featured

1M OKK 2

Metalac i dalje bez pobede u Valjevu u KLS. Večeras je OKK pobedio osmi put u sezoni, ovoga puta u hali sportova 15.septembar sa 91:87.  Da Metalac  i pored svih slabosti ne pobedi konačno pred svojim navijačima, pored odličnog rivala, klinaca iz Mege u dresu OKK Beograda pobrinule su se  sudije  Juras i Maričić.

Sa minus 20( 29:49) kao posledicom sjajne role glavnih igrača OKK Beograda pleja Musića(20 godina) i nešto starijeg centra Veljkovića(23), ali i besumočnog silovanja zdravog razuma, neodgovorne igre u odbrani  i bilo kakvog reda u napadu, lako je  utvrditi ko je imao NULA faulova, i kakav je efekat haosa imala igra u prvih 20 minuta  Metalac je uspeo da uhvati pravi ritam u nastavku. Valjevski tim je bio na pragu pobede ali su sudije stupile na scenu i pomogle gostima da pobede.

Da bodovi ne ostanu u Valjevu pobrinuo se provereni tandem obožavalaca "familije" ali i istinskih prijatelja "klonfera" Marko Juras i Saša Maričić.

Ionako poluprazan roster Metalca smanjili su  svojim perfidnim odlukama baš njih dvojica. Đuković je besumučno "punjen" penalima, i već u trećem  kvartalu je morao  na klupu zbog petog faula.

Metalac je uspeo da se digne iz pepela, i stigne na korak do pobede.

"Vrtić" Mege  u dresovima  "klonfera" uz mora se priznati greške valjevske ekipe, posebno promašaje sa linije  slobodnih bacanja (30:17), Nerandžić je od 16 ubacio devet penala,  je uspeo da pobedi iako je domaćin 3,5 minuta pre kraja vodio 84:81.

Pri rezulatu 87:89 Vasić je pet sekundi pre kraja uputio pas ka Nerandžiću.  Juras očigledno udaranje po rukama igrača OKK Beograda nije video. Metalac ostaje bez lopte, a zatim posle faula debitanta Pejovića(sasvim sodlidnog večeras) i Nerandžića, gosti od 4 pogađaju dva bacanja taman za  8. pobedu i lidersku poziciju.1M OKK 0

U najkraćem ponovio se prošli vek, odnosno 1979.godina.

Sličan propust, "sudiijska greška" viđena je u meču za opstanak u Prvoj ligi tadašnje SFRJ.  Zagrepčanin Ilija Matijević je zanimljvo  baš  večerašnjem rivalu poput Jurasa i Maričića poklonio pobedu. Metalac je "darovan" aprila 1979. ispadanjem iz Prve  tada najjače lige u Evropi. U to vreme YU košarkom su vedrili i oblačili Šaper, Bora Stanković. Erkić i slične košarkaške gromade, baš u bliskoj vezi sa Žučkovim OKK Beogradom. 

Očigledno je da "porodična manufaktura" ne zadovoljava kriterijume onih što danas vagaju odgovornost, požrtvovanje, mudrost  i poštovanje u svetu košarke.

Skoro 20 godina traje "dobrovoljno blagostanje valjevske košarke" u režiji  nesmenjivog, bezgrešnog i uvek u pravu, neponovljivog despota.

I treba mu kao takvom dati 2019. godine  ne 20-ak miliona narodnih para, besplatno halu sportova 15.septembar, i onu malu kraj Ljubostinje,  nego još 20 miliona  da za sve pare "sudi" istini, koju jedino ne može izbeći.

Zabrinuti, ali ne i uplašeni verujemo da je košarka kao i fudbal neuništva i da će dahije kao i uvek u istoriji potrošiti svojih pet minuta.

Metalac je posle 9-kola poslednji sa jednom pobedom. U petak sledi gostovanje na Novom Beogradu. Dinamik je preozbiljan klub. Ima u rosteru 15 igrača i Vladimira Đokića na klupi. Posle intervencije u Urgentnom centru i dijagnostifikovanja loma prsta, izgleda ponovo trn u oku "vođe" neće moći da igra, kao ni mlađani Stefanović, izvrnuo  zglob na nozi.

Povrede su da se leče, ali glavu je teško  zalečiti, a  kamo li izlečiti.

I da ne bude pogrešno shvaćeno, Metalac u svim sportovima,  Budućnost u fudbalu, Valis u vaterpolu, Valjevo u odbojci, a pre svega i samo  deca valjevska u sportu su radost svih Valjevki i Valjevaca.

To nikada nisu niti mogu biti u negativnoj selekciji,  i nakaradnom sistemu  vrednosti  Centri troška, štetočine i paraziti.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas