Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DECA ŠTO ZLATE GRAD VALJEVO SU VAŽNIJA OD NONSENSA DRŽAVE I HRANARINA ŠTETOČINA Featured

 1valid 3 prsta

Saznanje da po ustaljenoj praksi uz amin države sledi nova već viđena bezobzirna pljačka narodnih para, kroz hranarine prepovlašćenim sportskim klubovima i u 2019. predstavlja neviđeni nonsens.

Najprizemnije politikanstvo će i ove godine pokušati da većina od 80 miliona iz budežta Grada Valjeva namenjenih sportu prosledi na račune štetočina i luzera, nesmenjivim i pokrivenih Udruženjima građana.

Dr Slobodan Gvozdenović imenovan od države da vodi grad Valjevo, ako je čovek od intergriteta moraće da načini presedan, i bude pionir u poštovanju vrednosti i dece Grada Valjeva.

Deca okupljena u VK Valis rade, uče pobeđuju, osvajaju neosvojivo. Porodični kvartet Ratkovića Gala, Milorad, Nika  i Zoja haraju u svom uzrastu u srpskom biciklizmu.1ratkovici sampioni

Valisovci su se pre tri dana pozlatili. Osvojili su pobednički pehar u konkurenciji klubova iz kolevke vaterpola Mađarske(Vašaš, Miškolc, Senteš) i moćnog domaćina Oradee u finalu. Deklasirali su posle Partizanove i kragujevačke škole vaterpola odavno prepoznatljive, vršnjake iz novosadske Vojvodine.1karmen i deca

Ništa im nije teško, pa ni svakodnevni predponoćni treninzi u Petnici. Stručan rad, upornost, posvećenost, a na prvom mestu LJUBAV, su putokaz milionerima, što godinama  "peru" silne milione uskraćene voljom države valjevskoj i deci Srbije. Mladost Grada Valjeva  radi, pobeđuju, promovišu vrednosti, sebe i svoj Grad.Centri troška za to vreme besomučno troše milione otete deci na  hranarine profesionalcima, a država to ne sprečeva.

Deca izrastaju u dominatore, i pokazuju državi i svim Komisijama da su osnov svih  kriterujuma samo  rad i uspeh u sportu.

Sitauacija da tri valjevske štetoćinske "firme" pod plaštom Udruženja građana, vlast čaščava desetinama miliona dinara. Umesto kakvih takvih uspeha i rezultata svedoci smo beskropulozne osionosti bez granica, praznih priča, i nikada ispunjenih obećanja. Posla za policiiju, tužilaštvo i sud je preko glave, a reakcije još nema.

Gro novca namenjenog sportu i valjevskoj deci pored dve odavne znane "firme" u valjevskom svetu sporta KK otac i sin" punih 18 godina, zatim FK "prošlost" nepunih 8 godina, usmerava se kapom i šakom poslednje dve godine u VK " vizija".

A postupci predsednika. 18 godina, na čelu Udruženja građana sve govore. Poslednji prošlog petka je samo jedan u nizu bahatog i osionog, sebi samo najbitnijeg.

Bujica psovki i za malo fizički obračun sa košarkašem Zlatibara Božom Babovićem sprečeni su u poslednjem trenutku. Bila je to reakcija nadobudne štetočine na javno izrečen stav mladog košarkaša nekada igrača Metalca, šampiona Evrope 2016, Bože Babovića, na pres konferenciji prošlog petka: "Čestitam na pobedi, Metalac bolje igra bez kapitena..."

Za razliku od Valjevaca bez hrabrosti da javno kažu što vide, Babović  se usudio da u jednoj rečenici potvrdi istinu, a na necivilizacijsku rekaciju uzvrati samo pitanjem, u čemu je problem, šta nije istina?". Štetočina je na čelu kluba što "proždera" milion evra u novom milenijumu. Za  uzvrat Metalac  ima košarkaškog mvp-ija  KLS, ima tim koji mnogo lakše igra i pobeđuje bez tatinog sina. Baš zbog takvog apsurda preti mu ispadanja iz KLS.

Samo sa 10 godina manje staža fudbalska štetočina Milan Milinović( troši osmu godinu) od 12.jula 2012. godine, gde ga je postavio Stanko Terzić i SPS, vodi u propast valjevski fudbal. Ugasio je FK Budućnost, doveo na prag ispadanja iz Treće lige, od jula predsednik FK Krušik Budućnost 2014. Umesto odgovornosti prošlog leta stigle su pohvale, i "unapređenje" Sada je samo podpredsednik kluba sa ingerencijama da kao i do sada može nesmetano da nastavi  gašenje fudbala  u Valjevu.

Čast i dostojanstvo primoravaju gradnočalnika Grada Valjeva da narodni novac bude usmeren na decu što postižu rezultate, a štetočine i Centre troška stavi na tender isto kao što je to učinila Vlada Srbije sa Valjevskom pivarom juče i zvanično privatizovanoj  i prodatoj.

Ne sme se više dozvoliti da prepovlaščeni Centri troška KK otac i sin" FK "prošlost" i VK" vizija" skidaju kajmak iako su kao u 2018, prepoznatljivi isključivo po trošenju narodnih para bez ikakvog smisla i reda.

Svako od pojedinaca na čelu Centara troška mora se konačno suočiti sa istinom i ličnom odgovornošću.

Košarka će u Valjevu biti tu gde je bude vodilo lice, trenutno  sa 18 godina predsedničkog staža. U fudbalu štetočina traje od 12.jula 2012. Već pola godine je samo podpredsednik a štetočini sve više i više.

Vaterpolo je napravio najveći iskorak u raspolaganju narodnim novcem.

A sa minimalnim sredstvima u odnosu na VK Valjevo, po svemu iznad "vatrogasaca" i milionera,  VK Valis je postavio sistem i model za sve, kako se mora raditi. Da i oni nisu bezgrešni potvrda su članarine što plačaju roditelji zlatne i ostale dece što će se sutra takođe pozlatiti.

U 2019. godini grad Valjevo treba da izdvoji za razvoj sporta 168 miliona dinara, od čega sportskim klubovima 80 miliona dinara, a za sportsku infrastrukturu biće izdvojeno kao i 2108. godine 21,4 miloina dinara.

Iako su Pravilnikom o bodovanju za raspodelu sredstava predviđeni  kriterijumi za raspodelu novca , novac je 2018 opredelila glasačka mašina Komisije za sport.

Presudio je glas kadrova SNS-a. Najviše novca opredeljeno je u prezaduženi KK Metalac 15 miliona dinara, plus 3,5 miliona za koševe  iz vremena ABA lige, ranije već prodate Gradu i jednom već plaćene. Slede FK Krušik Budućnost 2014 sa 12 miliona , VK Valjevo Gorenje 8 miliona, Fudbalski savez sa 5 miliona, OK VA 014 4,5 miliona, OK 014 Srbijanka 3,5 miliona dinara...

Budući šampion države u boksu Metalac je u 2018, finansiran sa 1.900.000 dinara, a zanimjljivo je pored seniorskog sastava ima i besplatnu školu boksa.1bk metalac kg

VK Valis je je "pazario" 100.000 više od BK Metalac, "čak" ukupno 2 miliona. Valis igra normalan rang za valjevske prilike Prvu B ligu, i to sa ekipom saastavljenom od mahom valjevskoh dečaka. Valis je na početku 2019. iznedrio šampione i najveće promotere Grada. Narednog vikenda u Petnici sledi nova potvrda uspeha iz Oredee, i turnir sa Kragujevčanima, Nišlijama i Kruševljanima za potvrdu već viđenog kvalieta . A deca iz Niša i Kragujevca biće gosti ljuti rivali u bazenu. Primer za poštovanje!

A besmisao valjevske sportske tragikomedije na "najvišem nivou" potvrđuje i činjenica da su milioneri u obavezi da dostave programe rada za ovu godinu. Komisija neće morati da "rodi mečku" kako bi našla modus da im dodeli ono što im ni po kom osnovu ne pripada, novac za hranarine igračima profesionalcima, da posle  neko ne  kaže da se samo Zvezda i Partizan finansiraju narodnim parama.

Siguran sam da gospodin gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović voli svoj grad i decu svog Valjeva, a ima i moralnu obavezu da ispoštuje uspeh i organizuje prijem za zlatne "osmake" i još mlađe, što pokoriše Oradeu.

Uspeh dečaka Valisa je podsrek da se predviđenih 1,5 milion dinara za razvoj školskog sporta poveća 20 puta za takmičenja osnovaca tokom cele školske godine, organizaciju letnjih sportskih igara dece iz celog sveta.

Za početak na primer u vaterpolu, košarci, odbojci, rukometu i naravno fudbalu. Tih 30 miliona desetostruko će se vratiti tokom održavanja manifestacije organizovane za promociju Grada Valjeva i sporta. Eto priliike da deca Grada Valjeva zarade novac samo što se bave sportom, za svoj sportski  razvoj i napredovaje. Biće para čak i za Udružena građana, ustvari profesionalne klubove što parazitiraju na grbači Valjevki i Valjevaca. Sportska infrastruktura će takođe dobiti sredstva da bude obogaćena novim sadržajima.

Dakle, postoji samo jedan prioritetni cilj.

Grad Valjevo MORA obezbedi novac da se bez plaćanja dinara člananine deca bave sportom, od plivanja, trčanja, gimnastike, do vaterpola, košarke( osim u KK Metalac gde je treniranje besplatno), fudbala, odbojke, rukometa, karatea... Da u svim Udruženjima građana bude kao što je to danas slučaj u boksu i BK Metalac klubu koji će Valjevu ove 2019. godine Valjevu doneti prvu titulu u ekipnim sportovima

Mora se stati na put praksi da klubovi peru novac baš preko valjevske dece, prihodujući   od grada  na osnovu priloženog papira o broju svojih najmlađih članova, čije roditelje deru svakog meseca za članarine.

Rang takmičenja i broj takmičarskih selekcija u mladjim kategorijama, uspesi na prvom mestu moraju biti osnova raspodele sredstava.

Za sada je uspeh u drugom planu i ne "boduje"  ga famozna Komisija!?

Komisiju za kategorizaciju klubova, vodi  odbornik SNS -a Miodrag Lazić, častan čovek, itetako upućen u materiju, strelac oštrog oka, mudre i hladne glave. Bez obzira što je kategorizacija osnov za dodelu sredstva ljudi u valjevskom svetu sporta nisu optimisti.

Da li sledi samo forma, i odluka  glasačke mašine, da  ključ raspodele ne budu  rad sa decom, uspesi dece, i naravno seniorskih ekipa, saznaćemo uskoro.

Redosled valjevskih klubova po rangu i uspesima danas izgleda ovako.

BK Metalac, OK VA 014 Bauwesen, VK Valjevo, KK Metalac. OK 014 Srbijanka, OK Valjevo.VK Valis...

Svi drugi u trećem i nižim razredima, kao i šah, su takođe su pod plaštom Udruženja građana, i shodno rezultatima i rangu moraju biti vrednovani, isključivo na osnovu efekta rada sa mladima.

Uspeha i pravog pomaka u sportu će biti samo ako se pažnja posveti deci, i novac uloži u sve škole bazičnih sportova, plivanje, gimnastiku, atletiku. Kroz  obezbeđenje uslova rad sa decom, i plaćanje stručnih radnika, trenera novcem iz gradskog budžeta, roditelji će konačno biti oslobođeni članarina za treninge svoje  dece.

Grad Valjevo za razvoj sportske infrastrukture u ovoj godini planira da izdvoji 21,4 miliona, a za rad UFK Valis koja se i stara o svim sportskim objektima 65 miliona dinara.

Politka odlučuje, hoće li i dalje finansirati štetočine u Centrima troška. i podržati uvreženi kriminal u sportu, ili će  konačno podržati decu Grada Valjeva.

Ma kakva odluka bila, reakcije će biti u svakom slučaju.

Štetočina ako ne dobiju  kao do sada svoj kolač. Reagovaće  i  deca spremna da sa svojim trenerima i roditeljima izađu na ulicu i suprotstave se kriminalu bez granica u sportu. Mirnim protestom će najaviti, ne budu li uvaženi, da sledi "buna na dahije" u valjevskom svetu sporta.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas