Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IMA LI KRAJA FINANSIRANJU ŠTETOČINA U VALJEVSKOM SVETU SPORTA? Featured

1GRAD VALJEVO 

Posle sastanka Komisije za kategorizaciju ostvarenja u sportu, sutra(četvrtak u 9 sati)  zaseda Komisija za dodelu sredstava korisnicima budžeta Grada Valjeva. Najveći deo od 80 miliona dinara poreskih obveznika Grada Valjeva kao i u 2018, bez obzira šta sedam članova Komisije predloži, umesto da bude usmeren sportistima deci Grada Valjeva, školarcima i mladima što traže svoje mesto u svetu sporta, sva je prilika ponovo će biti na raspolaganju štetočinama, parazitima, na sportskom polju prepoznatljivim isključivo po neuspesima, i nikada ispunjenim obećanjima, a pre svega po  trošenju tuđeg novca i ličnoj koristi.

Na pomolu je već ustaljen scenario.

Bez ikakvog rezultata, totalno neposvećeni i nezainteresovani za rad sa mladima tri tzv "nosica sporta" FK Budućnost Krušik 2014, KK Metalac, a od skora i treći u krugu milionera VK Valjevo bi i u 2019. da prigrabe najveći deo kolača, iako im ni po jednom osnovu ne pripada. Od 80 miliona računaju na skoro 35 miliona dinara.

Komisija, za dodelu sredstava čini 7 članova, od kojih su trojica zamenjena novim, naravno iz redova SNS, i ima isključivo savetodavni karakter.

Hoće li imati snage da se suprotstavi očiglednom kršenju Zakona, i prekinuti besumučnu pljačku narodnih para, pokazaće sutrašnje zasedanje.

Bez obzira na poštovanje Zakona, savesnost i radu i najbolje namere "sedmorice veličanstvenih", poslednja reč će po pravilu biti gradonačelnika dr Gvozdenovića.

Iskustvo kaže da nema previše osnova za optimizam.

O raspodeli odlučuju "malo" viši centri moći, čak od gradonačelnika, tako da je za očekivati već viđen scenario.

Od preostalog dela narodnih 80 miiona, istinski nosiocima sporta pripašće višestruko manje od štetočina i parazita.

 VK Valis je postao prepoznatljiv i van Srbije po radu i uspesima sa mladjim selekcijama.

BK Metalac, budući šampion države u boksu, što je nezabeleženo i istoriji ekipnog spoprta u Valjevu.

Rvački klub Mladost,  plivački klub Valis, oba rukometna i tri odbojkaška kluba, od kojih VA 014 Bauwesen je pored bokserskog jedini u najvišem rangu takmičenja, FK Radnički sa Petog  puka, svi karate klubovi su primer posvećenosti i odgovornosti u  radu sa mladima.

Šta tek reći za preostale sa spiska od ukupno 75 korisnika budžetskih sredstava.

Komisija i pored svakojakih pokušaja milionera da opravdaju dobijena sredstva, ima problem sa zakonskom regulativom koja iako nije stroga definisala prava i obaveze korisnika budžeta, ne može tek tako da bude prekršena. Kakav će biti odgovor Komisije i gradonaćelnika na one što konkurišu za sredstva iz budžeta, a do danas nisu dostavili izveštaje, obevezne da predaju do 31.12.2018, ostaje da se vidi.

Kriminal cveta, ali  inspekcije, policija i sud imaju važnija posla.

Pljačka danas svako sve što mu padne na pamet. Koliko hoće i koliko mu dozvole prilike.

Samo ne dokle hoće!

A deca Valjeva, njih tek oko 10.000 još uvek ćute, i čekaju da budu ispoštavana. Što se to pre desi svima će biti bolje, razloga  za osmehe i radost najmlađih Valjevki i Valjevaca biće na pretek!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas