Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALCU "BINGO" I TREĆA POBEDA U NIZU U 2019. Featured

1KKM KVARTET

Katastrofalni skor od oktobra do kraja decembra 2018. u KLS, SAMO 4 pobede u 15 mečeva, Metalac je u večeri uoči Savindana krunisao nestvarni januar 2019, novom trećom uzastopnom pobedom, za bingo i sedmu pobedu u sezoni. Pao je član  Aba  lige - 2 Vršac 80:66!

Od gubitnika tim iz Valjeva se pretvorio u pobedničku kaznenu ekspediciju.

U 2019, padali su redom Zlatibor Spartak, i konačno večeras Vršac. Opstanak je u šaci, a sada predstoji borba za Super ligu. Zlatibor ima 8 pobeda, a Metalac sa 7 trijumfa je bio bolji u oba meča. Vojvodina ima takođe pobedu više od Valjevaca, ali dolazi na noge "razjarenoj goropadi" Kandidat za sedmo i osmo mesto je i Vršac( sada sa slabijim medjusobnim koš skorom sa Metalcem), zemunska Mladost ( jesenas pobedila u Valjevu) pa čak i Dunav trenutno sa šest pobeda.

Ono što svi znaju a jedno dete reče javno 11.januara, posle prve pobede u 2019. da "Metalac igra bolje bez kapitena" imalo je očigledno pozitivan efekat.

Metalac je večeras igrao timski, sa energijom i hemijom zajedništva. Đukan Đukanović odigrao top meč, i pokazao je da može itetako da uspešno da igra i za tim.

U rotaciji je Metalac imao  čak DEVET igrača. Bek Adis Turbić izvanredan u prvom poluvremenu. Dokazao je da zaslužuje minutažu u igri a ne sa klupe da maše peškirom. Filip Nikčević je ušao solidno menjao isključenog na početku 4/4 Kaplanovića.

Odbrana i timska igra, skok( 44:36) anulirali su Kaplanovićevo(11 poena, 8 skokova, 6 izgubljenih lopti) isključenje( dve tehničke zbog prigovora), i problem sa faulovima Nerandžića. Anđušić je pored lošeg šuta (5:1 za 2, i 5:0 za tri) stigao do trećine košgeterske norme( 9 poena) zahvaljujući koševima sa linije slobodnih bacanja(8:7)

Valjevci su davali ton igri. Đukanović je slabiju realizaciju u prvom poluvremenu popravio u nastavku za indeks uspešnosti 26( 22 poena, 6 skokova i 3 asistencije).

Saša Vasić u prilici da predahne( za neverovati, igrao je "samo" 31.5 minut), maestralno je vodio ekipu. Asistirao je "tek" 7 puta. Šutirao je za dva( 3:2) za tri (4.3) I pogodio 4 bacanja. Večeras je postavio rekord sezone. Ubacio je trojku sa kapice, ali svog reketa na kraju trećeg kvartala. Igor Đuković posle Đukanovića(35 min.) i Vasića, treći po minutaži i indeksu uspešnosti (13). Za skoro 30 minuta nanizao je 14 poena( tri skoka, 1:1 za za tri, 7:5 za dva, a pogodio je jedno od dva bacanja). Da je više bio u igri( 13 minuta) Filip Pejović bi pokazao nesporne kvalitete. Ovako "gušen" nedeljama videlo se da mu nedostaje takmičarskog tajminga. Dani za dokazivanje stižu, tako da za Peju nema zime iako se sneg ne šali. Reč je o znalcu i ratniku kakvih je uvek potrebno timu ponednika.

Kod gostiju Veljko Brkić i Strahinja Jovanović su postigli po 16, odnosno 15 poena.

Jedan detalj takođe zavređuje posebnu pažnju.

Suđenje je bilo konačno domaćinsko!

Vrščani 22 faula u prvih 20 minuta, Metalac 6, a odnos slobodnih bacanja 22:2. U 3/4 se stanje po goste popravilo, da bi u 33. minutu Vršac nakratko napustio teren nezadovoljan arbitražom.

Suočeni sa drakonskom kaznom Vrščani su se vratili na parket hale sportova 15.septembar i izdržali ono što igrači Metalca trpe mesecima, ma gde igrali sudijsku nepravdu!

Očigledno je faktor, bitan čovek, ali to nije nemirko sa klupe, imao uticaja da se desi nešto što se retko dešava, da sudije konačno u Valjevu budu uz  Metalac.

Pred nastavak sezone i raspodelu miliona iz budžeta Grada Valjeva za sport problem za KK Metalac. Kako dobiti novac za 2019-u, kada nije ispoštovan rok, i predat 31.12. 2018, finansijski izveštaj za  poslednji kvartal prošle godine

Emigma za ramišljanje, kako za članove Komisije za dodelu sredstava tako i za overača predloga dotične Komisije, gradonačelnika dr Gvozdenovića.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas