Menu

zaglavlje

KLINCI SENJAKA PRVI I DRUGI NA "DIJABETES KUPU" KRAGUJEVCU

KLINCI SENJAKA PRVI I DRUGI NA …

Na mladima svet ostaje ...

VALJEVSKI VODOVOD OBELEŽIO KRSNU SLAVU SVETOG JUSTINA ĆELIJSKOG

VALJEVSKI VODOVOD OBELEŽIO KRSNU SL…

  foto Dragan Kruni...

VALJEVKA ANA LAZAREVIĆ STIGLA U PIREJ PO TREĆU DUPLU KRUNU

VALJEVKA ANA LAZAREVIĆ STIGLA U PIR…

U Pirej se posle dve go...

BOKSERSKI ŠAMPION RATKO DRAŠKOVIĆ U VALJEVU NAJAVIO SPEKTAKL ZA VIDOVDAN U BILEĆI

BOKSERSKI ŠAMPION RATKO DRAŠKOVIĆ U…

Nikšićanin Ratko Draškovi...

VK VALIS STRUČNIM, ODGOVORNIM I POSVEĆENIM RADOM STVARA POBEDNIKE

VK VALIS STRUČNIM, ODGOVORNIM I POS…

foto Svetlana Vujić Tri ...

JUNIOR NOVO NASELJE PONOVO U PETOJ LIGI SRBIJE

JUNIOR NOVO NASELJE PONOVO U PETOJ …

Za razliku od elite do ...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

METALAC OPSTAO U KLS, A ZBOG NENAMENSKOG TROŠENJE BUDŽETSKIH SREDSTAVA ŠTETA NEMERLJIVA Featured

111kk mm sumicePolitikom bezgrešnog i nesmenjivog, da li doživotnog predsednika KK Metalac u dugovima preko svake mere, kako se moglo I pretpostaviti u 2019. godini NEĆE DOBITI ni dinar iz budžeta namenjenog sportu u ovoj godini!

Porofesionalci koji žive od košarke, hranitelji porodica, izborili su opstanak u KLS, i iako nikome od 11-orice časnih momaka tri meseca nije islaćen ni dinar od ugovorenih plata, i sve vreme su  na belom hlebu.

A 2019. zabeležili su 6 pobeda i pet poraza, i sa ukupno 10 trijumfa su sačuvali klub u KLS. Sa pobedom u poslednjem kolu mogli su i do Super lige Srbije.

Ali gladna usta ne pobeđuju!

Dok se vodila borba za opstanak niko od njih 11 nije napustio klub.

Učinio je to samo povređeni kapiten, bez koga javno reče momak, šampion Evrope, u ABA ligi i član kluba iz Valjeva, Metalac igra bolje.

A stvarno najbolji košarkaš i sportista Valjeva bez premca, uskraćen za nekakvo očigledno degradirano priznanje od Sportskog saveza grada, i ove i predhodne godine, imenom i prezimenom je Aleksandar Vasić!

Momci su pošteno igrali do kraja, uvek stavljajući klub na prvo mesto. Svojim časnim i odgovornim odnosom sprečili su da Metalac administrativnim putem bude izbačen iz lige.

Doživeli su preubedljiv poraz u 26.kolu u Staroj Pazovi od Dunava. Poslednji 8.član Super lige pao je 15.decembra 2018, a da je i kojim slučajem Metalac pobedio preksinoć, morao bi odustati od višeg ranga, jer za Super ligu treba samo da  bi igrao bez  plata igrača, potrebno je 30.000 evra.

A Metalac već dva i po meseca nema ni dinar na svom računu.

U toku sezone časni momci pobedili su objektivno dve najbolje ekipe Borac i Dinamik, dok im je u Novom Pazaru od sinoć i zvanično člana A-2 ABA lige oteta pobeda. O kakvom kvalitetu igrača se radi potvrdio je i trener Pazaraca Oliver Popović. Odao je priznanje Metalcu istakavši da ovaj tim vredi mnogo više nego što to pokazuje mesto na tabeli.

Momci praznih stanaka i džepova nedeljama su slušali svakodnevno predsednikove prazne priče.

Plata će biti za dan, dva, pa vlast je odgovorna, vlast mrzi Metalac, i on dobro ko je sve mrzitelj kluba, i zašto se Metalac mrzi.

Vrapcima je odavno jasno da je za finansijsku kataklizmu kluba odgovoran isključivo jedan čovek, plaćeni predsednik !

Metalcu preti najgori scenario i gašenje iz jednostavnog razloga.

Predsednik nije ispoštovao zakonski rok i do 31.12.2018. godiine nisu opravdana sredstva, iznos je oko 1.200.000 dinara. Novac je uplaćen na budžetski račun 22. februara ove godine, sli ga nije bilo na računu 28.12.2'18. i samim ti  ima status nenamenske potrošenje.

I pored rupetina u Zakonu o sportu za prolaz svakojakih "knjigovodstvenih igara bez granica", jer nema suvislog objašnjenja na koji način FK BK 2014 uspeva da opravda silne desetine milione bačenih u vetar poslednjih šest godina, predsednik KK Metalac je štetočinski i parazitski gurnuo klub u provaliju.

Uskratio je egzistenciju i život KK Metalac.

Ličnim  bahaćenjem, saomisticanjem i nepotizmom štetočinski je urušio klub danas pred nestajanjem sa košarkaške mape Srbije.

Da Metalac u 2019. godini ne može računati ni na jedan jedini dinar potvrđeno je danas i u Ministarstvu sporta i omladine i u Sporstkom savezu Srbije u Beogradu.

Boli saznanje šta je jedan čovek uradio valjevskoj košarci.

O ličnoj odgovornosti poput političara svih formata, ne razmišlja, a što je najgore po sebe, ako ne uloži svoj novac moraće  da napusti klub.

Zaštićen imunitetom lične sujete i osećanja nezamenljivog vođe, nastaviće da optužuje redom sve koje se usude da mu kažu istinu: Odgovoran si lično samo ti i niko više, što  KK Metalac danas  u dugovima preko glave, praktično više ne postoji"

Sme li Grad Valjevo da dozvoli nestajanje KK Metalac?

Naravno da ne sme da dozvoli da KK Metalac posle 70 godina, i skoro 20 godina tutortsva jednog čoveka nestane!

Rešenje postoji, ali najpre valja rešavati tekuće probleme, i pomoći momcima što su posle uspešne sezone, od subote na ulici, prepušteni sami sebi, a nihove porodice žive od hleba, vode i vazduha!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas