Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KOŠARKA JE BREND VALJEVA, POTVRDA JE I 8. TURNIR KADETA EVROPE Featured

 

1u17 va 21019Uoči osmog po redu „Juniorskog košarkaškog turnira Valjevo 2019" od narednog petka do nedelje 24. marta u valjevskoj Hali sportova 15.septenbar, sigurno najznačajnije sportske manifestacije povodom Dana grada Valjeva organizatori isključivo entuzijasti, mladi,  stručni, uspešni I odgovorni ljudi  imaju razloga za zadovoljstsvo.

Bez obzira na probleme KK Metalac izazvane uzurpacijom i zloupotrebom ovlašćenja bahate i nadobudne štetočine, konačno na izlaznim vratima iz valjevske košarke, Valjevo se ne predaje, i postaje sve prepoznatljivije na košarakaškoj mapi Evrope i sveta.

Valjevski turnir je odvano prepoznat kao vrhunski, jer okuplja najbolje mlade igrače do 17 godina. Otuda nije nikakvo čudo što u Valjevo stižu skauti i sa one strane bare, iz NBA da vide ko bi mogao da se pridruži momcima prepoznatim na nekom od dosadašnjnih turnira i danas već afirmisanim u svetu košarke.

Predsednik Organizacionog odbora turnira Aleksandar Blažić ne krije zadvoljstvo što turnir postaje prepoznatljiv i van granica eks SFRJ.

„ Očekujem spektakularne mečeve, jer nam stiže izuzetno talentovana generacija mladih košarkaša. Zahvaljući Gradu Valjevu i brojnim sponzorima, i naravno volonterima najzaslužnijim da traje i da je svake godine na sve višem nivou. Dani košarkaškog uživanja su pred nama. Ulaz je na sve utakmice besplatan.Pozivam sve profesore fizičkog vaspitanja iz osnovnih i srednjih škola da dovedu svoje učenike da gledaju košarku. Turnir je promocija sporta – košarke i želimo da naša deca zavole ovaj sport i da se opredele za neki sport. Poenta je da što više dece školskog uzrasta dođe na ovakve manifestacije i da se zainteresuju za neki sport“, nema dilemu  Aleksandar Blažić.

O turnuru biranim rečima govori i Radomir Simić, nekada vrhunski igrač, u prilci da bude i na košarkaškom usavršavanju u Americi, a danas uspešni gen.sek. Sporskog saveza Valjevo, i itetako zaslužan što su  deca u Valjevu posvećena i vole košarku.

" Ponosni smo što učestvujemo u nestvarnoj košarkaškoj priči. Turnir je postao brend grada Valjeva, jer se iz godine u godinu trudimo da kvalitet raste. Kao i svake godine stiže nam nova ekipa, a to je 2019, ruska Lokomotiva iz Kubanja. Učesnici su najtrofeniji učesnik svih turnira Partizan, zatim Crvena zvezda i KK Mega Bemaks iz Srbije, Cibona iz Hrvatske, stalni učesnik Olimpija iz Ljubljane,a soma je Budućnost iz Crne Gore. Naš grad će predstvaljati U 17 HOPS ekipa sastavljena od dečaka iz ekipe Metalca i Studenta. Početak turnira je petak 22. marta u 13 časova. Zahvaljujemo se Gradu Valjevu svake godine pokrovitelju i brojnim sponzorima i donatorima. Svi su zaslužni što je turnir na ovako visokom nivou. Ove godine smo uspeli da napravimo saradnju sa udruženjem „Rodi se na lepom mestu“ i mi ćemo organizovati prikupljanje sredstava za pomoć u opremanju ginekološko- akušerske službe Opšte bolnice Valjevo. I na kraju pozivam sve Valjevke i Valjevce da dođu jer će imatii šta da vide“, podseća i na humanitarni aspekt turnira  Radomir Simić.

Bilo je planirano i učešće Barselone, ali su zahtevi Katalonaca bili iznad nivao mogućnosti organizatora, što ne znači da se slavni španski klub uskoro neće pojaviti u Valjevu.

Valjevac dogogodišnji skaut ljubljanske Olimpije Dragan Janjić -Ćuba, agent za Evropu San Antonio Sparsa godinama je  uz ekipu valjevskih entuzijista i na  svoj valjevski način promoviše svoj Grad, košarku i  kadetski turnir u Valjevu.

"Valjevo je grad košarke, ma šta ko mislio i radio. Kadetski  turnir je poslednja provera svake nove generacije mladih košarkaša. Ko se pokaže u Valjevu ima sve predispozicije da uspe. Primera je zaista mnogo. Koliko je turnuir na ceni evidentiran je kao najzanačaniji  i u jau kalendaru San Antonija. Svake godine sve više je trenera i skauta u Valjevu, što je samo dodatna potvrda značaja i vrednosti manifestacije" kaže Janjić.

Nagrada najboljima uručiće dva najbolja valjevska košarkaša Aleksandar Saša Vasić i Igor Đuković momci koji su svojim igrama sa ostalima iz ekipe izborili da Valjevo i dalje ima košarku u Košarkaškoj ligi Srbije, a kako je krenulo u bliskoj budućnosti ponovo svoje mesto u ABA ligi i Evrokupu.

Bez kvalitetne infrastrukture, još nekog objekta pored hale sportova 15.septembar, u blsikoj budućnosti se razmišlja o povećanju broja učesnika, i  saradnji sa Lajkovcem, Ubom, Mionicom, Osečinom varošima- gradićima  sa daleko funkcionalnijim i modernijim sportskim objektima od valjevskog.

Valjevo danas ima i ograničene smeštajne kapacitet, ali taj problem se da lako rešiti, adaptacijom nekog od brojnih praznih objekata- spavaonica u kasarni Vojvoda Živojin Mišić".

Na taj način stvorili bi se uslovi za povećanje  broja učesnika,  sa 8 na 16, pa čak i  32 ekipe, čime bi se stvorili uslovi da kadetski turnir postane najveći i najkvaliteniji u Evropi.

1juniorski turnir PLAKAT

.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas