Logo
Print this page

JUNIORSKI TURNIR "VALJEVO 2019:TRIJUMF MEGE I VERE DA JE KOŠARKA NEUNIŠTIVA Featured

 1 jt va cz mega 1U  protekla tri dana istinskim prijateljima košarke u  ispunjenoj  hali sportova 15.septembar, a  večeras nikad brojnijoj poseti u 2019, je  završen 8. po redu turnir juniora i to trijumfom Mega Bemaxa. Mega je  u finalu bila bolja od  Crvene zvezde 91:85.1jt mega 1

1jt cz

 

Treća je Olimpija bolja ovoga puta od samo 4. Partizana, pored Ljubljančana učesnika svih turnira.

1jt olimpija

Slede Cibona, Lokomotiva Kubanj, Budućnost i domaćin ekipa U17 HOPES Valjevo.

Mvp turnira je Petar Kovačević Mega Bemaks.

1jt mvp sasa v

U najboljoj petorci  pored Kovačevića su: Jaroslav Njago Lokomotiva Kubanj, Egor Sitnikov Olimpija Ljubljana, Luka Tarlać Partizan, Nikola Manojlović Crvena Zvezda.1jt ptorka

Prvi strelac je Lukša  Buljević iz Cibone.

1jt igor

Da je košarka sistem sa sposobnim, vrednim i nadasve stručnim i uspešnim ljudima, a ne osioni, bahati, nezajažlivi pojedinac, štetočina i parazit okrenut isključivo svom interesu i samoreklamiranju, i nepotizmu bez granica, pokazao je trodnevni Juniroski turnir U17 Hopes Valjevo 2019.

Festival mladih košarkaša viđen tokom protekla tri dana u valjevskoj hali sportova 15,septembar je bio centralni događaj evropske  košarkaške mladosti   prvog prolećnog vikenda.

Braća Rusi i Lokomotive Kubanj sinoć na zajedničkom druženju svih aktera turnira na "Lovcima" javno su se obratili prisutnima. Biranim rečima su govrili o ličnim impresijama, ali i doživljaju iz bajke momaka što se večno pamti, a preleteli su samo pola sveta da bi stigli u Valjevo.

Nestvarni osećaj srdačnosti i iskrene ljudske pažnje prepoznali su svi učesnici turnira.

Celu priču realizovala je ekipa valjevskih košrkaških zaljubljenika, dokazavši svoju neizmernu privrženost košarci, ali i znanja da turnir protekne čak i bolje nego što to rade profesionalci iz Evrolige, jer tamo nema ni trunke opuštenosti i iskrene ljudskosti iz srca i duše. Sve se svodi na puki profesinalizam i izvršavanje zadataka.

Večerašnje finale Mega Bemax - Crvena zvezda bilo je na nivou junirskog finala fajnal fora Evrolige.

Dva sjajna protivnika nadmetala su se demonstrirajući znanje i umeće kakvog je danas malo čak i srpskoj seniorskoj košarci. Mega Miška Ražnatovića je stigla do trećeg trijumfa u Valjevu, i na korak je do i dalje neprikosnovenog Partizana. Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića odbranili su pobednički pehar osvojen drugi put prošle godine. Zašto je pala Zvezda,iako je imala opipljivu prednost u poslednjoj četvtini. Kada je trebalo stići i prestići rivala Mega je stegla odbranu, a crveno bele je slomio neuhvatljivi Kovačević serijom koševa i bravura svojstvenim samo momcima sa predispozicijama da budu veliki igrači.

Petar Kovačević je bio bez premca na turniru, a poput Mege i ostale ekipe imale su perjanice u svojim redovima, tako da žiri nije imao težak zadatak da odredi najbolju petorku turnira.

Gest organizatora za svaku pohvalu je da najboljima pehare, medalje i dres košarakaške valjevske legende Miloša Teodosića, uruče ne od juče stvarno najbolji valjevski košarkaši, konačno kapiten Aleksandar Saša Vasić i protekle sezone konačno u Valjevu Igor Đuković, zavređuje posebnu pažnju.

Pored Grada Valjeva u prilici da košarkaški, i u svakom drugom pogledu bude promovisan, najveći dobitnici su valjevski klinci  ekipe U 17 HOPES. Odmerili su snage sa vršnjacima već posvećenim košarci, i sada definitivno znaju, šta im je činiti ako ozbiljno žele da uče, a imaju od koga, i kasnije da igraju ozbiljnu košarku.

Imajući u vidu da "Kancelarija" ne radi 7 dana, ne čudi što su na prvom mestu iz ljubavi prema košarci, turnir ispratila 3-4 trenera iz kluba, osuđenog voljom potpisnika da pomentog obaveštenja prvi košarakaški klub nema ni dinar dotacija od Grada Valjeva u 2019.

Ali zato Grad Valjevo su posetili brojni treneri, skauti, agenti, menadžeri i imali su šta da vide i čuju.

Kako reče predsednik Organizacionog odbora Aca Blažić, čovek sa rejtingom itetako uspešnog privrednika na prostorima Zapadne Srbije, večeras je počela priprema, za 9. Juniorski turnir "Valjevo 2020".1jt aca bKao i uvek biće novosti, a cilj je da do jubiranog 10.turnira u Valjevo stignu posle Rusa, Kinezi i Ameri, kako bi naš Grad bez čije podrške se ovo ne bi dešavalo, bio istinski centar košarkaškog sveta.1jt krajKako rade neme sumnje, uspeće, jer pobednici se lako prepoznaju!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.