Logo
Print this page

GRAD VALJEVO DANAS SLAVI DRUGE TROJICE Featured

1kolacGrad Valjevo danas je 23.put obeležio obnovljenu krsnu slavu Duhovski ponedeljak – Druge Trojice.

litija karadj

litija kolacNakon svete arhijerejske liturgije u Hramu Vaskrsenja Hristovog, sveštenstva Valjevske eparhije,  duhovska litija  sa narodom i predstavnicima gradske vlasti, Vojske Srbije i Policijske uprave,  javnih ustanova, prošla je centralnim gradskim ulicama.

popovi

litija deca 1

litija vojksa

litija branka 1

pop0

narod

Ispred  spomenika Proti Mateji Nenadoviću u Karađorevoj ulici, služen je pomen vojvodi iz Prvog srpskog ustanka, prvom predsedniku Praviteljstvujuščeg sovjeta i diplomati, sinu kneza Alekse Nenadovića koga Turci na prevaru uhvatiše i pogubiše u zimu 1804. godine na kolubarskom mostu u Valjevu.matija

U hramu  Pokrova presvete Bogorodice je obavljen čin rezanja slavskog kolača.rez kolac

popovi 1

sup

Zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković  je čestitao sugrađanima slavu i poželeo da ovu i sve naredne slave proslavljamo u zdravlju, sreći i blagostanju".

"U skladu sa  tradicijom učinićemo sve da unapredimo  kvalitet života građana, i ostvarimo viziju prosperitetne budućnosti Grada Valjeva", rekao je okupljenom narodu Zoran Živković, u prisustvu sveštenika Valjevske eparhihije i ljudi iz političkog establišmenta grada dr Dobrivoja Grujičića, MIlana Gajića, prof dr Miroljuba Ivanovića, i brojnih vernika i najmladjih Valjevki i Valjevaca.

deca porta

deca   p

 

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.