Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALISU NOVO SREBRO U KUPU, A METALCU "MIŠJA RUPA" I U ČAJETINI Featured

1vk valis 2003 kup2 va

Čudan je ledeni vikend kao i i  ovaj dan zaljubljenih što traje.

Videsmo na delu ono što bi trebalo da je valjevski sport danas. Ostali skupo plačeni nivo rekreacije i suludo smišljenig sistema čerupanja  narodnih para, sa efektom "malo je, dajte nam još"

Vaterpolo se vrtoglavo diže, dok je Metalac u košarci doživeo novo poniženje. Muški rukomet se budi iz "zimskog sna".

Svi  ostali samo  godinama besumučno arči narodne pare. Busaju se fatamorgana  programima, idealnim samo za knjigovođe vešte da na papiru po potrebi koristeći zakonsku promaju pokriju svaki dinar, iako u suštini novac  nestaje, a rezulta nema ni u naznakama.

  Valis za 7 dana osvojio dva  srebrna odličja u Kupu Srbije. Danas umesto očekivanog vulkana radosti, nezadovoljstvo i neverica. U SRC Petnica Valis je pobedio najveće sportske prijatelje u svetu vateropola vršnjake Radničkog iz Kragujevca 10:7. Trebala im je pobeda od 4 gola razlike, da bi sa 13 bodova  bez poraza u polufinalu i finalu osvojili zlato u Kupu. Imali su šanse, da ostvare i ubedljiviji trijumf od potrebna 4 kola.

Brzopletost Kovačevića, Stanića, nesmotren  reakcija, uzvraćen udarac  Vujića posle isključenja Ilića, ne treba zaboraviti sjajnog golmana Kragujevčana Virijevića, taman toliko uspešan kao i i valisovac Bogdan Milovanović, su na kraju  presudili da  trofej Kupa Srbije završi u rukama odlilčne ekipe Banjice, sposobne da sinoć odliigra 14:14 sa Valisim  i osvoji ključni bod za zlato.

Iza Valisa su Radnički iz Kragujevca, Zvezda, Vojvodina, i drugi tim Banjice. U finalu nije bilo Partizana, Šapca, Niša, Bečeja, Subotice, Kruševca. Četvorica sada juniorskih reprezentativaca: Arsenović, Stanić, Vujić i Kovačević, posle svega  viđenog "plava" kapica se smeši i Bogdanu Milovanoviću su suvo zlato  valjevskog vaterpola. Veliki su već bacili oko i žele ih u svojim redovima.

Grad Valjevo  je na potezu jer za Valis igraju isključivo Valjevci. Ponavlja se dobro znana priča iz boksa, košarke, fudbala i rukometa kada su na sličan način Valjevci igrali, ali  viteški u magičnom   četvorouglu krvarili za slavu sporta, Grada Valjeva i klubove koji  su su ih stvorili i afirmisali.

Valis već narednig vikenda igra novo finale Kupa Srbije  U-17. Medalja   nije nedostižna, za još jedan podstrek Gradu Valjevu da dostojno nagradi najbolje. A bitka za ulazak u Super ligu je takođe jedan od ciljeva Valisa u 2021. godini. Taman dovoljno argumenata da neko iznad preispita rad famozne komisije za dodelu sredstava. Ako je sve "zakucano" za 2021. godinu ima drugih načina da se prepoznati kvalitet adekvatno i nagradi. 

NOVI ŠAMAR KOŠARCI

Metalac je i večeras završio u mišjoj rupi i to u varoši  sporta Čajetini, samo 20-ak puta manjoj od Grada Valjeva.

Lokalna samouprava Čajetine za razliku od mnogo većih i "moćnijih" sredina strateški ulaže u razvoj sporta, i samo u 2019. u  sportsku infrastrukturu i razvoj sporta opredelila više od pet miliona evra!

Čajetina je poznata   po Milanu Stamatoviću, "Redak  zver" je i pored pokušaja  opstrukcije  dela vrhovne vlasti završio posao stoleća.

Sa svojim saradnicima i uz nepodeljenu podršku sugrađana izgradio je   Gold gondolu, najdužu panoramsku gondolu na svetu dugu devet kilometara. Za  izgradnju  opština Čajetina je izdvojila 13 miliona evra!

U svetu sporta   FK Zlatibor igra u eliti srpskog fudbala. Istoimeni košarkaški klub se bori za ulazak u ABA-1 ligu, a u KLS je medju najboljima. Posle "zaključavanja" zbog  pandemije korona virusa, i poniženja od OKK Beograd, Zlatiborci su se brzo vratili na pobendički kolosek.

Večeras su u drugom poluvremenu "zaledili" goste iz Valjeva u svojoj 2019-e godine rekonstruisanoj hali sportova.

U sezoni prepoznatljivoj po neverovatnim oscilacijama u igri Metalac je još jednom pokazao da može od goreg da bude još gore.Izgubio je rezultatom 58:78.

Početak utakmice nije nagovestio katastrofu. Metalac se dobro nosio i držao ravnotežu u igri  i rezultatu.

Poslednji put u 23.minutu valjevski tim je izjednačio na 39:39, a zatim se "ugasio". "Zaključani" zbog pandemije korona virusa kao da su hiponotisali goste. Zlatibor je serijom od 33:9 za 72:48 bukvalno urnisao beskrvnog rivala.

Pad neverovatan, neobjašnjiv ali već viđen. Samo 34 indeksna poena celeg ekipe, 7 više  od najzapaženijeg u pobedničkom timu Andrije Marjanovića, je  samo jedna u nizu neverovatnih činjenica za brigu,  pred ono što sledi.

U  četvrtak u Valjevo stiže Radnički iz Kragujevca na finalu Kupa Radivoja Koraća počišćen od Zvezde, večeras sa prvim trofejom u sezoni i osvojenim Kupom Radivoja Koraća.

Zajedničko Zvezdi i Zlatiboru je samo početno slovo imena. U sezoni najmanje regularnoj pehovi sa pozitivnim testovima, "zaključavanjem" u sred sezone,  povredama, nisu mimoišli Metalac.

Kritika za potrošene sve kredite, ispucane ćorke, anemiju na terenu ... mora biti podsticaj  da se do kraja sezone ne bude večerašnjeg scenario iz Čajetine sa  Zlatiborom , a pre toga  OKK Beograd, Pirotom  i konačno Dunavom.

Tri pobede u Valjevu su imperativ za Metalac.

Prva meč lopta je u četvrtak.

Radnički iz Kragujevca je medju najugroženijima. Kao i Metalac ima 7 pobeda i sutra u svom "Jezeru" dočekuje  OKK Beograd,  trenutno na osam pobeda.

 Vlada Radomirović je izašao iz bolnice posle povrede u meču sa Kolubarom, pre nedelju dana u Valjevu. Male su šanse da zaigra u četvrtak.

Pristup igri,energija  i zajedništvo su faktori presudni za rezultat.

Kad je najteže mora se pružiti najviše. Nema odstupnice.

NAPRED  METALAC!

NOVO BUĐENJE MUŠKOG RUKOMETA

 Trebalo je dosta vremena da muški rukomet godinama usmeren na podmladak krene napred. Počelo je prošle jeseni skupštinskim zasedanjem. Usledilo je stvaranje respektabilon tima od Valjevaca "raseljenih" po drugim klubovima. Stigli su i prvi uspesi.

Pandemija je neobjašnjivo prekinula samo rukometna takmičenja. Ispostavilo se pauza je taman dovoljna da se ORK Metalac pojača i tokom zimske pauze spremi za proleće. Da su na pravom putu  potvrda je i pobeda protiv lidera Super B lige Kolubare iz Lazarevca 32:30.

Ako se ima u vidu koliko će novca imati na raspolaganju za aktivnosti u 2021.godinu jasno je da iako u trećem rangu, ORK Metalac  predstavlja pomak napred u devastiranom valjevskom sportu, u raljama podobnih sportskih neznalica i  štetočina i dalje nesankcionisanih za sve što rade protiv sporta. Većina na budžetu grada je politikantski dobila status privilegovanih  milionera, bez iole kvalifikovanog  trenerskog  kadra, sa kvazi menadžerima, majstorima za animaciju naivnih roditelja 

 Nije nikakva tajna!

Klubovi su godinama taoci kvazi sportskih radnika, u suštini politakantski nametnutih diletanata, čije aktivnosti imaju zadah kriminala svih formata.

Formiranje nezavisne komisije na čelu sa predstavnikom za sport u Vladi gradonačelnika Lazara Gojkovića, Vladom Miškoevićem  mesto se mora naći i za kvalfikovanig i nezavisnog predstavnika "sedme sile" prvi je korak ka  konačnom  otvaranju  "Pandorine kutije".

Vreme polaganja računa za štetočinstvo u svetu  sporta dolazi.

Što pre to bolje!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas