Logo
Print this page

POLITIKA PO MERI GRAĐANA JEDINI USLOV PROTESTA PRED SNEG ŠTO PADE! Featured

 protest 11 12 0 1

Svakodnevno prisutni duh politike "zlatnog doba" ovih ili onih što obećavaju  blagostanje,  zagorčava nam  život.

Isti jahači apokalipse se smenjuju već 30 godina, a običnom čoveku, u sred “zlatnog doba”  sve gore, jutros i zbog snega, što napravi haos sa strujom u Srbiji.

Aktuelizovani su protesti.

Sunce slobode, istine i pravde, ljudskosti na prvom mestu je pre sedam “istopilo” silom nametnute zakone protiv naroda.

Juče kiša, sneg, vetar ne ledeni. a narod opet izašao.

Protesti  širom Srbije, od Begrada, do ovog našeg govnograda, ljudi sa stavom, da nema pojedinca sa  eksluzivnim pravom da odlučuje o životima svih nas.

Baš tako,raznorazni politikanti nas truju više od  smoga, čađ, i svih drugih otrova iz vazduha, vode i zemlje sve godinamasve više  prisutnih.

Ujutru po centrali glavnim valjevsko sokakom sajam pasjih nus proizvoda, više od  rupa u bilo kojoj neraskopanoj valjevskoj ulici.

Jutros ih sneg pokrio.

Iako pokisli i prozebli Valjevci I Valjevke  na raskrsnicini kod bivše kasarne Kadinjača, ćutanjem  izraziše juče svoj bunt protiv zla I pošasti, i najprizemnijeg politikanstva  što hara Srbijom.

protest 11 12 1 1

Sve je u tom satu ćutanja  izrečeno. Baš sve ja jasbin stavom šta misle  o poskupljenju ogreva, šečera, ulja, brašna, hleba, jaja, goriva…

Naravno, i  šta misle i o predsedniku Srbije, Rio Tintu, investicijama od 120 miliona eura što stižu, u Valjevo, a možda i neće. Narod bi pored ovoliko prirodnih bogatstava, vode i hrane, opet SAMO  Prehrambeni kombinat, nalik na OBRISANU   Srbijanku, pune silose žita,  Valjevsku pivaru i pekaru nazad. Neće kaže ništa od Nemaca. Za vage i  česme neće da čuju, a čovek reče,  da postoji projekat  u Krušiku fabrike vodovodnih armatura, baterija i slavina.

Rekoše danas Valjevcu da im je preko glave  najnesposobnije  vlasti, čak gore i  od predhodne, naci-faci četnika Gvozdenovića.

Rekoše ljudi, valjda zbog vlage i kiše što probada do kostiju, da hoće malo i luksuza.

Od svojih para bi da ostave svojoj deci bazen i to zatvoren a ne ovaj  balonski, sa vodom dobrom  samo za pingvine, a ne za decu, a  samo ih je trenutno 500 i kusur.

Hoće i halu sportova, opet za svoju decu, i unuke što dolaze, ali ne ovaj "luksuz" u najavi, sa sve K centrom.

Reče jedan rezignirani Valjevac, valjevskoj deci je uskraćeno tri meseca plivanja i vaterpola. Taman su ušli u bazen,u ponedeljak. ali ne lezi vraže. Na +24 Celzijusovih nema  plivanja ni vaterpola jer “crče" pumpa”, iako je vremena za servisiranje svega, pa i pumpe,  bilo na pretek. Odgovorno  lice ma ko bio prima platu da u SRC Petnica voda u olimpijskom bazenu bude  najmanje na +26 Celzijusovih. Sankcija za odgovorno  lice, nema,

I to je samo novi povod za novi ZAHTEV. 

PO HITNOM POSTUPKU izgraditi  ZATVOREN BAZEN!

Ima ko, čime, a zna i kako, da  NAPRAVI ZATVOREN BAZEN, da valjevsku “ODGOVORNU VLAST” ne boli glava što je tamo neki tehnički direkor, ili ko već  MALO neodgovoran,  za nagradu  za svoj NERAD, kao i gradonačenik i svita nagrađen  dobrom platom.

Ode "protesna"priča još dalje.

Valjevo ima vaterpolo klub u eliti Valis, i onaj drugi, potreban samo za obuku dece, a nikako za lečenje  kompleksa.

Valis je sinoć  izgubio Kup utamicu, da li za koji mesec od Prvaka Evrope Novog Beograda 7:25, jer od četvrtka u bazen za pingvine u Petnici niko ne ulazi.

Valis se izborio za mesto pod Suncem, a  pred gradonačelnikom je kovertirano rešenje za zatvoren bazen, umesto balona!

Biće da  vlast  ima važnija posla.

Od sinoć u Karađorđevoj blješte  novogodišnje  pahulje okačene  o bandere, dok crnoj rupi grada, u ulici Vuka Karadžića mrak mrakuje.

Danas većina ćuti, neko  nešto i traži, a pojedinci ne odustaju od  borbe za prava svih običnih ljudi! 

Posle jučerašnjeg  “hepeninga” gle slučajnosti vaterpolista takođe elitnog NAIS-a i vapaja predsedniku države da urazumi nišku vlast da ne umanjuju sredstva za sportske klubove, NAIS  ima oko 10 miliona, a sad bi I to da im otmu, još nema reakcije.

Nišlije podsetiše javno da  Novi Beograd troši 30 puta više!

Da li  Valisovce čeka isti put kao I Nišlije ne bude li razuma. Po svim kriterijumima nI jedan klub ne sme dobiti više u 2022.godini od Valisa, sa Acom Kovačevićem reprezentativcem Srbije, i to seniorskim, poniklim u Valjevu.

Ne može ni najprivilegovaniji oduvek, i gle čuda do juče najzaduženiji KK Metalac da ima više od Valisa.

Metalac   dve godine sa predsednikom bez plate večeras je “streljan” i u Kragujevcu.

Novi poraz u nizu desio se  neposredno po  "amputiranju"   neposlušnog, a plaćenog profesionalca  Marjanovića, i to  posle samo 2.5 minuta igre u “Jezeru”. Ostaje da vidimo šta sledi u Metalcu, osim jasno je, grčevite borbe za goli život. Sa Marjanovićem i Ratkovicom zajedno ubuduće do cilja teško.

Na listi prepovlašćenih milionera u valjevskom svetu sporta je fudbalski mutant FK BK 2014, bez  posle  10-ak godina  konačno sklonjenog  Milana Milinovića, štetočine i parazita kadrog  da u vetar baci 300 miliona i gurne klub u 4. ligu.

Plaćeni i takođe proterani predsednik KK Metalac, tandem Milinović- Đukanović i dalje ne odgovara  za ogromne  finansijski   minus oba kluba.

 Mutanat  je bez premca u 4. ligi, sa samo 2 izgubljena boda u 13 utakmica. Igra od  Divaca, Vrela, Strmova, do Petkovice, Bogosavca, Lešnice, Prnjavora i Vladimiraca.

Danas kod srušene “Kadinjače” protest je mirno završen, bez posla za budnu policiju, naravno bez uniformi i automobila u blizini.

Čovek sa stavom Branko Ivković, jedan od retkih da kaže na glas šta misli, nije bio na protestu, ali je ostavlja  poruke. Poslednja glasi:

"Šta li je sve oteto, ukradeno i zaduženo proteklih mesec dana dok smo blejali po ulicama vodeći, kako nam to rekoše "ustaničke" vođe, apolitičnu borbu protiv politike... Saznaćemo u narednim mesecima, duga je zima pred nama.."

Jake reči ambicioznog ustanika sa energijom legendarnog Škota Viliema Volasa oslobodioca  kakav se rađa jednom u 1000 godina. Na žalost  izdatog i rastrgnutog za primer da  Englezima nema supotstavljanja.

Od junaka Kosovske bitke do heroja  na Košarama, kojima su sloboda i čast, istina i pravda aksiomi  i jedine prave vrednosti čoveka, sposobni  da vole i budu istrajni,  u svojoj borbi za narod su potrebni danas. Ima ih  neukaljanih u blatu politikanstva u vunenim  vremenima što traju.

Sneg je pao, sipa i dalje, a do nove subote smo dan bliže. Možda se vidimo u sredu u Loznici, gde NAROD SA STAVOM  nastavlja borbu do "istrebljenja" Rio Tinta.

Nastavlja i  borbu sa protiv  još većeg zla i pošasti po sebe. Vlast po meri NARODA je OSNOV ŽIVOTA  I BUDUĆNOSTI SVIH NAS!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.