Logo
Print this page

VALIS OSVOJIO ALPE, SLEDI BARAŽ SA SPLITSKIM MORNAROM ZA PREMIJER LIGU EKS SFRJ Featured

valis kranj busPodno Juljskih i Kamniških Alpa, u Kranju  prestonici Gorenjske oblasti, i centru mašinske  elektrotehničke  slovenačke  industrije, ali i sporta, udaljenom od Ljubljane 20, a od Valjeva 600 km, vaterpolisti Valisa ostvarili su istorijski uspeh. Kao drugoplasirani tim A-1 Regionalne lige, riječko Primorje je već eliti, Valis će igrati baraž sa splitskim Mornarom za preostalo mesto u Premijer  ligi.

U 3.krugu Regionalne A-1 vaterpolo lige Valis je ostvario još tri velike pobede, najveća je svakako danas u okršaju sa novosadskom Vojvodinom 15:14.

Jedini klub od 22 učesnika Premijer i A-1 Regionalne lige bez zatvorenog bazena valejvski Valis  je   stigao  do 2. mesta u A-1 ligi! 

Na taj način izboreno je pravo da se kroz baraž preko splitskog Mornara uđe u  društvo najboljih klubova eks SFRJ.

Izabranici trenera Miloša Sakovića  dobro su se “zagrejali” protiv zrenjaniskog Proletera(19:11) i domaćina iz Kranja ekipe  Triglava(15:11), da bi u fajtersko hičkokovskom duelu, najvažnijem meču sezone, konačno  skinuli skalp favorizovanoj Vojvodini  uzdrmanoj posle sinoćne lekcije Primorja i poraza od 8:11

Valis kuca  na vrata   Regionalne Premijer lige.

Meč sezone u Regionalnoj ligi za dva tima su obeležili mlade valjevske snage.

Za valisovce  nije bilo izgubljenog duela iznad i ispod  vode. Brzinom i hitrinom izbegavali su duele sa teškašima Vojvodine, nemoćne da ih dohvate, a kamo li zgrabe i “udave”.

Novosađani jednostavno iako fizički dominantni nisu znali šta ih je snašlo. Na ruku im  je išao kriterijum suđenja. Požrtvovanost i lavovska želja za pobedom Valisa “nagrađeni su sa neverovatnih 6 iskjučenih igrača zbog tri faula, sa mogužnošću zamene, od ukupno 24 prekršaja  dosuđena Valisu, što se retko dešava u vaterpolu.

Na drugoj strani kriterijum Hrvata i Slovenca doneo je samo 14   ličnih  Vojvodini I tri iskljulčenja sa pravom zamene !?

Sve je Valis izdržao prošao scilu i haridbu i na kraju zasluženo slavio 15:14(3:2, 4;3: 3:4, 5:5).

Valis je od 27  16 šuteva na gol realizovao 15, a Vojvodina od od 23 ukupno 14.   igrač više Valis 14:4, a Vojvodina 24:7

Sa 9. pobeda, uz 1 poraz 1 remi, i ukupno  28 bodova, dva manje  od Primorja, a bod više od Vojvodinem Valis je vicešampion Regionalne A-1. vaterpolo lige

valissss

Uz pesmu  i slavljeničko raspoloženje  momci predvođeni predsednikom dr Nebojšom Stojakovićem  stižu kući ove noći u  svoj Grad Valjevo.

Spremni su  da već sutra krenu u nove pobede i nastave pohod preko Mornara ka eliti eks YU vateropola!

Na potezu su gradonačelnik Valjeva i prdsednik države, ma ko to bio posle 3.aprilaa!

VOJVODINA - VALIS 14:15 (2:3, 3:4, 4:3, 5:5)

Bazen Sporstkog saveza iz Kranja. Sudije: Vehovac)Slovenija) i Banovac(Hrvatska). Igrač više: Vojvodina 24 (7), Valis 14 (4). Peterci: Vojvodina 2(2), Valis(2). Tri lične: Vojvodina(Marić,  Bogdanović, Nikolov) Valis (Popović, Arsenović B. Gavrilović, Vujuć, Baucalo, Anđelić). 
VOJVODINA: Pajković, Marić, Bogdanović 3, Bursać 4, Brešćanski, Biočanin, Prekogačić, Radovanlija 2, Rogač 3, Radanović 2,Nikolov, Vujković, Sredojević, Dobrić. Trener: Bajin.
VALIS: P. Gavrilović, Popović, Živojinović 2, Šofranac 4, Arsenović 1, M. Gavrilović, B. Gavrilović, Porobić 2, Vujić, Kovačević 2, Baucalo, Bo.Gavrilović 1, Ičagić, Anđelić 3. Trener: Miloš Saković

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.