Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: decembar 2017

SREĆNA NAM NOVA 2018. GODINA!

  • Published in Svet

ChristmasCardBackground04

Svima što nas pratite, čitate i imate svoj stav, svojim  poslovnim partnerima i saradnicima portal Moj svet sporta želi srećnu, radom,  radošču i  uspesima ispunjenu Novu 2018. godinu.

 

 

Read more...

VALJEVSKI TANDEM "VASĐUK" ZA KUP "RADIVOJA KORAĆA"

 vasic djukanovic

FOTO NINKO ANDRIĆ

Junački bez povređenog Kaplanovića, Mikulić je ipak igrao na lični zahtev, Metalac je izborio u S. Palanci pobedu za finale Liga Kupa Srbije i plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća u februaru 2018. U okršaju sa drugoplasiranim timom Prve B lige bez drugoabaligaša (Dinamika, Vršca i Borca), lider u prvenstvu KLS, je pobedio odličnu  Mladost 76:72. Sledi finale sa Zlatiborom u Čajetini u januaru 2018, pošto Čajetinci nisu prihvatili zahtev Beovuka da se polufinale odloži i odigra igra kasnije, te je privilegovani domaćin dobio meč službenim rezultatom.

U S. Palanci Mladost je sigurnijom i efekasnijom igrom otišla na „veliki odmor“ sa obećavajućim vođstvom 48:39.

Međutim zonom iz doba Luke Stančića, njegov učenik Mihailo Poček je primenio proveren recept, i sa odličnim Vranešom u reketu, postavljen je nepremostivi  bedem za momke sa Jasenice. Trio Vasić, Đukanović Vraneš je izneo meč.

Krstović je   morao na klupu 35.minutu zbog pet faulova. Stamenić se istakao u izvršavanju odbrambenih zadataka, što je uz već pomenuti trio bio presudan faktor za tešku, ali slatku pobedu.

Neizvesnost je trajala do 45. sekundi pre isteka 40.minuta i rezulata 72:72.

Vasić je odlučno krenuo na ulaz preko dva centra Mladosti i poentirao!

Najbolji igrač Metalca zatim „uzima“ loptu u odbrani, a na kraju Stamenić sa linije slobodnih bacanja overva  poslednji trijumf Metalca, Bila je ovo pova potvrda da posle „lude“ jeseni stiže i zimska košarkaška čarolija 2018. godine.

Read more...

„MALI“ ŽELJA LAJKOVAČKI U FINALU KUPA DRŽAVE !

 ZOK Zeleznicar lajkovac 2017

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca dvostrukom pobedom u polufinalu Kupa Srbije izborile su najveći uspeh u istoriji sporta u varoši lajkovačkoj, i boriće se za trofej Kupa Srbije. 

U Rumi, gde Vizura igra kao domaćin, Želja je posle gtrijumfa u Lajkovcu, u revanšu  za 88 minuta “zbrisao” šampiona Srbije 3:0( 27:25, 25:21 i 25:18) o izborio finale. Korektor Jelena Mladenović sa 21 poenom, Jovičićeva sa 12, Gajićeva sa 11 i Kutlešić sa 8 poena, su tvorci finala za istoriju lajkovačkog sporta

U finalu 3.marta 2018. igraće Železničar i  Crvena zvezda.

Beogradske crveno bele su stigle  do finala zahvaljujući boljoj  set razlici od Jedinstva iz Stare Pazove posle pobede od 3:0 i  poraza od 2:3.

 

Read more...

USPELA REVIJA U ZVORNIKU, METALAC I BEZ MIKULIĆA VEČERAS

kls kss zvornik 2017

U Zvorniku je održan 21. „Košarkaški sabor“,  i ovoga puta obeležen revijanim mečevima   reprezentacije nacionalnih liga Republike Srpske i Srbije. Bila je to nova  potvrda  odlične saradnje Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Republike Srpske. Košarakaši KLS lako do pobede, a  devojke iz RS poražene  od rivalki iz Srbije. U Zvorniku za Metalac nije igrao Mikulić i večeras pored Kaplanovića odsutan sa polufinala  Liga Kupa u S.Palanci protiv Prvobligaša Mladosti.

Utakmica između selekcija Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije(KLS bez igrača iz Borca, Vršaca i Dinamika ) donela je atraktivnu košaraku za uživanje.  Tim KLS je imao „plus osam“ na poluvremenu, ali je prednost do kraja otišla na „plus 31“ – 70:101. Najefikasniji su bili Nikola Hristov (Spartak) sa 19 poena, Lazar Zoričić (Dunav) sa 16, Jagoš Matijašević (Beovuk 72) sa 13,  Nikola Vujović (OKK Beograd) sa 12,  Đukan Đukanović (Metalac) sa 10 koševa. Na drugoj strani Milan Lužajić (Sloboda Tuzla) postigao je 12, Luka Radmilović (Leotar) 11, a Goran Kovačević (Rudar 2015) deset poena.

U poluvremenu utakmice muških selekcija održano je takmičenje u šutiranju trojki, a pobedio je Dejan Šakotić, dok je u zakucavanjima najbolji bio Srđan Gavrić.

U prvoj utakmici „Košarkaškog sabora“ susrele su se selekcije košarkaša u kolicima, a ekipa Republike Srpske bila je uspešnija i zabeležila je pobedu nad selekcijom Srbije rezultatom 71:66. U ekipi Republike Srpske najefikasniji bio je Švraka sa 31 poenom, dok je kod selekcije Srbije Pajević postigao 17 poena.

U drugoj utakmici sastale su se ženske selekcije Republike Srpske i Srbije. Pobedile su  „gošće“ – 76:90. Najefikasnija na meču je bila Marija Kešeljević (Trebinje 03) sa 23 poena, Dragana Domuzin (Orlovi) je postigla 15, a tri manje Nikolina Zubac (Mladi Krajišnik). U pobedničkom timu Bojana Stevanović (Šabac) postigla je 18 poena, Mina Đorđević (Crvena zvezda) 13, a Milica Inđić (Radivoj Korać) 11 poena.Za najbolju košarkašicu Republike Srpske u 2017. godini proglašena je Milena Rađenović iz Mladog Krajišnika, dok je Ognjen Kuzmić, košarkaš Reala iz Madrida, proglašen za najboljeg košarkaša Republike Srpske.

Košarkaški savez Srbije u Zvorniku su predstavljali potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević. Saboru je prisustvovao i predsednik Saveza košarke u kolicima Srbije Vladimir Kuzmanović.

Ovom prilikom, direktoru Košarkaške lige Srbije Leonu Deleonu uručena je zahvalnica povodom 25 godina Košarkaškog saveza Republike Srpske.

RS – PŽLS 76:90 (8:21, 24:21, 25:25, 19:23)

REPUBLIKA SRPSKA: Vasilić 2, Kešeljević 22, Škrbić, Krakić 4, D. Zubac 8, Milaković 6, Marjanović 1, Zeljković 2, Domuzin 14, Šobot 2, N. Zubac 14, Radovanović 1.

PRVA ŽENSKA LIGA SRBIJE: A. Katanić 4, Stevanović 14, Gvero 5, Stepanović 8, Đorđević 13, Janković 7, Inđić 15, Vulović 4, Vida 5, Vujišić 5, Stefanović 3, Bogićević 11.

RS – KLS 70:101 (23:29, 16:18, 19:29, 12:25)

REPUBLIKA SRPSKA: Jovanović 6, Šakotić 5, Kokoruš, Lužajić 12, Ilić 6, Kovačević 10, Radmilović 11, Kučković 5, Frganja 2, Milošević, Sudžum 6, Gavrić 7.

KLS: Vasić 4, Đukanović 10, Krstović 5, Hristov 19, Janjić 8, Vitković 3, Brkić 8, Stanković 3, Vujović 12, Zorčić 16, Matijašević 13.

U Selekciji KLS nije milo Mikulića(ukočio se) pa će Metalac večeras u Smederevskoj palanici u polufinalu Kupa Srbije igrati osetno oslabljen, bez povređenih Mikulića i Kaplanovća. Bez obzira na ovaj peh cilj je jedan plasman u finale Liga Kup Srbije i samim tim na završni turnir Kupa Radivoja Koraća

Read more...

VODA IZ VALJEVSKOG VODOVODA ELIKSIR ZDRAVLJA

  • Published in Srbija

Direktor JKP "Vodovod Valjevo" Đorđe Milanović ocenjuje da je ambiciozan plan za 2017. godinu skoro stopostotno ispunjen i najavljuje da preduzeće kojim rukovodi još ambicioznije ulazi u narednu godinu. U odlazećoj godini odrađeno je i više od onoga što je planirano, urađeno je 12 kilometara mreže, stepen naplate je poboljšan i iznosi 110% i "Vodovod" će godinu završiti sa oko 410 miliona dinara realizovanih prihoda.
"Jedan od ciljeva nam je da naredne godine uradimo 20 kilometara mreže. Iz donacije SETEC-a započeli smo ovih dana rekonstrukcije crpnih stanica Janko Janković i Bair, međutim mi ćemo finansirati rekonstrukciju crpne stanice Radino Brdo, kako bismo tokom sledeće godine stvorili uslove za širenje vodovodne mreže, da bismo obuhvatili magistralini putni pravac i sva mesta do samog Dračići ", precizira Đorđe Milanović i napominje da meštani tog sela, koje se nalazi na samo tri i po kilomtra od centra grada, imaju problema sa vodosnabdevanja.
U 2017. godini "vododvoda" je finasiran iz budžeta sa 22 miliona, dok opredeljena sredstva u 2018. godini iz gradske kase iznose 93 miliona i 800 hiljada dinara. Milanović ističe da će ovo javno preduzeće dati sve od sebe da realizuje sve što je isplanirano, kao projekte koji su dogovoreni sa Gradom.
"Kada je u pitanju projekat izgradnje vodovoda za Brankovinu, mi smo uradili taj projektni zadatak, prosledili ga u Gradsku upravu, međutim zbog svih dešavanja koja su kasnije usledila u samoj Gradskoj upravi, tender ni ove godine za projektnu dokumentaciju nije raspisan, ali planirana su sredstva za drugu fazu realizaciju tog projekta. To je potisni cevovod od Ulice Braće Veličković do Kličevca i to će u ovoj godini biti realizovano. To je praktično druga faza, imamo spremnu projektnu dokumentaciju, za koju imamo i građevinsku dozvolu ", rekao je prvi čovek valjevskog Vodovoda.
On je najavio pilot projekat u saradnji sa Mariborsku vodovodom, kojim bi se jedno Valjevsko selo "pokrilo" sa vodomer sa daljinskim očitavanjem. Poučeni iskustvom Mariborskog vodovoda, uvođenjem vodomera sa daljinskim očitavanjem trebalo bi, prema rečima Milanovića, da se gubici u mreži, koji se procenjuju na oko 60%, smanje za 5%.
"Više faktora utiče na gubitke u mreži, pre svega vodovodna mreža koja je stara između 40 i 60 godina, divlji prikljuci, netačno očitavanje vodomera. Gubici u mreži su se do sada praktično mehanički računali. Pre nekoliko godina Vodovod je započeo uvođenje skadu sistema, međutim nabavljena je oprema koja nije ugrađivana. Ispostavilo se, kada sam pozvao ljude iz preduzeća koje je trebalo da isporuči tu opremu, da Vodovod Valjevo nije stvorio uslove da se oprema ugradi. Mi smo krenuli sa tim, ugradili smo merače protoka is obzirom na to da su oni ugrađeni pre mesec dana, ova godina ne može biti dobar pokazatelj i reper za to. Ali, sledeće godine imamo sve uslove da možemo da pratimo koliko je isporučeno iz same fabrike vode ka gradu i koliko je tokom godine fakturisano ", kaže Milanović i naglašava da ukolikoVododvod bude urdio po 20 kilometara mreže, koliko i jeste u planu za 2018. godinu , da bi za nekih 5 godina moglo biti rekonstruisano skoro 70 procenata mreže u samom gradu.
Dugovanja građana prema JKP "Vodovod-Valjevo" iznose oko 180 miliona dinara, dok su dugovanja privredi drastično smanjena i iznose oko 80 miliona.
Veliki problem pravila nam je nesređena baza podataka. Imali smo situacije u kojima se vodomeri vode na lica koja su umrla čak pre 20 godina, niko to nije ažurirao. Onda dođete u situaciju da ne možete da tužite tog korisnika. Pojačali smo značajno utuženja, što daje rezultate, sređujemo našu bazu podataka. Smanjili smo na [dug prema EPS-u, pre godinu dana iznosio je 125 miliona dinara, au ovom trenutku je 58 miliona dinara. Takođe, naš dug Direkciji za vode sa 25 miliona sveden na nulu, kompletno je izmiren i sada redovno prema njima plaćamo svoje obaveze ", kaže Milanović
Preostala tri radna dana do kraja 2017. godine JKP "Vodovod Valjevo" iskoristiće da se urade priključci u Jasenici, Donjoj Grabovici iu Dragojlović u Rađevo selu

Read more...

RVAČI VALJEVSKE MLADOST ZA PONOS I U 2017.

 rk mladost 2017

I ovog decembra na rođendan kluba, i to 41. rvači „Mladosti “ obeležili su kraj 2017. godine.

Najpre je otvarena izložba „RVANJE“ u Ogradnoj galeriji, eks Doma JNA, a sada Doma vojske,  uz podršku valjevske kulturne mreže VAKUM. Prikazano je valjevsko rvanje od njegovih početaka do današnjih dana. Publici su dostupni i eksponati iz rvačkog sporta Irana, Kirgistana, Kazahstana, Japana i Srbije, a mogu se videti i dresovi Davora Štefaneka i Viktora Nemeša osvajača olimpijskog i svetskog zlata.
U Domu kulture na svečanoj Skupštini kluba predsednik Dušan Arsenijević podsetio na sve takmičarske uspehe i 2017. godini.

Stameni drugoligaš, Rvački klub Mladost, sa pionirima vicešampionima države, u narednu godinu ulazi u svom domu, bez dugova, sa novom strunjačom i novom opremom i rekvizitima za trening, osnovnim  preduslovima, pored stručnog rada.  za još bolje rezultate

Read more...

JESEN ZA ISTORIJU VALJEVSKE ODBOJKE I OTKAZ CENTRIMA TROŠKA

1ok va futog

U konkurenciji milionera iz FK “prošlost” i KK “otac i sin” bez ikakvog smisla i reda, godinama dva Centra troška sa prepunjenim budžetima narodnih para, NEOPRAVDANO uskraćena za novac, sportska sirotinja ih šije rezultatima za primer. Da zlo bude veće Centri troška funkcionišu na poseban način, sa za neverovati je, plaćenim funkcionerima, što je legalni kriminal u sportu, kako je javno rekao jedan od viđenijih valjevskih političara!?

Odbojka i finansijski obespravljen i boks  se vraćaju na velika vrata. Odbojka Hita ka eliti, a boks je izborio ZLATNO 4. nesto u Regionalnoj ligi!Rvanje se gladijatorski bori za svoje mesto pod Suncem.

 Mali fudbal KMF “RB“(Rade Begović prim.aut) je poput KK i FK, takođe svojsvrsna besmislica.

Vaterpolo živi svoja dva različita života, jedan na krilima najbolje u državi Partizana i naravno uslovima i parama grada, i drugi sa dva stranca i valjevskom decom, jedini mogući za valjevske uslove sportski život, dostono vremena i koliko toliko potreba.

Skromno ali dostojanstveno žive muški i ženski rukomet.

Valjevo nema klubove u odbojkaškoj eliti poput Ljiga i Lajkovca ali sustematski rad menja “stare navike” i donosi nove vrednosti potvrđene uspesima.

OK VA 014 Gorenje je stavio tačku na jesen za istoriju. Posle otrežnjujućeg poraza od odličnih Starčevčana u Valjevu, usledio je trijumf u Futogu od 3:0(25:23, 25:23, 25:18). Energija šampiona i bez igrača u formi u postavi, Ražnatović u društvo su osujetili ambiciznog domaćina da priredi iznenađene. Jesenji prvaci sa 10 pobeda iz 11 mečeva imaju imaju dovoljno vremena da se presaberu, reorganizju, i napune akumulatore, kako bi u šampionskoj atmosferi dočekali 21. januara 2018. i prvi veliki derbi u Novoj godini sa Smederevom.Partizan i ekipa iz Starčeva, sa jednom odnosno dve pobede manje od kesenjeg šampiona opasno prete.  Kako to rade svi pravi klubovi večeras OK VA  014 Gorenje priređuje kokel na “Platanima”. Sa novinarima će se družiti šampioni iz valjevskog kolektiva bez premca u 2017. a najavljen je i dolazak brojnih prijatelja kluba i sponzora.

OK Spartak ioz Ljiga je fenomen. Koliko već traje u najboljoj ligi države, dobro se zna, a do sada je iznedrio  “samo” najboljeg dobojkaša sveta Marka Ivovića. Ljižani se junački bore za opstanak u eliti, a da neće biti lako stići do cilja pokazao je poraz od subitičkog Spartaka u Ljigu 0:3 (15:25, 23:25, 23:25).  

Odbojkašice takođe Superligaša Železeničara su osvetile komšije, pobedom u Subotici sa 3:1 (25:16, 25:18, 24:26, 25:17). Trećepčasiranom sastavu u nacionalnom šampionat Želji iz Jakovca se smeše novi bodovi protiv fenjeraša Srema iz S. Mitrovice, a sledi i dvomeč polufinala Kupa Srbije sa Vizurom.

Odbojkašice Uba su pobedile Rodu u Beogradu sa 3:0 (25:10, 25:1,25:14) i sa Beogradom nastavljaju trku za prvo mesto. FOK iz Novog Sada ima 10 pobeda, uspeh više od Ubljanki i Beograđanki. OK Valjevo pobedio Vranje u gostima sa 3:2 (25:19, 23:25, 25:21, 18:25, 15:12) i sa pet pobeda i šest poraza je na “suvom”. Trener Danilo Pejović je postavljen za pomoćnika selekotra kadetske reprezentacije Srbije.

U Prvoj B ligi Srbije Srbijanka 014 je pobedila u Nišu sa Milenijum 3:0, i jesenji su prvaci Prve B lige.U stopu ih prate Ljižanke, bolje od Zlatibora u Lajetini, sa istim brojem pobeda (10), dok Inđija ima 9, a “Kralj” osam pobeda.

Selekcije OK Valjevo, ŽOK Srbijanka 014 i muškog kolektiva OK VA 014 Gorenje su primer i potvrda da je put u bolju budućnost isključivo stručan i kvalitetan rad sa mladinma.

Otuda i javni apel gradonačelniku Bobi Gvozdenoviću da izbegne politakantske “igre bez granica”.

Lobistima iz  već pomenuta  dva  Centre troška poruka i upozorenje:

“IMaloi ste svi, uzeli ste sve. Da li znate koliko  godina unazad na pružate ništa.  Uložite svoj novac pa radite šta vam je volja

 

 

Read more...

KVARTET IZ METALCA IDE U ZVORNIK NA MEGDAN SELEKCIJI RS

 1kkm 4 okk

FOTO Ninko Andrić

Zvornik će poslednje srede u 2017. godini biti domaćin košarkaškog dvomeča ženskih i muških selekcija Prve(KLS) i Republike Srpske. Obe srpske selekcije kreću sutra put Zvornika.

Selektor muške selekcije Košarkaške lige Srbije (KLS) trener valjevskog Metalca Mihailo Poček je odredio ekipu za meč u Zvorniku.

U izboru Počeka je trio iz Valjeva, najbolji  igrač lige Saša Vasić, vrsni strelac Krstović,  i takođe košgeter Đukanović. Centar  Kaplanović je otkatao učešće zbog povrede u meču sa OKK Beogradom. U selekciju su još: Janjić iz novosadske Vojvodine, Zorčić iz Dunava (Stari Banovci), Hristov iz subotičkog Spartaka Vujović iz OKK Beograda, Papić iz Zlatibora (Čajetina), Vitković iz Tamiša (Pančevo), Brkić iz zemunske Mladosti i Matijašević iz beogradskog Beovuka.

 Selekcija KLS je oslabljena izostankom  igrača beogradskog Dinamika, čačanskog Borca i Vršca zbog obaveza u Drugoj ABA ligi.

Okupljanje reprezentativaca KLS je u utorak  u Beogradu, a meč u Zvorniku u sredu u 18 sati. Selekcija KLS je u tradicionalnim okršajima sa selekcijom Lige Republike Srpske do sada bila uspešnija.

Mihailo Poček je sa ekipom Metalca završio jesenji deo u KLS na trećem mestu sa 9 pobeda i četiri poraza.mihailo pocek

FOTO Ninko Andrić

Metalac kalendarsku godinu završava u petak 29.decembra polufinalom u Liga Kupu Srbije protiv Mladosti u Smederevskoj Palanci, a i ekipi neće biti povređenog Kaplanovića.

Read more...

SAŠA VASIĆ UGASIO I KLONFERE!

 1sasa  vasic okk m

foto Ninko Andrić

Poslednju takmičarsrku utakmicu  u 2018. samo neformalno privatni kjlub Metalac, finansira se isključivo parama naroda, bez ijedne uložene pare predswednika, što svoj svoje delanje preskupo zna da naplati( tvrdi da sda nema  platu u klubu prim.aut) je dobio sa ubeljivih 94:71 za sveukupno devet pobedu u sezoni. Igračku dominaciju u KLS je i večeras potvrdio Aleksandar Vasić, demonstracijom  kvaliteta i zrelosti dostojne nastupa ne u ABA, nego u Evroligi.

Statistka KLS je odavno skup netačnih informacija, i za to i dalje niko ne odgovara, ali večerašnjom igrom petorka  Vasić, Krstović , Kaplanović, Mikučić, Đukanović je "ugasila i klonfere, potajno u nadi da mogu do bodova u Valjevu.

1kkm 4 okk

foto Ninko Andrić

Vasić je na svoj način razigrao, ekipu( kaže statistika, 9 asistencija), odigrao gladjatorsku odbranu, "dozvolivši" samo Bojanu Krstoviću(23)  da ga nadmaši za 5 poena, dok su dvocifreni bili Kaplanović(16) i Đukanović 11, a Mikulić je uhvatio ( opet kaže statistika) 12 lopti.

Sledi polufinale Liga Kupa sa Mladošću u Smederevskoj Palanci a zatim pauza do 14.janura.

Vasić, Krstović , Kaplanović, i Đukanović će igrati za reprezentaciju KLS(bez igrača Druge ABA lige) protiv selekcije Republike Srpske 27.decembra u Banja Luci. Selektor reprezentacije KLS je Mihailo Poček.

Read more...

BEOGRADSKI I VALJEVSKI AV DOMINIRAJU

  • Published in Srbija

 av slika

Proteklo najduže, i pre njega  za sekund duže veče, obeležiše dva AV. Jedan je predsednik Srbije, a drugi nije predsednik, a ni zvezdaš, ali je kao i predsednik najbolji,  u svom poslu.

Aleksandar Alek Vučić je iz  Moskve doleteo u MiONiCU, i sinoć poručio da je u varošici poznatoj po Vojvodi Mišiću stiže po  volji naroda, što ga je deleigrao da sa Putinom, Makronom, Kastrom... vodi svetsku politiku za bolje naroda i Srbije.

Posle Dačića, Palme i Šešelja, te ministara ministara Udovičića, Šarčevića, i Đorđevića  Mioničani i svi što večeras nađoše u varošici pored Rbnice vidiše i čuše lično i predsednika Srbije, pred lokalne izbore u Mionici, Pećincima, Negotinu, Preševu.

Vučić je  je došao da potvrdi moć i silu biračkog tela SNS i najavio šta drugo do ubedljhiv trijumf, i pojasnio MIoničanima koliko je važna pobeda SNS u Mionici na lokalnim izborima 24. decembra.

"Pitali su me neki, bio si pre sedam dana sa Makronom, pre pet dana sa Kastrom, pre dva dana sa Putinom, šta ćeš sad u Mionicu da ides? A ja sam im rekao - da nema Mionice i da nema naših ljudi koji nam daju podršku nikada ne bi došao ni do Putina, ni do Makrona, niti do bilo koga drugoga u svetu. Kako ću u Brisel, pred Putina i da mu kažem – u redu je, hvala ti, ali narod u Mionici nas neće. Nemam posle toga obraza da bilo šta tražim i kažem. Izbori u nedelju važni jer vi potvrđujete svoju podršku za rad i poštenje. Mene ne interesuje bogatstvo, mene interesuje šta ćemo ostaviti Srbiji i šta ćemo dobro za Srbiju uraditi. I to je jedini motiv zbog čega se ovoliko borim, i zašto mi je ovoliko stalo", rekao je Vučić i poručio da se ne plaši tajkuna, tajkunskih šegrta i pomoćnika koji bi da se vrate na vlast.

“ Kada oni brane i govore da je Mišković svetac, ja kažem da će sud to da odluči. Nemojte da me ubeđujete da ste sve to zaradili na pošten način, jer niste. Zajednički ste urušili ovu zemlju, učestvovali u pljačkaškoj privatizaciji, uništili ste sve. Danas, kada polako kao feniks Srbiju iz pepela podižemo, a oni bi da se vrate”nema dilemu Vučić kao ni da će se po završtrku  deonice auto-puta Beograd-Čačak, početi gradnja brze saobraćajnice sa po dve trake  od Nepričave do Valjeva, a a u Mionici  podići  fabriku za  200-300 ljudi.

Drugi AV je  Aleksandar Saša Vasić, momak što vraća veru u srpsku i valjevsku košarku.

av

Posle petogodišnjeg progonstva iz svog Vaaljeva, vratio se i pokazao o da je ono što svi znamo da jeste, košarkaški Aleksandar Veliki.

Nova u nizu 14-omesečnih potvrda stigla je na drugi Nikoljdan

Bitku sa fruškogorskim hrtovima Saša Vasić je dobio na svoj način. Gospodski i dominatorski..

U finalu Liga kupa Srbije Metalac je pobedio Vojvodinu sa 108:99 (27:29, 31:21, 27:24, 23:25).

Pred deseatak dana u Novom Sadu Vasić nije pogađao, ali je zato preksinoć  Kaplanovićem i Krstovićem ugasio svetlo u hali sportova 15.septembar.

Vojvodina sa dva klinca, što nemaju ni po 20 godina, i još par iskusnijih igrača, potražila put do novog trjumfa dalekometnom artljerijom.

Međutim  odbrana Saše Vasića i još po nekog, posebno Vraneša u zoni uz efikasan napaad Aleksandra Velkog je donela polufinale Liga Kupa.

Tehničke greške klupi, predsedniku, i čemu li još u klubu su (ne)ooravdana reakcija na duvače Prpu, Dimovskog i Petronijevića.

Gospodin Aleksanadr Veliki je vodio igru maestralno, nemilice punio koš rivala, igrao odbranu za primer i pokazao i gospodostvo, ispravkom greške sudija na štetu gostiju.

Kakav je igrač ne bi ga se postidela ni posrnnuli član Evrolige Zvezda večeras porađena  po 9. put ove sazone,. sada protiv Panatinaiakosa. Vasić je bio na radaru Partizana, ali ga “nije video” konačno smenjeni klovn Nikolić ponovo u svom fazonu da lako opravda svoj “slavni” nadimaka -muta

Metalac danas još može nekoga da registruje pred polufinale Liga Kupa 27.decembar u S.Palanci protiv Mladosti.

Sporan je termin zbog revijalne utakmice selekcija KLS i Republike Srpske, jer najbolji iz Metalca treba da nastupe.

U subotu 23.decembra se završava jesenji deo sezone u KLS. U Valjevo stiže OKK Beograd do sada bolji nod Vršca i Dinamika.

Nema dilema prilika je za novu potvrdu vrednosti valjevskog AV!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas