Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: jun 2017

NOVOSADSKI VATERPOLISTI OSVOJILI TURNIR U PETNICI

  • Published in Razno

1vk valjevo 17

foto Dragan Krunić

Juniorski turnur Valjevo –Srbija 2017 održan poslednje nedelje juna u SRC Petnica osvojili su maldi vaterolisti Vojvodine iz Novog Sada. Druga je Banja Luka, treće  Valjevo, četvti Šabac, a peto mesto je osvojila američka ekipa Capitol iz Vašingtona.

U protekla tri dana za trofej su se borili vaterpolisti rođeni 1999. i mlađi. Banjalučanima je ovo bila poslednja provera pred seniorski šampionat BIH koji startuje polovinom jula. Šampion Partizan iako najavljen je propustio turnir zbog brojnih obaveza mladih reprezentativaca.

Aleksandar Vasin iz Vojvodine proglašen za najboljeg igrača, prvi strelac je Aleksandar Eraković iz Šapca, takođe juniorski reprezentativac Srbije. Karsten Konoli iz Vašingtona je najbolji golman,a proiznanje je dodeljeno i "vodećem" navijaču američke ekipe Ledž Kingu.

 Novosađani su dominirali na turniru, zaslugom i svog trenera, velikana jugoslovenskog vaterpola, golmana Milorada Krivokapića, predsednika VSS.Vojojvodine je poebdila sve rivale i to : VK Banja Luka 6:3,  VK Valjevo 12:6
VK Sabac 8:5 i VK Capitol 13:4

Pored Vojvodine  Banja Luka je takođe bila uspešnija u okršaju sa domaćinom 10:5.

1vk banja  luka 2017

U derbiju za treće mesto Valjevo je bilo bolje od Šapca 9:1, a pre toga  od amera  12:8.Valjevo je vodio Srđan Marković.

Turnir je bio odlična provera pred junirosko polufinale prvenstva Srbije takođe u SRC Petnica.

Drugi valjevski klub Valis je takođe učesnik polufinala posle osvojenog drugog mesta na regionalnom turniru.

Read more...

SAŠA MIRKOVIĆ: "ANĐUSA NAMESTIO TAJKUN MILOJICA MARKOVIĆ"

  • Published in Mediji

1 saša-mirković

Bivši savetnik ministra saobraćaja, Saša Mirković oglasio se povodom hapšenja novinara i televizijskog voditelja Dejana Anđusa i izneo Kuriru svoju istinu pozadine privođenja beogradskog novinara. Mirković tvrdi da iza hapšenja stoji tajkun Milojica Marković, kome se nameštaju milionski poslovi!

Mirković, bivši pomoćnik ministra saobraćaja, tvrdi da je vlast zaustavila istragu i hapšenje Milojice Markovića, koji je kasnije počeo da dobija milionske državne poslove.

“Ovaj što je prijavio Anđusa je Milojica Marković, vlasnik "Srem puta"... Marković je izbegao zatvor tako što se približio Anđusu koji ga je odveo kod Vučića 2015. godine, da bi malo kasnije bio skinut sa liste za hapšenje” potvrdio je tabloidu Kurir Mirković, kategoričan da je Milojica Marković bio uključen u putarske poslove. 

" Marković je bio vlasnik i "Kruševac put", kao i "Bačka put". Nekoliko puta sam ga video kako sedi sa Anđusom, čak mi je rekao jednom prilikom 2015.godine dok smo ručali sa Zoranom Drobnjakom, direktorom Puteva Srbije, da mu je Anđus partner u firmi. Sve se to dešavalo u drugoj polovini 2015.godine. Koliko znam i danas se "pomaže" tom istom Milojici Markoviću. Sve ovo kao i mnoge druge stvari sam snimio i pothranio na nekoliko adresa u inostranstvu, da ukoliko se nešto desi meni ili mojoj porodici, istina ne nestane” objašnjava Mirković.

  "Kada je Anđus ove godine rešio da više ne ćuti i ne okreće glavu od stradanja naroda, isti Milojica Marković ga izopštava iz firme i sada mu namešta hapšenje... To je kratka suština", dodaje Saša Mirković i podseća.

  “Svojevremeno je taj Marković FK Crvena Zvezda i Goranu Vesiću pozajmio 2 miliona evra, zbog toga su Putevi Srbije morali da Milojici Markoviću i Europarku, Srem Putu i Kruševac Putu daju posao od 25 miliona evra da bi se Milojica namirio zbog novca koji je dao... Mogu o tome dosta, jer sam kao pomoćnik ministra saobraćaja imao uvid u sve to, a posedujem i obilnu dokumentaciju “ otkrio je Kuriru Saša Mirković.

  “Zahtevao sam da se uradi kernovanje puteva i proveri debljina asfalta. Zahtevao sa da se uvedu tenderi za održavanje puteva. Ništa nije prihvaćeno, i podneo sam ostavku na mesto pomoćnika ministra za puteve. Dejana sam upozoravao da će ga taj isti Milojica Marković namestiti jer sada ima drugog gazdu, a možda i više njih. olitičari kad se dohvate neke funkcije gledaju kako da što pre uzmu neki novac i onda zaštite ovakve... poput Milojice Markovića. U današnjoj vlasti postoji i jedan narodni poslanik kome je Milojica kupio kuću na Bežanijskoj kosi. Dejan Anđus je žrtva političkog progona ...kao i cela Srbija! Ja to najbolje razumem jer znam šta su radili meni i mojim najbližim zato što nisam hteo da izvršavam njihove zadatke. Dejane drži se! Do pobede i do SLOBODE ZA CELU SRBIJU!!! - kaže na kraju u svom otvorenom pismu Saša Mirković, objavljenom u tabloidu Kurir.

Saša Mirković je pre godinu dana ugasio DL SPORT, a na dušu mu se stavljaju i još "neki uspesi" u prebogatoj karijeri biznismena, estradnog menadžera i političara.

U januaru 2012. na njegovu kuću u Beogradu bačena je bomba, napadači nikada nisu otkriveni. Na parlamentarnim izborima 2014. sa liste SNS izabran jе za narodnog poslanika. Više nije član SNS.

 Državna  revizorska institucija je juče podnela prijavu protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara, jer je navodno, 2015. godine zbog nelegalnog zaprašivanja komaraca i krpelja, kupovine toalet papira... Mirković je potvrdio da ga DRI, sa još osam osoba, tereti i za nelegalnu isplatu odborničkih naknada, dok je obavljao dužnost predsednika lokalnog parlamenta u Zaječaru.

 

Read more...

MUP POTVRDIO HAPŠENJE NOVINARA DEJANA ANĐUSA

  • Published in Mediji

1dejan andjus

Uvek bez  dlake na jeziku, novinar i tv voditelj, za neke tabloide "voditelj" i "kontraverzni novinar", Dejan Anđus uhapšen je danas u Beogradu.

Anđus je uhapšen zbog   osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iznude navodi se u saopštenju MUP-a.

"Policijski službenici su kod Dejana  Anđusa  osim koverte sa novcem, pronašli i mobilni telefon sa kojeg je oštećenom slao preteće SMS poruke. Anđus je u više navrata od oštećenog zahtevao veće sume novca. Osumnjičenom je  određeno  zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu", navodi se u saoptenju MUP-a.

Vesna Golubović, advokat Dejana Anđusa, potvrdila je da je njen klijent uhapšen, ali je dodala da u ovom trenutku ne može ništa više da kaže.

"Ja sam se konsultovala sa njim, jutros me je zvao. Ali njegova odluka je da, uprkos velikom interesovanju javnosti, do saslušanja ne dajemo nikakve izjave za medije", rekla je Golubović.

Snimak hapšenja je dostavljen samo tabloidu Insajderu i tv Pink.

Ime novinara Dejana Anđusa dovodi se u vezu u više (ne)spornih slučajeva.

U junu 2013 godine Fudbalski klub Crvena zvezda najavio krivičnu prijavu protiv novinara Dejana Anđusa. Novinar je javno u svojoj emisiji zatražio procenat odnosno "menadžersku proviziju" od ugovora novog trenera Zvezde Slaviše Stojanovića.

Tokom emisije, na pitanje gledaoca koji se uključio u program da li je tačno da je tražio 15.000 evra "menadžerske provizije" od Stojanovića, Anđus je odgovorio: "Nije 15.000 nego 12.000, jer je to 10 odsto od 120.000. Tadašnji trener Crvene Zvezde Slaviša Stojanović rekao je „ da stvari nisu tako strašne kao što su predstavljene u prvom trenutku. Anđus od mene ništa nije tražio lično".

4.juna 2014. Anđusa je napao  Nebojša Čović predsednik KK Crvena Zvezda. Usledila je tužba, a  proceh do danas nije okončan. Incident izmedju Čovića i Anđusa dogodio se ispred zgrade televizije Kopernikus na Novom Beogradu, posle emitovanja Andjusove emisije u kojoj je pominjao predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Kako su mediji preneli, optuženi je  posle emisije došao ispred zgrade televizije džipom u kojem je na mestu suvozaca. Anđus je optužio Čovića je da ga je   posle verbalnog sukoba udario nekoliko puta. Čović bio saslušan u beogradskoj policiji. Čović je izjavio da je Andjus "izneo lavinu neistina“ i istakao da „nikada nikoga nije udario prvi“, preneli su tada mediji.

Dejan Anđus ja u više navrata u medijima u proteklih mesec dana govorio svojim saznanjima i mafimacijama, zlu i pošasti što ubija fudbal u Srbiji, identifikujući uzroke i posledice  takvog stanja.

Read more...

UNS I NUNS: "NADLEŽNI ODGOVORITE ZAŠTO JE UHAPŠEN DEJAN ANĐUS"

  • Published in Mediji

 

1uns nuns

Povodom hapšenja novinara i tv voditelja Dejana Anđusa, Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od nadležnih istražnih organa da što pre predoče informacije o tom slučaju i saopšte da li je Anđus uhapšen zbog nekog kažnjivog dela koje nema veze sa novinarstvom ili zbog kritike na račun vlasti koje je iznosio u svojoj emisiji i intervjuima.

U ovakvim slučajevima, važno je da se javnosti omogući da sama utvrdi na osnovu kojih informacija su tužilaštvo i policija reagovali, da li su njihovi postupci bili u skladu sa zakonom i da li je došlo do ugrožavanja prava na slobodu govora, ističe se u saopštenjima UNS-a i NUNS-a.

Read more...

SVETSKA ASOCIJACIJA SPORTSKIH NOVINARA(AIPS) OSUDILA PRETNJE AL DŽAZIRI

  • Published in Mediji

 

 1 AIPS International SportsPress Association logo 3

Svetska asocijacija sportskih novinara (AIPS) najoštrije osuđuje pretnje upućene medijskoj kući Al Džazira i Bein sports od strane arapskih zemalja Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i Egipta. U sklopu sankcija uvedenih Kataru pomenute države zahtevaju zatvaranje Al Džazire, što je apsolutno neprihvatljivo.

AIPS nikada neće dozvoliti političke pritiske koji ograničavaju slobodu govora i istraživačkog novinarstva na medijskom polju. Sportski novinari protive se uvođenju kontrole i svih oblika cenzure od strane autoritarnih režima ili organizacija.

Primeri pojedinih sportista i trenera koji podržavaju sankcije Kataru i ne žele da daju izjave reporterima Al Džazire i Bein sports-a, tipičan su primer grubog kršenja svih pravila profesije i etičkih principa.

Sportski novinari iz celog sveta na moraju stati u odbranu svojih prava, ugleda i slobode govora, a Đani Merlo  predsednik  Svetske asocijacije sportskih novinara.1Djani Merlo

"Imamo izuzetno dobra iskustva sa zalivskim zemljama. Katar je dva puta ogranizovao Kongrese AIPS-a 2006. i 2016. godine, dva sastanka Izvršnog komiteta naše organizacije, podržao je seminare za obuku mladih reportera. U Abu Dabiju smo organizovali Svečanu dodelu novinarskih nagrada, Bahrein, Oman, Kuvajt  i Saudijska Arabija takođe su načinili napredak u razumevanju i napretku položaja sportskih novinara. Zato ne možemo prihvatiti politiku ucena i sankcija koja je poput oluje pogodila vodeće medijske kuće iz Katara", istakao je Đani Merlo.

AIPS Evrope i Udruženje sportskih novinara Srbije saglasni su sa stavovima Svetske asocijacije sportskih novinara i pružaju podršku kolegama iz Al Džazire i Bein sportsa.

Read more...

ĐOKIČEVA PLAVA PTICA POLETELA KA KROVU EVROPE

1 linjano-srbija

Mlada reprezentacija Srbije, momci rođeni 1997. godine i mlađi, posle priprema na Kopaoniku, ipak bez Radanova, preselila se na Palić,a sinoć su momci  odigrali Subotivci meč sa  selekcijom Belgije i zabeležili ubedljiv trijumf 99:65. Sledi još jedan meč sa Blegijancima pa odlazak u Tursku ne turnir poslednju  proveru pred EP na Kritu, a u drugom kontrolonom meču sa Belgijom šansu će dobiti još 3 potencijalna kandidata za plavi dres

Selektor Valjevac Vladimir Đokića, trener šampiona KLS Vršca ističe da je suočen sa brojnim otkazima, poslednji je stigao od  Radanova( iz porodičnih razloga) je zadovoljan zalaganjem i odnosom momaka, a ističe da će poslednji filter za sve pred  Evropsko prvenstvo na Kritu  od 15. do 23. jula, biti izuzetno jak turnir u Turskoj, osvojen pre dve godine pred  trijumf u Linjanu na EP 2015.

U sinoć odigiranom meču Belgijanci su prvoj četvrtini bili na visini zadatka, da bi Đokićeva armada u  nastavku dodala  gas i na kraju stigala do ubedljivog trijumfa.

 Selektor Đokić je iskoristio meč sa Belgijancima da isproba brojne taktičke varijante, a igrači su odnosom prema igri i spartanskom borbenošću potvrdili da žele isto kao i svi u Srbiji, titulu.

Srbija – Belgija 99:65 (22:19,25.14, 24:14, 28:19).

SRBIJA U20: Peno 11, Musić 9, Ćirković 10, Jovanović 8, Kapetanović 4, Stepanović 8, Simanić 16, Kenić 5, Đorđević 9, Spasojević 2, Vasić 7, Tanasković 9.

Read more...

TEO PODRŽAO KAMP NBA BB NA KALIŠU

1kamp bb teo i bb

foto promo

U društvu Miloša Teodosića najboljeg pleja Evrope, Bogdan Bogdanović od od jeseni NBA zvezde Sakramento Kingsa, a aktuelni klupski, a od septembra sa Srbijom šampion Starog kontinenta, još uvek član Fenerbahčea obeležio je završetak svog kampa terenima košarkaškog kluba Partizan na Kalemegdanu.

Zahvaljujem i čestitam svim učesnicima kampa, koji su bili sa nama u protekla dana za nezaborav. Brz njih ova misije ne bi bila moguća. Verujem u budućnosti kampa”, kazao je Bogdan Bogdanović, umećem učesnika.

Na kampu je učestvovao 51 dečak i 13 devojčica.

1kamp bb bgd

foto promo

Pored Miloša Teodosića,kamp su podržali Stefan Marković, Nemanja Nedović, Vladimir Štimac i Milenko Tepić, kao i Vladimir Radmanović i Dejan Tomašević, i treneri Vladimir Androić i Predrag Bata Zimonjić

Read more...

STARTOVAO KAMP TEO -4, VALJEVO I DALJE ĆUTI !

1teo i joca

Najbolji košarakaš Evrope je Miloš Teodosić istrajava u svojoj misiji promocije i afirmacije sporta sa fudbalom danas najpopularnijeg na planeti, košarke, i još uvek strpljivo čeka poziv valjevske vlasti da realizuje svaki realan košarkaški projekat u rodom gradu.

Predah posle još jedne naporne sezone i pred juriš na  osvajanja novih trofeja, i onog najvažnije okupljanja porodice najlepšim povodom ženidbe Miše sa Jelisavetom, Teodosići, u kompletnom sastavu, su iskoristili priliku da na Srebrnom jezeru   zvanično otvore  Kamp TEO -4. Sa Bogdanom Bogdanovićem, Nemanjom Nedovićem i bratom  Jovana  Teo se družio sa polaznicima kampa na Srebrnom jezeru.

1teokamp2 2

Do kraja sezone 18.avgusta tokom sedam smena dečaci i devojčice i Srbije, eks YU republika i Evrope biće u prilici se igraju, uče i rade, da sutra neko od njih bude uspešan na terenu kao Miloš Teodosić.

Najbolji kamp u Evropi na Srebrnom jezeru nudi maksimalne uslove, najstručniju obuku kod najboljih trenera, brojna nesvakidašnja iskustva, prijatnost druženja, i pregršt lepih uspomena.1teo kamp 2 4

Za sve učesnike biće to mali korak važan da ga još više zavole i posvete mu se. Trenira se u  optimalno brojnim grupama, kako bi treneri imali dovoljno prostora da se posvete svakom učesniku. Rad u u kampu odvijaće se  pod budnim okom poznatih trenera, Valjevaca Vladimira Đokića, Belog Teofilovića, Aleksandra Icića, Predraga Gojkovića, zatim Aleksandra Icića, Trifunovića, Vlade  Jovanovića Vlade Vukoičića, Darka Rusoa, Pere Božića i  Milana Gurovića Zorana Todorovića, Srđana Flajsa, Aleksandra Petrovića, Zorana Trivana ...

Valja istači da je na početku 2017. Miloš Teodosić vratio je nagradu "Euroscar" u Evropu posle punih 16 godina. Jedna od tri najprestižnije nagrade u evropskoj košarci, uz FIBA igrača godine i Sveevropskog košarkaša u izboru Eurobasketa, pripala je srpskom plejmejkeru, prvom igraču od 2000. godine koji je proglašen za najboljeg, a da ne nastupa u NBA ligi.

Posle duge i naporne, a pre svega uspešne sezone, Teo posle 10 godina, 2007. je izabran za najboljeg igrača Evrope do 20 godina, i odlaska u Olimpijakos, ovog leta najavljuje posle šest sezona odlazak iz moskovskog CSKA.

“ Bilo je divno tokom moje dosadašnje karijere. Moju bajku i dosanjan san  želim svakom od učesnika kampa TEO-4”. Naša misija je da kamp TEO-4 bude uspešan i da svaki polaznik ode sa Srebrnog jezera ispunjen novim znanjem, nesvakidašnjim iskustvom i lepim uspomenama. Želimo da uskustvo na Srebrnom jezeru bude mali korak, postane  životna prekretnica mladih sportista", kaže za naš portal Miloš Teodosić, kao i uvek spreman da se i u svom rodnom gradu posveti košarkaškim projektima.

"Ukoliko me moji Valjevci pozovu ja ču se odmah odazvati!".

Na pitanje gde posle Moskve, Teo  poručuje.

"Sve je otvoreno. Neću ostati sigurno u CSKA, iskreno još uvek ne znam nemam pravu informaciju.  Nije tajna da  o  Americi ozbiljna razmišljam..."

Evrposko prvenstvo u Turskoj je naredna preokupacija kapitena Srbije.

"Prvo je pitanje u kom sastavu ćemo igrati, odnosno ko če se odazvati pozivu selktora. Čeka nas teško EP, pri tom put idemo s nekim večim očekivanjima. Sledi odmor pa  prirpeme u avgustu i turnir u Istanbulu u septembru. Sa Kampa Teo 4 idem sa Bogdanom u Beograd na otvaranje kampa. Mi sarađujemo i dopunjujemo se u svakom pogledu. Bogdanović mi nije nikada nije bio konkurent.

Tri četvrtine svog života Teo je  posvetio košarci.

"Bez letnjeg odmora sam više od jedne decenije. Reprezentacija mi je iznad svega, uvek ću dok budem mogao nositi plavi dres, bez obzira na zahteve klubova".

Šta drugo  poželeti  Teu osim zlata na EP   Miši Teodosiću u Turskoj narednog septembra, a pre toga konačno susret sa čelnicima grada Valjeva. Za  početak otvaranje košarakaške Akademije, i stvaranje uslova da Valjevo ponovo dobije svoje mesto  na košarkaškoj mapi Evrope!

Read more...

VALJEVSKA PIVARA PREPOZNAJE POŠTUJE I NAGRAĐUJE ISTINSKE VREDNOSTI

  • Published in Razno

1 vpValjevska pivara kolektiv za ponos traje već 157 godina, a od 2012. i  reorganizacije preduzeća nakon izbegnutog gašenje posle neuspele privatizacije i stečaja je vraćena i život. Danas radi bolje nego ikad. U proteklih pet godina   zaposleni(danas ih je 197) su  povećali  rast proizvodnje od 26 odsto, a prosečna zarada je porasla za 50 odsto i iznosi 44.000 dinara.

Valjevska pivara kao jedina državna pivara podiže  kvalitet piva, i drugih proizvoda, i širi  lepezu svoje ponude. Težnja je da Valjevsko pivo bude prisutno na svim kontinentima, a nova isporuka je uoči Vodovdana krenula put Amerike sve govori.

Na dan slave Trećih trojica uručene su jubilarne nagrade zaposlenima sa 10, 20 i 30 godina radnog staža, ukupno 18 radnika je nagrađeno od kojih su 15 sa 30 godina radnog staža.1 va pivara nagrađeni pivarci

Iskazivanje društvene odgovornosti  valjevskih pivara je posebna priča. Sport i mladi takođe imaju svoje posebno mesto u svim akcijama Valjevske pivare. Prošle godine je ustanovljena praksa nagrađivanja najboljih učenika i ustanova.

Na svečanosti u Valjevskoj pivari su pred Vidovdan lapo top računarima nagrađeni najbolji valjevski srednjoškolci a vredna donacija je  uručena predstavnuici Moderne galerije Ljuba Popović.

1va piv nagrade 17Nagrađeni su: Ivana Grujičić, maturant smera poljoprivredni tehničar, nosilac Vukove diplome, ove  školske godine nosilac specijalne diplome za izuzetno zalaganje u radu Učeničkog parlamenta.

Iz Ekonomske škole nagrada je pripala Nedi Vesić, učenici trećeg razred smera turistički tehničar, redovnom učesnike Književne olimpijade i i osvajaču priznanja  na republičkim takmičenjama iz matematike, kandidatkinji je za učenika generacije u narednoj školskoj godini.

Iz Tehničke škole „MIlica Pavlović Dara“ nagrada je pripala Filipu Đurđeviću, administratoru računarskih mreža, budućem studentu Elektrotehničkog fakultetu u Beogradu.

Nataša Andrić je učenik generacije u Medicinskoj „Dr Miša Pantić“, a iz Valjevske gimnazije je majmlađi nagrađeni Savo Cvijetić  odličan učenik prvog razreda - odeljenje za obdarene u matematici, učesnik na takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, srpskih olimpijada, a trenutno sa još tri učenika Valjevske gimnazije akter međunarodnog "Kupa Matematičke gimnazije".

Ovogodišnji niz laureata završava Nikola Todorović iz Muzičke škole Živorad Grbić“.   učenik generacije sa najboljim maturskim radom, dobitnik Vukove diplome i jedan od najuspešnijih učenika u istoriji škole, osvojač brojnih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima mladih pijanista, kamerne muzike, solfeđa i harmonije. Najvrednije nagrade osvojio je u ovoj školskoj godini: prvu nagradu i zvanje pobednika kategorije na Republičkom takmičenju u Beogradu, kao i prvu nagradu i titulu pobednika kategorije na međunarodnom takmičenju pijanista „Sirmium Music Fest“ u Sremskoj Mitrovici.

Vredna donacija od 200.000 dinara pripala je Modernoj galeriji „Ljuba“. Kulturni simbol grada Valjeva posle smrti svog osnivača slikara, akademika Ljube Popovića je posetilo više od 10.000 ljudi da bi videlo izložbu velikog umetnika. U Modernoj galeriji je u pripremi je izložba legendarnog slikara Mediale Dade Đurića i druge brojne aktivnosti, i stoga je i stigla podrška Valjevske pivare.

Read more...

PIONIRKE OK SRBIJANKA 014 NOVI PUTOKAZ VALJEVSKOM SPORTU!

1ok  srb kg 1

Dok amateri entuzijasti, i sportski zaljubljenici sa  smešnom podrškom društvene zajednice okupljaju decu i "truju" ih sportom, dva Centra troška valjevskog sporta FK BK 2014 i KK Metalac, Udruženja građana, koje predvode   nesmenljivi  predsednici sa manirima vlasniika klubova, posluju na profesionalnom niovu, trošeći  decenijama  milione narodnih para.  Za "ljubav" prema klubu nude prazna obećanja, od tzv Prve lige do besmislene   turneje po  Kini !?  Jedan je  od zvaničnika je čak  do skora bio na platnom spisku kluba !

U  "malim" klubovima su prepoznali svoju misiju i asketski su posvećni radu sa najmlađima. Na stotine dece je upućeno u sport, jednu od najvažnijih karika zdravog odrastanja, i fizičkog i mentalnog sazrevanja, odnosno  najbolje pripreme za život što sledi.

Jedan od sve više pozitvnih primera je ŽOK Srbijanka 014, možda i zbog toga što je na čelu kluba pripadnica nežnijeg pola Gorica Selaković!

Talentovana i znalački odbrana ekipa pioniriki (rođnje 2002. i mlađe) valjevske Srbijanke 014 osvajanjem   petog turnira u sezoni, Vidovdanskog  u Kragujevcu, je pokazala koliiko voli odbojku i raste  iskazujući pobedama radost odrastanja u zdravoj  sredini.

1ok srbijanka 014 kg1

Prvakinje regiona, sedme na turnir na najbolji sastav u Srbiji, na kraji takičarske sezone blistale su i  Kragujevcu. U konkurenciji 16 ekipa osvojile su prestižni turnir.

Mlade Valjevke su na na putu do trofeja savladale Kraguj (Kragujevac) i Rodu (Beograd) u grupi. U polufinalu,  takođe bez izgubljenog seta bile bolje od .Šumadije iz Arandjelovca. U velikom finalu vršnjakinje Valjevke su pobedile  Spartak iz Ljiga 2:1. Valjevski sastav je vodio Mile Rakić.

Pored šampionata Srbije i novosadskog turnira takmičenje   u Kragujevcu je bilo najkvalitetnije..

Ivana Jerinić je ponovo (4.put) proglašena za najbolju igračicu turnira, i kao najbolja predpionirka regiona je uvrštena je  na širi spisak pionirske reprezentacije Srbije

U kamp za najperspektivnijih (38  pionirki) Odbojkaskog saveza Srbije u Zrenjaninu,  od 1. do 11. jula pozvane su Ivana Jerinić,  Marija Doksas i Jelena Novokmet.

1srv va trioPočetak priprema OK Srbijanka 014 za premijernu Prvobeligašku sezonu su zakazane 10.avgusta.

Srbijanka 014 i beogradski Partizan su na konkursu dobile zeleno svetlo i igraće od jeseno u Prvoj B ligi. Valjevke će umesto Rajka Stojanovića, otišao u Švedsku, voditi Ljižanin Boban Ivović, do sada zapažen u u radu sa ženskim ekipama u Ljugi, Obrenovcu i Lazarevcu, a uspešno je vodio  i ženske juniorske selekcije Srbije.

Novog Prvobeligaša OK Srbijanku 014 su ovog leta pojačale: Vasićeva iz Lajkovca, Pandeva iz OK Valjevo, te Pantelićeva  i Ristivojevićeva iz Lazarevca. Ekipu je napustila Nenadovića, prešla u OK Valjevo, pojačan na poziciji tehničara Jelenom Raković, do ovog leta igrala u Sloveniji. Srednji bloker Marija Gonzales Tomašević je napustila OK Valjevo  i prešla u Vranje. Nikolina Tomić je pod znakom pitanja zbog angažovanja na radnom mestu , tako da tek predstoji sklapanje mozaika i pravljenje  ekipe dostojne imena grada Valjeva.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas