Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: februar 2018

DISKRIMINISANI "ZVEZDAŠI" BLISTAJU I OBRAĆAJU SE PREDSEDNIKU DRŽAVE

  • Published in Razno

1kup bg mavašiJubilarni 10. po redu Mavaši Kup za mlade karatiste u Beogradu obeležili su  i  takmičari KK  Zvezda iz Valjeva, iako je klub voljom famoznog dela "komisije za sport" uskraćen u 2018. za maksimum minimuma. Na diskriminatorski odnos vlasti, KK Zvezda ne može da utiče. Obratiće se, i ukazati na aktuelnu situaciju u valjevskom sportu,   predsednika države, Aleksandru Vučiću.

Najperspektivniji valjevski karatista Uroš Milašinović u Beogradu je nadmašio sve rivale u katama u apsolutnom nivou  "B" - kategorija nada.  Kadetkinja Dorotea Radovanović je i pored pehova osvojila  bronzu  u apsolutnom nivou

 Turnir u Beogradu je nova u nizu potvrda talenta i uspeha takmičara Zvezde, u završnoj fazi priprema za  kvalifikaciona takmičenja i nacionalna prvenstva.

 U cilju unapredjenja i osposobljavanja članova kluba u disciplini kumite - borbe, KK Zvezda je sa KK Zanšin i trenerom Jovanom Bogdanovićem postigla dogovor o preduslovima za  potpisivanje memoranduma o razumevanju, kako bi mladi takmičari imali adekvatne uslove za rad.
Duško Sopčić trener KK Zvezda očekuje  tešku godinu.

"Teško ćemo ostvariti planirane programske aktivnosti. Ugroženi smo kao nikada do sada, jer su nam uskraćena sredstva, a novac i to u  najminimalnijem iznosu je preduslov za postizanje vrhunskih rezultata. Troškovi za učešće i odlaske na takmičenja su veliki, a roditelji nisu svemoćni".
Sopčić podseća da je Zvezdi u 2018. godini uskraćeno više od 60 odsto, ionako preskromnih  sredstava u odnosu na prošlu.

 "Sportski savez Valjeva je po utvrdjenim kriterijumima predložio iznos sredstava za KK Zvezda, a deo članova  Komisije za sport, nas je kao i većinu "malih"  klubova ponizio niskim iznosima dotacija. Ne poštuje se vrednosti. Podcenjuje se kredibilitet Sportskog Saveza, a usvojeni program i strategiju razvoja sporta grada Valjeva do 2020. godine gubi svaki smisao. Deca i mladi su svedeni na privilegovane i podobne pojedince. Bavljenje sportom postaje  privilegija, a ne  šansa za sve da se posle što masovnijih takmičenja iskažu, i najbolji stignu do vrhunskih rezultate" , smatra Sopčić i najavljuje obraćanje KK Zvezda predsedniku države Aleksandru Vučiću.

 "Dok drugi ćute i nemo gledaju mi ćutati nećemo. Od praznih obećanja, i "ljubavi" se ne živi. Nema nam druge, sledi obraćanje lično predsedniku države. Borićemo se gospodo, tek toliko da znate", pručuje Duško Sopčić "redak zver" spreman da kaže aktuelnoj vlasti  da to što radi valjevskom sportu, predstavlja diskriminaciju  dece i sporta u Valjevu.

 

Read more...

KADETIMA ORK METALAC GORENJE PEHAR INTER LMK

INTER Liga ORK Metalac Gorenjesl. 1 25.02.2018. 4. k B. Kovi

I na kraju teće  takmičarske sezone u  INTER LMK (internacionalna liga mlađih kategorija) u rukometu Srbija i BiH – sezona 2017/18, akdeti valjevskog ORK Metalac Gorenje,  2002. godište i mlađi, su bili najuspešniji.

U Banji Koviljača su potvrdili dominaciju novim pobedama i pripao im je pobednički pehar i zlatne medalje za osvojeno prvo mesto, sa  ubedljivih 30 bodova.
Nemanja Kelečević, ORK Metalac Gorenje nominovan je za najboljeg igrača INTER lige.

sl. 3 Nemanja Kelecevic najbolji igrac INTER liga

Najbolji golman Luka Rakić, MRK Loznica. Fer plej pojedinac Živan Vukovljević, RK Gučevo. Fer plej ekipa RK Gučevo.
U prvih deset najboljih strelaca uvrstili su se i igrači ORK Metalac Gorenja od 5-7 mesta: Ilija Nešković (33 gola), Stefan Kovačević (33) i Nemanja Kelečević (31 gol). sl. 2. 25.04.2018. B. Koviljaca INTER ligaZa ekipu ORK Metalac Gorenje, sa ukupno postignuta 222 gola, nastupali su: Ilija Nešković (33), Aleksandar Petrović, Nemanja Kelečević (31), Stefan Kovačević (33), Nemanja Vesić (7), Ilija Gajić (4), Ilija Puzović (11), Milan Višić, Aleksandar Radovanović (4), Kosta Nedeljković (21), Petar Marković (9), Vuk Jovanović, Nikola Rakić (19), Đorđe Pantić (14), Luka Lekić (4), Nemanja Terzić, Aleksa Milovanović, Antonije Selaković, Ognjen Ivanović, Ilija Milinković, Dimitrije Ćirić (4), Aleksandar Tadić, Stefan Rakić, Nikola Đorđević, Sava Džoković i Jovan Kovačević. Ekipu Metalaca uspešno su vodili Ivan Radojičić i Momčilo Smiljanić.
Rezultati četvrtog kola: RK Gučevo – ORK Barič 13:16 (7:8); ORK Metalac Gorenje – MRK Loznica 14:16 (8;4); RK Gučevo,– ORK Metalac Gorenje 12:20 (5:13); MRK Loznica – ORK Barič 16:11 (10:4); RK Gučevo – MRK Loznica 17:21 (7:11); ORK Barič – ORK Metalac Gorenje 11:16 (7:10).

Read more...

VALJEVSKI ODBOJKAŠI NA TRI KORAKA OD ELITE

1 ok va pfc

Korak po korak, šampionski a kako bi drugačije odbojkaši VA014 Gorenje krče put ka elitnom takmičenju u Srbiji. U Kosovskoj Mitrovici Ražnatović i drugovi su zabeležili novu  pobedu.

Do 16-og tgrijumfa u nizu  što traje od oktobra, uz jedini poraz od Borca iz Starčeva u Valjevu, momci su stigli posle odlične igre u prva dva seta( 25:14, 25:18), ali i napora u trećema da se izbore za  konačnih 28:26.

U Valjevo u subotu stiže VGSK, fenjeraš moćan da u proteklom kolu pobedu Želju u Velikom Gradištu. Gostovanje u Kruševcu i utakmica sa sve boljim Mladenovcem u valjevskoj "Arenici" trebalo bi da budu ključ sezone, i potvrda kvaliteta dominatora u Prvoj ligi Srbije.

Valja istaći Partizan(tri poraza više) i Borac iz Starčeva(četiri poraza) takođe pobeđuju, i ne odriču se nade da u narednih pet kola preteknu lidera.

Nadu im niko ne može uzeti, ali realnost je surova, Valjevo dobija  Superligaša u martu 2018.godine!

Bravo momci!

Read more...

VALJEVSKIM RUKOMETNIM PEPELJUGAMA ZLATO I SREBRO U LAZAREVCU

 ork metalac u lazarevcu

Sjajan uspeh zabeležile su valjevske rukometne "pepeljuge" na međunarodnom turniru u Lazarevcu. Pionirke Metalca su izborile zlato, a  seniorke u žestokoj konkurenciji Superligaša iz regiona, srebro!

Turnir u Lazarevcu je okupio 38 ekipa iz eks YU republika, Slovenije, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore.

Pionirke Metalca predvođene kapitenom Stašom Damnjanović, zatim Natašom Spasojević Nikolinom Tripković i najboljom golmankom turnira Marijom Đurđević zabeležile su do finala 4 pobede, a u borbi za zlato su posle bolje igre tokom celog meča nadvisile  Serbon iz Beograda 15:10.

Mirjana Obrenović prvi strelac turnira predvodila je seniorke Metalca, sa takođe zapaženim saigračicama, kapitenom Jovanom Cvetković, Anjom Vilotić i Željanom Milinković u velikom finalu sa Trebjesom, članom Superlige Crne Gore. Posle 4 velike pobede Valjevke su posustale u finalu. Nikšićanke, članice Superlige Crnge Gore  su  slavile sa 24.22.

Pre dve godine obnovljne Ženski rukometni klub Metalac se diže iz pepela poput feniksa. Danas iako svoj, bez upliva u vode i podrške politike,  sa minimalnim dotacijama, voljom vlasti, je na putu potpune renesanse.

Legenda valjevskog ženskog rukometa Novka Savić i rukometni lav  Dušan Novokmet  sa saradnicima u stručnom štabu i na terenu i pored terena, vuku prave poteze.

"Pepeljuga" rukometnog sporta, potvrđuje iz dana u dan sve više da je istinska princeza, pa će se valjda i vlast smilovati da dobije tretman od vlasti kao i  Ženski odbojkaški klub Srbijanka. Ne treba podsećati da bi sa dotacijama KK Metalac   bili prvaci države, i igrali Ligu šampiona.

 I bez “zlatnih cipelica” što godinama nose i u 2018. preprivilegovani i čašćeni milioneri, sa po 20-ak miliona dinara narodu otetog novca, strpljivo i uporno, čvrstim korakom ide ka svom cilju, sa svojim decom.

 Rade i napreduju, tiho i bez pompe. Svojim putem,  što je  jedino ispravno i najbolje hitaju ka društvu  potvrđenih i priznatih na sportskom polju.

 Motiv su im deca, njihova animacija, stručna obuka i uspesi. Ne grabe tuđi novac. Nisu  bahati beskičmenjaci. Nisu ni moralne ruine što u sprezi sa nameštenim nameštenicima, bez znanja i sposobnosti, otimaju što im ni po čemu ne  pripada.

 U vreme nebitnosti i nebitinih, valja podsetiti da narod ne kaže slučajno: “Šta ko radi, sve sebi”

 Radi dobro i časno, mirno spavaj, a ovi drugi što samo traže i uzimaju tuđe, i nikad ništa zarađeno troše, nek vide šta će!

 

Read more...

"DŽABA VAM NAŠI NOVCI KOŠARKAŠKI SINOVCI”

KKM VRSAC BUC

Imaš sve, novac, podršku vlasti, radiš šta hoćeš trošiš nikad zarađeno, nikome ne polažeš račune... i naravno najprizemnijim manipulacijama praviš višegodšnju tiradu. Taman sa Đoletova: "Džaba van novci moji sinovci” dobije  svoj potpuni smisao.

U prvi  mah naizgled slučajni porazi KK Metalac u KLS u 2018, prerastaju u serija, sa tendencijom agonije.

Do juče četvrti sada već izjednačen po broju pobeda(11) sa Zlatiborom, Vojvodinom, i Tamišom, a samo  trijumfom više od osmoplasiranih Zemunaca, šest kola pre kraja sezone u KLS Metalac se novim porazom u Valjevu, ovoga puta od Vršca 83:93 još dublje zaglibio, i  zagorčao sebi život.

Mogućnost da će kraj sezone bude 7.aprila postaje sve  izvesnija.

Krajnje politiknatskom metodom davanja narodnih para prepovlašćeni, KK Metalac u 2018, ponovo sa najviše novca u klupskoj kasi, i svim drugim benefitima u ukupn om iznosu od preko  20 miliona dinara, silan novac  “pravda  porazima u nizu.

Potvrda da “nešto smrdi u državi Daanskoj” sve je više !

Od skora (9-4) u 2017-oj  Metalac se srozao se danas na 11-9, i ušao problem kako da u prestalih šest utamica zabeleže dve pobede za plasman u Superligu Srbije. U Valjevo stižu Dinamik, Vojvodina i Borac, a ide se u Kragujevac (Radnički), Suboticu(Spartak) i Beograd (OKK Beograd). Dve pobede garantuju 8.mesto u KLS.

Koga i kako pobediti sa igračem manje u odbrani na svakoj utakmici svih 40 minuta, pitanje je samo za one koji to ne vide.

Teret pod košem na svoja pleća sve češće pada na leća  vremešnog Dragomira Marojević. Kaplanović i Mikulić malo, malo pa izgube vezu sa "kontrolom leta". Uz to Krstović “posti” naveliko od Božića, pa sad ti budi majstor i sa bušnom ko švajvasrski sir odbranom, pobedi bilo koga.

Igra Metalca je provaljena, pa je tako Vršac i bez pet igrača, iz  startnih 12, ubacio 50 poena za poluvreme, iako je ekipu vodio pomoćnik, do juče pomoćnika trenera.

Metod pretnji i ucena donosi samo kontraefekat.

Momci zna se koji su, odavno bez kompasa. Izloženi su  pritisku i galamdžija sa terena i klupe. Gube glavu,  i ono što znaju ne mogu da odigraju.

Ali je najvažnije je da Metalac i liga imaju šampiona statistike. A što se gubi koga to joj zanima. Ispasti se neće, i para će biti!

Na žaalost dok indeksni bodovi budu vodili kolo ekipi se ne piše dobro.

Ne bude li buđenja i vraćanja igri iz jesenjeg dela pomoći nema, pa stigao makar još jedan sjajni šuter poput Pavlovića.

Gostovanje u Kragujevci biće ključ sezone. Ako se nastavi sve kao i do sada i pobedi li Radnički, meč za spas sezone biće po svoj prilici u Beogradu sa klonferima, u poslednjem kolu 7.aprila

Samo da ne bude po onoj Đokinoj “Džaba vam novci moji sinovci”

Read more...

BOKSER METALCA LAZAR STANOJEVIĆ VICEŠAMPION SRBIJE

  • Published in Razno

 bss 2018 lazar stan grrmusa

U Jagodini je posle četvorednevnih nadmetanja završeno pojedinačno prvenstvu Srbije u boksu. U sportskoj hali JASA, skoro 4.000 gledalaca užiavalo je zanimljivim i neizvesnim finalnim mečevima.

U Regionalnoj ligi standardni prvotimac Metalca muvaš Dušan Janjić se ponovo okitio zlatom. Elegantno je odboksovao meč sa Sašom Suljićem i osvojio novu titulu.

Branilac titule Damjan Grmuša je u poluvelteru  preglasavanjem stigao do zlata. Član Metalca Lazar Stanojević mu je u trećem meču na šampionatu,  imao dovoljno snage i pored ožiljaka i predhodnih okšajan sjajno parirao Grmuši, ali su pobednika odlučile nijanse, i valjevski bokser se  morao zadovoljiti srebrom.Grmušaa i Stanojević su dobili posebno priznanje kao najborbeniji par finala.1bss lazar stanojevic grmusa 1 2 jagodina  dj stanoje zare i laza

U poluteškoj Geard Ajetović je potvrdio klasu i osvojio tutulu u okršaju sa Sašom Milovcem. Još jedan borac koji brani boje Metalca u Regionalnoj ligi Miljan Stevović je stigao do zlata, i to zahvaljujući izostanku bolesnog Petra Prokića. Lakaš Nemanja Gavrilović (BK "Despot" Smederevo) bio je ubedljiv u finalu protiv Veljka Gligorića iz subotičkog Spartaka.

Borac velter kategorije Jagodinac Aleksandar Konovalov iz BK "Palminih Tigrova" duplo je čašćen. Nezasluženo je skinuo sa trona Petra Stošića iz Surdulice, a proglašen je i za najboljeg aktera finala. Srednjaš  Sandro Poletan (BK Petrovgrad Zrenjanin), je takođe preglasavanjem stigao do zlata. Rival mi je bio Trifun Dašić iz BK "Radnički" Kragujevac. Poletan je proglašen za najboljeg tehničara finala.  Konačno u supreteškoj kategoriji zlatnu medalju je osvojio Vladan Babić( BK Fontana Beograd) , pobedom nad Sašom Puligićem BK "Marčeta" Beograd.

Valjevac Aleksandar Vučićević EABA sudija je odlično delio pravdu na finalu u Jagodini.

Večeras završeni šampionat u Jagodini okupio je   preko 150 boksera u svim kategorijama. Pozitivna takmičarska energija, majstori plemenite veštine iz cele Srbije su najavili renesansu boksa, i povratak starog sjaja, poslednje dve decenije marginalizovanog sporta Organizator šampionata je bio je Bokserski savez Srbije, generalni sponzor, zahvaljujući predsedniku Srbije je  kompanija MTS, a pokrovitelj grad Jagodina. Finale se moglo pratiti na TV Sport klub 3, a videla ga je cela eks SFRJ.

Grad Jagodina, je bio perfektan domaćin. Pored domaćih eks asova Nebojše Jelića, Omerovića, braće Konovalov, svojim prisustvom finale su uveličali   predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, selektor bokserske reprezentacije Tomislav Antelj, drugi i brojni asovi sveta boksa.

Read more...

KAD NAVIJAČI POBEĐUJU I ELIMINACIJA IZ EVROPE MANJE BOLI

  • Published in Fudbal

viktoria pfc ispred 12

Sport je ove nedelje U češkom Plzenu  zbližio,a u Španiji   posvađao ljude. Ljudskost je pobedila a zbog neljudskosti pala je glava. Na terenu bolji su pobedili,  dobili rivale za martovsku evropsku fudbalsku priču, a srpski velikani su  vraćeni u realanost: Surdulicu, Ivanjicu, Lučane... Surova istina peče manje  Zvezdu i zzvezdaše, u ovom trenutku konačno fudbalski u svakom pogledu iznad komšija, takođe  sa crvenom zvezdom u grbu. Nije im teško jer neko voljom države imaju sve, a druga strana, kriminal, zlo i pošast, za divno čudo na UEFA listi je ponovo 30 mesta iznad društva sa "Rajka". A u valjevskoj fudbalskoj priči "agonijada" virovačkog Minhazuena u lažnom ostavci i odlasku  traje, za svih 20 miliona, sa rebalansima i naravno "peticom" zna se odakle.

Naravno da su za sve krivi komunisti.

Izjednačili su pre više od 70 godina ljude. I naravno sa kukoljem i prebogatama što stekoše kapital pa uvek istom receptu,  voda je odnela i mnogo nevinih  i čestitih.

Pozitivna   selekcija, obrazovani, stručni, odgovorni su imali svoje mesto u  novouspostvljenom sistemu vrednosti.

A usledila je demokratija, i tu smo gde smo gde smo.

Danas je najbitnija pripadnost, snihshodljivost, pored uvek pristune podobnosti. Boli sve, ali se trpi kao  i mraz pra par noći u Moskvi, i zima noć kasnije u Plzenu.

Svet sporta je uvek bio barometar stanja u svakoj državi.

Dva srpska velikana, državna ljubimaca, sa daleko brojnijom armijom navijača, i još koji mesec šampion otvoreno rušen spolja i unutar kluba, okončali su evrpsko proleće.

Momci sa „Rajka“ su bili nadomak dvomeča sa Lionom, ali sportska sreća i nevešti napadači su odneli fudbalki mart u Evropi. Da uteše neutešne podanički dnomediji požurili su da  upoznaju javnost  o uzroku  poraza u Moskvi. Igranje  rukom na centru pre gola za pobedu „armejaca“, je krivo, a ne neiskorišćene šanse. Straleca „vanzemalajac“ Boaći, iznenada je povređen na kraju zimskih priprema, a danas za 5-6 miliona  odlaz u Kinu. Samo naivni mogu da progutaju besmislenu priču zna se potaknutu odnakle, od koga i zašto. Valja opravdati nove milone evre što će biti investirani u 2018-oj na novo crveno belo proleće. Jer, narod Srbije treba da bude srećan.

Društvo što ote Partizan na izborima, po scenariju iz političke Srbije nastavlja svoj krvavi pir.

Najboljeg pored Tavambe, Brazilca Evertona dadoše zimus  prodatog u bescenje, jer nema oprošaja od „vođe“. Nikako se nije smeo zakazati  dvomeč  martu sa Sportingom.

Čivijaš Đukić, sjajan fudbaler nekad, danas samo ispričana priča, prihvatio je da bude „Pedro“, za razliku od kolege Milojevića na putu da  Zvezdi podari evsrpski šmek konačno i na terenu.

Đukić je zaradio  dovoljno igrajući fudbal u Španiji, a danas je bolji igrač od većine momaka iz odbrane Partizana. Sastavio je tim(malo sutra on, prim aut.) u Plzenu nemoćan da postigne gol prestonici fudbala, do Usrksa, što primeti  i jednom julovac, uvek julovac, Vučelić !

Izjava da nema šta da zameri svojim igračima, samo novo priznanje da se  za fudbal u Partizanu ne pita trener, već veleizdajnici, menadžeri i krimosi.

Klub je u rukama kvarteta nezasitih, dva Vučelića, Vazure i profesora sa Pravnog, postavljenih po zadatku da ga unište. Paratizan  je konačno u zonu sumraka. Guran je od kako je pomenuta četvorka na čelu.  Prošlog leta "odleteli" su Leonardo, Đurđević, Milenković,  angažovan je smehotresni   Suma, "za sve pare". Delo uništitelji bez granica potvrdilo je  moć tvoraca nečasne misije.

Propisno izribani zbog partizanovog februara u Evropi ekspresno su  regovali Prodali su ove zime Evertona u pola poneđene cene, ali i odmah obavestili javnost o novom dugu od 5 miliona evra. Danas je Partizan pored zarađenog od igara u Evropi i od prodaje igrača,  osuđen na nestajanje. Dug je porastao opet, na valjda na 20 miliona evra.

Najžalosnij detlaj vezan je za  navijače. Požurili su u Plzen iz cele Evrope i naravno Srbije, da kupe karte po 20 evra od blagajnika iz Srbije. Regularna cena za kavez na na Jugu DOSAN Arene je bila samo duplo manja od one što deca za ljubav bez granica platiše prodavcima iz Srbije.

Zaboleo je „MALI“ nesporazum sa nezavisnim novinarima. Drsko su svoje uredne i pravovremene  akreditacije uputili klubu iz Češke. Nisu tražili  dozvolu iz klubu iz Beograda, da rad svoj posao u Plzenu.  Razlog je jednostavan, organizator utakmice FC Viktoria, a ne klub iz Beograda. Do sada su akreditacije  odobravane, svuda osim u  Češkoj. Pravdanje „ljubaznog“ i zajapurenog pi ar menadžera Viktorije, što sebe proglasi  delegatom UEFA delovala je nastvarno. Čovek  je sa sebi sličnima dao sebi za pravo kroji kapu  očigledno sa nepodobnim  predstavnicina "sedme sile" nije se proslavio, a novonari su bili dovoljno vešti da stignu do svog radnog mesta umesto u presu na tribini previđenoj samo za "obične" navijače. Gorak ukus neistine o prebukiranosti pressa se pamti.

Odgovor na pitanje nadležnosti akrededitovanja je  već upućeno jedino merodavnom, organizatoru takmičenja u UEFA.

U češkoj priči na sreću bilo mnogo detalja za pohvalu i uspomenu za radost, i želju za novim dolaskom u Plzen.

Sjajna organizacija utakmice je osnovni utisak!FC VIKRIA PLZEN DECA

Meč je obeležen porodičnom  atmosferom na tribinama. Deca, roditelji bake i deke, naoružani šalovima kapama, rukavicama, i ćebadima, radovali su se pobedi svoje VIKOTORKE!

Miris kobasica, ukus ledenog piva, sa postavljenih štandova, pod krovom Doson Arene mamio je svakog bi krenuo ka svom mestu na tribini.

Viktorija je prošla zasluženo jer plavo crveni tim na staje 90 minuta, zna da igraju fudbal, bori se, ne daje protivniku da diše, stvara šanse i postiže golove. Sasvim dovoljno razloga za nadu da će fudbal igrati i  kada stigne kalendarsko  proleće u Češku. Sporting iz Lisabona je veliki klub, ali i Viktorka sa timom što raste u Evropi ima istu šansu za prolaz dalje kao i Portugalci.

Vođa što komanduje šalje poklič u etar sa moćnog ozvučenja: Viktorka! Viktorka! je oficijeleni spiker vešt da podigne temparaturu  kad god je najpotrebnije.

A „Kosovo je Srbija“ iz kopa crveno plavih iz Plzena i odgovor sa Juga: „Kosovo je srce Srbije“ razgalio je dušu svakog navijača Partizana. Zaboravili su pređenih 1.000 i više kilometara, napor da  da stignu u grad fudbala, sjajnih ljudi, znamenitosti za poštovanje, i naravno, pre viđenja DOSON Arene.

Zajednička pesma „ljutih“ rivala u parkovima i restoranima, zalivan je  kojom kriglom svetslog i tamnog Plzenskog , kao potpis  za nova poznanstva i  prijateljstva. Druženje je ovekovečeno  fotografijama za potvrdu da   sport i fudbal  zbližavaju, a ne  ubijaju ljude.viktorija pfc stadion

viktoria pfc rest svi

viktoria pfc dvojka

Pollicajci sa osmehom i zagrljeni sa gostima iz Srbije,   bez ijednog namgrđenog pogleda su priča za sebe.

viktoria pfc pplicija

U Češkoj nije pukla petarda, kao srce onom nesrećnom policajcu što se našao u besmislenom  ludilu okršaja španskih i ruskih huligana.

I zato  čestitke Viktorki, u svakom pogledu, danas moćnijim u svakom segmentu od Partizana, i iskrena želja da im proleće u Evropi potraje što duže.vik pfc detalj iz plzena

FOTO TVITER VIKTORIA PLZEN

A u Srbiji vrata stadiona Partizana su zaključana za dve naredne prvenstvene utakmice zbog tuče huligana na Jugu tokom poslednje utakmice   sa komšijama.

Taman dovoljno vremena dam bude li pobede protiv Zemuna i Rada, izbegne verbalni linč partizanivaca upućen Vučelićima, Vazurama i sličnima. Poklič " Uprava napolje" će da pričeka!

A u valjevskoj fudbalskoj priči "agonijada" virovačkog Minhazuena u lažnom odlasku  traje i ove zime, za svih 20 miliona, sa rebalansima i naravno "peticom" zna se odakle. 

A  za kraj  kao i uvek samo jedna poruka: "Ničija nije gorela do zore"

Read more...

DANI NORMALNIH USPEHA U NENORMALNIM OKOLNOSTIMA

kk pfc kup rk 2018

foto kk partizan

Vikend uoči posta Uskršnjeg bi istinski normalan, iako su okolnosti u svetu sporta odavno izašle iz okvira normalnosti.  Kup Koraća je doneo “senzaciju”: U srpskom fudbalu pred nova iskušenja u Evropi dva velikana saopštenje zna se odakle stižu, i kome bi otrov da se sruči u lice. U Valjevu se rasplamsava plamen, već do te mere opasan, da preti da sprži bahatog milionera što živi na visokoj nozi, trošeći nikad zarađeno i opravdano. Odbojkaška i baklja boksa kruže gradom. Već su  zasenile lažni sjaj nebitnih, isključivo voljom vlasti, i finansijski enormno privilegovanih.

Deo sportske Srbije opravdano tuguje, valjda i zato što i oni što imaju sve, besni zbog poraza pobacaše  medalje u hodniku niške Arene Čair.

"Prijatno ih je razočarao” partizanski, a kako bi drugačije, klub što bi da ga ugasi krimos sa Kosova i Metohije, optuženi  i još uvek neabolirani kradljivac narodnih miliona.

Bolje obavešteni tvrde  da je  deo Srbije prvi dan posta  bio baš “dan žalosti”.

Poraženi u finalu Kupa Koraća bacanjem medalja, ako je verovati bolje obaveštenim, pokazali su osionost i bahatost bez granica, odnosno prizemnost na niovu Hrvata, što jednom siđoše sa podijuma, i nestadoše netragom.

Izostalo je priželjkovano i već viđeno niško trovanje, konačno neotrovanih moćnih da postanu pobednici u niškom finalu Kupa Koraća. Vatrogasni aparati su bili pod posebnom prismotrom, takođe...

Novica Velikovoć je potvdio da je mrak za milionere, što menjaju ime kao zima, ova februarska svoje lice.  Nadigrana i na kraju pobeđena Zvezda je bila  samo dostojan rival u finalu.

Crvena zvezda, imena FMP1, ILR, Crvena zvezda Beograd ... ili jednostavno državni projekat je stigao samo na -3 i časnog poraza 75:81.

Novica - ubica  je potvrdio po ko zna koji put   karakter pobednika. Tokom meča sa Vlijamsom Gosom je harao, i pogurao tim do najboljeg meča u sezoni. Zvezda bez skoka  i dalekometne artiljerije je neutralalisana, a milionerima nije pomogao ni novopečeni Srbin. Kad ekipa sa devet pobeda u Evroligi bude spuštena na -20, jasno je da je logistika kluba zatajila još prošlog leta.

Imala je Zvezda šansu na 63:66, ali nije uspela i Partizan je prigrlio “Žućka” posle šest godina posta. Česitao je kapiten Novica - ubica, pojedinačno svakom  košarkašu Zvezde na fer i korektonoj borbi, i pokazao lice sporcmena, poručivši svojim saigračima da su ga jučinili ponosnim da kao njihov kapiten podigne pobednički pehar. Pravilo igre kaže novac i brojne privilegije, nisu sugurnost da će se osvajati već osvojeno.

Videsmo u Nišu ponižavanje projekta valjevske vlasti teškog u 2018, voljom opet te iste vlasti 20-ak miliona!

Za 15 godina,  nekad malo i manje, ali mahom više i od 20 miliona, Valjevo je bacilo više 300 miliona u vetar. Vlast bi  na ovaj način i dalje da tera šegu sa Valjevkama i Valjevcima.

Košarku danas igraju mnogi, a pobeđuju samo velemajstori i majstori, i bez miliona, naravno uzetih narodu.

Statistički parametri na papiru, kažu vrede, ne više samo dresa Srbije, već i NBA nastupa. Komentarisati paranoju i nepotizam bez granica nema nikakvog smisla.

U svetu fudbala znalo se unapred da stiže saopštenje.

Bilo je samo pitanja vremena kada će se Terzić oglasiti. Učinio je to dva  sata posle meča u Lučanima i pobede šampiona od 2:1. Direktor sa "Rajka" se složio  sa nedavnom izjavom predsednika Milorada Vučelića da se u Srbiji namešta!

“Vučelić je u pravu i kada kaže da se unapred zna rezultat 50 odsto mečeva u ligi pa tako na kladionicama nije moglo uživo da se kladi na meč u Lučanima. Čak ni kada je domaćin poveo! Zato pozivamo predsednika FSS, Slavišu Kokezu, da se oglasi, a ne da se krije iza svojih poslušnika, jer je najodgovorniji na Vučelićevu priču”, stoji u saopštenju FK Crvena zvezda, prenetom u Informeru.

Terzić nije izneverio, samo je zaboravio da spomene Toleta, što ga pogodi u čelo kvalifikacijom da je ono što svi znaju, samo  “ lice sa poternice”

Dok čekamo sredu i četvrtak i Moskovsku ledenu noć(očekuje se -23 C), malo topliju u Plzenu (do -2C) valja reći da nema kraju unižavanju valjevskog  fudbala.

Nezamenljivi fudbalski baron Minhauzen, podneo je ostavku i otišao, ali  i dalje radi šta hoće. A u ostavci je , iako je u ostavci je  od prošle godine.

Stigao je sportski direktor ize Beograda da pokuša nemoguću misiju. Da će se vratiti tamo odakle je došao vrlo brzo,  nema sumnje. Potvrda je i i prvi kontakt sa licem u ostavci, apsulutistom bez granica, i dalje u sedlu “gvozdenog” konja.

Da osim zimskih Olimpijskih igara i sinoć košarkaškog šoka u Nišu ima nade i da sport nadmaši nametnute dvostruke standarde, i negativnu selekciju, potvrdjuju valjevska odbojka i boks. 

Rasplamsava se plamen, već do te mere opasan, da preti da sprži milionera što živi na visokoj nozi, trošeći nikad zarađeno i opravdano.

Odbojkaška baklja kruži gradom i već je zasenila lažni sjaj nebitnih, ali isključivo voljom vlasti, finansijski najmoćnijih. Tri odbojkaška kluba zajedno nemaju privilegiju košarkaškog i fuubalskog Minhauzena, ali im to ne smeta da pobeđuju.

Momci iz OK VA014 Gorenje ne briljiraju, ali svojstveno šampionima beleže uspehe.

Kao i u Beogradu i u Valjevu je “pao bauk ” Želja, i to “samo” sa 3:1, za 15-i trijumf u sezoni. Meč nije doneo  vrhunsku odbojku, se pobedi u zube ne gleda. Još 3-4 uspeha u preostalih 6 okršaja donosi Valjevu odbojkašku elitu, što se mora  priznati, nije mala stvar, uz napomenu da su mlađe selekcije takođe za svaku pohvalu.

Odbojkašice Beograda slavile u Valjevu 3:1, sada Valjevkama predstoji borba za opstanak u Prvoj ligi, valjda i zato što su im mlađe selekcije u drugom planu., što nije dobro.

ŽOK Srbijanke po ugledu na istorijsku generaciju iz elite, posle trijumfa u Ljigu savladale su Kraguj u Arenici kraj Ljubostinje i već su zakoračile u prvligaške vode, a sa mlađim katagorijama se radi dobro.

U dva od tri odbopjkaška kluba pažnja posvećuje mladima, što ne važi za milionera.

Shodno tome valja najaviti 20.februara prvenstvo osnovnih škola u košarci.

U drugoj polovini nedelje  je pojednačni šampinat Države  u boksu, za juniore i seniore.

Metalac 4. u premijernij sezoni Regionalne lige puca na 10-ak medalja. Forma se brusi i za razloga za optimizam pred bobe u Jagodini ima na pretek.

I košaraka ponovo, a šta bi drugo za kraj.

Bogdan Bodanović je bio najbolji akter NBA spektakla OL-Star utakmici mladih nada NBA lige, i zavredio je priznanje najkorisnijeg igrača i ''zvezde u usponu'', ali nije zaboravio svoje. Uputio je čestitku košarkašima Partizana posle osvojenog Kupa Koraća, kratko i jasno:  Bravo majstori! Svaka čast

Read more...

NOVE MEDALJE I REKORDI PLIVAČA VALISA

  • Published in Razno

dzivdzan grupna VALIS

Plivači "Valisa"su na dva međunarodna mitinga u  Beogradu  i Sremskoj Mitrovici bili na visini zadatka.

Na tradicionalnom međunarodnom mitingu za najmlađe  "Dživdžan Kupu" u organizaciji plivačkog kluba "Vračar", u konkurenciji 177 plivača iz 17 klubova, nastupilo je šest plivača Valisa: Maša Radojević, Đurđa Raković, Sofija Grujičić , Vukašin Lukić, Nemanja Erić i Ognjen Pavlović. 
Maša Radojević je bila tzrečaa   Vukašin Lukić  peti.  Svi članovi tima su popravili svoje lične rekorde i pokazali uzlazan trend rezultata.
Na međunarodnom plivačkom mitingu "Pikolo 100" u organizaciji plivačkog kluba "Sremska Mitrovica"  u konkrenciji12 klubova iz Mađarske, Hrvatske i Srbije sa ukupno 150 plivača. za  Valis su plivali : Tijana Todorčević, Anja Radojević, Maša Cvetković, Nora Damnjanović, Matija Krstić, Marko Todorčević, Nemanja Pavlović.
Najuspešnija je bila  Tijana Todorčević sa osvojene dve zlatne medalje, u disciplini 100m slobodno  i  100m prsno.  Nemanja Pavlović je u disciplini 100m prsno bio drugi. Anja Raodjević je do drugog mesta u svojoj kategoriji stigla u disciplini 100m leđno.
Dobar nastup plivača u Beogradu i S.Mitrovici je  potvrda da su spremni za  drugo kolo prvenstva Centralne Srbije  sledeće nedelje u Paraćinu.

Read more...

SUD AERO KLUB VALJEVO VRAĆA NARODU PLAVIH VISINA, PRAVDI I ISTINI

  • Published in Razno

 aero klub divci 8 1 18Kad "divlji" proteraju pitome, nema druge sud mora da "dejstvuje" i pokaže svoju svrhu.  “Grupa VV 30 + “ korak po korak hita ka istini i pravdi. Povratak Aero kluba Valjevo Valjevakma i Valjevcima, pilotima, padobrancima, paraglajderistima, modelarima...  što su deo života podredili svojoj ljubavi, sportu plavih visina.  još malo će pričekati, ali je najvažnije da stvari konačno idu pravim putem, i Valjevke i Valjevci će ponovo biti u svoje na svome.

Potvrda da je krenulo sa mrtve tačke je rešenje sudije Osnovog suda u Valjevu.

Sudija Vojislav Lalović da usvojio predlog “Grupe VV 30+” odnosno zastupnik,a pilota Olivere Knežević i Predraga Miloševića, i doneo privremenu meru.

Rešenjem je potvrđeno da se predstavniku tužioca Aero kluba Valjevo Goranu Đuriću ograniče prava i zabrani bilo kakvo raspolaganje imovinom i vršenje funkcije u klubu. Žalba Apelacionoim sudu ne odlaže izvršenje izvršenje privremene mere.

Oglušavanjem i ignorisanjem zahteva da se organizuje Vanredna Skupština na inicijativu “Grupe 30+” imala je za posledicu reakciju “otpisanih”.

Legitimna Skupština je organizovana u Domu valjevskih vazduhoplovaca 10.decembra 2017. u Divcima

“Grupa 30+” članova Aero kluba Valjevo je jednoglasno smenila 4-5 članova, i “vlasnika” Upravnog odbora, danas spremnog da u sudovima samo kupuju vreme, i na taj način pokušaju da uspore neminovnost, da  legalni članovi (svi su platili članarinu(prim.aut.) se vrate u klub, a do sada isključivo svojom voljom povlašćeni.  zadrže svoje pozicije.

Sud  svojim rešenjem nije priznao legitimitet skupštinskog zasedanja 8. januara 2018, mesec dana ranije smenjenih  lica. Sud je utvrdio da su na "svojoj"  Skupštini koristili nevažeći pečat za overu zahteva za regitsraciju u APR-u. Pored toga između dve Skupštine je postojao takozvani prekid kontinuiteta pravnog lica.

Privremena mera je pravnnsažna do okončanja spora,a sprovodi je APR u Beogradu

Članstvo i Upravni odbor i Aero kluba Valjevo su pokrenuli lavinu. Sudanije se nastavlja jer slede nove  tužbe i protiv tužbve obe strane.

Ali kako stvari stoje ovog proleća će na aerodromu u Divcima biti ponovo kao u mravinjaku. Letači, padobranci,  paraglajderisti, modelari i svi što im je vazduholovostvu u srcu se vraćaju na velika vrata u svoj dom. Podrška "grupi 30+" stuiže sa vsih strana, od VSS do svih Aero klubova u Srbiji.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas