Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: maj 2018

BREND SRBIJE VALJEVSKA PIVARA SLAVI I ČEKA GAZDU

 

VALJ PIVARA 2018Pored Krušika  najuspešniji privredni subjekat grada  Valjevska pivara ponosno je  sa svojom decom obeležila slavu Treće Trojice.  Brend što traje  158 godina, na svoj način je sačuvao SEBE od neljudskosti, "demokratije" pošasti što sreću ne donosi - privatizacije, povratio stari sjaj, i ponovo je  na iskušenju. Ogroman novac Valjevska pivara kvalitetom i prodajom svog proizvoda daruje Srbiji, poklanja svom gradu, sugrađanima. Pomaže  svima koji zaslužuju  izdašno i bez ustručavanja.

Pitanje svih pitanja je da li je uspeh uslov da  uspešni i mudri  da pobede korpicju i kriminal, dobiju bitku na tržištu, moraju biti gurnuti u neizvesnost privatizacije i propast što preti kao nekad da odnese rad, trud i neizmerno odricanje.

Državo, šta radiš !?

Moćna jesi, a tu si da čuvaš  i uzdižeš vrednosti, poštuješ svoj narod i delima pokazuješ da mu  želiš dobro.

Najuspešniji neimari Valjevske  pivare njih 19 su nagrađeni za  10, 20, 30 i 40 godina vernosti i časnog rada. Ostavili su deo svog života i bez predrasuda su kao i svoji predhodnici dali sebe Valjevskoj pivari. Nih danas nešto manje od 200 zaposlenih ne aduju se ma koliko bili ponosni na to što rade. Brine ih što će Valjevska privara u procesu privatizacije, zaključkom Vlade Srbije  posle javno prikupljanih  ponuda dobiti "opet" gazdu. Šest potencijalnih kupaca je   u igri, čak i   močni "Hajneken" sponzor Lige šampiona u fudbalu.

Iskustvo kaže da je privatizacijom većina privatizovanih "uspešno" uništena

Valja podsetiti na  neizmerno odricanje, rad stručnost, i odgovornost zaposlenih što  su Valjevsku pivaru izvukli iz pakla privatizacije. Valjevo je preko noći ostalo bez decenijama stvaranih privrednih subjekata, i niko još uvek nije odgovarao za zlo i pošast što poseja vlast svojim bezumljem.

Biće da su pivarci valjevski posebni, i da će se do poslednjeg boriti da izbegnu sudbinu što su gotovo svi privatizovani doživeliva pi aca

"Valjevska pivara sada ulazi u jednu novu fazu života. Očekujemo da je zajedno sa Vladom Srbije  velikim i nepohodnim investicijama, odnosno  značajnim sredstvima jop više uzdignemo ", poručuje  generalni  direktor Aleksandar Rajevac, itetako zaslužan za uspehe "Valjevskog". Vešt da se izbori sa stečajcima, dugovima iz lopovske privatiztacije, Rajevac je  ubeđen da će država  imati dovoljno mudrosti, poučena nekim iskustvima od 2000-te kada su mnoge firme privatizovane, pa nestale, i da neće dozvoliti sličan scenario ponovo u  Valjevskoj pivari.

 Radnici Valjevske pivare, ne sumnjaju u dobre namere svog mendžmenta i države, ali koga su zmije ujedale i guštera se plaši.

va pi 18 3

va pi 4"Samo ulaganje u novu opremu za proizvodnju piva biće potvrda da pola decenije izlaska iz mraka i rezultati za ponos mogu dobiti pun smisao. Ali iskustva gorka i ljute rane još peku" podsećaju pivarci.

Šta reći osim, bože smiluj se i pomozi !  

va pi 18

 

Read more...

PREDIVAN RC AIR SHOW" NA DIVAČKOM AERODROMU

  • Published in Razno

 1aero kl va 1Stara garda valjevskih ljubitelja letenja i posle skoro dve decenije dok završava  formalnosti  oko vraćanja za malo otetog Aero klub Valjevo, u svojoj avliji na sportskom aerodromu u Divcima  organizovala je veliki modelarski skup "RC AIR SHOW.1aero divci 22

1aerok 7

Manifestacija je uspela iznas svih očekivanja, Stigli su brojni gosti iz Srbije, ali i stara i nova elita valjevskog letenja, modelarstva i padobranstva. Trebalo je videti i osetiti  dozadovoljstvo i energiju okupljenih   ljubitelji vazduhoplovstva iz Valjeva i Srbije.

1aero k 3     1aerokl 5

1aero divci 23

Više od 30 modelara demonstriralo je moć svojih minijaturnih vazduhoplova, aviončića, jedrlica, helkoptera, dronova, raketa...na opšte zadovoljstvo posebnih najmlađih, takođe prisutnih u velikom broju.

1aero k 4

1aero k 11

1aero k 9

1aero k 12

1aeroo k 8

1aero k 16

1aerok 15

Dogovoren je novi skup u bliskoj budućnosti, a već od jeseni će  početi okupljanje  mladih ljudi grada Valjeva i okoline zainteresovanih za  vazduhoplovne sportove, i  modelarsku sekciju. Entizjasti okupljeni u Aeri klubu Valjevo žele da iznedre nove generacije  modelara, budućih pilota  Air Srbije, svetskih Aviokompanija, Vojske Srbije, inženjera, projektanata...
Tokom celodnevnog programa  bilo je vremena za predah, uz domaći gulaš, i po koje ohlađeno Valjevsko pivo.1aero kl 17

1aero kl10

1aero va 18Ekipa koja vodi Aero klub Valjevo planira da organizuje ponovo nekada tradicionalni Padobranski  Kup polovinom septembra.

1aero va 20

 

 


Read more...

ODBRANA, ZICERI, SUDIJE I ĐORDI ODNELI 10-U KRUNU ŽOCU

real-madrid2

Kraljevski klub je osvojio Evroligu. Španci su se pobrinuli da  Željko Obradović ostane bez desete krune, i da Real ipak pre Žoca stigne do "La Decime". Osetio se večeras  u beogradskoj Areni prepoznatljivi fudbalski " šmek" UEFA Lige šampiona. Samo da se zna, Đordi Bertomeu  je Katalonac. 

Ekipa  Pabla Lasa je pobedila istanbulski  Fenerbahče Doguš sa 85:80 (21:17, 17:23, 25:15, 22:25) u finalu i osvojila titulu prvaka Evrope za sezonu 2017/18!

Da je kojim slučajem Bogdan Boganović bio na terenu, a ne u publici trofej bio se vratio u Istanbul. Ovako posle dobrog otvaranja  Real Madrid  je okrenuo meč i  na startu druge četvrtine stigao do osam poena prednosti. Nikola Meli i Kostas Slukas igraju sjajno i  Fener na poluvremenu  vodi 40:38. Usledili su problemi u nastavku i posle namernog faula Veselog i trojke Kerola je najavljen  trijumf Madriđana (71:61).

Fener sa niskom postavom  dvadesetak sekundi pre kraja  trojkom Diksona stiže   do nade za produžetak (81:78). U poslednjem napadu je fauliran Kozer. Promašuje  oba slobodna bacanja. Međutim  Trej Tompkins ofanzivnim skokom iz "odbojke" rešava meč. Fabijan Kozer (17 pts, 2 sk, 2 as) i Luka Dončić (15 pts, 3 sk, 4 as) su vodili Real do 10 krune.  Na drugoj strani fantastična partija Nikola Melija (26 pts, 6 sk) nike bila dovoljna da Fener odbrani titulu. Srbi su zatajili, i na izlaznim vratima su. Nikola Kalinić upisao je 7 poena i 3 skoka, a Marko Gudurić za devet minuta nije uspeo da se upiše u strelce.

Željko Obradović je u 12 pokušaju ostao bez 10 titule, ali doćiče i ona, i to sa Fenerom jer ga govor sa Turcima veže još dve godine.

Žoc nije uspeo, ali je Ognjen Kuzmić, Dobojlija, večeras je postao prvi srpski košarkaš koji je uspeo da objedini NBA prsten i titulu evropskog prvaka!

  Peđa Stojaković (Dalas) i Darko Miličić (Detroit) su Jedina dvojica Srba su  osvajali prsten u NBA ligi, ali nisu osvajali  Evroligu. a Kuzmić je ijedinio obe titule, naravno na papiru, jer je bios amo statista  u titulama Golden Stejta i Real Madrida.

U Beogradu je najviše profitirao Pablo Laso. Čeka ga novi  dugoročan ugovor sa kraljevskim klubom.  Laso je od 2011. godine na kormilu Reala, ovo mu je druga titula šampiona Evrope.

Vodio je los blankose  do titula u Evroligi 2015. i 2018. godine, osvojio 12 trofeja (tri titule prvaka Španije, pet puta 'Kup kralja', tri Supekupa Španije i FIba Internacionalni kup.

Najbolji i ligaškom delu Evrolige CSKA je ostao bez pobede na fajnal foru.

I u utakmici za treće mesto, ekipa Dimitrisa Itudisa bez volje  energije i koncentracije je bila na pragu katastrofe. Litvanci su potvrdili koliko su moćan "autsajder", pobedili su sa 79:77 (22;19, 19:16, 28:13, 10:29). Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa si u+igrali svoje finale- Žalgiris je imao fantastičnu podršku  navijača, a indisponirani CSKA je je bio ponižen. Ipak Kulagin je sprečio bruku.

Vasilije Micić, srpski plejmejker, je bio lider Žalgirisa sa  15 poena iako ga je Serhio  Rodrigez žestoko pritiskao.  "Armejci" su izgubili živce a centar Kajl Hajns u završnici treće četvrtine nesportski, ramenom Micića odgurnuo i bacio ga na parket.Vodio je Žalgiris 63:42, a katastrofalni Vil Klajburn ponovo je toatalno razočarao.Viktor Rad je pred finiš trojkama pokrenuo Moskovljane a Mihail Kulagin je podigao CSKA greškom Pengosa 34 sekundi pre kraja sa šansom za preokret. Direktor CSKA Andrej Vatutin je baš u ovom meču video novog trenera, iako Itudis ne strepi od smene.

Beograd domaćin za ponos, Arena centar sveta !

Read more...

DIVČANI ŠIJU SRPSKOLIGAŠKO ODELO DRINI

  • Published in Fudbal

1ofk divci sjenicaKod pravih igrača ne prolaze ni jare ni pare. Sjeničani su danas u Divcima došli sa namerom da pobede,  ali ih je Stefan Ilić, bez premca u zoni Drina,  sam "pojeo". Positigao je dva gola, i dva puta asistirao za 4:0, pretvorenih u konačnih 4:3 u poslednjih 10 minuta odličlne utakmice.

1fk sjenica

 

1divci sjenica igra

 

 

Na utakmici u Divcima je bio i predsednik opštine Ljubovija, kako stvari stoje od leta gradića trećeligaškog fudbala.

Danas je Polimlje poraženo u Lajkovcu od Zadrugara (0:1) pa je Drina sa utakmicom manje, u sredu gostuje u Valjevu, trenutno u prednosti 3 boda u odnosu na Prijepoljce. Sjeničani su u minusu od 4 boda, i samo čudo im može doneti prvo mesto. Želja iz Lajkovca i pored pobede u Kragujevcu je na pragu zone, jer je FAP pobedio u Provu.

Naredne srede fudbalski hit  OFK Divci igraju novi meč u Kupu Srbije. U Divce stiže Smederevo. Preskoče li Smederevce čeka ih poslednji korak do žreba za 16-inu finala Kupa Srbije.  Rival će im biti  drugi tim Mladosti iz Lučana.

U Kupu Srbije devastiranom i poniženom  kao nikada do sada valja reći da se finale igra 23.maja u Surdulici.

Gradić na jugu Srbije bliži je  Skoplju  i Sofiji nego Beogradu, tek 350 km udaljenom od srpske prestonice, na  terenu nedostojnim šeste lige.

Bahatosti i osionosti fudbalske vlasti nema kraja, ali na sreću niko večan nije, pa će  ovo zlo kako je došlo tako i nestati.

Read more...

FUDBALSKI TURNIR VALJEVSKOG RADNIČKOG OBRAZAC ZA SRBIJU

  • Published in Fudbal

 RADNICKI MALENI MAJ 18

Fudbalski turnir u organizaciji FK Radnički za polaznike škola fudbala od 8 do 12 godina na Petom Puku u Valjevu okupio je 85 ekipa iz Srbije i BiH. Ekipa domaćina Radničkog dečaci rođeni 2007. godine je bila najuspešnija u svom uzrastu, a vodili su je Đorđe Čirković i Marko Mirković. Senjak je bio drugi u 2009-om godištu.

U konkurenciji dečaka rođenih 2006. pobedio je Ofk Šabac, Radnički je bio najbolji u 2007. godištu, užička Zvezda u 2008, OFK Šabac u 2009, i lajkovački Železinćar kod najmladjih rođenih 2010. godine.

Na Petom Puku tokom dvodnevnog takmičenja nastilo je 75 ekipa iz Valjeva( Radnički, Senjak i FK KB 2014),Uba, Lajkovca,  Šapca, Bačke i Smederevske  Palanke, Užica, Zlatibora, Lazarevca, Bjeljine, Beograda, Loznice, Smedereva.Organizacija i domaćinstvo za primer svima u Srbiji !

 

Read more...

JEDAN PORAZ ODNEO SAN O MEDALJI

ok vAO14 9IPoraz u drugom kolu od beogradskog Blok auta(1:3) u grupnoj fazi na  turniru za šampiona Srbije U mATARUĆKOJ bANJI odneo san kadeta OK VA 014 o medalji. Sa tri pobede  takmičenje su završili na  9.mestu. u konkurenciji 12 ekipa.

Iako poražem  od Takova 2:3 u grupi, sa 4 boda   Blok aut je nastavio pohod do finala sa  pozicije broj jedan. Savladao je VGSK i za titulu se bori sa  Crvenom  Zvezdom.

Valjevci su sa treće pozcije i dva osvojena boda, u borbi za 9. mesto pobedili nišku "Desetku"(3:1), i istim rezultatom danas  Topličanin iz Prokuplja. Sa istim skorom pobeda Blok aut je u finalu, što sve govori. Umesto da su odigrali  po pet utakmica u grupi i šestu za plasman, Valjevci su platili ceh "racionalnosti"  OSS.

Za utehu  najmlađa su ekipa na turniru,a pobediti tri regionalna prvaka, što je za svaku pohvalu. Sa Valjevcima na fotografiji je je  Dragan Kostić Kole nekada trener Sloge i vlasnik   sportskog centra Okanik u Mataruškoj Banji, inače sjajan domaćin

Read more...

SVI U DIVCE NA "RC AIR SHOW"

  • Published in Razno

AERO DIVCI 2

Posle višegodišnje neaktivnosti i u poslednji čas sprečenog pokušaja otimačine bez presedana, stara ekipa pilota, padobranaca, jedričićara,  modelara i ljubitelja letenja okupljena ponovo  u Aero klubu Valjevo danas  organizuje veliki modelarski skup "RC AIR SHOW"  na Sportskom aerodromu Divci.

Danas se okupljaju  ljubitelji vazduhoplovstva iz Srbije. Skup je prilika da se probudi interesovanja kod mladih ljudi grada Valjeva i okoline za vazduhoplovne sportove, a rad  modelarske sekcije počeće od jeseni. Aeroklub Valjevo je ponosan na generacije koje su krenule kao deca modelari, a danas postali piloti Air Srbije, svetskih Aviokompanija, Vojske Srbije, inžinjeri, projektanti.
U Divce je pristižu modelari iz klubova širom Srbije. Gosti će biti  i članovi Upravnih odbora klubova Srbije, predsednik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, predstavnici Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva, predsednica Udruženja Žena Letača Srbije. U Divce stiže i  prof. Radmila Tonković, autorke knjige Nebeske heroine sveta, čiju smo promociju zajedno sa profesorkom organizovali u februaru ovTvorci ovih divnih letelica će javnost upoznati sa modelima i njihovim letačkim mogućnostima.
Aero klub Valjevo poziva sve sugrađane, đake svih škola valjevske opštine, nastavnike, profesore da nam se pridruže, upoznaju se sa modelarstvom kao sportom, pogledaju program i uživaju u lepoti  divačkog aerodroma. Za sve posetioce pored sendviča, vode poželjna je  prostirka, jer se veći deo programa odvija u vazduhu, tako da ležeći ili sedeći može biti prijatnije. Ako ste zaboravili  kačket, šešir i krema za sunčanje jer dan će biti sunčan i topao, ne birinite, domaćini su obezbedile sve... Kažu biće i gulaša, ohaleđnog Valjevskog, ali Sunca i pogleda u plave visine najviše.
Takođe  i poziv svim ljubiteljima vazduhoplovstva ako žele da se učlane u klub. Knjiga članstva će biti otvorena na dan skupa, a upis će se vršiti od 11 do 15h. Cena godišnje članarine je za sve koji nemaju vazduhoplovne licence i nisu ih imali, 600 dinara. Učlanjenjem oni stiču sva prava pomažućih članova. Cena članarine za aktivne članove vazduhoplovce je 2000 dinara godišnje.
Organizaciju ovog događaja su podržale mnoge organizacije i firme među kojima su: Turistička Organizacija Valjevo, Publik, Patak, štamparija Zefir, Zemlja Čuda, Knjaz Miloš, Koka kola, Vujić, Grafika Gojković Trgo Metal, o naravno naš portal.

Read more...

JUNIORI MLADOSTI TREĆI NA ŠAMPIONATU DRŽAVE U SOMBORU

  • Published in Razno

1rvanje sombor

U Somboru je na juniorskom prvenstvo države grćko rimskim stilom valjevski rvači ekipno treći, a pojedinačno su osvojili zlato, srebro i bronzu.

Zlato je osvojio Bojan Marić u kategoriji do 130 kilograma, Strahinja Đermanović je bio drugi (-87kg), a Ilija Lazarević (-77kg) treći.

Do medalja nisu uspeli da dođu Lazar Gavrilović (5. mesto) u kategoriji do 130 kilograma i Aleksandar Ivković (6. mesto) u kategoriji do 97 kilograma, ali su svojim plasmanom doprineli da Mladost ekipno osvoji 3. mesto, iza Sente i prvoplasiranog Sokola iz Sombora.
U Somboru je održano i prvenstvo vetarana. Predrag Ružičić Maniks bio je prvi u kategoriji do 78 kilograma, a posle duže vremena na strunjači se našao i Nenad Lukić,  drugi u kategoriji do 100 kilograma

Read more...

FUDBAL, VATRA, MUZIKA, LOM I ZEZ: BG, ZR, VA I NARAVNO DIVCI

  • Published in Fudbal

GORI  UBS

To ima samo u zemlji Srbiji.

Na proslavi titule šampiona  fudbaler(i) Crvene zvezde zapalili autobus Laste  u pokušaju da stignu do Kalemgdana. U Zrenjaninu se srušila  metalna aluminijumska konstrukcija, povređene su dve osobe. Uhapšen vlasnik D.Š. (49) iz Sremske Kamenice. Fudbalski hit sa valjevskih prostora OFK Divci stigao je na korak do završnog žreba i šesnaestine finala Kupa Srbije. "Zaposleni" iz  FK BK 2014 posle četiri nule vezali šest bodova,  pa se stečajni upravnik nada da će i narednog leta mrsiti  muda u valjevskom fudbalu.

FK Crvena zvezda privilegovan da odigra poslednju utakmucu u sezoni dva dana posle svih je pred kako kažu novinari od 25.000 do 45.000 vernih fanova razvalio je  Voždovac 5:1, poslavio, kako kažu zvanićnici iz Ljutice  Bogdana 29-u a ne 28-u titulu. Na stadion  je uneta ogromna količina pirotehnike, grmelo je kao nikada, a  na kraju je priređen veličanstveni vatromet, kao uvod u nešto što se nikada i nigde nije desilo.

Zvezda je sinoć postala prvak sveta, i jedini je klub na planeti sposoban da zapali autobus na proslavi titule... Što je najgore piromani su su  fudbaleri šampiona Srbije. Nekontrolisano paljenje i bacanje baklji izazvalo je požar na  turističkom i otvorenom autobus Laste kod Autokomande. Tri vatrogasna vozila su gasila  požar. Bus je izgoreo, povređenih nema,  a planirana  šetnja  više hiljada navijača do hrama Svetog Save i spomenika Pobedniki na  Kališu  nije izostala.  Hoće li igrač(i) odgovarati  za krivično delo ugrožavanje bezbednosti kvalifikovano teškom materijalnom štetom, naravno da neće. Sila i glupost su danas  iznad svih zakona u Srbiji, ali samo  za privilegovamogu da rade šta hoće.

Karma je  ponekad zaista cudo!

Svet je imao priliku da vidi ćudo neviđeno na prosrpski način.

A koji sat ranije na manifestaciji "Banatska priča" u Zrenjaninu srušila se  metalna aluminijumska konstrukcija.

1zr tribina

Povređene su  novinarka i voditeljka programa. Zrenjaninska policija uhapsila je D.Š. (49) iz Sremske Kamenice, čija je firma postavljala metalnu konstrukciju. D.Š.  se tereti  za krivično delo protiv opšte sigurnosti, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

 Fudbal je ma kakav bio  ostaje najvažnija sporedna stvar na svetu.

Tako je u Valjevu primat neprikosnovenom Centru troška, privilegovanom da parazitski troši desetine miliona narodnih para, preuzelo društvo okupljeno u OFK Divci.OFK DIVCI KUP 2018

Divčani su u Kupu Srbije počisti redom parazite sa Kolubare, Spartak iz Ljiga, dok je lajkovački Želja je predao meč bez borbe. Rađevac iz Krupnja je poslednja žrtva, kluba koji vodi Dragan Matić -DM sa malobrojnim saradnicima. Rađevac je isprašen sa dva gola u mreži, i čašćen ručkom, pljeskavica i pasulj. Posle današnjeg derbija sa Sjeničanima, pretendentom za ulazak u Srpsku ligu Zapad, naredne srede u Divce stiže Smederevo.

Divčani sanjaju novu pobedu i istorijski uspeh plasman u 1/16 finala Kupa Srbije u godini kada obeležavaju 4 decenije delovanja. Biti medju 32 kluba u Kupu nije mala stvar. Dodatna vrednost  ove fudbalske bajke je činjenica da OFK Divce Grad Valjevo pomaže sa 500.000 dinara. samo 40 puta manje od besmisleno privilegovanog  parazatisko štetočinsko kriminalnog Centra troška.

Juče si milioneri bljesnuli i posle četiri uzastopne nule su stigli do druge uzastopnog trijumfa. Najpre je pao PLet na Ljubiću(2:0) a juče na Krušiku i Šumadija iz Aranđelovca 4:2(2:2). 

 Sa nove dve "vanzemaljske" pobede štetočina nikad veća, a delegirana od strane sličnih i gorih od sebe,  uverena da se kvalifikovala da i dalje ruži i uništava valjevski fudbal.  Biće da se ovoga puta malo zeznuo! Što bi rekao Njegoš:"Niko srećan a niko dovoljan, niko miran a niko spokojan. Sve se čovjek bruka za čovjekom, gleda majmun sebe u zrcalo".

1BFC sumadija

Read more...

ŽOC NA KORAK DO DESETE KRUNE U EVROLIGI

sarunas jasikevicius-zoc bgd 2018Fajnal for Evrolige centralni je košarkaški događaj u Evropi i ovog maja. U Beogradu Željko Obradović sa svojim Srbima, Amerikancima, na korak je da donese  Turcima u četvrtom zaredom finalu, drugi uzastopni, njemu jubilarani deseti trofej u 12-om finalu Evrolige.

Počeo sa Partizanom 16.aprila 1992.u Istanbulu, a serija,  dileme nema, dostiže jubilarni dvocifreni broj. Deseta krunisanja kralja sledi sutra u Areni, oko 23 sata.  To niko nikada i istoriji evropske klupske košarke nije uspeo!

Žoc i žuto plave u finale je pogurao  omaleni Amerikanac Bobi Dikson. Furioznom serijom od 10 uzasatopnih koševa prelomio je meč i korist Fenera.ali-muhammed danton

brad-wanamaker bobi diNervoza i nedisciplina kad se moralo igrati najbolje su došle glave Vikinzima, ekipi Žocovog učenika Šarunasa Jaskevičijusa.

U finalu će igrati Real bolji u drugom polufinalu bolji od CSKA. Ruski šampion je izgubio butku u skoku.Napad je bio takođe oružje kraljevića zasluženo u finalu i sutra u 21,00 u borbi za trofej. Luka Dončić, Ajon, Ljulj, Kozer, Tavares, Rudi Fernandez, Kerol su aduti Reala.real-madrid-celebrates-belgrade-2018-eb17Domaćin Srbija i grad Beograd za ponos. Nova invazija Turaka na Beograd uslediće sutra. Lako je Turcima  kad imaju Žoca i Srbadiju Kalinića  i Gudurića, što će sutra sa Janom Veselim, Vonamejkreom, Datomeom, Nikolom Melijem, Slukasom... ponovo podići pehar Evrolige. Od pobednika valja učiti!

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas