Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: novembar 2019

VALIS RASTE PALA I RASINA

1valis rasina

U derbiju  8. kola Prve B lige Valis je u svom plivalištu pobedio pretendenta na Prvu A ligu Rasinu iz Kruševca 9:8 golom večeras najubojitijeg Mikaela Metodijeva sekund pre kraja meča.

Valis  sa Proleterom deli drugo mesto sa 18 bodova, tri manje od lidera za sada neporaženih Vukova sa Novog Beograda.

Izabranici Stevana Nonkovića pokazali su da kao ekipa "rastu"a uspeh je došao i pored nesvatljivih  grešaka, posebno  loših rešenja u napadu. Primljeni  gol tri sekunde pre završetka prve četvrtine "iz Banje" zbunio je Valjevce, pa su na otvaranu drugog kvartala primili još dva gola i uletili su u minus(2:5).

Nonković sa klupe  je komandovao: "Napaaad".

Momci su konačno počeli da plivaju i stvaraju prostor za golove i sve krenulo dobro po Valjevce.  

Kovačević  sa dva gola i Đurđević vraćaju Valis  u meč

Dragan Kolesko  bravurama na golu dovodi do očaja Kruševljane. Čudesnim intervencijama skidao je zicere kao od šale a pravovremenim  isplivavanjima je peglao greške svoje odbrane da bi se čak drznuo da zaustavi peterac Kruševljana, taman da  izraste u jednog od junaka velike pobede.

U trećoj četvrtini samo jedan gol u mreži  Kruševljana najavljuje burnu završnicu derbija. Posle početnog vođstva od 1:0, Valis  ponovo vodi na otvaranju 4/4. Međutim Rasina ubrzo poravnava na 7:7, a na 8:8 samo 35 sekundi pre kraja. Nonkovićeva podrška i saveti u  tajm autu donose strpljiv i smiren napad. Ključa pred golom Miloša Nešića i posle ostvarenog viška lopta završava u mreži sekund pre kraja za radost pobednika u bazenu i na trbinama SRC Petnica. Strelac za pobedu sezone bio je većeras fatalan za goste Bugi Metodiev.

Valis je pobedio ali će momci, naravno najmlađi morati da se što pre suoče sa svojim propustima i slabostima u igri. A večeras im nije im bilo lako jer igrali su protiv solidne i fizičke nadmoćnije ekipe.

"Namazani" Kruševljani su iskustvom i proverenim trikovioma, najčešće nedozvoljenim zaranjanjem i isplivanjima ispred čuvara, sticali prednost i dolazili do pozicija da neometani upute šut ka golu Koleska. Ipak udvajanje, brže i bolje plivanje, mladost i veća želja su presudili.

Sledi zimska pauza.

Do februara ima dovoljno vremena da se ekipa još više uigra. Dečje bolesti traju. Naredni period će dobro doći za žestok rad, i sagledavanje  i otklanjannje svega što nije dobro. Broj golova je samo jedan od repera uspešnosti igre. Do Prve A lige se može. Momci se moraju suočiti sa svojim slabostima. Potrebno je smanjiti broj grešaka pre svega u napadu. Ne sme se lopta baciti protivniku u ruke. Mora se težiti  ka što većem broju  asistencija, ali i kretnji, da  protivnici ne znaju šta će ih snaći.

Slatka pobeda obeležena je zajedničkom večerom u restoranu Lovci, a od prvog radnog decembarskog dana valja zasukati rukave i priunuti na rad.

VALIS -RASINA 9:8(2:3, 3:3, 1:0, 3:2)

SRC Petnica. Gledalaca:150. Sudije: Andrija Stanojević(Jagodina) i Miodrag Stefanović(Beograd). Delegat: Nikola Marjanovi(Beograd)

Peterci: Rasina (3:2). Igrač više: Valis 11, Rasina 8, dva igrača više Valis 1(1)

VALIS:  Kolesko 12 odbrana i peterac, Milinović,  Gavrilović, Đurđević 1,  Arsenović 1,  Vujić, Colić,  Metodijev 5,  Ilić,  Kovačević 2,  Stanić Milovanović,  Milovanović,  Dobrisavljević.Trener: Stevan Nonković  

RASINA: Nešić( 8 odbrana), Bogdanović, Stefanović 1, Adžić, Tomašević, Biočanin 1,  Vasiljević, Milojković 2, Miletić, Stanišić, Zdravković, Mihajlović 1,  Đokić 1, Nešić, Dobrisavljević,  Kostić 2.Trener: Aleksandar Milovanović

 Singidunum – Wind Sport 11:13 (4:4, 4:6 2:1, 1:2)

Bazen Tašmajdan. Sudije: Knežević i Petrović. Isključenja: Singidunum 15, Wind Sport 17. Peterci: Singidunum 2 (2).
SINGIDUNUM: Stevačević, Jović, Milićević 3, Kesić 2, Vranjković 2, Radovanović, Isajlović 1, Mojić, Šarenac 2, Brkić, Veličković, Saito, Mutavdžić, Gigović 1. Trener:Kalezić.
WIND SPORT: Gudvin, Balaban, Koić 1, Jevtić 2, Ovuka 5, Fara, Kormanjoš, Topisirović 2, Čanković, Milić 1, Vulić, Jovanović, Nićiforović, Radmanovac 2. Trener: Jevtović

Dorćol - Proleter 8:12 (3:6, 2:2, 0:2, 3:2)

Bazen MGM. Sudije: Stefanović i Đurđević. Isključenja: Dorćol 10, Proleter 10. Peterci: Dorćol 2 (2)

DORĆOL: Marica, Vukosavić, Grcić, Trifunović 2, Purković, Anđelković 1, Marica, Mitrović 1, Rakić, Sekulić 3, Gavrilović, Debeljak, Ignjatović, Bojić. Trener: Kikinđanin.
PROLETER: Stamenić 1, Milošević, Parivodić, Živković 1, Đurov, Marinković, Popić 3, Rašković 1, Popović 4, Dostanić , Rončević 2, Kotarica, Radišić. Trener: Vasilevski.

NBG Vukovi - Palilula 14:7 (5:1, 2:2, 3:3, 4:1)

Bazen Bata Orlić. Sudije: Sivčev i Srećković. Isključenja: NBG Vukovi 9, Palilula 6. Peterci: NBG Vukovi 1(1), Palilula 1 (1).
NBG VUKOVI:Osmanović, Stefanović, Lukić 2, Marković, Milošević 2, Jovanić 1, Joksimović, Manojlović 3, Acković, Njegovan 6, Džunić, Vitorović, Jovanović, Vrakela. Trener: Šapić.
PALILULA: Kukić, Baucalo 3, Urošević 1, Đorđević, Žeželj, Marjanović 1, Janićijević, Trifunović 1, Đoković, Dimitrijević, Tomašević, Pantelić, Ignjatović, Milojević 1. Trener: Ljubenović

TENT - Mladost 13:8 (4:0, 4:2, 4:3, 2:3)

Bazen TENT. Sudije: Radovanović i Živanović. Isključenja: TENT 5, Mladost 4.
TENT: Vidaković, Miodragović, Cerović 2, Nikolić, Čubrić 1, Ilić 1, Lukić 2, Vidaković, Jegorović 1, Ćorić 5, Živković 1, Stanišić, Jovičić, Blažić. Trener: Jelisavljević.
MLADOST: Mojsilović, Gojković, Perić, Atanacković 1, Novković 1, Ivković, Baroš 1, Rodić 2, Đukić 2, Brajović, Baroš 1. Trener:Milošević.

Read more...

7 MEDALJA ZA KARATISTE KK 04 U OBRENOVCU

  • Published in Razno

 kk 014 ObrenovacFOTO KK 014

Na trofeju Obrenovac 2019 Karate klub 014 iz Valjeva je osvojio 7 medalja.

Pionirka  Tamara Dražić je bila prva u apsolutnoj i klasi E  a Ivana Matić  u klasi D.

Ana  Živanović je bila druga u apsolutnoj  klasi D, a isti uspeh su ostvarili Anđela Mitrović u klasi E  i Višnja Đurđević.

U klasi E za pionire 2009 godište Nikola Petrović je bio najsupešnijia, a u kategoriji borbi Aleksandar Milošević  je osvojio je treće mesto.

Takmičari KK 014 Valjevo, njih 7 su pokazali su visok stepen spremnosti i demonstrirali usvojena znanja i tehnike kojima ih uče treneri Milan Lepojević, Milenko Lukić, Vladan Živanović, Predrag Branković i Čedomir Bajkin.

KK 014 Valjevo dostojno predstavlja svoj grad. Uspesi mladih sportista KK 014 Valjevo, su samo jedan u nizu dokaza da i mali sportovi sa skromnim budžetima i skromnim uslovima za treniranje, mogu postići zavidne rezultate.

Read more...

OBELEŽENA GODIŠNJICA POGROMA FAŠISTA I ČETNIKA NA PETOM PUKU

1pp 27 11 19 svi

Bez ijednog valjevskog školarca,  protekla je još jedna komemoracija posvećena na prevaru zarobljenim i streljanim partizanima, rodoljubima i  svim drugim takođe  čestitim ljudima  27.novembra  1941. na Petom puku u Valjevu.

Rafali fašističkih mitraljeza ugasile su živote nevinih žrtava tog strašnog četvrtka pre 78. godina, njih 350!

Komemoracija u spomen parku na Peto puku  bila je nova jedinstvena prilika  da deca čuju glas istine prigušen više od dve decenije voljom onih što bi da prekrajaju istoriju. Nisu došla, zašto, pitanje je za sve nas, a pe svega za vlast i direktore svih obrazovnih ustanova.

Istina je uvek samo jedna i od nje se ne skriva i  ne beži!

Istoriju  niko ne može sakriti ma koliko se trudio da je iskrivi i prekroji. 

"Za pošast i  zlo, i nedela neljudi nIko  nikada neće moći  gnusnim lažima  da optuže borce za slobodu, pravdu jednakost medju ljudima, antufašiste heroje i patrite i rodoljube  Drugog svetskog i  svih ratova pre i posle", jedinstvena je poruka sa komemoracije u Valjevu.

Za neverovati, ali ispred decenijama ugašenog plamena  simbola večne borbe za slobodu, pravdu i jednakost medju ljudima  danas je bilo  više Čačana, Milanovčana, Kraljevčana,  Užičana, Požežana, Kosjeraca, Mioničana..  nego Valjevki i Valjevaca.

Valjevka Olga  Jeremić  položila cveće u ime komunista svog grada  sa Desa Simić.

1olga i branka

 

Partizan Zdenko Duplančić, jedan od živih oslobodilaca Valjeva 1944.   poput Olge već  zašao u 10 deceniju imao je  istovetnu poruku za sve:

1pp zdenko duplancic

 "Branite  slobodu, pravdu, istinu, ljubav  i čast svoje zemlje i svog naroda. Ne dozvolite ni po cenu života da se povampireni  fašizam i naslednici izdajnika svog naroda  vrate. Izdajnici nikada nisu niti mogu biti borci za slobodu. Sluge fašističlkih okupatora izdajnici svoje zemlje, koljači  nedužnih  ljudi, žena i dece su za najveću osudu. Poštovanje i slava žrtvama  terora,  herojima oslobodilačke borbe" poručio je Duplančić.

A  žandari Srbi izdajnici, ljudski otpad, i četnici sluge vlasti i okupatora,  tih novembarskih dana na prevaru su  zarobili i i na valjevsko stratište  odveli više od 350 nevinih mladih  čestitih ljudi iz Valjeva i Zapadne Srbije, šireči laž kako ih vode na rad u Nemačku, a ne na gubilište.

Zbog  nekoliko mrtvih Nemaca izginulih u borbi sa partizanima krvnici su streljali čak 350 nevinih ljudi.

"Uspomena na te mlade ljude na početku svog  života uskraćene da budu srećni  ne sme izbledeti i mora biti sačuvana kao svedočanstvo  vremena kada se zlo obrušilo na srpski narod", poručio  je kroz stihive svoje poeme čačanki profesor srpskog jezika Desimir Paunović, sekretar OO SUBNOR-a Čačak.

1pp profa

Čačanska delegacija  pnjih više od  50, članova SUBNORA,  potomci streljanih partizana i rodoljuba  posle komemoracije na Petom puku  položilisu cveće na spomenik  Milice Pavlović Dare(29),u spomen parku herojima na Jadru, gde su postavljene  biste heroja Drugog svetskog rata, rad vajara Vide Jocić.

Čačanka Milica Pavlović Dara je  1940.  sa svojih 25 godina bila   profesorka književnosti  u Tehničkoj školi u Valjevu.

Pre toga se već priključila  partizanskom pokretu. Bila je sekretar Okružnog komiteta KPJ za Valjevo. Četnici su uz pomoć doušnika nedićevca  saznali gde je i na prevaru su je zarobili u Joševi. Mučili su je dva dana  zaklali u noći između 7. i  8.juna  1944. u Leliću, par meseci  uoči oslobođenja  Valjeva.  Milica Pavlović Dara je jedna  od 456 Čačanki žena i devojaka  mučki ubijena četničkom kamom tokom antifašističke borbe. Dara je jedna je od  žrtava strašnog terora i   heroiona poput  valjevskih sestara Ilić i Nade Purić i još koliko neznanih žrtava  u Drugom svetskom ratu.

Valjevska tehnička škola je decenijama nosila ime  Milice Pavlović, da  bi dolaskom "demokratije" na volšeban način ime heroja nestalo.

Srećom "preživela"  je zastava  sa imenom heroine.

Ponosno se vijorila na brojnim radnim akcijama širom Jugoslavije. Danas  sačuvana crvena je i dalje  simbol snage i moći borbe za slobodu. Zlatnim slovima izvezeno je  Darino ime.

Zastava, istinsko obeležje revolcionarne oslobodilačke  partizanske borbe, je iz ruku  Olga Jeremić predata  kolegama iz čačanskog  Subnora da je odnesu i poklone osnovnoj školi  u Čačku,  imena heroja koga ovaj Grad nije obrisao ni pokušao da zaboravi.

1mp dara z

Zahvaljujući na  velikom poklonu čačanski partizani i njihovi potomci su izrazili nesebičnu podršku časnim  Valjevkama i Valjevcima u nastojanjima da se istorija Drugog svetskog rata  sačuva i poštuje. Poželi su da  školi i ulici u Valjevu što pre budu vraćeo ime novinara Žikice Jovanovića -Španca, narodnog  heroja, španskog borca i partizanskog komesara.

1mp dara svi

U   Beloj Crkvi  7.jula 1941. Žikica  je odbranio  goloruki narod od žandarma poslatih iz Badovinaca da rasteraju narod sa vašara i obračunaju se sa prisutnim  partizanima. Žikica je sa još dvojoicom partizana uzvratio na pucnje žandarma pokazavši šta čega narodne izdajnike i sluge okupatora.

Ćačanska delegacija svoj boravak i Valjevu završila je  posetom Spomen parku borcima revolucije na brdu Vidrak i polaganjem  cveća pred monumentani spomenik Stjepanu Stevi Filipoviću  heroju  i svetskom simbolu otpora fašizmu.

1sf

Read more...

KOŠARKAŠKI ZEMLJOTRES VALJEVSKIH GIMNAZIJALACA

 1KK GIMNAZIJA

Valjevski gimnazijalci, košarkaši obaležavaju kraj novemra.

Na košarkaškoj Međuokružnoj finalu u Beogradu valjevski gimnazijalci su osvojili prvo mesto  i plasirali se na završni turnir. Sa vršnjacima, pobednicima pobednicima  preostalih turnira boriće se za titulu najbolje košarkaške Gimnazije u Srbiji.

Na turniru na Novom Beogradu u palati sportova "Ranko Žeravica" u polufinalu ekipa Valjevske gimnazije je pobedila Loznicu sa 78:69, a Staropazovački gimnzajalici iznedaili su favorita sastav Sportske gimnazije iz Beograda 81:77,  i izborili finale za Valjevcima.

Finale je donelo novi uspeh mladim Valjevcima. Pobedili su 74:71 i igraće na  na finalnom turnuru 4 najbolje Gimnazije u Srbiji.

Ekipu je vodio trener Dragan Đurđevićkić a igrali su: Ognjen Blažić, Nemanja Janković, Krsman Pavlović, Nikola Gajić, Matija Todosić, Mihailo Ranković, Darko Slavić, Danilo Medenica, Dušan Božić i Luka Milićević.

Pojačan godinu dve starijim vršnjacima  u prvenstvu Srpske lige vrtić iz Valjevske gimnazije u dresovima Studenta  je u gradskom derbiju čak sa 22 trojke zatrpao do vrha koš Radničkog.

 

Read more...

VATERPOLISTIMA VALISA 22 MEDALJE NA PRVENSTVU VALJEVSKIH ŠKOLA

  VK VALIS PLIV 0

FOTO CECA     Na školskom  takmičenju  u plivanju valjevskih osnovnih i srednjih škola u SRC Petnica  sjajni su bili i vaterpolisti  Prvobeligaša Valisa. Osvojili su  deset zlatnih medalja za plasman na republičko takmičenje, osam srebrnih i 4 bronzana odličja.

VK VALIS PLIV START

 FOTO CECAVK VALIS 3

Zlatne medalje osvojili  srednjooškolci: Aleksandar Kovačević  100m kraul  (2004), Stefan Arsenović 100 m delfin  (2003), Bogdan Milovanović  100 m prsno   (2003), Aleksandar Colić 100 m ledjno   (2004), osnovci: Danilo Djurišić  50 m kraul  (2005) David Stepanović  50 m kraul   (2007), Dimitrije Jovanović  50 m kraul  (2007), Milica  Kovačević   50 m prsno  (2007), Marsel Masa 50 m prsno (2005), Natalija Colić  50 m kraul  (2005)

Druga mesta pripala su srednjoškolcima: Danici Mladenović  50 m kraul  (2004) i  Bogdanu Gavriloviću (2004), Aleksi Gojkoviću 100 m ledjno(2003), osnovcima  Strahinji Simiću 50 m kraul  (2005), Luki -Simeunoviću 50 m ledjno   (2005). Aljoši Kokošaru  50 m kraul  (2007), Milici Pavić  50 m prsno  (2008), Nikoli Djuriću  50 m kraul  ( 2008), Filipu Dovečeru 50 m prsno  (2007).

Do trećeg mesta doplivali su  srednjoškolac   Stefan Milinović  100 m kraul  (2003) i osnovci: Rastko  Ljutić  50m kraul  (2008), Marko Pavić 50 m ledjno   (2008) Stefan Popović 50 m prsno   (2006)

Četvrti su bili Stefan Vujić( 100 m kraul  ( 2004) i osnovci  Nemanja Vujić  50 m kraul  (2006) Ognjen Dobrisavljević   50 m kraul  (2007) i Petar Djurdjević  50m kraul  (2009)

Nastup Valisovih  vaterpolista kompletirali su  petim mestima:  srednjoškolci  Tea Mladenović kraul  (2003) i. Matija Milovanović   100 m kraul  ( 2003) i osnovci Mihailo Marinković  50m kraul ( 2006), god srednja skola). Osnovac Despot Stevanović(2007) 50 m kraul je osvojio 6.mesto

VK VALIS PLIV 1

FOTO CECA

Read more...

KADA NAM ODLAZI NEKO DRAG...

1merfi mm

Otišao je tiho, kako je i živeo čovek sa dušom, gospodin i prijatelj, specijalista neuropsijatar dr Miroslav-Mire - Mirković - Merfi( 1939 - 2019)

Gospodin, profesionalac, humanista, čovek, ljudina. Čovek vere, nade, ljubavi, pa još i naš nepotčinjeni član crno belog sveta.

Otišao je tiho kako je i živeo, vaš poštovana porodice najdraži, gospodin i naš prijatelj dr Mire.

Kada nam odlazi neko drag,  utrnemo ne osećamo bol smrti. Bol stiže kasnije, a  posle  sve što dolazi nosi prazninu,  praznina bez dna.

Boli nemogućnost da nešto uradimo za njega.

Bole reči koje nismo rekli, a mogli smo.

Čekali smo da pobediš nemam što te je  zgrabila.

I sve boli... Iako je sve što treba urađeno, a bilo  je uzalud!

Nismo dočekali.

Danas bole uspomene i  ćutanje.

Boli to što znamo da se nikada više nećemo  sresti i javiti se jedan drugom. Popričati na naš način kratko i otvoreno, zadovoljni što smo zajedno slučajno, a u stvari namerno jer smo smo hteli. Prošli  smo nešto lepo, ljudsko, radosno, iskreno  i nemerljivo ovozemaljskim vrednostima.

Mereno samo poštovanjem i ljubavlju,  vanvremenski.

Gospodine i prijatelju postao si  deo svetlosti što zrači..

Danas sve nas boli tvoja smrt, jer  mogao si još da traješ.

Kako smo se samo radovali slatkim malim sportskim malim ljudskim pobedama, kao dokazu da sve što radimo iskreno i iz ljubavi ima smisla. Svim generacijama časnih gladijatora bio si otac i majka. To je bio samo tvoj časni ljudski izbor.

U svom poslu na svoj način si znao mlade kolege dočekaš ohrabriš, podržih i usmerih da bi kasnije bili sjajni saradnici.

Danas bole slatke  pobede podjednako kao porazi, uspesi podjednako kao neuspesi i sve staje u jednu tačku, postaje besmisleno, prazno.
Kada nam odlazi neko drag, shvatamo koliko  je sve kratko trajalo.

Odlazi odmereni gospodin  smirenog autotitativnog glasa, odvažan da uvek misli svojom glavom i kaže svakome na svoj gospodski način kaže što misli. Moćan da  nesvakidašnjom energijom humaniste pomogne ljudima i oni koji bi želeli da to budu.

Danas sa mojim pijateljem  odlazi  muzika koju je slušao, ljudi, a koliko ih je samo znao. Odlaze snovi sanjani i dosanjani, tajne, strahovi, iskrenost poštovanje, osmeh.

Ljubav samo ostaje.

Svoje dileme dragi prijatelju javno si u mikrofon radija onog našeg Valjevskog, jezgrovito i koncizno iznosio energijom glasom i stasom dostojanstveno, gospodski uvek sa merom i harizmom pobednika, sa licem, lepotom duše i tela za filmsku kameru najboljeg režisera.

Bio si bez dileme šta će ko reći, uvek u nadolazećoj plimi ispranih mozgova i poslušničkih glava. Nisi se obazirao koliko će se  nekome više ili manje svideti tvoja reč.

Stavom i autoritetom postao si moj  najponosniji gost i prijatelj za sva vremena.

Samo ti si osetio moje ushićenje  i zadovoljstvo izazvano briljantnim obraćanjem javnosti otvoreno i nepogrešivo sa najpreciznijom dijagnozom i uvek spreman da punudiš najpre veru i nadu a tek onda terapiju za ozdravljenje.

Imao si  rešenje za svaki problem.

Valjda si i zbog toga prijatelju i gospodine, za nas samo 101 posto  Valjevki i Valjevaca bio persona  Grata  i građanin Grada Valjeva kakav se jednom rađa u veku.  

Dragi moj prijatelju Grad Valjevo možda ne bi bio  ovo što je danas da  si ga ti vodio.

Ali dobro si znao u šta bi te politika  sve uplela. Nisi joj nikada dozvolio da te na bilo koji način zavede i okupira.

Nisi nikad mario za nju, a da jesi  moglo je MOŽDA  NEŠTO A  I SVE biti   drugačije.

Ostao  si dosledan svojoj profesiji i struci. Do  posednjeg časa svog časnog bitisanja  bio si faktor x i za svoje kolege oličenje stručnosti i posvećenosti u svom radu.

A danas boli sve  što podseća na tebe gospodine i prijatelju, svaki delić ovog sveta…jer svakim danom vas je sve manje. U  trenu odoste, ti gospodine i prijatelju Merfi, a pre tebe  Perica, Dule, Đele, meni dragi, a  obični ljudi  i prijatelji.

Boli me što  što zauvek nestajete i što VAS  više nigde neće biti, da se najiskrenije obradujemo jedni drugima kad se vidimo, na svoj način, mi iz crno belog sveta.

Više neću videti tvoj osmeh i čuti prvo od nekoliko pitanja: Kako si prijatelju?

 Boli ova jesen što prolazi, zima što stiže, proleće, boli sunce, boli nebo, boli kiša, Boli novembarska hladnoća i vetar što počinje da duva.

Kada nam odlazi neko drag, sve odjednom stane, zaustavi se. Shvatimo u trenu šta je  prolaznost, i godine što  prođoše, i koje će proći.

Gospodine i prijatelju dragi.

Napravio si  iskorak iz sadašnjosti i postao deo beskrajne vanvremenske nedokučive staze svetlosti što vodi u besmrtnost trajanja.
Danas sa tobom odlazi neko drag.

Jedan deo nas odlazi,  i deo  života koji smo proživeli. Od danas  tvojim odlaskom postaješ  sećanje.

Otišao si  dragi čoveče gospodine, kakve li privilegije,  bio si mi prijatelj.

Kažu nema posle ništa, i to boli najviše.

Dostojanstveno, ne obmanjujući  nikoga živeo si svoj život.

U jednoj ruci si držao oblak nade  za sve nas i  sebe naravno,  u drugoj istinu. Na jednom dlanu kap vode, na drugom kap krvi.

Bićemo  dostojanstveni poput tebe u ovom času. Znam  zamerio bi nam da vidiš suzu.

Sastaviću dlanove, a zvuk njihovih dodira biće moj i svih nas poslednji pozdrav Gospodinu i prijatelju Miroslavu - Miru - Mirkoviću - Merfiju.

Biljana, Mihailo, Milane, Tanja i Katarina, Lano, Ana i Kruno budite ponosni na svog supruga, tatu, svekra i najdražeg deku.

Slava i svetlost neba što  traje gospodinu i prijatelju Miru Mirkoviću.

Read more...

PROŠLOST DUGOVE NE PRAŠTA NOVI PORAZ METALCA

1KKM NP O1Novi Pazar je sinoć u Valjevu u 8-kolu KLS posle ravnopravne igre za nepunih šest minuta u poslednjem kvartalu  rafalnom dalekometnom paljbom razbio Metalac i pobedio 93:78.

Realnost i istina su surovi. U sportu za razliku od  "biznisa" nema uspeha  preko noći.

Tajfun zla i pošasti urnisao je valjevsku košarku i Metalac, klinički mrtav od marta do kraja septembra.

Od oktobra do danas traje svakodnevna bitka  da se okupljeni tim podigne na razinu KLS.

Ma šta ko mislio KLS je najviši rang u Srbiji do starta Superlige.

Borac, Dinamik i Novi Pazar iz nedelje u nedelju svoj kvalitet potvrđuju najpre u  Regionalnoj ABA 2 ligi a zatim i u KLS. Uz rame su im užička Sloboda i Zlatibor iz Čajetine.U silnoj prednosi u odnosu na Metalac je i ostalih 8 klubova. Jer bili su u mogućnosti da urade što žele od marta do oktobra 2019. godine za razliku od Metalca u tom periodu ugašenog kluba.

Dakle samo pola kalendarske godine su bili  u prednosti u odnosu na valjevski klub.

Kako se takvim rivalima suprotstaviti i kojim oružjem ih pobediti.

Može David da  sruši Golijata.

Mirisalo je da će tako biti i sinoć. Posle brojnih obrta i vođstva na kraju 3/4 Metalca od 69:66, valjevski tim se nosio do 71:68 u 4/4 a zatim se ugasio.

1M NP ALEKSA NOVAKOVIC

Pazarci su razbili odbranu Metalca sa serijom trojki, prodora pod koš, ukradenih lopti. Metalac u napadu zvući neverovatno, nije uradio ništa!

Za samo šest minuta Novi Pazar je ostvario plus 20(73:93)!

Greške i šok su stigli kao posledica nedostatka mentalne i fizičke snage da se izdrži pritisak kvaliteta  kakav ima Novi Pazar. Gosti su u proseklu osim što su bili fizički dominantni, bili teži 100-tinak kilograma, odnosno bio je to odnos lake i teške kategorije u boksu.

Nedostatak samopouzdanja odneo je  srčanost i hrabrost za preko potrebnu dozu adrenalina i toliko potrebnu pobedničku energiju.

Obezglavljeno i smušeno srljalo se iz greške u grešku. Pominjati par sudijskih  odluka očigledno na štetu autsajdera koje ne promiču nikome, ipak ne bi bilo fer.

Novi Pazar je odigrao maestralno i dobio  kada je bilo najvažnije ključnu četvrtinu 27:10. i zato naklon do zemlje izabranica Olivera Popovića.  

1M NP KRAJ

Upirati danas prstom u bilo koga od trenera do igrača Metalca takođe ne bi bilo pošteno.

Valja gospodski istrpeti sinoćnu muku i proanalizirati uzroke (ne)shvatljivog pada u igri već viđenog  pre sedam dana protiv OKK Beograda.

Odgovornost, rad i posvećenost su jedini put da se evidentan talenat mladih  nadogradi.

Za starije nema druge, intenzivirati punjenje baterija. Samo tako može se  poslednjeg novembarskog vikenda do cilja u Novom Sadu.

Vojvodina je "pukla" u Pančevu, posle neverovatne pobede u Novom Pazaru.

 Vera u sebe doneće ono što svi u Metalcu žele, pa zato valja iskoristiti narednih pet dana zaboraviti šta je bilo sinoć i pre sedam dana. Valja  pobediti najpre sebe i suočiti se sa svojim slabostima. Jer ako si ono što jesi, i dobro loše,  igraj, bori se i pobedi. Potrebno je samo da veruješ u to što radiš.

A pobeda na terenu "lala" neće izmaći.

Read more...

PRED DERBI SA RASINOM VALIS "DERE" JAČE OD KOŠAVE

pa

foto ceca

U 7.kolu  Prve B lige  Valis je imao lakši trening u Pančevu. Izabranici trenera Nonkovića do vrha su napunili mrežu Mladosti 18:9 i potvrdili da su spremni za meč sezone narednog vikenda u SRC Petnica sa Rasinom. U derbiju prvoplasiranih  Šapićevih Vukova sa Novog Beograda i Rasine u Kruševcu su slavili gosti 13:9.

Posle 7.kola Vukovi su lider sa 21 bodom, a tri boda manje imaju Valis, Rasina i Proleter iz Zrenjanina, dok Palilula ima 15 bodova.

Posle utakmice sa Kruševljanima sledi pauza do 1.februara 2020.godine kada je na programu novi derbi i to sa Palilulom u Beogradu.

Mladost - Valis 8:19 (2:6, 2:2, 1:5, 3:6) Bazen Strelište. Sudije: Velkić i Klisura.Isključenja: Mladost 6, Valis 6. Peterci: Valis 3(3).

MLADOST: Mojsilović, Zečević 1, Panajotović, Perić, Cesnak, Novaković, Gojsović, Koprivica, Papulić 3, Đukić, Prelić 1, Baroš 1, Baroš 2. Trener: Milošević

VALIS: Kolesko, Milinković 1, Gavrilović, Đurđević, Arsenović 1, Vujić 1, Đorić, Metodijev 3, Ilić 4, Kovačević 4, Stakić 4, Milovanović 1, Ikasović, Dobrisavljević. Trener: Nonković.

Rasina - NBG Vukovi 9:13 (2:3, 4:5, 2:4, 1:1)

Bazen SC Kruševac. Sudije: Virijević, Milović. Isključenja: Rasina 6, NBG Vukovi 8. Peterci: Rasina 3 (3), NBG Vukovi 2 (2).

RASINA: Nešić, Stefanović 1, Adžić, Vasiljević, Biočanin 2, Milojević, Milojković, Miletić, Stanišić, Zdravković, Mihajlović 3, Đokić 1, Ilić, Kostić. Trener: Milovanović.

NBG VUKOVI: Osmanović, Vuković, Lukić, Tenžera 1, Drašković, Stefanović, Joksimović, Manojlović 3, Acković 1, Njegovan 8, Džunić, Jovanvić, Slavković, Vrakela. Trener: Šapić

 TENT - ŽAK 19:9 (5:1, 4:4, 4:2, 6:2)

Bazen SC Obrenovac. Sudije: Zeljković i Avramović. Isključenja: TENT 3, ŽAK 2.
TENT: Vidaković, Miodragović 1, Cerović 4, Nikolić, Čubrić 3, Ilić 1, Jukić 1, Bkažić 1, Jegorović 1, Ćorić 3, Živković 1, Stanišić 1, Jovičić, Kojić. Trener:Jelisavljević.

ŽAK: Travar, Kormoš, Sivčev 1, Zorić 2, Jovanović 1, Simić , Suvačarev 2, Pavić 3, Gavranov, Kirić, Karanović, Simić, Letonai. Trener: Srdić.

Proleter - Banjaluka 14:4 (3:1, 5:1, 4:0, 2:2)

Bazen Jug. Sudije: Golijanin i Bačanji. Isključenja: Proleter 10, Banjaluka 10. Peterci: Proleter 2 (2).

PROLETER: Stamenić, Milošević, Parivodić 1, Živković, Đurov 2, Marinković, Popić 2, Andrejević 2, Rašković, Popović 6, Dostanić, Rončević, Kotarica, Tomić. Trener: Vasilevski.
BANJA LUKA: Milovanović, Amidžić, Tontić 2, Ćosić, Babić, Šubić, Đukić 1, Praštalo, Milić, Stevandić 1, Vranješević, Vujković, Maksimović.Trener: Grahovac

Read more...

ODBOJKAŠIMA VA 014 BOD A SRBIJANKI CEO PLEN

ana mfoto fb

Šampion, osvajač Kupa i Superkupa Srbije lajkovački Železničar poklekao je još jednom ove jeseni u šampionatu.TENT je pobedio Lajkovčanke u Obrenovcu u derbiju kola bez izgubljenog seta. Ub je takođe ostao bez bodova u svojoj varoši. Vicešampion i lider Super lige Jedinstvo iz Stare Pazove je slavilo 3:1.

Prvoligaš OK VA 014 u komšijskom derbiju dva boda prepustio Ljižanima. Spartak je pobedio u Valjevu 3:2.

Takođe prvoligaš ali u ženskoj konkurenciji  Srbijanka  014 pobedila Takovo iz G. Milanovca 3:1. Po običaju Valjevke je do treće pobede u sezoni uspešno vodila  kapiten i najbolji igrač Ana Mitrović.

Read more...

SUBOTIČKI SPARTAK ZA MALO "UDAVIO" MILIONERE U PETNICI

vk va spartak p sreten pantelicfoto Sreten Pantelić

Za malo nova bruka VK Valjevo. U  poslednjem ovogodišnjem nastupu u SRC Petnica u 7. kole Prve "A" lige Srbije, VK Valjevo je pobedio Spartak Prozivku  iz Subotice, posle  preokreta rezultatom 10:9 (2:3, 3:4, 2:2, 3:0).

Ekipa bez osvojenog  boda bila je na pragu senzacije i osvajanja prvih bodova.

Spartakovci su pred odučujućih osam minuta poveli su 9:6, a kapiten VK Valjevo Talaja smanjuje na 7:9 u  završnici trećeg perioda.  Mateja Bosić novim golom topi prednost Subotičana  na 8:9. Ćalasan skida zicer  Vuloviću, ali  Batinić  3,5 minuta pre kraja ipak donosi  9:9.

Valjevski tim u dva navrata ima igrača više ali bez rezultata, sve dok  Talaja svojim četvrtim golom nije odlučio pobednika.

Na kraju jeseni VK Valjevo ima 7 bodova, i prezimiće na 6. mestu u konkurenciji 8 ekipa. U nastavku takmičenja u Prvoj A ligi u 8. kolu 1. februara 2020. dočekuje drugoplasirani Stari grad.

VK VALJEVO - SPARTAK PROZIVKA 10:9 (2:3, 3:4, 2:2, 3:0).

Bazen SRC "Petnica". Sudije: Jovančević, Anđelić.Isključenja: Valjevo 13, Spartak Prozivka 11.

VK VALjEVO:Đerković, Batinić 1, Vulović 2, Ristić 1, Ičagić, Trkulja, Radanović 1, Gligorijević, Popović, Talaja 4, Simić, Bojović, Rakić, Bosić 1. Trener: Marković.

SPARTAK PROZIVKA: Ćalasan, Čabrilo 3, Varkulja, Konatar, Ivošević, Bulajić 2, J. Stojanović 1, Klinovski 1, M. Stojanović 2, Jarić, Zeljković, Dmitrašinović. Trener: Makuljević

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas