Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: avgust 2021

9."GUŽVIN MEMORIJAL" U HALI SPORTOVA "15.SEPTEMBAR", A NE "VALIS" !

memorija guzva 2021U znak sećanja  na legendu valjevskog, srpskog i jugoslovenskog rukometa ORK Metalac organizuje 9.po redu  Memorijalni rukometni turnir „Nikola Jevremović Gužva“

Turnir 2020. godine nije održan  zbog pandemije korona  virusa.

Tradicionalno učesnicu su  klubovi u kojima je Gužva igrao rukomet i vredno radio kao trener i postizao uspehe, a to su „Metaloplastika“ Šabac, „Crvena zvezda“ Beograd, „Partizan“ Beograd i „Metalac“ Valjevo.

TURNIR SE ODRŽAVA U HALI SPORTOBA 15.SEPTEMBAR!

Upozorenje i poruka velikana i generacija valjevskih sportista i sportskih radnika, svima što bi da objekat podignut na otvorenom sportskom terenu „15.septembar“ posle ulaska košarkaša Metalca u Prvu ligu SFRJ, najjaču u to vreme u Evropi,  da prekrštavaju u Valis.

 „VI što bi da streljate golubove pod svodovima hale sportova 15.septembar“, i živite u nikada ispunjenim obećanjima, napravite „svoju“  halu  i krštavajte je kako vam je volja.

Ime dvorane, istoriju i časnu prošlost sporta valjevskog stvaranog  i ispisanog na betonu i parketu hali sportova 15.septembar ne može niko da menja, pa makar mu se i omaklo da bude kum u pokušaju, da se razmemo!

U polufinalu  turnira i sredu 1.septembra  u 18 sati igraće  Partizan i   Crvena Zvezda, U 19,30 je svečano otvaranje a pola sata kasnije  drugo polufinale  ORK Metalac – Metaloplastika.

Dan kasnije  u četvrtak u 18 sati je  utakmica za 3. i 4. mesto, a finale je u 20 sati

Po zavretku finala pobedniku i najboljim ekterima biće uručeni pehari i medalje.

Predsednik Saveta turnira profesor dr matematike Vojislav Andrić,  rukometaš, dugogodišnji direktor Valjevske gimnazije, a 2000-2001. Savezni ministar sporta, najavljajući turnir pozvao je sportsko Valjevo da pozdrave velikane srpskog rukometnog sporta.

„Sve tri kluba su ponovo potvdila visoko poštovanje  za svog i našeg Gužvu. Dolaze u najjačim sastavima i gledaćemo i uživati u vrhunskom rukometu. Zato pozivam sve prijatelje sporta, željne vrhunskih umeća sportista da dođu i da uživaju u igri rukometnih majstora Metaloplastike, Partizana i Zvezde“, poručuje  profesor dr Andrić.

ORK Metalac, klub sa mizerna 2 miliona dotacija na godišnjem nivou, posle sramnog proterivanja iz „beogradskog rukometnog pašaluka“ u Prijepolje i slične egzotične destinacije na obodima Srbije, ne odustaje, naprotiv istrajava.

Valjevo, sportski svedeno na VK Valis i KK Metalac, dobija spektakl!

Centri troška štetočine i paraziti manjeg i većeg  formata se gomilaju i   prazne džepove Valjevki i Valjevaca.

ORK Metalac  sa obavezom  da se ozbiljno pozabavi mlađim kategorijama, formirao je novi tim i ovog septembra je obezbedio Gradu Valjevu rukometnu bajku.

Pored Grada Valjeva, RSS značajnu  pomoć  u realizaciji turnira  pružio je uvek uz prave i na pravim mestu INGRAP-OMNI! 

Read more...

VARATONCI, VALJEVKE I VALJEVCI ISTRČALI TRKU LJUDSKOSTI ŽIVOTA NADE I LJUBAVI

 varatonac 3 21 28 8

Treći  po redu valjevski polumaraton u organizaciji  Varatonca  okupio je preko 200 učesnika.

Prvi pobednik je  valjevski Gimnazijalac Nikola Đukić(15), ubedljivo  prvi na 5.000 metara.

varatonac nik i tanja1

Posle izleta u svet fudbala I košarke, iako samo  sedam meseci u atletici  potvrdIo je talenat nasleđen  od roditelja  Tanje i Gorana  juniorskih šampiona  Jugoslavije.

varatonac 3 nikola 1

Nikola je bio akter Humanitarne trke, a svi učesnici su se kupovinom startnog broja uključili u akciju  opremanja porodilišta Opšte bolnice u Valjevu, i  na najlepši način  su postali pokrovitelji Udruženja “Rodi se na lepom mestu”. Pomogli su i lečenje  malene Valjevke Elene Krstivojević.

varatonac medalja 1

U trci dana u polumaratinu, posle 21. pretrčanog kilometra prvi  je kroz  cilj  prošao Osečanac Milan Petrović (1,21,14). Milan Marinković je bio drugi (1,26.04), a  Vladimir Milovanović(1,29,34) je bio treći.

varatonac 3 trkaci

Vlasnica novog rekorda valjevskog polumaratona je Čačanka Jelena Paunović(1,37,499).  Tatiana Vasiljević I Suzana Šuster  Radojević su za zaostatkom od 6, odnosno 9 minuta  su stigla na cilj iza pobednice.

varatonac postolje cure

Manje zahtevnija trka zadovoljstva na  10 km  takođe  je imala  svoje junake.

Pobednica je Jagoda Stolić, brža od Anete Buntić i Sanje Kostić. Pobedničkji trio u muškoj konkurenciji čine: Ilija Etinski, Vladimir Čančarević i Milan Cvijanović.

Organizacija besprekorna, bez najmanjeg incidenta,  iako u rukama mlađarije zaljubljene  u kraljicu sportova: Nikole Novakovića, Violete Pavlović, Nenada Vasiljevića, Biljane Jelesijević, Dejana Muzdraka, Tomislava Ostojića, Suzane Marijanović, Ane Tomić, Đorđa Petrovića, Nikole Novkovića(fotoreporter) i naravno “mentora” ekipe Marije Pantelić.

varatonac marija1

varatonac sup1

Ne bi loše loše  da uz pomoć iskusnijih i starijih kolega iz AK VAK  nova generacija  konačno preuzme srozane manifestacije, Memorijal generala Đukića i  Svetosavsku  trku.

varatonac vak

Vremenski uslovi za Valjevski  polumaraton bili su idealni, publika je bila uz takmičare, duž cele staze.

Trčalo se "Narcisa" niz Sinđelićevu, pa   pored Hrama  Vaskrsenja Gospodnjeg , ulicom  Kneza Mihaila  preko gvozdenog mosta uz Gradac  i nazad ulicama  Vuka Karadžića i Karađorđevom  do cilja  na raskrsnici  nekada ulice imena Žikica Španac i Karađorđeve.

varatonac publika

Svi akteri  koji su prošli kroz cilj  nagrađeni su  medaljama.

Tokom trajanja skoro  dvosatne manifestacije, valjevskog polumaratona, neopisivo pozitivnu energiju širili su akteri, srdačno pozdravljani  od pomalo iznenađenih Valjevaca.

Pozitivno šokirani uverili su se da  život pobeđuje svakodnevno zlostavljanje  i otvorene pretnje svih mejnstrim medija. Vera u život,  istinu, pravdu, ljudskost,  ljubav i sreću  pobeđuju svako zlo.

Zato današnji   korak ka povratku u maraton života ima neprocenju vrednost.

Trka i borba za normalan život je konačno počela i u Gradu Valjevu!

Bravo i hvala vam Varatonci, Valjevke i Valjevci i svi najdraži gosti učesnici Valjevskog polumaratona!

Read more...

VALJEVU SKORO "MILIONČE" ZA ČIŠĆENJE DIVLJIH DEPONIJA I SMETLIŠTA

  • Published in Srbija

VA VUJOVIC DEPONIJE PETROVICU  akcije čišćenja divljih deponija i smetlišta u Srbiji Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 75 miliona dinara. U septembarskoj  akciji  učestvovaće i Valjevo. Iako 20 puta veće, podržano sa duplo manje novca od Mionice(1.900.000). Ko se bori i pobeđuje, slede Mioničani geslo velkog Vojvode  Živojina Mišića.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović je potpisao ugovor vredan 920.000 sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović o  sanaciji  divljih deponija u opštini Valjevo.

Projektom je planirana  sanacija   oko 500 divljih deponija na teritoriji 43 grada i opštine.

 Na  teritoriji opštine  Valjevo ima oko 15 divljih deponija, a ovog meseca  biće očišćeno sedam najkritičnijih,  novcem  dobijenim  na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini,  raspisanog u Ministarstvo zaštite životne sredine.

Valjevo je od ovog Ministarstva dobilo 932.000, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 233.000 dinara, što je ukupno 1.165.000 dinara za uklanjanje sedam deponija na teritoriji grada. Divlje deponije se nalaze u Dupljaju, na Divčibarama, u Rađevom selu na Divljem brdu, na Kamenitovcu, u Sedlarima u zaseoku Veselinovići, na Lozničkom putu  ka Donjoj  Bukovici.

Ministarka Irena Vujović smatra da nas čeka  jedna od najvećih akcija čišćenja.

 "Prema procenama, u Srbiji ima oko 3.500 smetlišta i divljih deponija, a mi ćemo u septembru očistiti 500. Važno je da podižemo svest građana i da zajedno čuvamo očišćene lokacije kako se ne bi dešavalo da ih iznova čistimo. Zamolila sam jedinice lokalne samouprave da pojačaju  kontrolu, a ministarstvo će, gde je potrebno, obezbediti video nadzor na očišćenim lokacijama. Kontrola će biti mnogo rigoroznija, jer započinjemo veliki posao za čistiju budućnost", rekla je ministarka Vujović.

 Zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović ističe da se  Valjevo svakodnevno bori sa divljim deponijama.

"Deponije su   izvor zagađenja vazduha, vode, zemljišta i ugrožavaju zdravlje ljudi. Apelujemo na savest  sugrađana da ne bacaju smeće na mesta koja za to nisu predviđena, jer tako direktno ugrožavaju svoje i živote svoje dece. Kao  Grad se trudimo da  saniramo deponije čim se pojave. Na žalost, nikada neće biti dovoljno ni ljudi ni novca da se očisti svaki kutak na teritoriji našeg grada, ako sami ne budemo odgovorniji", kaže  Petrević

Ministarstvo je za sufinansiranje projekata uklanjanja smetlišta obezbedilo 75 miliona dinara.

 Iz Ministarstva je poručeno da je ovo samo početak i da će naredne godine biti odvojeno još više sredstva za čišćenje deponija.

Read more...

1,9 MILONA DINARA ZA ČISTIJU I ZDRAVIJU MIONICU

  • Published in Srbija

monca boban irena vujovicMinistarstvo za zaštitu životne sredine odobrilo je Mionici 1,9 miliona dinara za sufinansiranje uklanjanje divljih deponija i prevenciju stvaranja novih nelegalnih smetlišta. Mioničani će  uz svog svog budžeta uložiti još pola miliona dinara.

Ugovor je sa ministarkom za životnu sredinu Irenom Vujović potpisao predsednik opštine Mionica Boban Janković.

"Ministarstvo i ministarka Vujović nam pomažu da saniramo u divlje deponijam veliki izvor zagađenja i pretnja za život i zdravlje ljudi na području opštine MIonica. Posle sanacije postojećih deponija preduzećemo preventivne aktivnosti i tako sprečiti stvaranja novih" kaže Boban  Janković.

Mionica je u 2021. godini od Ministarstva za zaštitu životne sredine dobila blizu 15 miliona dinara. Uz podršku Ministarstva od 10,5 miliona dinara u septembru počinje gradnja svojevrsne turističke atrakcije linijskog parka kod reke Ribnice. Ministarstvo će finansirati i gradnju reciklažnog dvorišta kako bi kompletno smeće sa svoje teritorije bilo pretvoren u finansijski potencijal i zaradu.

Sav otpad će biti recikliran i pretvaran u sirovinu za reciklažnu industriju. Otpad iz  reciklažnog centra u Mionici biće otkupljivan po tržišnim cenama i završavaće i u Regionalnom reciklažnom centru "Kalenić". Gradnji je najavila ministarka Irena Vujović.

MInistarka je potvrdila da će  centar "Kalenić" biti prvi od osam modernih regionalnih centara za upravljanje otpadom u čiju gradnju će država u narednom periodu uložiti 100 miliona evra.

"Reciklažno dvorište i regionalna deponija omogućiće dvostruku korist Mionici i Mioničanima. Važno je je da ćemo se na kvalitetan, i ekološki prihvatljiv način osloboditi  kompletnog otpada. Sa  druge strane, umesto da nam predstavlja problem, i izaziva zagađenje životne sredine, otpad će se doneti  zaradu, koja će nam omogućiti da obezbedimo dodatni novac za finansiranje ključnih projekata za našu opštinu, i za naše Mioničane. Izuzetno je važno što se Ministarstvo za zaštitu životne sredine opredelilo da ovaj projekat realizuje baš u Mionici. To je potvrda dobre saradnje sa Vladom Srbije" ističe  Boban Janković predsednik opštine Mionica.

Mionica zahvaljujući podršci Vlade Srbije ove godine investirati 1,2 milijarde dinara u zaštitu životne sredine i razvoj komunalne infrastrukture.

"Gradićemo  dva prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci i 10,5 kilometara kanalizacije. Mionica je deo velike zelene agende Srbije, i to je izuzetno važno za naš dalji razvoj. Vlada Srbije je podržala veliki broj projekata i možemo bez ustezanja reći da je ovo godina investicija za Mionicu", zaključio je  predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Read more...

KOŠARKAŠI METALCA I VATERPOLISTI VALISA SVETLE TAČKE U ZONI SUMRAKA VALJEVSKOG SVETA SPORTA

kkm 26 8 21 1 U očekivanju da najveće štetočine valjevskog sveta sporta u finansijskom i svakom drugom smislu  stignu zaslužene kazne za sva nedela što  su činili,  i da vlast shvati da je servis građana, a ne grupa bezličnih likova i slepih poslušnika i najamna radna snaga, puki izvršioci svega što im se naredi, svedoci smo  nestvarnog saznanja da je sport danas u Valjevu u blatu,  marginalizovan kao nikada do sada.

Park Pećina  nikako da skine anatemu prokletstva  u 21. veku.

„Neimari“ su uspeli da ugase  fudbalsku svetinju „Staru damu“. Ostavili su pustoš za subom, Potrošili su 300 miliona narodnih para  od 2011. do ovog leta. Za prvih 11 godina novog milemijuma se ne zna cifra. Mutant igra 4. Ligu sa tri varoši Mionicom, Ljubovijom i Lajkovcem i selima od Petkovice,  Bogosavca, Prnjavora, Vladimiraca, Vrela,  do Strmova i Divaca. A deca po ogledu na starije koleze poispadaše  ko kromir iz bušnih džakova, i trčaće ua loptom  po selima u  okolini Valjeva.  Danas mutant dobro prođe. Isprašiše ih Požežani samo sa 3:0. Biće ponovo "veselija"  za tra dana u Strmovu!           

Ovi što se slikaju sa kesama pokupljenog smeća u koritu Kolubare u centru grada  nameraćili su  da   iseku drveće u Parku Pećina.

Biće da su se malo više zaigrali. Upozoreni su da je neko zloupotrebio službeni položaj.

Najveći park u Gradu Valjevu, pluća Grada  će ipak preživeti „seču“, bez obzira na ishod skupštinskog zasedanja i odluku odbornika.

Park Pećina će biti  biti branjen i ODBRANJEN golim rukama!

„Ubice“ narodnih para su za dve godine „spucale“ 16 miliona ZA RUŠENJE I GRADNJU novog košarkaškog terena na Zdravljaku.

Sada troše 8 miliona  za parterno uređenje, rasvetu, asfalitiranje prilazne "piste"   do košarkaškog terena na Zdravljaku.  „Rok za završerak radova “ Skadra na Bojani“ je 9.septembar. Prvobitno je prošle godine  trebalo da bude sve gotovo 15.septembra, ali nije.

Valjevo  i dalje  "ima"  halu sportova, ali samo nacrtanu.

Nalik je onoj u Varaždinu. Na papiru postoji i Kongresni centar. Cena se ne pominje. Očigledno je moraće  opet golim  rukama da se brani  SPC iz 1997. godine. Sa 5.000 mesta i bazenom košta 16 miliona evra.

Zatvoren bazen  niko  iz aktuelne vlasti  ne pominje.

 Vlast bi i dalje da vređa dostojanstvo i zdrav razum   Valjevki i Valjevaca.

Zaboravlja da je  2022. na korak. Na  izbornoj utakmici svako će dobiti po zasluzi.

A, sport valjevski je sveden na vaterpolo, superligaša VK Valis, sa najboljom školom vaterpola pored Partizana i Radničkog iz Kragujevca. Rade u Petnici i ne žale se. Sanjali su i dosasnajli Super ligu. Sada i zatvoren bazen, za decu, sportiste i sve Valjevke i Valjevce. Naoružani znanjem i strpljenjem, ne sumnjamo, pobediće!  

Košarka i KK Metalac su „progledali“.

Nema više plaćenog predsednika, ima brljanja ali ni nalik tiraniji u trajanju od  16 godina, dve na veresiju Metalca u ABA ligi, igrane su za slavu, ali i te dve sa predsednikom, na platnom spisku ćemo zaboraviti.

Tu je i malo atletike VAK Valjevo, boksa, i biciklizma.

Odbojka je  svedena na trošenje novca, članinarenje, pljačku pokrivenu pričom naivnim roditeljima, o avionima i kamionima.

Sve drugo počev od najpopularnijeg  fudbala je pretvoreno nestručnim radom i kriminalom bez granica, u prah i pepeo.

Izuzeci su i zonaš Radnički sa Petog Puka, sa prepoznatljovom školom fudbala, sve utemeljenji Senjak i nadolazeći  Tešnjar.

KK Metalac konačno je počeo na vreme pripreme.

Umesto dogovora za 10 sekundi na kraju sezone završene opstankom u KLS, bez dovoljno sluha i diplomatije,  videsmo odlazak  Vladimira Đokića. Usledio je okasneli avgustovski poziv kapitenu  Igoru Đukovića.

Što bi Vlada Gajdarov rekao: NI gore sredine, ni lepše oklolinine.

Ko će, ako ne svoj svome!

Dolaskom mladog trenera Branislava Ratkovice u „paklu“  hale sportova 15.septembar počelo je stvaranje novog  tima sa Rikijem Stefanovićem i Markom Bajićem nosiocima igre iz protekle sezone.

Nova imena Ćućović, Marjanović,  Mijajlović,  Stanojević, Pajović, lako je  prepoznati,  biće  pojačanja.  Na Aranitoviću  i Paviću i valjevskoj deci Jankoviću I Tefofiloviću ali i  najmladjima Stevanu  Gnjatu Kosti Simjanovskom, obojica su rođeni 2004.godine, je  da se  bore za mesto pod Suncem.  

“Pakao”  hale sportova "15.septembar"  je zamenjen  divičbarskim rajem.

U hotelu Crni vrh ekipa  ima svetske uslove za pripreme,  dvoranu i  otvoreni teren. Divčibarska bajka potrajaće do narednog ponedeljka.

Za  vikend će uslediti  dve izuzetno ozbiljne  provere.

U subotu  protiv užičke Slobode i u  ponedeljak će rival biti čačanski  Borac.

Po dolasku  Valjevo uslediće nove provere do početak nove sezone  i gostovanja Vojvodini u Novom Sadu 2.oktobra. Na otvaranje sezone u Valjevo stiže Dinamik 9.ktobra.

Posvećenost  i „zaključavanje“ smo videli do sada. Septembarske provere takođe su planirane da budu bez prisustva publike.

Bek šuter i dobra trojka su preka potreba već  je jasno, ali vremena konačno ima dovoljno da se nadležni pozabave rešavanjem i ovog rešivog problema

Prva provera sa ekipom Borca iz Lazarevca, reprezentativca i nedašnjeg igrača Metalca Stefana Birčevića, donela je ubedljivi trijumf Metalca 101:55 (31:22, 36:7, 17:6, 17:20).  

Čekamo obećane Elanove konstrukcije i koševe u hali sportova "15.septembar".

Pomračanje  u hali sportova će biti  prisutno i ove sezone, da li konačno sa publikom, odlučiće  Krizni štab.

Ali narod mutav nije!

Read more...

MATIJA NASTASIĆ KNEZ TEŠNJARSKI PONOVO KOD MEDIČIJEVIH U DRESU VIOLE

  • Published in Fudbal

MATIJA N F 4 22 8 21Znalo se od Ilindana, ali je zvanična potvrda stigla na  Preobraženje. Otvorila su se “Božja vrata” i na radost obe strane  Fiorentina je zvanično potvrdila  transfer i povratak Valjevca, tešnjarskog kneza fudbalskog Matije Nastasića na “mesto zločina”. U Firencu i središte bajkovite Toskane Nastasić se vratio posle devet godina, a posle dve  godine će ponovo biti reprezentativac Srbije.

Ugovor je  na Preobraženje potpisan na dve godine, čime su uspešno su okončani pregovori Valjevca sa starim- novim klubom iz grada svetske kulturne baštine.

MATIJA N FI 21 1

Nastasić je započeo karijeri u Fiorentini “doletevši” bez debija  za matični Partizan, u leto  2011. Godinu dana kasnije  se preselio u Mančester Siti. Transfer je bio vredan  15 miliona evra, plus Fiorentni gratis  štoper Savić, kasnije prodat Ateletiko Madridu za 25 miliona evra, pa je ukupno transfer dobacio do neverovatnih 49 miliona. Posle 2,5 sezone na  "Etihadu", u zimu  2015. Nastasić je je najpre stigao na pozajmicu u Šalke, da bi  Nemci  posle šest meseci otkupili ugovor za devet miliona evra. Nastasić je za “rudare” iz Gelzerkirhena igrao  šest sezona. Sa Violom Valjevca veže obaveza igranja dve plus jednu sezonu vredan 2.000.000 evra godišnje. I Šalke je “pazario” 3.000.000 evra na ime obeštećenja.

“Radost je jedina reč, i sve govori. Vraćam se  prelepu Firencu, osećam se kao da nikada nisam odlazio.Malo je reći da volim ovaj grad.  Danas  sam mnogo bogatiji,  jer sa mnom su supruga Jelena i bakini i dedini  ljubimci kći Anastasija i sin Marko. Opijen  vazduhom Toskane  osećam veliku sreću, i želja da igram kao nikada do sada. Nestrpljivo čekam da izađem pred navijače Vilole i da ponovo zajedno pobeđujemo.

MATIJA NASTASIC 21 VIOLA

Mnogo toga se promenilo u proteklih 9 godina

Nema igrača sa kojima sam igrao u Fiorentini. Mnogo je novih lica. Na moju veliku sreću  tu su  moji Partizanovci  Bleki i Vlaja. Uživaćemo, igrati i pobeđivati. Naravno, dočekali su me stari znanci  ljudi  iz kluba. Kako sam i očekivao,  kao svog najrođenijeg. Srpski će se čuti na mečevima Viole kao nikada glasnije.  Forca Viola!

Nema dileme. Partizanovci će biti uz trojku crno belih u Firenci, nesrpčkivi da ih umesto danas beskorisnih povratnika za koju godinu vide u svom Hramu fudbala.

Ljubav nema granice.Partizanu želim pobedu u četvrtak prptiv Portugalaca i mesto u Evropi. Umesto da igra u mom Valjevu Partizan večeras gostuje u Lazarevcu.  Siguran sam da će crno beli svet pratiti i Violu i navijati "malo" i za “ljubičaste”, rekao je naš portal Matija  Nastasić sa porodicom danas već u šetnji ulicama i trgovima centra sveta, glavnog grada, bisera Toskane, srednjevekovnog centra   renesansne  arhitekture  I nestvarno bogate   kolekcije  umetničkih remek-dela, u grada mode  čuvenih   vina   i gastronomskih  specijaliteta.

Kad ne bude na stadionu “Artemio Franki”,  i u dresu Fiorentine dvostrukog osvajača Italije i šestostrukog pobednika Kupa,  Mata će sa porodicom  uživati u kolevci renesanse, gde je rođenja umetnost I književnost, o čemu svedoče  galerije Ufici, Piti i Bargelo, i  dela   Mikelanđela, Leonarda da Vinčija, Botičelija, Đotoa,   Dantea, Petrarke...

Iako samo 1000 km od Valjeva Firenca sa  zalaskom  Sunca šetnja do Starog mosta (Ponte Vekio), i čuvenim  passeggiatu, šetalištima i najpoznatijom  ulicom za passeggiatu  Via dei Calzaiuoli,  koja povezuje Piazza del Duomo i Piazza della Signoria, biće Nastasižima “dostojna” zamena  stare čaršije Tešnjara, Parka Pećina, Kolubare samo sa 7mostova, 4 manje od broja na reci Arno.

koja deli Firencu na dva dela.

Fudbalski knez sa Kolubare ponovo će biti u prilici da uživa o osmesima ljudi na Trgovima Firence, od trga Republike,  Mikelandjela,  Barđela, Ponte Vekio, Piti, Stroci  Duomo, sa  Katedralom, Đotovim zvonikom i Krstionicom Svetog Jovana, do   Operi  del Duomo, Palatama   Mediči, Piti. Stroci.. Canoniči., restoranima a i kafeima na  Trgu Sinjorija  u Muzeju  Guči  posebno dragom  ljubiteljima mode,  u šetnji već pomentih  11 mostova od zapada ka istoku na reci Arno, koja seli Firencu na dva dela

Valjevcac Mata se u Violi pridružuje  svojim Partizanovcima  Nikoli Milenkoviću i Dušanu Vlahoviću.

Nastasić je  započeo svoj drugi mandat u klubu iz Firence i Seriji A.

Sa  Blekijem – Milenkovićem.  ovog leta produžio ugovor, golgeterom  koga juri krem erooskog fdubakla  Dušanom Vlahovićem  predstavljaće okosnucu Viole u cvetnon gradu kako još zovu Firencu

Lepa vest je da se  Mata Nastasić vratio se i u reprezentaciju Srbije.

Bio je dovoljan jedan razgovor sa  selektorom Draganom Stojkovićem da  se “zaleđena odluka“ istopi” pa ćemo Nastasića gledati ponovo u plavom dresu  septembru u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Read more...

OD PREOBRAŽENJA U VALJEVU BEZBEDNA, ZDRAVA, ŠKOLA RUKOMETA VA HANDBALL

va handbal osn skupstina

U pokušaju da izbegne zamke, crne rupe i nove zloupotrebe i nedela  lica  sklonih krivičnim delima i prevaspitavanju od Šapca, Zabele,  Padinjaka do Sremsku Mitrovice, na Preobraženje je u Valjevu osnovana  škola rukometa za devojčice i dečake VA Handbal.

 U sveopštoj jurnjavi za novcem najčešće su na udaru roditelji dece amiciozne da se oprobaju, a bude li sreće i dokažu u sportu. Praksa je da se obuka svodi na plaćanje članarina, a  kada za to dođe vreme dođe kupovinu opreme, plaćanje putovanja i naravno priče kako “najtalentovanije” dete čeka velika sportska karijera.

Surova realnost pokazuje da sa decom rade mahom neobrazovana i nestručna lica, bez ikakve reference o stručnosti, ključnog faktora u vaspitno obrazovnom radu sa decom.

Mogla se zvati Valjevska škola rukometa VŠR, da li je u pitanju pomodarstvo, najmanje je bitno, važno je da bude na nivou svog zadatka.

Ključ uspeha škole biće aminacija i stručan rad sa decom,

Garant da se može uspešno raditi sa decom je stručni tim pedagoga i trenera, obrazovanih na državnom  fakutetu. DIF-ovci, i dokazani bivši rukoetaši I rukometašice su spremni da zasuču rukave. Pobednički tim čine, Vesna Nikolic, Marija Šestović, Aleksandar Vukovic, Aleksandar  Milovanović Dejan Ilić, značajna podrška I pomoć očekuje se od  Bojana Kamkinskog  i  profesora fizičke kulture.

Najveća obaveza tek formiranog rukovodstva da obezbede novac za aktivnosti  škole

Neće im biti lako.

Za školu rukoemta VA HAndball baza je u sedam osnovnih škola, ali i drugim školama Opštine Valjevo.

Za početak polazna aktivnost će biti podrška direktora, samom tim i nastavnika, u vreme kada bi neko “pametan” da  gasi časove fizičkog vaspitanja, u eri  beuskrupuloznih najdirektnijih  pritisaka i pretnji zbog   laži što  hara svetom već godinu ipo dana.

Posle elementarne obuke rukometnih školaraca uslediće prvenstva osnovnih škola. Masovnost će  iznedriti  kvalitet.

Već narednog leta bude li se ispravno i istrajno radilo eto nam Letnjeg internacionalnog rukometnog festivala i mogučnosti da se nešto i zaradi, plus da najveći teret podnesu baš deca iz škole rukometa. A njhova aktivnost bi se ogledala u direktnom učešću u takmičarskim ekipama, u uzrastu od 5. do 8. razreda, ali i svim ostalim aktivnistima što nosi ovako velika i značajna  manifestacija. Počev od domaćinstva gostima, vođenjem zapisnika, bavljenja novinarskim poslom polaznici škole rukometa VA Handbal bi svoja znanja prošili na više oblasti, kako bi sutra mogla da se lakše opredele za ono što žele da budu u životu.

Novoformirana  uprava obaveštena  je i upozorena na osnivačkoj Skupštini da  partijski nekada sps-sns  promašaj u Parku Pećina na igralištu na Zdravljaku, sada  je isključivo nadležnost  sns vlasti,   mora biti sprečen po svaku cenu. Igralište na Zdravljaku biče pravo  bude li  konačno u funkciji sporta, a ne diletantskog i  iživljavanja.

Na sreću, vremena je dovoljno da se nazavršeni, trenutno unakaženi teren za košarku na Zdravljaku  proširi i dovede svojoj nameni.  

Trenutno napravljen pa razvaljen nema DANAS nema  ni odgovarajuće dimenzije košarkaškog igrališta.

Sa delom sredstva, nedavno je izdvojeno 8 miliona dinara, pored već potrošenih 16 miliona, za izgradnju nepotrebno velike dodatne  tribine, parternog uređenja,  asfaltiranja prilazne staze, jedino rasveta ima smisla, pored dovođenja  košarkaškog terena  u normalne dimenzije 28X15, sa dodatnih  12m po dužini i 5m po širini,  oaza čistog vazduha i zelenila postaće raj na otvorenom za košarku, odbojku, ali i za rukomet.

I naravno na odgovarajućoj podlozi a ne smešnim  kockicama “podmetačima” za vrele šerpe i lonce.

I da se zna ništa nije zakucano, sve u životu rešava dobra volja i dogovor.

Politikanstvo, bahatost  i neznanje ne donose nikome dobro ni sreću.

Godinama u jurnjavi vetra u planini, serviranju  praznih i nikada neispunjena  obećanja egzistira većina klubova u Valjevu.

Sve se svodi samo na trošenja novca, najvećih štetočinskih Cenatara troška. mutanta FK BK 2014,  ŽRK Srbijanka, VK Valjevo,  ŽRK Metalac 2015, Streljačkog klubaValjevo 1880, KMF "RB".

ŽRK METALAC 2015 je  već mesec dana obezglavljen. Relevantni faktori odgvorni za rad i rezultate  predsednica UO Ana Gajić i  tandem trenera Dušan  i Ljiljana Novokmet su podneli ostavke. Šta će doneti vanredno skupštinsko   zasedanje u ponedeljak  23.avgusta  ostaje da se vidi, tim pre što se sve glasnije priča o povratku Slobodana Jokanovića u valjevski  ženski rukomet.

Jasno je ko dan da su bolje sutra  Gradu Valjevu  potrebni Hala sportova i iatvoren bazen, a nepotrebna  dva  vaterpolo, odbojkaška, i naravno dva rukometna kluba. Konačno opredeljenje nadležnih za sport moraju biti deca Grada Valjeva, a  sportovi sa muškim i ženskim sekcijama  kao i u svim drugim gde postoji samo jedna moraju biti objedinjeni u jedan klub, dok je korak ispred stvaranje Sprortskog društva, kao što je slučaj u Kragujevcu, da ne pominjemo  Partizan  Zvezdu, beogradski Radnički.

Takođe valja istaći da je preko glave  svima posle decenijskog promašaja na “Studentu” trenutno “zidanje” samo 3 “Skadra na Bojani”.

 Hala “Partizan”, pored  stare zelene pijace, je završena spolja, a kad slede unutrašnji radovi ne zna se.

O igralištu na Zdravljaku sve je rečeno.

I konačno Gradu Valjevu ne treba LOŠA kopija  Hale sportova  iz Varaždina, sa  dodatkom Kongresnog centra,  već Sposrtsko poslovni centar sa zatvorenim bazenom, po ceni od 16 miliona evra  odnosno  MNOGO NIŽOM CENOM,  funcionalnijeg odbjekta preko potrebnog mladosti   Grada Valjeva.

A tako  nešto samo treba biti mudar I hrabar!

Škola rukometa je za sada samo redak nagoveštaj pogotka u metu u moru promašaja,

Oprez je majka mudrosti, pa se  gradska vlast   pod hitno mora pozabaviti za početak ključnim  pitanjem.

Ko, kako i zašto troši narodne novce, i po kom osnovu klubovi na budžetu grada mogu globiti roditelje besmislenim članarinama I ko zna još kakvim dažbinama da bi im se deca bavila sportom.

Zainteresovane devojčice i dečaci za školu rukometa VA HANDBALL sve  informacije mogu dobiti na tel: 069-50-44-650      

Read more...

MLADOST JE NEPOBEDIVA KAO I PAKLENI VOZAČI NA "ZIDU SMRTI"

ZID SMRTI

Mladost Srbije, naizgled nezainteresovana, osluškuje, počela je  i da reaguje. Godinama zalepljen flaster preko usta i očiju se kida. Nepobedivost je oružje mladost.

Poput paklenih vozača mladi ljudi pokazuju da su jači i  od "zida smrti.

Na skandiranje crnomajičarskog   “juga ” iznad beogradske Autokomande  i pomen  imena čoveka, za delirijum besa Evrope,  nema rekacije  UEFA činovnika i naređenje   “zaključavaj  stadion".

Ćutanja iz Niona je izgleda podstaknuto reakcijom  malo mnogo više brojnijih sa Istoka i Zapada od " armije sa juga".

Glasnogovornici  hrabrog naroda, i probuđenog ponovo  crno belog sveta su se odvažili. Stiže podrška iz Novog Sada, Novog Pazara...

Sve glasnije poklič sa Istoka i Zapada se širi sve više i sve jače.

Isključen ton u  tv prenosu, neuspešan  pokušaj represije, završen  pogubno po napadače sa "juga"  posle  pogrdnih poruka  upućenih voljenom  im predsedniku, sve govori.

Nadolazeće opravdano nezadovoljstvo se širi, raste, i kada dođe vreme biće  jača od najmoćnijeg  cunamija. Odneće netragom sva minhaunzenska obećanja što poput avgustovskog Sunca i vreline prže Srbiju.

Koliko vlast poštuje budućnost  najbolje se vidi kroz odnos prema najtalentovanijim mladim ljudima.

Tešnjarske večeri “izum” partije utopljenje  u sopstvenim fekalijama laži, prokockanih  šansi, million autogolova, i posle 3,5 decenije imaju isti “šmek”.

Seljana bez granica je samo loš pokušaj uspešne zamene  valjevskog Ilindanskog vašara.

Vreme kada se znalo u glavu koliko je prodato konja volova teladi… pojedno prasića, popijeno valjevskog piva, a  najmlađima tog doba  zauvek u sećanju  po "Korona" cirkusu pod šatrom,   “ženi zmiji”, gutačima vatre" ... ,se ne vraća.

Nije bilo  ovog avgusta  vožnje motora   i automobila   po "zidu smrti"sa i bez poveza preko  očiju. Ipak  posle dve godine desila  nam se nova epizoda seljane  bez granica.

U centru pažnje bile su tone izjedenih pljeskvica i kuvanih purenjaka, i muzička "ludnica" u Tešnjaru.

“Tešnjarske, ili  kako reče jedna iz beskrajne niske kvazi fejk njuz gutačica mikrofona  “tRešnarske večeri ” progutaše” i 5,5 miliona  narodnih para, iako je u najavi bilo da će biti jevtinoza.

A samo sa petinom čak i manje  narodnog novca, svi valjevski umetnici i sportisti mogli su PRIREDITI VIŠEMESEČNE valjevske LETNJE igre, NALIK dubrovačkim. Da nešto pretekne i ostane za udžbenike valjevskih  školaraca.

Bez  slogana “Za slavlje I zdravlje”, Valjevske letnje igre", Tešnjarske večeri su za neobaveštene liferovane na plato ispred Doma kulture, bile bi ukusne,  pitke za sve ukuse, a moćne  da ispune najstrože kriterujume najzahtevnijih poznavalaca materije, ali i uvek prisutih kritičara.
“Za slavlje i zdravlje" je  završeno  posle 7 dana besmisla  12. avgusta, na Međunarodni dan mladih ustanovljen  odlukom Generalnoj skupština Ujedinjenih nacija 1999. godine.

Ujedinjene nacije definišu mlade  starosnom dobu od  15 do 24 godine, a u Srbiji  Zakonom o mladima donetim  2011. godine   mladi ljudi su d 15 godina do navršenih 30 godina života.

Mladi u Srbiji, znači u u Gradu Valjevu  u Srbiji, su  prepušteni sami sebi i ličnom opredeljenju da pronađu način kao da izbore mesto pod Suncem.

Kancelarija za mlade otvorena u Valjevu 2018. je samo  jedan u nizu promašaja aktuelne vlasti, institucija Grada Valjeva i ove zemlje. Problem je rešiv, mnogo lakše nego što neko što bilo ko misli.

Sport i kulturna dešavanja su ključ koji otvara sva vrata, sa mogućnošću da se od zarade finasiraju  čak najprofitabilniji sportovi da ih ne pominjem, da se neko ne nadje uvređen.

Ljudi iz politike  s one strane duge, ukazuju da u Valjevu nema terena sa veštačkom travom, akvaparka, hale sportova, zatvorenig bazena...

Većina je imala  šansu da pokaže svoje " zmijsko telo". Kako su je iskoristitili peče surovo saznanje koliko samo danas zaostajemo za okolinom.

Sve okolne opštine u Kolubatskog okrugu imaju, ne hale sportova već Arene, u odnosu na broj stanovnika.

Ub i Lajkovac se diče  zatvorenim bazenima, a uskoro će i Mioničani.

Valjevo ima samo srušen temelj SPC(Sportsko poslovnog centra) urađen 1998. godine, počišćen jer je "istrulio".

U 21,veku bačeno je   stotinak, daj bože da se ne ispostavi i  150 miliona dinara, ne evra, koliko će koštati soabraćajnica od Popučaka do Nepričave, za novi temelj.  

Bez saznanja o ceni gura se priča o dvorani nalik onoj u Varaždinu, malo modifikoivanoj, umesto male dvorane za trening imaće  salu za balet, ali će biti pošteđena  kuglane,  saune, fitnes centra… Svi ti sadržaji biće na raspolaganju u   budućem  Kongresnom centru sa apartmanima i đakuzijima.

Plaćeno sa sve studijom izvoljivosti, urađenim pa srušenim temeljom, za politikante novog milenijuma  “zastarela” zbog kupole "sklone padu",  umesto poklopca, nalik onome za večnu kuću, nije PODOBNO!?

SPC sa KUPOLOM ima isti broj  mesta  za gledaoce(5000), sa malopre pomenutom sa poklopcem, nalik onome za mrtvački sanduk,  ali u svom sklopu  ima  zatvoren  olimpijski bazen.

Sa svim papirima - DOZVOLAMA i STUDIJOM IZVODLJIVOSTI   košta 16 miliona evra !

Ova spratna, već koliko li puta modifikovana  u papirima crtana i precrtana nema JOŠ ISTAKNUTU,  CENU. Ali  koga još novac dotiče, osim raje tucane u mozak, saznanjem da cena benzina skače kao zec po šumi.  Benzin poskupljuje svakodnevno i tuče sve rekorde,  izazvane   toplotnim udarima i “sunčanicom” što nas besumučno cepaju  i mori  danima.

Grad Valjevo je imao  gradonačelnika sklonog da pokloni  Autobusku  stanicu "Lasti", građenu našim novcem. Isti je ustupio  stadion na Senjaku  "svom" klubu na 99 godina, ali je uskratio Valjevakama i Valjevcima  SPC ( Sportsko poslovni centar) i zatvoren bazen.

Na aktuelnog je uperen prst  zbog sumnjivog  poklona stranom investitoru zemljišta mnogo manje vrednosti.

Strani investitor će doći, iako nam je od Bizerbe  preko potrebniji prehrambeni kombinat.

Da Valjevo  ponovo bude  lider Balkana kao Srbijanka nekada, a ne da nam Rauch,  Cedevita i ostali Nektari i ubska piva  kolo vode!

I to samo zbog bolje budućnosti naše dece!   

Zbog konrada-19 i mnogo moćnijih siilovatelja zdravog razuma  deci su uskraćena  putovanja na takmičenja, uspesi i stipendije od  svog grada. Problem rešiv u roku od 10 sekundi, ali za sve je potreban mozak, srce i minimum znanja. Ako to nemaš jasno je ko si i šta si. Samo puki klimoglavac, pion, izvršilac.  

Zbog takvih bezmudaša i nesposobnjakovića za decu ove 2021. nema stipendija ali ima  para ko pleve za  šizoidnog “vođu” u valjevskom svetu sporta.

Uništitelj u pokušaju najvažanije sporedne stvari na svetu, beskrupulozna šetočina  i Centar troška, bezobzirni  troškadžija novca  namenjenog  sportu, sportistima, deci ovog grada, dobio je kažu diplomu "počasnog" preCesnika.

Nagrada za srozavanje  fudbalskog mutanta u blato da mu se oči ne vide ode u prave ruke!

Slični likovi na istom zadatku haraju!

Neki  su   preko noći postali  baje i parajlije, a oni što su se dokopaše lažnih diploma, iako provaljene nezanalice, pokazuju pravo lice.

Zgrabiloi su da rade ono što ne znaju, i to pokazaju svakodnevno.

Spremni su da podnesu oismene ostavke, ali i dalje da se ponašaju kao  da je sve isto.

Za druge su beningi slučaj silovanaj zdravog razuma u svetu sporta, ali  i dalje nisu  na radaru nadležnih kontroloara letenja.

Pravda je spora i dostižna

U ŽRK Metalac "tikva je pukla" . Nerazdvojni,  su u ratu na "krv i i nož" iako nose dres iste partije. Ima para nema razultata, a pomama za vlašću  je boljka čudnovata. Velerašnja odnivačka Skupština kluba škole rukometa Hanbdal je početak raspleta.

Jasno je da Valjevu pored postojeća dve ne treba i treća rukometna priča, već brezova metla, i u svakom sportu po jedan klub "o trošku građana" .

Ali Valjevo nije od juče Grad apsurda.

Sa dva vaterpolo kluba bez zatvorenog bazena, dva u odbojci, sa kriminalnim nadzorom kada se nešto gradi i naravno "krati", pa sad najnovijom najavljenom sečom  drveća u Parku Pećina, i novim talasom otkaza u Krušiku, jasno je da sve  može.

U sveopštem ludilu i poplavi dezinformacija sve agresivnije se  najavljuje novi  nikad jači udar  i lakaut. Kovid nacifašizam  bi da život svede  na puko preživljavanja.

Mejnstrim I fejk njuz mediji, odnosni izrodi ljudskog roda rade punom parom.

Lažne vesti, govor mržnje, se širi i ne podležu nikakvoj odgovornosti.

Ali zato stižu tužbe sa basnoslovnim zahtevima za  odštetu.

Prorežimski  tabloidi šokantno i manijački bezobzirnim priticima  najbrutalnije napadaju  nerežimske  medije. Kidišu  kao besne hijene na slobodu  i istinu.

Po već viđenom scenariju     zastrašuju časne  novinare  i urednike.

Bogatsvo i moć su odavno postali sredstvo da se svaka kritikčka UGUŠI”

 “Tombola” I igra brojki, otvorene pretnje i zastrašivanje u novoj fazi besramnog ludila napreduju.

 Dok  se puk ne dozove pameti u ne uzme stvar u svoje ruke nema nam spasa!

zid s 1

Аutor"SeaDave" MLADOST JE NEPOBEDIVA kao i  besmrtni "pakleni   vozači na  "zidu smrti" !

Read more...

MIONIČKA OPŠTINA REŠAVA PROBLEM NESTAŠICE VODE

  • Published in Srbija

Mionica VodaDugo vrelo uzima svoj danak i u mioničkom kraju, koji "leži na vodi" i ima 4 fabrike vode. Agilini predsednik opštine sa saradnicima iznalazi rešenja i najugroženija sela u opštini  Robaje, Mratišić, Osečenica, Bukovac, Golubac i Rajković, interventno su dobila  40 rezervoara od po 1.000 litara vode za piće.

Zbog izuzetnih vrućina i nestašice vode 14.avgusta je je proglašeno vanredna situacija.

Dok traje suša voda će biti  dopremena u tri cisterne svaka može da primi od 33 kubika vode. Svakodnevno se  puni glavni rezervoar na brdu Ćajinac iz kog se vodom snabdeva ovih šest sela. Pored toga, obezbeđene su tri  cisterne Vojske Srbije  od 3.000 litara,pa će  domaćinstva u sušom ugroženim selima, imati dovoljno  vode.

Mionica cistrena

Za vodovod u Banji Vrujci i u okolnim selima, na vodovodni sistem priključen još jedan bunar. Osim što će obezbediti dovoljne količine vode za sve objekte i domaćinstva u ovom delu opštine, “bunar 5” je rasteretio glavni vodovodni rezervoar, pa je stanje u varošici Mionica nornalozivano.

Predsednik opštine Mionicam prvi u  Štabu za vanredne situacije Boban Janković, kaže da su  štab i sve službe u pripravnosti i narednih dana, a da se  nastavlja doprema vode  cisternama  sve dok bude potrebe.

"Nije bilo lako, ali smo obezbedili vodu za sve Mioničane. Naša opština je geografski razuđena, sela su udaljena jedna od drugih, a sušni period se odužio. Svesni svog zadatka. Danonoćno smo radili i uspeli smo da obezbedimo dovoljno cisterni, dovoljno rezervoara, i alternativnih  izvorišta. Vodosnabdevanje je stabilizovano. Svi građani Mionice imaće dovoljne količine vode. Nastavljamo  da razvijamo sva naša sela. Do sada smo asfaltirali puteve u preko 20 sela, a investicije u putnu infrastrukturu ćemo nastaviti i u narednom periodu. A uskoro očekujemo početak gradnje 10,5 kilometara kanalizacije idva prečistača otpadnih voda. Invesricija je vredna  1,2 milijrde dinara, i najveća je od postojanja Mionice",ističe sa zadovoljstvom Boban Janković.

Mionica je obezbedila  dovoljne količine vode za piće dostupne svim građanima. Vanredna situacija je  proglašena 14.avgusta u šest gornjih sela, Mratišić, Osečenica, Bukovac, Golubac, Rajković. Izvod za punjenje cisterni je  postavljen u Vrujcima i kako bi se  rasteretio  rezervoar „Razbojište“, kako bi  bilo vode u vodovodu za i korisnike  na višim kotama.

mionica voda cistrene

Apel upućen apel Vojsci Srbije je doprineo da u  Mionicu budu  poslate mobilne cisterne   za vodosnabdevanje domaćinstva u selima. Na snazi je i dalje odluka  o strogoj zabrani upotrebe pijaće vode za zalivanje i druge namene, za vreme trajanja vanredne situacije. Inspekcija  vrše pojačan nadzor na terenu.

Read more...

SA RATKOVICOM I RENOVIRANIM TIMOM METALAC STARTOVAO

 

m 21 0

Posle nekoliko mučnih sezona, spasavanja kluba,vraćanja tuđih milionskih dugova, i svakojakih  vratolomija  sprečeno je gašenje KK Metalac, zahvljujući stručnom radu na i pored terena preživela se i protekla "zaključana" za publiku, turbulentna sezona. Od druge  nedelje avgusta pod dirigentskom palicom  36-ogodišnjeg  trenera Branislava Ratkovice(radio u Megi i samostalno u OKK Beograd) se startovalo. 

Četvorici  iz protekle sezone ( Riki Stefanović, Marko Bajić, Nemanja Janković, Aleksandar Teofilović) su se pridružili iskusni plej Igor Mijailović(192-37) došao iz Rumunije,  crnogorski reprezentativac  Podgoričanin Fedja Pajović(192-20),  zatim  Nikola Pavić (21-201) iz Okk Beograd, krilni centar  Danilo Aranitivić(204-22) iz bejelopolskog  Jedinstva.   Bek- krilo Andrija Marjanović(203-22),  Bojan Stanojevič((33-207) igra na pozicijo 4-5  stigli su iz Zlatibora, a “petica” Sjeničanin Haris Čučovič(21-210) iz ljubljanske  Ilirije.

Momci  treniraju  dva puta dnevno  u “paklu” Hale sportova 15.septembar, a privilegovani skoknu i do teretane.

Posle upoznavanja i adaptacije  Ratkovica sa saradnicima Radomirom Simićem(trener  Studenta), kondicionim Sašom Sevićem, I Sašom Milićevićem( bio pomoćnik Vladi Đokiću  protekle dve sezone) sledi  još intenzivniji rad, a 25.avgusta se odlazi na Divčibare u “Crni vrh”.

“Posvećenost svih u klubu zajedničkom poslu je osnov svega. Moramo  biti fokusirani  na rad, osnov svakog uspeha. Valjevo je grad košarke!  Imaćemo dovoljno vremena da se spremimo i uigramo za sezonu  u kojoj se o protivnicima   malo znamo.  Planiramo  nekoliko  zatvorenih  provera, kako bi se što bolje uigrali. Želimo da se  valjevskoj  publici predstavimo  u najboljem svetlu, i da od prvog viđenja  pokažemo zašto smo postavili visoke ciljeve. Imamo odlično selektirane igrače na svim pozicijama. Najbolja kombinacija, mladi i iskusni, i tu je  krije tajna   realnog optimizma”, rekao je za naš pofrtal  Ratkovica.

Ideja o dve grupe KLS sa  po 12 ekipa za sada je u “košu”. Iako bi se na taj način sačuvali  Pirot i Aleksinac, i još   neke  za promociju I afirmaciju  bitne košarkaške sredine, biće  izgleda se po starom, mada prateći fudbal, ništa nas ne može iznenaditi.

“Biće na kraju nadam se najbolje za košarku” usledio je diplomatski odgovor Ratkovice  očigledno fokusirang isključivo na Metalac, možda do kraja prelaznog roka još više pojačan.

Vremena je dovoljno  da se dobrim odlukama  pogrešne isprave.

m 21 8

Valjevskim ljubiteljima  košarke, i svima  željnim igre pod obručima, poruka za strpljenje  I sva sreću, jer  nova  “tombola”  i igra brojeva  očigledno počinje.

I zato poruka što dalje  od  tv-a, I svih drugih mejnstrim i fejk njuz medija.

U prirodu,  a kada dođe vreme   za košaraku 2.okobra, posle godinu ipo  dana, ponovo pravac u VALJEVSKU,  Hala sportova 15.septembar!

NAPRED METALAC!        

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas