Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oss Kad od malih n...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: septembar 2021

NEODGOVORNE NAZNALICE I KREŠENDO MRAKA JAČI SU OD SVAKE “VAKCINACIJE”

valjevo maj opstina1

Septembar je na izmaku, a od svih radova na početku jeseni samo vidimo krešendo  sve prisutnijeg  mraka. Čaćšavanja praznim obećanjima je stiglo do granice  apsurda.

Kad se ne od naroda  postavljeni   usude da progovore  ostajemo zaleđeni saznanjem koliko se momci trude da ličnom opservacijom pokažu da im ne pada  na pamet da se mešaju u posao, a stvarno ga  ničim nisu ni  zaslužili da rade.

Funkcijama i debelim platnim kovertama čašććeni  partijski drugovi,  kumovi i prijatelji  za sve pare što im dolaze svakog meseca na ime naknada za biserne besede apsurda,   građanima Valjeva duže od godinu dana uzvraćaju isključivo obećanjima i neostvarenim delima.

Od  dela jedino za sada sija tartan staza   u Parku Pećina, već osuđenom da bude “posečen” na pravdi boga, kao i kneževi Ilija i Aleksa 1804.godine.

Samo da se zna pale su dahije, od Aganlije,  Kučuk Alije do age Fočića, redom. Prkosni i ponosni narod niko nikada pobedio nije. Uvek se iz pepela dizao i vraćao otetu slobodu!

Apsurdna obećanja jača od  bezgraničnog dilentantizma dolaze na naplatu.

Namešteni od muške sekretarice u lokalnoj tezleviziji, do preozbiljnih momaka sa državnom diplomom, su tamo gde se ni u snu sebe ne bi videli.

Većina zalutalij umašlja  da nešto zna. Bez ikakavog reda i smisla  koriste ničim zasluženu, ali ipak  ukazanu šansu da pokažu svoju  viziju neznanja, poslušnost i mraka.

Poneki svojim praznim pričama, umišljaju da se  mrak  neznanja i  bezgranična  količina  neodgovornih izjava, ne može sakriti. Brukaju sebe i prijatelja uz čiju su pomoć uskočili  u “sivu zgradu”.

Neistinama i nečinjenjem  svakodnevno  potvrđuju da im je  obraz đon.

Karakterom  nedostojnim bilo kakvog angažovanja u vlasti potvrđuju da  lično neznanje i bezočno kršenja  svih zakonskih normi, nesvesno oslobađa  prostor  za delovane   kriminala što buja.

“Vakcinisanje” kriminalaca  u svim sferama života je prioritet, i to na nivou  vakcinacije  od nevidiljvog  korona virusa.

Pustošenje vidljivih  vidimo svi, ali kriminalcima, pedofilma, štetočinama i parazitima nikako da  stignu pozivi iz  tužilaštva  i sudova. Nema razloga za upiranje prstom  u policiju što ih ne hapsi. Policija  postupa isključivo po nalogu nadređenog tužilašva i suda.

Svet sporta je za razliku od drugih sfera života  koliko toliko vidljiviji i pristupačniji. 

Valjda i zbog onoga, daj narodu "samo hleba i igara"

Pored rijatlija, nametnutog užasa primitivizma bezgranično ograničenog polusveta, sport je bogovska stvar za nadu u bolji život,  ma koliko bio korumpiran i kriminalizovan.

Veče posle Krstovdana, prekrstismo  se levom i desnom rukom, baš zbog fudbala, u gradu Valjevu maksimalno najprovilegovanijeg sporta, iako zaslugom krminalaca i štetočina svedenog na nivo zabave za društvo sa gajbom “zaječarca” ispred seoske prodavnice.

Moldavski Šerif je na "Bernabeu# u sred Madrida priredio snezacijuu veka. Ove noći srušio je  kraljevski Real. Sebasitijam Til, luksemburški šerif pribušio je Kurtou “sa centra” za  do sada nikada viđen, pad simbola Madrida!

Posle Steaue ovoprostorske Crvene zvezde  Stari kontinent je izgleda rešio da pokori  treći istočnoevropski klub sa zvezdom u u grbu, odnosno značkom šerifa.

Na ŠERIF moldvaski valja se ugledati, ali to nije ni malo lako, jer ŠERIF ne može biti svako!, iako ih ima ko pleve, samo u pokušaju.

Hrabrost je put da se pod pritiskom dobije milost, stara je i dobro poznata mudrost.

U odnosu na prepovlašćene, jasno ko dan miljenike vlasti, iako ispred svih u valjevskom svetu sporta,  VK Valis je "čašćen"  pred početak sezone u srpskoj vaterpolo  Super ligi, da igra naredna dva meseca umesto u svom bazenu u SRC Petnica, u komšiiluku  u Lajkovcu. Jer valja popločavati, nek bude  500 kvadrata za "samo"dva meseca!?

Iako vezanih, očiju,  ruku i nogu, valisovci ne odustaju od borbe!

 Hrabro su napravili pritisak, da li bez efekta.

Javnim saopštenjem upućenim izgleda samo proroežimskom medijima ističu da njihov  stav o potrebi igranja  u Petnici “ nije usmeren ni protiv koga lično, već da je to samo  puki apel za saradnju i vapaj za pomoć jednog “malog” Valisa, pred sezonu  borbe sa vaterpolo “aždajama”.

“Na žalost, okolnosti su takve da jedini valjevski superligaš nije imao sreće da “bira” u kojoj sezoni će debitovati. Sigurni da niko iz Grada Valjeva i UFK Valis nema namere da trenutnim radovima na poboljšanju uslova na bazenima u Petnici “ugrozi” trenažni proces i start VK Valis u  Super ligi”, pojašnjavaju valisovci svoj stav,

“Smatramo da su sportisti dužni i u obavezi da uvek govore, jer samo tako će i  sport  učiniti boljim. To niko ne treba da shvati kao kritizerstvo, već kao ideju i smernicu stručnih ljudi predanih sportu, zarad zajedničkog cilja za svu decu, naše buduće šampione. Misija svakog sporta, kluba,  trenera i konačno  sportiste je  pomeranje granice ka boljem. Smatramo da su gradonačelnik i njegov tim zadužen za sport razumeli na pravi način taj naš apel i vapaj za pomoć, jer su i sami bili uspešni sportisti i treneri. Priča o sportu nije, i nikako ne sme biti, usmerena ka pojedincima. Timski rad je veoma bitan i često odlučujući faktor za ostvarenje uspeha i izvanrednih rezultata”, smatraju u VK Valis svesni da sad  svaka reč o zatvorenom bazenu u Valjevu, ima svoju težinu u značaj.

“Činjenica je VK VALIS treba da debituje u državnoj vaterpolo eliti, ali NE TRAŽIMO “krivce”, već samo otvoreno govorimo o novonastalim okolnostima  problemima sa kojim se klub trenutno suočava. Verujemo da će radovi u SRC Petnica biti završeni u dogovorenom roku i da ćemo zajedničkim snagama, svi mi koji volimo i živimo za sport i mlade sportiste, izvući poruku iz ove priče i izaći jači” diplomastki dr Nebojša Stojaković.

U Valisu su ipak zadovoljni  zatečenim u tek izgrađenom “komšijskom” objektu u Lajkovcu, u potpunosti neprilagođenom za vaterpolo, ali izahvalni  “od srca Opštini Lajkovac i njenom rukovodstvu, spremnom da pomogne  da VK Valis i prebrodi nedostatak osnovnog uslova za trening – bazena.

A  ministaros, komisijaši, i ko li već još u bolumenti nestručnih i nespisobnih,  za  neznanje i lično brukanje na svakom koraku primaju platu. U najavi je  “popločavanje“, a biće i "varenja"oko  bazena, ponovo podsećam na rok od "samo" dva meseca!?

Za prvu godinu i još koji mesec od sportske infrastrukture završeno je 1000 kvadrata kvalitetne tartan staze u Parku Pećina. Nezavršen je objekat “Partizana” kod Stare zelene pijace. Košarkaško igralište na "Zdravljaku" se ograđuje  žicom, posle asvlatiranja i postavljanja  ivičnjaka. Trbina sa sve ukasrnim kamenim zidom ke izlevena, a trojka  trojka" izvođača radova na zemlji nema pojma da je rok za zaršetak "zeatra apsurda" 9.oktobar. Konačno umesto Elanovih posle skoro  pola veka, u halu sportova 15,septembar stigoše dva koša sa FIBA licencom, akumulatorima, i samo jednim na tablama  nakačenom  za sada   semaforom u funkciji.

I ništa  više od izbora u junu 2020. do danas!

Što bi narod rekao od koga je i dosta je.

Ali ko se danas služi razumom,  hrabar je čovek,  pobediće, i pokazače  da može da bude i šerif,ne onaj moldavski, već valjevski!

 

 

 

 

Read more...

VALISOVI ŠAMPIONI EVROPE POSTAVILI DOMAĆI ZADATAK VRHU DRŽAVE!

 

valis trio 1

  Šampioni Evrope, dvojica juniora VK Valis  Aleksandar Kovačević i Petar Stanić, učenici  treće godine Tehničke škole, izbrisanog imena narodnog heroja, profesorke i partizanke   Milice Pavlović Dare,  posle fantastičnog uspeha na Malti izašli su sa predsednikom kluba dr Nebojšom Stojakovićem pred   medije u Gradskoj kući u svom gradu.

Kao i uvek pokazali su lice i vrline šampiona, zrelost, umernost i doslednost

Uspeh  je plod dugogodišnjeg rada, a Aca i Petar su vaterpolu su pre nego što su naučili da pišu i čitaju. Zlato sa Malti je nova u nizu potvrda da rad, odricanje i posvećenost predstavljaju  samo mali deo svega što ih dovelo do zlatne medalje.

Šteta što se danas nije pojavio i treći Valjevac i trener Mijat MIjatović, član stručnog štaba juniorske selekcije.

malta srbija trio

Zahvalnost Ace i Petra klubu je bezgranična,  kao i obaveze što slede u Regionalnoj i Super  ligi Srbije Kovačeviću sa Valisom, a Staniću  od oktobra sa kapicom Šapca.

Abgrejdovanje je imepartiv!

Momci su svoj zadatak ispunili, doneli su zlato i koš slave srpskom vaterpolu.

Ovog leta su posle trijumfa  seniora na Olimpijskim  igrama u Trojku, Svetske titule mladih u Pragu, i juniori potvrdili kontinuitet spartanskog rada, rezultatom na Evropskom šampionatu na Malti.

Valjevci Aleksandar i Petar, a u najužem krugu kandidata za EP su bili Gavrilović i Vujić, su zadali domaći zadatak vrhu države i predsedniku Aleksandru Vučiću, da pored svih državničkih obaveza, MALO VIŠE  pažnje pokloni i mladima grada na Kolubari.

valis 5

U svim dosadašnjim najavama aktuelne, kao i vlasti pre, ove nema ni pomena izgradnje ZATVORENOG bazena, bogatstva dece Lajkovca i Uba, i malo daljih komšija iz Lazarevca i Vreoca, a uskoro mladosti Vojvodine i Bobanove  Mionice.

Otvorene  bazene imaju sela u okruženju centra sedišta Kolubarskog okruga sa 10.000 mladih, mnogo ih više od vrašnjaka iz Lajkovca, Uba, Mionice, Osečine i Ljiga.

Reakcija  ministarke Zorane Mihajlović posle novinarskog ukazivanja na probleme  sa strujom u selu heroja Milenka Pavlovića, Gornjem Crniljevu javno pozivamo da na isti način  odreaguje  i predsednik Aleksandar Vučić.

Izgradnja zatvorenog bazena u Valjevu posle 38 godina druženja u otvorenom u SRC Petnica,  je preko potreban objekt,  prioritet svih sportskih infrastrukturnih priorieteta.

Sa studijim izvodljvosti Sportsko poslovni centar(hala sa 5.000 mesta i zatvoren bazen)  je na tacni, od 1998.godine. Znači može odmah GA VALJA  graditi, i to po ceni od od samo 16 miliona evra!.

Od projekta i dela Vlade Slavice valjevska vlast 20 i kusur godina beži "ko đavo od krsta"!

Umesto iskrene namere  slušamo nemuštu decenijsku priču o prepakivanju varaždinske lepotice, u "kutiju za cipele" sada i sa  salom za balet, a pojačanu i Kongresnim centrom. Sve to bez osnovnog elementa, cene!

Dve decenije sakriveni  SPC iz 1997. je na sreću ŽIV!

arena spc va1

I zato je poželjno da moderan i funkcionalan ZATVORENI BAZEN sa sve studijom izvodljovisti, kod "Gorenja" bude uvertira za modernu i HALU SPORTOVA kao najbitniji sadržaj Sportsko poslovnog centra Valjevo!

VK Valis se do završetka  besmislenog DVOMESEČNOG renoviranja otvorenog bazena u SRC Petnica,  seli u Lajkovac.

Predustretljivi Lajkovčani su  pokazali šta znači biti dobar komšija, i u  ime sve valjevske dece,  više ih od 500 ih je  što treniraju vaterpolo i plivanje, hvala im do neba!

VK Valis je danas  najveći i najbolji promoter sporta i svog grada, i više ne sme biti poligon za iživljavanje kojekakvih komisija, beozobrazno neodgovornih tumača zakona o sportu.

Do početka vaterpolo sezone su ostale samo dve nedelje.

Valjevska vlast, će samo na poziv iz Predsedništva u Beogradu reagovati.

Ukazivanje javnosti, posle dugogodišnjeg guranja pod tepih problem u snabdevanju električnom energijom u Podgorini i Gornjem Crniljevu,   novinara Tanjuga Nebojše Bojanića izazvalo je ekspresnu reakciju Beograda.

MInistarka  Zorana Mihajlović je digla sve na noge, čim je obaveštena šta se dešava u srpskom centru suve šljive, Gornjem Crniljevu. Usledile su pretnje valjevskih bezdušnika bude li se govorila istina, očigledno nesveswnih da  kako rade tako će i proći.

Na isti način ovom  prilikom  ukazujemo JAVNO  i ODGOVORNO šta je potrebno deci Valjeva.

Tražimo i očekujemo ekspresnu reakciju vrha države!

Našem Valisu srećno u debitantskoj Superligaškoj i sezoni u  Regionalnoj ligi!

A vi drage moje  Valjevke i Valjevci, nema nam druge moramo abdgrejdovati.

Strah, ustručavanje, ćutanje i nazadovanje nas vodi tamo gde civilizovanim građanima nije mesto!

Read more...

SRBIJA I TRI ZLATNA VALISOVCA NA KROVU EVROPE!

malta srbija trio Leta 2021. godine  ispisane su  za nove tri zlatne stranice u istoriju srpskog vaterpola. Momci rođeni 2004.godine su zaokružili  nestvarni ovoletošnji niz srpskih reprezentativnih selekcija , Evropskom krunom na Malti.

Posle seniora i olimpijskog zlata u Tokiju, Svetske titule juniora u Pragu, na red za zlato su došli i  17-ogodišnjaci. Srbija  je šampion Starog  kontinenta, a Valisovci i Valjevci za sva vremena Aleksandar Kovačević, Petar Stanić i trener Mijat Mijatović doneće  u ponedeljak u svoj Grad Valjevo tri zlatne medalje.

Srbija je odigrala fantastično finale, pobedila Grčku 10:6(2:0, 2:3, 3:1, 3:2 ) a Kovačević  i Stanić su golovima na otvaranju meča, kasnije vrhunskom  igrom  stavili svoj žig na zlatni pehar.

U finalu na Malti posle teške pobede u grupnoj fazi 10:9 Srbija je ponovo bila bolja od Grčke. Fanatičnom odbranom srpski vaterpolisti odigrali su prvu četvtinu bezgrešno!

Grci bez šanse u napadu matirani su dva puta. Najpre bombom Kovačevića, a zatim i Kojića sa igračem više Srbija je povela 2:0, a prednost je mogla biti i duplo veća.

Grci su “progledali” i pred poluvreme serijom  od tri gola stižu di preokreta i vode  3:2.

Srpski napad je zaribao, ali "mašinu pali" sa  igračem više drugi Valisovac Petar Stanić, da bi 19 sekundi pred kraj druge četvrtine  Dimitrijević vratio prednost Srbiji.

Poslednji trzaj Grčke usledio je na otvaranju trećeg perioda.

Srbija uzvraća  kanonadom, i za tili čas Mušikić i dva puta Brešćanski donose  plus tri, pred odlučujućih  8 minuta velikog finala.

Kapiten Božović povećava na  8:4, a  neuhvatljivi i Brešćanski i Mušikić posle odbranjenog peterca Pajkovića završavaju demoliranje Grka za  fantastičnih  10:5, i početak slavlja nove srpske titule. U borbi za treće mesto Mađarska je na peterce pobedila Španiju 13:12.

NA PUTU DO ZLATA Srbija je pobedila Gruziju(17:13), Tursku(17:3) i Grčku za prvo mesto u grupi 9:8). U nokaut fazi pala je borbena  Holandija(11:10), uvek za medalju  Mađarska(12:10) i konačno  Grčka 10:6.

malta srbija zlato u 17

MVP turnira je Viktor Urošević, a Valjevo se ponosi svojim zlatnim delfinima, Valisovim “vidrama” Kovačevićem i Stanićem, ali i pomoćnikom Miloša Korolije Mijatom Mijatovićem, itekako značajnim u formiranju i stasavanju superligaške ekipe Valisa,  pored zlatnih sa Malte, tu su Gavrilović, Vujić...   svi zajedno  momci za sportski ponos Valjeva i VK Valis!

 Srbija je na Malti igrala u sastavu: Radosav Virijević( Radnički KG), Petar Pajković (Vojvodina), Pavle Mušikić(Banjica),Zoran Božović( Partizan), Andrija Jauković (Banjica),  Petar Stanić( Valis),Viktor Urošević(Taš), Aleksandar Kovačević (Valis), Nikola Kojić( Partizan), Marko Dimitrijević ( Partizan),Vuk Anđelić(Beograd),Rodoljub Gajić(C. zvezda), Bogdan Brešćanski(Vojvodina), Mihajlo Pavlović(Banjica), Veljko  Fuštić(Beograd).  Ekipu su vodili  selektor  Miloš Korolija, i pomoćnici  Slobodan Nikić i Mijat Mijatović.

SRBIJA- GRČKA 10:6(2:0, 2:3, 3:1, 3:2 )

Sudije: Savinović (Hrvatska), Bjanko (Italija). Igrač više: Srbija 8 (5), Grčka 9 (2). Dva igrača više: Grčka 1 (1). Peterci: Grčka 1 (0)

SRBIJA: Pajković, Jauković, Dimitrijević 1, Mušikić 2, Kojić 1, Gajić, Božović, Urošević, Kovačević 1, Brešćanski 3, Stanić 1, Pavlović, Virijević. Savezni trener: Korolija.

GRČKA: Damigos, Turkomenis, Kandanoleon 1, Nikolaidis, Almiras, Kastrinakis 1, Bicakos 2, Ampazis 1, Murilos, Spahitis, Egnatiadis 1, Aleftiras.

Šampioni Evrope, zlatni dečaci  stižu sa Malte u ponedeljak u 13.15 u Beograd, na aerodrom Nikola Tesla“

Read more...

VATERPOLISTI VALISA ACA KOVAČEVIĆ I PETAR STANIĆ IGRAJU ZA EVROPSKO ZLATO SRBIJE NA MALTI!

 srbija zlato m

Deca  srpskog vaterpola(2004) na Evropskom prvenstvu na Malti briljiraju. U nedelju će Srbija igrati za evropsko zlato sa Grcima u 19,30 sati.

TV PRENOS JE NA TELEVIZIJI MARŠ, KANAL 392 NA SBB KABLOVSKOM OPETARU!

Momci idu stopama starijih. Seniori su Olimpijski šampioni, juniori su Svetski prvaci a treće zlato smeši se mlađim juniorima, U plavom timu su medju finalistima na EP na Malti i dva Valjevca. Aleksandar Kovačević i Petar Stanić, uzdanice novog Superligaša Valisa, kluba koji pravi čuda u srpskom vaterpolu, u NEuslovima za Ginisa!

U  gradu Valjevu sa više od 70.000 stanovnika,  pored starog  "Komeinog"  pre 38 godina napravljen je  otvoren olimpijski  bazen u Petnici. 

Posle toliko dana, nedelja, meseci, godina  i decenija Grad Valjevo dobija evropsko odličje, u sportu  u kome je zatvoren bazen ŽIVOT!

Valjevo još uvek nema zatvoren bazen!

srbija malata 2004 zlato

Momke sa plavim kapicama na Malti predvodi Valisova vidra bek, krilo vihorni Aleksandar Kovačević, nerešiva enimga za sve odbrane rivala. Uz rame mu je i bek Petar Stanić. Sreća nije pogledala Bogdana Gavrilovića da kao treća Valisova vidra bude  na šampionatu na Malti.

Srbija u nedelju u 19,30 sati igra finale sa  već pobeđenom sjajnom slekcijom Grčke.

Na putu do finala Srbija je rušila sve rivale. U grupi Gruziju(17:13), Tursku(17:3) i Grčku(9:8).

U nokaut fazi pala je borbena i fizički moćna Holandija 11:10, a danas u polufinalu i Mađarsku  12:10

Srbiju je u polufinalu predvodio  Aca Kovačević sa ČETIRI gola. Miloš Korolija je ukazao poverenje i Pajkoviću, Jaukoviću, Dimitrijeviću 1, Mušikiću 1, Kojiću 1, Gajiću, Božoviću 2, Urošević 3,  Brešćanskom, Petru Staniću, Pavloviću i Virijeviću. Desna ruka Miloša Korolije je treći Valjevac Mijat Mijatović, trener Valisa u vreme stasavanja momaka danas nosica igre valjevskog superligaša: Kovačevića, Stanića,Gavrolivića, Vujića...

Srbiju u finali čekaju Grci  večeras bolji od Španije  11:8.

Uvreni u zlazo na Malti svedoci smo   valjevske "igranke bez prestanka"  posebno u SRC Petnica.

Bazen je pod znakom pitanja, a kalendarska jesen je na pragu!.

Pre  Isusa Hrista“ je najavljen početak i završetak radova u trajanju od 2 meseca, a sa potvrdom da će biti gotovo kad bude!?

Zamena betonskih  ploča oko bazena, i metalne konstrukcije ispod,  takođe nagrižene zubom vremena u svakoj normalnoj zemlji se završava za 10 dana. Površina olimpijskog bazena je  50X25m. Znači treba izvestiradove na površini od 300m2. Za 60 dana po 5 metara preko svake mere PREDUGO! 

U najavi je mogućnost dodatnih radova. Novo saniranje kade bazena, posle 15 godina od poslednjeg krpljena, dodatno  istanjene konstrukacije kao flis papir na pojedinim mestima je u najavi.

Olimpijski bazen u SRC Petnica je  napravljen pre 38 godina!

Danas gledano, daleke 2006. radikalska vlast se pitala u  Ustanovi za fizičku kulturu 'Valis',zaduženoj za gazdovanje  petničkim kompleksom, je organizovala peskarenje,  reparaciju i zavarivanje aluminijumskih obloga i krpljenje rupa na Olimpijskom bazenu. Usledilo je  farbanje u pet slojeva.

 Nakon 38  godina na kraju letnje sezone ista vlast sada  u sns odori, je  obećala  početak gradnje “varaždinske” hale sportova, kongresnog centra sa apartmanima i đakuzi kadama.

Bazena NEMA NI I  SNOVIMA!?

Valjevo ima iz prošlog veka Sportsko poslovni centar sa zatvorenim bazenom, sa sve studijim izvodljivosti, danas po ceni od samo 16 miliona evra! arena spc va1

"Kutija za cipele" ili lako provaljena  "varaždinska lepotica" IZ 2009. godine, bez zatvorenig bazena, ali sa najavljenim  dodacima kongresnim centrom apartamnima, đakuzi dodacima i salom za balet... samo što nije početa, naravno DO DANAS NIGDE ZVANIČNO SA CENOM KOLIKO KOŠTA!

arena varaždin 2009

Gradonačenlnik Gojković je mnogo toga izobećavao.

Valjevo danas  u Parku Pećina ima perfektnih 680X1,5 metar široku  tartan staze, kao jedino završeno delo aktuelne vlasti. Novi dodatni radovi su plačeni 7.5 milona dinara. Firma iz Mačvanske Mitrovice je postavila tartan masu uvezenu iz Švajcarske, nešto više od 1.000 m2 po cenama neuporedivo nižim od danas prisutnih na tržištu.

Košarkaški teren na Zdravljaku sa tri reda besmislenih betonskih tribina, asfaltiranom stazom i ivičjnacima u sred borove šume, falš košarkaškim konstrukcijama,  i  podlogom za  vrele šerpe i lonce, a ne za košarku, su slika i prilika delovanja odgovornog lica sa neograniučenom  NEODGVORNOŠĆU.

To može izgleda samo  u  Gradu Valjevu!   

Košarka je na mukama, Kupljene konstrukcije ELAN-a sa koševima nikako da stignu u Halu sportova 15.septembar.

A šta nas čeka u SRC Petnica, teško je reći.

Hale sportova  i bazeni svuda oko Valjeva niču kao pečurke.

Fudbalski stadioni su priča za sebe.

Subotica, Zaječar, Loznica, Kraljevo, Vranje Leskovac, pa Nacionaoni stadion.

Šta valjevska deca treba da urade. Ima ih samo 10.000 više nego naroda u svim opštinama Kolubarskog okruga, Samo vaterpol klub, Valis danas u eliti broji 400 članova. Tu su Valjevo  iako nosi ime grada nikome osim sebi nije potreban, i    plivački klub.

Hoće li već osvojene TRI evropske medalje probuditi savest i ljudskost, i poštovanje uspeha, videćemo.

Medalje i nestvaran uspeh mladih Valjevaca na Malti su aduti da konačno obećanja budu ružna prošlost.

Dela i uspesi su aduti za bolji život mladosti  neopravdano godinama zapostavljane i šikanirane od svake vlasti.

Zlato i poštovanje šampiona je u u Valjevu došlo na naplatu.

Napred Srbija do zlata na Malti, a Grad Valjevo do svog zatvorenog bazena!

 

 

Read more...

IN MEMORIAM DUŠAN DUDA IVKOVIĆ

duda ivkovic

foto: Starsport©Velikan Evropske, JUgoslovenske i Srpske košarke   Dušan Duda Ivković (77) preminuo je jutros u Beogradu, od  posledica vode u plućima i herpesa.

Dušan Ivković rođeni  Beograđanin  bio je jedan od  najuspešnijih evropskih trenera svih vremena, svakako najuspešniji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije na šampionatima Evrope na kojima je osvajao medalje u Zagrebu 1989, Rimu 1991. i Atini 1995.

Duda je bio je selektor  Srbije od 2008. do 2013. godine. Osvojio je za to vreme srebro na Evropskom prvenstvu i bio je četvrti na Svetskom prvenstvu 2010.

Trenersku karijeru završio je 2016. godine.

duda ivk

Nije mu bilo teško da pogledom u nebom,  golubarskim intiktom Ivkovića, brat Piva je bio poput Dude strastveni golubar i veliki trener, prepozna trenutak. Partijom šaha,  rešio je u godini jubileja vek, uspešnog delovanja,  egzistenciju Radničkog sa Crvenog Krsta. Sa predsednikom Srbije, iako koju godnu ranije politički neistomišljenik,  dogovorio je izgradnju  velelepnog objakta, najmodernije HALE SPORTOVA, na "teritoriji krstaša".

Neizmerno je voleo Partizan. a  bio je prijatelj dr Boška Đukanovića. Donacijama je  pomagao Metalac.  “Čuvao” leđa Vladimiru Đokiću, fasciniran radom trenera Metalca u vreme kada je Valjevo imalo ABA ligaša.

Duda je kao  košarkaš je igrao na poziciji beka. Trenerski se dokazao fantastičnim rezultatima. Vodio je Partizan, Aris, Radnički(Bg), Šibenku, Vojvodinu, PAOK, Panionis, Olimpijakos, AEK, CSKA, Dinamo Moskva i Anadolu Efes.

Sa  reprezentacijom je osvojio tri evropska zlata i jedno srebro,  jedno svetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i zlato na Univerzijadi.

Dva puta je osvajao Evroligu, bio je šampion Kupa Radivoja Koraća, Kupa Rajmonda Saporte, ULEB Kupa. Bio je sa svojim klubovima šampion Jugoslavije, Grčke i Rusije, u istim zemljama osvajao je i Kup i Superkup takmičenja.

Read more...

15.SEPTEMBAR PONOVO PRAZNIK VALJEVA, OD DANAS I DRŽAVE!

  • Published in Srbija


 ZASTAVA YU PETI PUK 21

Više od šest  decenija Valjevo je obeležavalo Dan oslobodjenja  Grada 15.septembar, da bi vlast uništitelja isto toliko godina stečenih vrednosti pokušala da poništi istoriju. Dan Grada Valjeva je preinačen u datum oslobađanaja Valjeva od pet vekova okupatora Turske.

Danas su na Petom puku na groblje streljanim rodoljubima izginulim herojima pored potomaka ratnika i žrtava fašističkog terora došli NEDOSTOJNI časnog mesta i trenutka.

O slobodi, časti, ljudskosti, besmrstnim herojima za sva vremena, patriotizmu, usudio se ponovo da nemušto promuca nedostojni i čistača svinjca, ogrezao u kriminalu, penzionisaini  džandar, bruka za sve ljude što nose plave uniforme.

Po  dužnosti postavljen  lično od strane četničkog naci-faci gradonačelnika  iz neprevaziđenog vremena vladavine establišmenta satkanog od socijanog škarta, ljudskog otpada, nepismenog i nikada beskrupuloznijeg  i najprizemnijeg  ološa, da “uguši”  partizanštinu, da miri nepomirljivo,  sve u ime promocije naci-faci nacionalizma.

 “Kurton” nikada ostvaren, odavno bušan kao đevđir (prim.aut) iako je još prošlog leta  zbog permanentnih zloupotreba trebalo da leti  tamo gde mu je jedino dostojno  da bude   u Zabelu, Sremsku Mitrovicu, Šabac… ,  i dalje se šepuri, duboko svestan da je klovn u odelu posranog goluba.

Pored nedostojnog,  prisutnima se obratio  aktuelni gradonačlenik Lazar Gojković, srozavajući na taj način svoj ionako prenizak rejting.

Krčag ide na vodu dok se ne  razbije!

Proćiće  i najnoviji talas ludila. U nacističkoj Nemeačkoj kačene su zastave, pre nešto manje od jednog veka, crtane su “svastike” ljudi su su svesno rušili dobro, bujalo je zlo. Od fašizma je ostao prah i pepeo.

Danas mnogo veće zlo buja.

Nećemo ga pobediti zastavama,  15. septembra u  Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Prebrojavanje  isticanje svog “ja”, podela zastava države i stranke vlasti , u odnosu na drugo ništa manje je bitno, potvrđuje ko smo, šta smo, i ko smo,  kako i koliko se poštuje građanke i građani Srbije.

Toliko o poštovanju 15. septembra antifačističkog slobodarskog dana Grada Valjeva za sva vremena. Od 1944. godine punih pest decenija  u Gradu Valjevo 15.septembra trobojka se ponosno viorila.

U vremenu  bezgraničnih apsurda, se ponovo je ozvaničen praznik Dan zastave, sa grbom Nemanjića, krunom kraljevine i vreme kada su obogaljeni ratnici- oslobodioci  čekali milostinju na ulicama gradova i srpskih varoši.

Srbija je Republika Srbija!

Budu li se hedinstvo  zastavama?

Ponos ljudi je bačen u blato.

Nacionalna zastava nas podstiče na jedinstvo, ali u našem slučaju pogrešno. Jedinstvo u borbi ne protiv druge nacije, već jedinstvo svih protiv zla što se razmahalo, i hoće da  fizički nestanemo.

15. septembar naprasno postade Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, obeležavanje  godišnjice proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

Setiše ga se posle više od jednog veka.

Za prave stvari nikada nije kasno da se dogode.

Ima ih danas na pretek.

Desiće se, ma koliko se nedostojni truduli da nam otmu  ljudskost, veru, lični identitet, da negiraju  stručnost i odgovornost.

A mi Valjevke i Valjevci nemamo izbora.

Iz blata se mora izaći, Mora se stati na put poniđavanju  i vrađanju zdravog razuma. Zajednička borba je put za očuvanje civilizacijskih vrednosti i svog identiteta, vraćanjem u normalan sistem civilizacijskih vrednosti.

Srećan nam 15. septembar!

Živela Srbija u naše Valjevo!

Slava patriotama i herojima vremena borbe za slobodu i pravdu.

Smr fašizmu, SLOBODA ZA PRAVDOLJUBIVI SVET!  

 

 


 
 
 
Read more...

U MIONICI POTPISAN PRVI SPORAZUM U OKRUGU O SARADNJI SA PREDUZETNICIMA

  • Published in Srbija

mionica UGOVOR

U Mionici je potpisan Sporazum o saradnji i svečano otvorili šalter za pomoć svim privrednicima u opštini, Sporazum su potpisali predsednik opštine Mionica Boban Janković i direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić.

Mioničani će sve potrebne informacije i stručnu pomoć za razvoj i pokretanje biznisa dobijati u zgradi svoje opštine. Šalter je sa radom počeo već danas.

“Bez dobre privrede,I jednistavnog i lakog I  ostvarivanja   ideja i realizuje poslovne planove, nema razvoja. Nema prosperiteta. Srbija je u poslednjih nekoliko godina zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi. Srbija, prednjači i u direktnim investicijama, i u otvaranju novih radnih mesta. Mionica nastoji da prati i da iskoristi razvojni trend i dobro poslovno i političko okruženje koje kreiraju predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije. Otvaranje šaltera za privrednike u Uslužnom centru Mionica će u velikoj meri omogućiti brži razvoj privrede u našoj opštini, i stvoriti preduslove za otvaranje novih radnih mesta. Opština Mionica je prva opština u Kolubarskom okrugu koja je otvorila šalter za pomoć privrednicima. Nakon ovoga sledi i otvaranje privrednog kluba, a proletos smo otvorili E-šalter, kako bi olakšali privredi i građanima da rešavaju svoje potrebe", rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Janković podseća da je broj nezaposlenih u mioničkoj opštini manjo od  300, a samo pre pet godina je bio trostruko veći.

“U našoj opštini  trenutno posluje 636 preduzetnika i 129 privrednih društava, a rats je očigledan. Siguran sam da će se taj trend nastaviti i u narednim godinama. Opština Mionica intenzivno radi na dovođenju novih investitora. U toku je izgradnja nove industrijske zone u  Radobiću.Zona će značajno ojačati privredu našeg kraja. U industrijsku zonu u Radobiću do sada je uloženo sedam miliona dinara. Pregovaramo sa četiri investitora zainteresovanai da svoje poslovanje pokrenu upravo u mioničkoj opštini”, ističe agilni predsednik opštine Boban Janković.

mionica s 2

Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, ističe da  komora sa opštinom Mionica ima dobru saradnju.

“Privredna komora Srbije i opština Mionica danas potpisuju prvi zvaničan dokument. I ranije smo imali odličnu saradnju, ali će ovaj sporazum svakako uticati da ona bude još bolja. Sa predsednikom Bobanom Janković smo dogovorili da ćemo u narednom periodu raditi na otvaranje privrednog kluba, koji će unaprediti poslovni ambijent opštine. Cilj privredne komore jeste da bude dostupan servis svim građanima”,  poručila je  Branislava Simanić.

Read more...

NOVE MEDALJA ZA AERO KLUB VALJEVO I BUĐENJE JEDRILIČARSTVA

  • Published in Razno

AERO K VA J LETI

Septembar što traje  u znaku je akcija i uspeha Aero kluba Valjevo.

Na državnom  prvenstvu u Ečki kod Zrenjanina u motornom letenju, u disciplini precizno sletanje,  piloti  Aero kluba Valjevo Milivoje Petrović  i Todor   Narančić su odbranili titulu osvojenu prošle godine u Valjevu.

aero klub va pilioti 1 21

Na  Blanik Kupu u Trsteniku u konkurenciji 37 takmičara i 15 ekipa iz svih republika eks SFRJ, i takmičarke iz Poljske,   nastupile su dve ekipe   jediriličara  Aero kluba Valjevo.  

Zoran  Raković  i Rade  Manojlović Rade ( R&R )  u generalnom plasmanu ekipno, su osvojili  drugo mesto. Pojedinačno  Rade Manojlović je  osvojio srebro.  

aero klub va rakac 21

Slobodan Andrić prošle godine  pojedinačno  treći, ovoga puta je bio 13-i, a Dragan Stojanović 20-i. O plasmanu  su odlučivale nijanse, tako da je i faktor sportske sreće doprineo  da dvojica Valjevaca ne  ostvare  bolji rezultat.  

Pored  takmičarskih nastupa i uspeha  Aero klub Valjevo je uz Mimistartsva odbrane   Srbije organizator  obuku novih pilota - jedriličara.

U toku je teoretska obuka na aerodromu u Divcima.

aero klub va jedrilicari obuka

Ekipa  nesalomivih ponosono ističe da su i  dve jedrilice osposobljene posle dvodecenijskog mirovanja u hangarima.

aero klub va blanik

Ponovo  “radi” vitlo, i  jedriličarski sport  u Srbiji opet  živi!

Bravo za Aero klu Valjevo  i ekipu nesalomivih!

Read more...

MIONICA - SRPSKA MONCA, VODEĆA VAROŠ SPORTSKE I SVAKE DRUGE VAROŠKE SRBIJE!

  • Published in Srbija

MIONICA FOTO1

Kad imaš vlast narodnu u pravom smislu te reči, okrenutu isključivo interesima svojih građana, stekneš bezgranično poverenje, odmah je jasno je zašto možeš sve. Mogli bu drugi da slede primer Mionice,  moćne I bez kuma. Na žalost ne prepoznaju prelazni trenutak lažne moći. Sami sebi su dovoljni. Zbog  malo novca i lažne slave pristaju na sve, da budu samo puki izvršioci svega što im se naredi, nedostojni da kad sve prođe običnog Dobar dan svakome ko baci pogled u njihovom pravcu.

Mionica, varoš od skoro 5.000 stanovnika, a opština skoro tri puta više,  ima svog predsednika opštine Bobana Jankovića već 6 godina. Posvećen, istrajan i nesalomiv, ne staje bori se lavovski.

BOBAN J 1000

Sve što misli da može, a da je to u interesu Mioničana, uradiće, ako već nije.

Turizam, kultura, sport, obrazovanje pre svega nova radna mesta, zdrav život i ljudi sa osmehom   su priorietet u strukturi delovanja Bobana Jankovića i saradnika okupljenih u opštini.

U proteklih šest godina Janković je pokrenuo je mnogo toga. Mionica je posle četvrt veka dobila moderan sportski objekat, halu sportova za ponos. Sportska infrastruktura biće kompletirana zatvorenim olimpijskim bazenom.

mionica hala s

Dugi niz godina Mionica je domaćin najvećih i najatraktivnijih   auto relija.

 Već četiri puta Mionica zaredom je domaćin Medjunarodne biciklističke trke kroz Srbiju.

“Iako smo mala opština pokazali smo da možemo da budemo uspešni domaćni najboljim biciklistima Srbije i Evrope. Kako poklanjamo pažnju promociji biciklizma, još više radimo na razvoju naše opštine”

Za razliku od mnogih  uvek osluškujte šta se dešava "gore", i u  u pravom trenutku  konkurišete sa svojim projektima.

“Zahvaljući podršci Vlade Republike Srbije imamo modernu halu sportova, napravili smo fiskulturnu salu. Imamo u planu da napravimo još jednu halu sportova u Vrujcima. Radimo na otvorenim sportskim terenima. Otvorili smo  4 nova  terena. Radimo i na pešačkoj stazi. Stvaramo uslove da nam dolaze, ne  samo profesionalni biciklisti, već i rekreativci. Kad dođu kod nas imaće šta da vide, a mi ćemo imati šta da pokažemo. Zatvoreni olimpijski bazen je naredni sportski infrastrukturni poduhvat.

Turizam postaje sve više ogledalo Mionice.

Razvoj turizma je prepoznat kao jedan od strateških ciljeva opštine Mionica. Zahvaljući prirodi i ljudima, I geografskom položaju, mi smo u blizini auto puta “Miloš Veliki” rastemo. Opština Mionica je oaza prirode. Banja Vrujci, Banja Lepenica, deo Divčibara, sva  naša prelepa sela, su ponos Mionice. Turističku ponudu posebno privlačnom čine Struganik, rodno selo Vojvode Živojina Mišića I Ribnička pećina. Turizam je povezan sa industrijom,i poljoprivredom,  obrazovanjem,  kulturom i sporton. Priorietet je da sačuvamo prirodni ambijent i da zaštitimo životnu sredinu.

vrujci

 Mionica postaje  atraktivna za život ljudi prezasićenih  gradskom vrevom.

2Potvda da je baš tako je  porast kupovine  nekretnina, kuća, placeva. U  Strategiji razvoja opštine Mionica od 2021-2027. godine, jasno je da u opštini Mionica postoje veliki potencijali za razvoj različitih vrsta turizma.  Zbog prirodnih blaga i lepota Mionica  sa ponosom nosi epitet – Bisera Zapadne Srbije. Sa bogatom turističkom ponudom raste broj turista koji iz svih krajeva naše zemlje, ali i van njenih granica.Dolaze da uživaju u svim blagodetima  raskošnih prirodnih lepota,  po najboljoj šljivovici i pepečenici, tradicionalnim srpskim gastronomskim specijalitetima. Na prvom mestu po gostoprimstvu naroda  mioničkog kraja".

 

Cilj je da Mionica bude  turistička destinacija.

"Radimo da Mionica bude  pozicionirana na nacionalnom tržištu kao  značajan  centar  zdravstvenog, spa, kulturnog i ruralnog turizma. Investiranjem u razvoj turizma  Mionica će sa obogaćenom i infrastrukturom i brojnim  turističkim sadržajima imati  turizam kao privrednu delatnost, nemerljivo značajnu za  ekonomski razvoj opštine.

Od 2015. do danas slabosti Mionice postale su  prednost opštine.

“Pre šest godina  počela je  rekonstrukcija izgradnja  novih  puteve i realizuju prioritetnog projekta vodosnabdevanja. Iako imamo tri fabrike  vode u našoj  opštini, pola Mionice nije  imalo priključak na  gradske vodovod, što je apsurd. Do kraja  godine nijedno selo neće biti bez vode sa gradskog vodovoda. U  rešavanju  infrastrukturnih problema podrška države je ključni factor za bolji život Mioničana, iako je Mionica još uvek u četvrtoj grupi po nerazvijenosti”, naglašava Janković i poručuje

“Rastemo polako i trudumo se da u bliskoj budućnosti budemo ravnopravni partneri sa  najrazvijenim opštinama u Srbiji. Pre šest godina u  Mionici je bilo 900 nezaposlenih, a danas ih je manje od  300. Problem zapošljavaja rešava jedan investitor. Saobraćajnica Nepričava-Valjevo stvara  uslovi i povoljan ambijent za investiture. Opština je kupila zemlju blizu buduće  brze saobraćajnice, za novu industrijsku zona i  nove investitore".

Mionica je zahvaljujući i ministarstvu za zaštitu životne sredine stavljena u jednu od opština prioriteta.

“Zahvaljujući bilateralnom sporazumu između  Republike Srbije i Republike Kine 65 opština dobiće  prečistače otpadnih voda. NIkada od postanka Mionica nije imala takvu vrednu investiciju”.

 Ambiciozni planovi odnose se i na razvoj potencijala u oblasti poljoprivrede.

U ovoj  godinu pripemljen je  kvalitetan program za podsticaje u poljoprivredi za nabavku opreme, sadnog materijala, osiguranja. Zadovoljan seljak je zdrav čovek, ispunjen jer svoj proizvod može da proda po realnoj ceni, i da živi, a ne da preživljava”   

Kultura i obrazovanje su danas u Mionici podignuti na najviši nivo. Ulaganjem u kulturu i obrazovanje su ogledalo  Mionice.

“Kulturni centar   je  upotpunosti  rekonstruisan, a u objektu  od  skoro 1.000 m2   svake godine  organizujemo  više  od  50 različitih kulturnih događaja,  od filmskih projekcija, programa za decu, pozorišnih predstava, izložbi slika, promocije knjiga i brojne koncerte. Biblioteka ”Milovan Glišić” raspolaže sa 38.000 knjiga.  ”Mišićevi dani” su   kulturno-istorijska i turistička manifestacija”,a opština Mionica  finansira : ”Dane Milana Rakića”, Kuću Kolubarske bitke, Dečiju nedelja, Likovnu kolonija, Smotru recitatora, Miona film fest, Kulturno leto, Etno grupe…Poslednjih nekoliko godina je aktuelan Festival kratkometražnog i dokumentarog filma „Miona film fest“ ,  Manifestacija  „Mioničko ćemane“, nadmetanja mladih violinsta  je  takođe bogatstvo opštine. Obrazovanje i uslovi u školama su za ponos”, zaključuje Boban Janković.

Pred redovne lokalne izbore 17.oktobra, već sada je jasno da  Boban Janković neće imati dostojne rivale u borbi za novi mandat.

Posle nove ubedljive oktobarske pobede predstoji nastavak “Mioničke bajke” sa neskrivenim ambicijama da varoš Mionica ne bude nalik, već da postane Srpska Monca!

Grad Valjevo više od tri decenije u blatu neznanja obesnih, sveden je katastrofalnim  politikanstvom svake vlasti na papirnatog tigra, čak i na slici ćoravog i krezubog!

Da je Valjevcima Boban Janković, Valjevo bi preko noći ponovo bio grad za ponos svih Valjevki i Valjevaca!

Danas je  prinuđen da brani svoj Park Pećina od najezde “gubara” što se sprema ove jeseni.

Sa Valjevcima na sreću nikad se ne zna, kad će da im "pukne film" i kad će da krenu.

“Brnjicu”  ni svinja neće!

Što pre krenu u odbranu ljudskosti i svog dostojanstva biće bolje po sve Valjevke i Valjevce!

Read more...

NOLE U NEDELJU IGRA NAJBITNIJI MEČ U ISTORIJI TENISKOG SPORTA!

  • Published in Svet

 nole zverev pf 3 2 21

Nole svetski, a  kako bi drugačije, u  2021. godini stigao je do najbitnijeg meča u istoriji tenisa. Đoković je pred osvajanjem 21. grend slem titule,   što niko nikada na planeti nije radio od kada se igra tenis. Rod Lejver je 1962. i 1969. godine osvojio  po drugi put 4 Grend slema u sezoni.Nole ga stiže konačno u nedelju.

U polufinalu US opena jutros je očekivano posle pravog rata dostojnog najboljih na planeti pao olimpijski pobednik Aleksander Zverev 3:2(4:6,6:2, 6:4,4:6, 6:2), spreman da preti, ali ne i da ostvari pretnje.

Posle 3 sata i 33 minuta spektakularnog tenisa i tri furiozna seta,  Nole je slatkom  osvetom vratio dug Zverevu za poraz u polufinalu OI u Tokiju.

Sledi 31. grend slem finale, za 21. trofej, po drugi put  četvrti u sezoni. Spektakl je u nedelju u Njujorku.

Srcem, telom, glavom kako Nole kaže u nedelju sa uraganom pozitivne  energije svih nas koji ga volimo najbolji na svetu svih vremena igraće finale sa Danilom Medvedevim.

Priželjkujemo  pobedu u  finalu US Opena u Njujorku, za kraj o ove 2021.godine u znaku Novaka Đokovića.

U nedelju 12.septembra  GOAT teniskog sporta ma koliko se nekima ne  dopadala za njih neprijatna, a za nas  najslađa istina o vrednosti najboljeg na svetu svih vremena, Novak Đoković igra najbitniji meč u istoriji tenisa.

nole us open 21 21

Sledi i taj san da postane java, 21 u 21 !       ,

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas