Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: februar 2022

POVRATAK OPŠTE SLUŽBE I MEDICINE RADA U DOM ZDRAVLJA KOVID AMBULANTA OSTAJE U PRIZEMLJU

DOM ZDRAVLJA VA Od danas će pacijenti bez simptoma Kovid 19 ponovo biti u prilici da dođu na pregled u ordinacije  na drugom spratu valjevskog Doma zdravlja.

DOM ZDRAVLJA HITNA

Ulaz sa južne strane zgrade Doma zdravlja, iza Hitne pomoći koristiće se za ulazak u deo zgrade gde su lekari Opšte službe, dok će na drugom raditi lekari Medicine rada. Radno vreme je od 7 do 20 časova, vikendom i državnim praznicima od 8 do 18 sati.

Građani Valjeva sa povišenom temperaturom i respiratornim infekcijama će kao do sada koristiti glavni ulaz Doma zdravlja.

KOVID DOM ZDRAVLJA VA

Od danas KOVID ambulanta ostaje samo u prizemlju valjevskog Doma zdravlja.

DOM ZDRAVLJA KOVID AMBULANTA

Testiranje, laboratorijske analize i rendgen snimanje  će se obavljati  u isto, terminu od 7 do 17 časova.

Usluge laboratorija na prvom spratu mogu  koristiti svi pacijenti, osim onih koji koriste usluge KOVID ambulante.

 Od danas će ambulanta u Novom naselju i ambulanta u Domu penzionera raditi lekari abgažovani i pre pandemije.

Obe ambulante biće na usluzi pacijentima radnim danima od 7 do 20 časova, a vikendom i državnim praznicima neće  raditi. Periodični pregledi radnika iz firmi i drugi specifični pregledi (za izdavanje lekarskih uverenja za vozačke dozvole, lekarskih uverenja za nošenje oružja itd), takođe od danas rade u Domu zdra

Vakcinacija je i dalje u holu valjevskog Doma kulture.

Read more...

KUMODRAŠKI VANZEMALJAC LUKOVIĆ NOSIO METALAC DO 10. TRUJUMFA U SEZONI

kkm slod uros i stivensen foto:Micko  Očekivana pobeda Metalca 83:74 u prestonici u meču 23. kola KLS, mada se  domaćin Slodes svojski trudio da pomrsi račune gostima iz Valjeva.

Kumodraškom vanzenaljcu Urošu Lukoviću je prijalo  u komšiluku. U blizini Banjićke šume i Košutnjaka samo u prvom pluvremenu stigao je do 29 indeksnih poena, da bi do kraja skor povećao na 42.

kkm uros lukovic

Verne pratioce je  imao  u Stivensenu i Mijailoviću.

Metalac je znalački preko tria  Luković-Mijailović-Stivensen stigao do 10 razlike, da bi Slodes  u drugom kvartalu iskoristio opuštanje gostiju i unjdnom trenutku smanjio na 32:30. Bio je to znak da gosti malo pojačaju i vrate ponovo sigurnih 10.ak razlike. Treći period je otklonio sve dileme, ako ih je uopšte  bilo.

Luković je nastavio  dominaciju, a na 60:39 činilo se da je stavljena tačka na meč.

Za domaćina predaja ni jednog trnutka nije bila opcija,m i uspeva da prepolovi prednost Metalca, a na kraju stigne do  časnog poraza 74:83. Valjevci Saša Teofilović asistencijom i Nemanja Janković trojkom na kraju dobili buran aplauz za svoju minjatururu.

Unapred upisane bodove Metalac nije propustio da osvoji u Slodesu, i sada mirnije čeka martovski rasplet, sa mnogo manje pritiska da se mora pobeđivati po svaku cenu. U z maksimalno angašovan pristup realnost su bodovi u Valjevu  u duelu sa Pazaracima, i Kragujevčana, a mogu se uloviti i prptiv Užaičana i Zemunaca, zakođe u hali sportova 15.seštembar. 

Što je Metalac  stigao do 47 skokova i 26 asitencija u Sledsu  „krivac“ je Uroš Luković.

Pored 25 koševa uhvatio je 17 lopti i 5 puta asistiirao kao i Bajić.

Kanađaninu Stivensenu(20 poena i 5 aistancija) nedostajala su dva skoka za dabl dabl, a kapitenu Mijaiilovoću strelcu15 poena samo jedno dodavanje  za dabl dabl. Stefanović je ubacio 10 koševa, a Aranitović je borbenošću opravdao poverenje, što potvrđuju i 12 indeksnih poena.

kkm slodes u bgd1

Slodes je imao najboljeg pojedinca u Stefanu Miljenoviću sa indeksom 31. Nešović je ubacio a Anđušić i Hukić po 10 poena

Sledi komšijski derbi sa Užičanima 2.marta u hali sportova 15,septembar. Sloboda trenutno ima 5 pobeda više od Metalca i utakmicu manje.

Read more...

NOVO PRIZNANJE ZA VALJEVSKI BOSIS, MARIJI PANTELIĆ NAGRADA ZA PREDUZETNIŠTVO

  • Published in Svet

BOSIS Marija Panteli

Dobitnica Ernst & Young nagrade za preduzetnika godine u kategoriji Društveno odgovorni Preduzetnik godine u Srbiji je Valjevka Maroka Pantelić direktorka održivosti valjevske kompanije Bosis

EY nagrađuje pojedince prepoznate da su  izvanrednim rastom prihoda i obima poslovanja doprineli postizanju ciljeva održivosti kroz održive proizvode i rešenja, visoke ekološke standarde u proizvodnji, izuzetnu ekološku ili socijalnu posvećenost, i odgovornim korišćenjem resursa.

Program Preduzetnik godine, poznate revizorsko-konsultantska kompanije Ernst & Young, prepoznaje i nagrađuje preduzetničke uspehe i fantastična dostignuća. Učešćem u tom programu najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da unaprede mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim, tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu.

marija pantelic bosis o

Marija Pantelić je održivim  i odgovornim  poslovanjm u Bosisu, doprinela da je kompanija, dugi niz  godina lider na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u regionu, postigne  značajne rezultate u oblasti održivosti i odgovornog poslovanja.

Pored posla u kompaniji,  osnivač njen otac Bogoljub-Boban Pantelić, Marija intenzivno radi na promovisanju i širenju svesti o održivom i odgovornom poslovanju i važi za ambasadora  malih i srednjih preduzeća.

“Hvala vam na ovom prestižnom priznanju. Hvala našem osnivaču, a mom ocu, koji je pre 40 godina započeo ovu priču,  i učio nas pravim vrednostima. Hvala svim članovima Bosis Family-ja i našoj deci, našim najmlađim Bosisićima, koji u svemu učestvuju i iskreno se raduju. Sve što smo do sada radili, sve što radimo i sve što ćemo raditi činimo zbog njih. Ovo priznanje neka ne bude samo priznanje za nas, neka to bude i priznanje svim malim i srednjim preduzećima koja nisu sada sa nama, a posluju sa svrhom. Hajde da svi živimo i poslujemo odgovorno i održivo, jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo ovaj svet boljim za buduće generacije!”, poručilja je Marija na  dodeli nagrade.

Porodična kompanija Bosis, posluje od 1982. Godine, Koncept društvene odgovornosti prepoznala je još pre 30 godina i svesna značaja uvrstila ga je u svoju organizacionu kulturu. Pored EY nagrade, Bosis je i dvostruki nosilac Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert”, Virtus nagrade za filantropiju, Nacionalne nagrade za volontiranje i Nagrade grada Valjeva za 2019. godinu.

“Posebno sm srećan što je nagradu stigla u godini  jubileja 4 decenije postojanja, što je samo po sebi dokaz naše održivosti i odgovornosti. Uvek sam se trudio da radim pošteno, da ispunjavam dogovore, da poštujem ljude, partnere i da pomažem zajednicu. Marija se sada ovim ozbiljno bavi i podigla je sve na mnogo viši i strateški nivo”, kaže s razlogom preponosni sa suprugom Ružom na svoju kćer  Boban Pantelić, vlasnik i osnivač Bosisa, i sam  finalista EY Preduzetnik godine 2016. godine.

Trio Bosis ruza bovan marija

Bosisova priča je počela 1982. godine u zanatskoj radionici za sitoštampu Marijinih roditelja Bobana i Ruže, pored porodične kuće roditelja Milinka i Stanice Pantelić.

Od tada do danas Bosis je izrastao u regionalnog lidera u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona,  i misijom da dobro upakuje sve brendove dok odgovorno i održivo posluje.

BOSIS 1

Bisis trenutno zapošljava 150 radnika  i proizvodi inovativnu ambalažu za preko 180 klijenata u skoro svim granama industrije, i medju 15 kompanija u Srbiji koje izveštavaju po GRI metodologiji.

Nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama na svetskom nivou, koje ispunjavaju visoke zahteve društvene odgovornosti. Poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje, a koncept društvene odgovornosti prepoznali su i uvrstili u svoju BOSIS Family organizacionu kulturu.

Read more...

OČEKIVANO, ĐOKIĆ KAO JOKIĆ, SLEDI DANAS SLODES U 13.oo U PRESTONICI ZA 10-KU!

kkm vrsac u vrscu Foto kls Metalac je otišao u Vršac, posle dva ključna trijumfa u sezoni, da pokuša da iznenadi armadu Vladimira Đokića u vršačkom Milenijumu.

Očekivano, sve se završilo na pokušaju.  

Vršac je stigao do 12-og trijumfa u KLS, a rezulat 87:73  (25:23, 21:14, 26:20, 15:16) je potvrda moći ekipe Vladimira Đokića, i odnosa snaga na terenu.

Metalac bez izbora, na zadušnice u najšugavijem mogućem terminu, danas u 13 sati igra u Beogradu protiv posrnulog Slodesa! 

Do kraja sezone moraće  će da “iskopa” minimum 2 trijumfa, nepohodna po svoj prilici za opstanak u KLS.

U južnom Banatu, podno vršačkih planina  neizvesnosti je bilo samo  u prvom poluvremenu.

Za malo šampion  SR Jugoslavije nije imao rešenja tokom celog meča, za momčinu iz  Kumodraža, Uroša Lukovića, upoznasmo i glavu kuće oca Ljubu u “Gaju” kumodraškom.

Na krilima igre kumodraške plave čigre Luković je ubacio 22 poena i uhvatio 17 lopti, i podrške kapitena Mijailovića 16 poena, Pavića 12,  Stivensena 9 i Bajića 7,  Metalac je se nosio sa Vrščanima  do sredine prvog poluvremena.

Kad je Vršac dodao gas, i rastrčao se u odrani,  i počeo da bljuje vatru "dalekometnom artiljerijom" Metalac je istakao belu zastavu.

Na 37:27 u 15.minutu, uzvratili su Luković, Mijailović i Bajić za 37:34. Jeković,  Jurček, Ilić i  kucanjam Luka  Jovanovića donose Vršcu  46:37 na poluvremenu,a  ofanziva traje do nedostižnih 61:39 u 25. minutu.

Odlazak kapitena Vršca Dimića  finišu trećeg kvrtala na tuširanje  posle nesportskog faula i tehničke greške, nije uticao na konačni rasplet.Vojin Ilić je zatrpao koš Metalca(22 poena),Žiga Jurček je brojao do 15, a Dimić do 13.

kkm vrs u vrscuFoto kls Meč u Vršcu je arhiviran.

Metalac danas pod pritiskom i imperativom  pobede u đavolskom terminu, od 13 sati igra sa Slodesom u prestonici.

Vrščani su primenili  oprobani Đokićev recept: kolektivna odbrana do “granice bola” i efikasan napad, uspeh nije izostao.

Pored Lukovića i pomenuth momaka sa utakmice u Vršcu, posebno u napadu maksimum moraju pružiti Tepić, Stefanović, Žižić i Aranitović, što je ključni preduslov za  10-u, preko potrebnu za sigurnost  i podstrek, da se pobedi i  Slobode u Valjevu 2. marta.

Osam kola je do kraja, a nova  dva trijumfa i  11 ukupno, bi praktično  bi  bilo dovoljna da se ostvari zacrtani cilj, opstanak u KLS. 

A koji uspeh više, da ih bude i 13-14, u Valjevu stižu Pazarci, Kragujevčani i Zemunci  bi prijao, posebno poklonicama košarke u Valjevu, uvek "gladnih" radosti što donose čari uspeha!  

Read more...

UJEDINJENI ZA POBEDU SRBIJE U VALJEVU: SAMO HRABI NAROD MOŽE DA DONESE DOBRO SRBIJI!

 DJ DJ 1 1

Pred  Valjevkama i Valjevcima u odavno zreloj za “novo ruho” sali Doma kulture, prekrštenog u Centar za kulturu, i ovakvom kakav je, veleleponom, kako rekoše gosti u odnosu na slično zdanje u NIšu, održana je Konvencija  koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Prisutnima se u dobro popunjenoj Sali, bez euforije, vike, halabuke, vređanja bilo kog aktera političke utakmice što se zahuktava, obratilo nekoliko prvaka kolacije Ujedinjeni za za pobedu Srbije.

Marinika Tepić(SSP),  nosioc liste i kandidatkinja za premijera, potpredsednici Narodne stranke Miroslav Aleksić i Vladimir Gajić, Valjevka Tatjana Manojlović, novinarka RTS-a, potpredsednica Demokratske stranke, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, kao  i lider SSP-a Dragan Đilas.

Ključne poruke sa konvencije u Valjevu posle starta u Nišu i Aleksincu, a današnje posete Lajkovcu i Leliću, da će pobeda na izborima 3.aprila doneti  korenite promene, počev od  nezavisnog sudstva, lustracije svih koji se pljačkali Srbiju i otimali od naroda, odnosno  osvajanjem slobode uspostaviće se red i pravda.

Marinika Tepić je najavila da će posle izbora 3. aprila Srbija dobiti  nezavisno pravosuđe, kao pri korak ka povratku pravde i slobode u Srbiju, ali i da će svi odgovarati za nedela prema državi I narodu.

DJ VA MARINIKA 1

“Kriminalci i svi i koji su krali odgovaraće po krivičnom zakoniku. Po lustracionom zakonu,  nikada neće moći više da se kandiduju za političke funkcije. To se ne odnosi samo na političke funkcionere, već i na medije čiji je država osnivač, na pravosudne organe, javna preduzeća, javne uprave i sve funkcionere kao dela  javnog sistema. Zakon o poreklu imovine, ali prave imovine, mora biti primenjen. Neće važiti podmetnuti  zakon izmenjen  jednim amandamom preko noći, kako bi se stečena imovina platila ekstra profitom, bez lične odgovornosti! Sve  nelegalno stečeno će biti oduzeto”, bez dileme je Marinika Tepić, kategorična da se vlastodršcima već ledi krv u žilama I da su već u panici

U velikoj su panici, ali  spremni su da koriste sve mehanizme za krađu izbora. Jedino im  ostanak na vlast garantuje  ostanak na slobodi. Zato – promena iz korena! Jedan od ključnih zadataka je da se izborimo za promenu sistema na regularnim izborima. Budite sigurni, probaće silom, ne dozvolimo im. Probaće ucenjivanjem i pretnjama preko svojih medija, ne dajmo im ni to. Ne verujte kada vam kažu: “Ćuti, može biti gore”. Ne, bori se, da bilo bolje!I to je ključna parola i ključna snaga kojom želim da motivišete sve u vašoj okolini, jer pobeda je moguća i ovaj naš tim ljudi zna kako do nje doći”, poručila je Marinika Tepić.

Miroslav Aleksić, potpredsednik NS na konvenciji koalicione liste “Ujedinjeni do pobede”  pozvao je građane da ne veruju porukama vlasti sa  ružičaste televizije.

"Verujte sebi i svojim očima. Srbija je danas zadužena 30 milijardi dolara, odnosno svaki građanin ove zemlje za vreme ove vlasti zadužen za novih 2.200 dolara.Srbija mora da ulaže u sebe, svoj narod i svoju privredu. Novac ne sme da se deli, stranim kompanijama, već mora da se ulađe u domaću privredu. Daje se 200 miliona evra godišnje za subvencije stranim firmama. Kada bi taj novac bio uložen u  2.000 naših privatnih firmi, svi na na godišnjem nivou  dobili po 100.00 evra. Nije normalno da se novac daje strancima, isključivo u Srbiji zbog profita i  jeftine radne snage. Srbija ne sme da bude usmerena na svoj razvoj baziran  na jeftinoj radnoj snazi. Ne smemo biti robovi u našoj zemlji. Moramo da ojačamo domaću privredu i naše preduzetnike, I da se će zapošljavai naš narod. Eto nam većeg standarda, većih plata i boljeg života”

DJ MIKI A 1

Aleksić je ukazao na činjencu  se godišnje ukrade milijardu evra  kroz raznorazne javne nabavke. “Pazite, milijardu evra! Neka prethodna vlast, koju toliko napadaju sa svih strana, izgradila je brzu saobraćajnicu od Novog Sada do Horgoša u dužini 82 kilometra, koja je građane Srbije koštala 80 miliona evra. A, vaša brza saobraćajnica od Valjeva do Lajkovca, dužine 18 kilometara biće plaćena 158 miliona evra, što je devet puta više”

I Vladimir Gajić je deo svog obraćanja  posvetio Valjevcu Aleksandru Obradoviću, koga smatra “jedinstvenom simbolu hrabrosti i otpora u Srbiji”.

Gajić smatra da je najveći problem našeg društva što se nisu pojavili novi Aleksandri Obradovići,  ato je  okarakterisao kao “potpuno odsustvo elementarne građanske hrabrosti kod ogromne većine građana”.

dj gajic 1

“Treba da pokušamo da probudimo svest kod ljudi, da pokušamo da ih ubedimo i osvestimo da uzmu svoj život u svoje ruke i da  komanduju svojim životom. Ljudi moraju  sprečiti  ovoliku koncentraciju uništavanja elementarnog ljudskog dostojanstva. Dok se većina građana u tom pravcu ne bude promenila, ne možemo da očekujemo da ćemo izaći na put iz koga ćemo moći da vidimo budućnost”, kazao je Vladimir Gajić, potpredsednik NS

Pavle Grbović iz “Pokreta slobodnih građana” istakao  državi u kojoj  jedan čovek odlučuje o svemu nije država, već da je to talačka kriza,  i da  mnogo ljudi  talačkoj krizi i pod uticajem zračenja nacionalnih frekvencija “pati” od Stokholmskog sindroma, poistovećenjem sa  ssvojim tlačiteljem.

DJ UJED ZA P S 1

“Moramo sutra  pružiti ruku ljudima, da im objasnimo da ima bolje budućnosti od namtnute. Moguće je živeti u normalnoj državi, a ne da se iseljavaju iz svoje zemlje. Postoje pošteni ljudi,  promena je moguća, da naša  zemlja postane pravedna, da možemo da imamo Vladu koja vodi računa o ekonomskom patriotizmu, da možemo da imamo državu u kojoj je čovek u centru pažnje, u kojoj je pojedinac važniji od profita i da postoje ljudi koji su spremni da to urade. Zatadak nije  Zakicažemona 100 vrata, a 99 nam neće otvoriti. Ali, ona jedna hoće. Ako svako od nas po jednog čoveka ubedi da je moguće živeti bolje, mi ćemo od aprila živeti bolje”, kategoričan je bio Pavle  Grbović.

Valjevka Tatjana Manojlović, potpredsednica DS, na 18. mestu poslaničke liste, preponosna što je u svom gradu,  istakla je zadovoljstvo što energija otpora raste i jača, posebno u svom gradu, uvek ustaničkom, spremnom da se bori za slobodu  

Ljudi se oslobađaju straha, mrak kao posledica režimske propaganda nestaje. Sve je više ljud govori da borba izazov i rešenje. Tim koalicije “Ujedinjeni do pobede” jedini moćan da  vlast promeni. Srbija više nije na prodaju, niti je ljudski život roba. Srbiji je potrebna promena iz korena, ta promena je već počela i niko je ničim neće zaustaviti. Nema tog straha koji je jači od ljubavi prema otadžbini. Nema tog zlotvora koji je jači od sloge naroda, ne postoji nemoguće kada je sloboda u pitanju. Od danas mi kažemo: “Moguće je!”. Od danas mi osvajamo slobodu”, istakla je Tatjana Manojlović.

Lider SSP Dragan Đilas se takođe obratio Valjevkama i Valjevcima.

“Pozdravljam vas sve, i posebno  kardio-hirurga Valjevca, prof. dr Boška Đukanovića, danas iz zdravstenih razloga odsustnog sa  konvencije. Prenosim vam pozdrave dr Đukanovića,  uz poruku da  imamo  podršku, i da je uz tim koalicije “i srcem i dušom”. Takođe pozdravljam heroja Valjevca Aleksandra Obradovića,čoveka koji je prvi krenuo u borbu, i  podneo najveću žrtvu u borbi protiv ovog režima” poručio je Đilas.

Na  konvenciji su predstavljeni su kandidati za narodne poslanike iz Valjeva i Kolubarslog okruga: Branko Ivković – advokat, Zorica Đogović – dipl. ekonomista, Aleksandra Marković – mašinski nadzornik, Ivan Malešević – muzičar, Milica Kovačević. dipl. inženjer mendžmenta, uz poruku da niko od  kandidata neće biti poslušnik nijednog moćnika, već iskjučivo predstavnik građana, u parlamentu odogovra I posvećen u borbi za bolji život Valjevski I Valjeva,i svih građana Kolubarskog okruga

Read more...

UKIDANJE NEGATIVNE STIMULACIJE “ SPREČILO” ŠTRAJK UPOZORENJA KRUŠIKU

krusik sind1

Četiri reprezentativna sinidikata HK Krušik odustala su od jednočasovnog štrajka upozorenja, najavljenog za danas od 12 do 13 sati. Predatvnici sindikata  tvrde da su  “postigli dogovor sa poslovodstvom i bez prisusutva službeno odsutne genelaralne direktorke, o ukidanju negativna stimulacije.

Povećanje cene rada, i regulisanje otežanih uslova rada,  će se tek rešavati, rečeno je danas na pres  konferenciji odtžanoj ispred Južnog ulaza u Krušik.

Predsednik Štrajkačkog odbora Goran Trifunović, iz sindikata Sloga, je potvrdio da  već u februarskoj zaradi neće biti “negativne stimulacije”.

Povećanje cene radnog sata je odloženo  za poslednji kvartal 2022. godine. Predstavnici sindikata i rukovodstva fabrike nastavljaju  pregovore oko  povećanja cene rada, a uslov će biti  ostvareni rezultati u poslovanju  kompanije.

 Do 15.marta je dogovoreno da sindikati pripreme predlog  reševanja otežanih uslova rada u tri najznačajnije celine – "fosfor", "livnica" i "prese" u vojnom delu fabrike, nakon čega sledi  nastavak  rešavanja problema otežanih uslova i za ostale delove fabrike.

Goran Trifunović je obavestio novinare da je najavljeni  štrajk izostao posle sinoćenog poziva  poslovodstva Krušika upućenog sindikalcima  Sloge, ASNS, Nezavisnosti i Sindikalne organizacije Krušik.

Na održanom sastanku u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Branka Živanovića i predsednika Nadzornog odbora HK Krušik pukovnika Veljka Petrovića, bez službeno odsutne v.d. direktorke fabrike Jovanke Andrić dve strane su se dogovorile da zajednički rešavaju  nagomilane problema, zbog kojih najviše trpe radnici u proizvodnji.

Dok sindikaci veruju da će dogovoreno biti i ispoštovano, na osnovu obećanja i dogovora sa državnim sekretarom u Miistarstvu odbrane Brankom Živanović, radnici  Krušika misle drugačije.

Radnici postavljuju pitanje ko je opšte ovlastio sindikalce da se bez prisustva v.d. direkora, bave ugroženima u  upaljačnici,  farbari,  kontroli, u preseraju… Plaše se  i sumnjaju da  su u pitanju samo predizborna obećanja, i da dogovor  posle izbora 3. aprila, neće biti  ispoštovan.

 Koliko su sindakati ozbiljan i uticajan faktor u pregovorima sa mendžmentom fabrike saznaćemo uskoro.

.

Read more...

TATJANA MANOJLOVIĆ I IVAN MANIĆ NAJBOLJE POZICIONIRANI VALJEVCI KANDIDATI ZA POSLANIKE

SKUPSTINA SRBIJERepublička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila šest izbornih lista za parlamentarne izbore 3. aprila.

Do sada su potvrđene izborne liste, sa 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta, koalicije Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, koalicije Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije Ivica Dačić – premijer Srbije, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka, Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu u Srbiji i Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju.  

Na izbornoj listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije su tri kandidata iz Valjeva i dvoje iz opština Kolubarskog okruga. Najbolje rangirana kandidatknjinja je Beograđanka,a  Valjevka novinar RTS-a Tatjana Manojlović,  Iz "baze" Valjevac  Branko Ivković (SSP), advokat je na 57.mestu. Na  izbornoj listi Ujedinjeni za pobedu Srbije su i dva kandidata iz Lajkovca. 

Koalicija MORAMO, nosilac Liste je Nebojša Zelenović, predsedavajući Otvorene građanske platforme "Akcija". predala je Republičkoj izbornoj komisiji svoju listu podržanu sa više od 12 hiljada potpisa građana, a prvi na listi je  Aleksandar Jovanović-Ćuta, predstavnik "Ekološkog ustanka", a druga prof. dr Biljana Đorđević iz pokreta "Ne davimo Beograd".

 Lokalni front Valjevo je ponosan na svoje pristalice u Kolubarskom okrugu, psoeno u Valjevu, Osečini i Lajkovcu gde je za  listi koalicije MORAMO prikupljno  blizu 900 potpisa podrške.

 Profesor engleskog jezika Ivan Manić nalazi na 23. mestu. Na listi MORAMO,  Ivan Manić nije jedini Valjevac.Na listi su  još tri kandidata Lokalnog fronta Valjevo: Ljubomir Radović, profesor geografije, kao 51, Draginja Ristić, profesorka engleskog jezika je 85, i  Jasminka Nedeljković, diplomirani ekonomista u penziji, zauzima 121. mesto. Pored kandidata Lokalnog fronta Kolubarski okrug ima još četiri kandidata na listi MORAMO.

 Na ostalim potvrđenim  izbornim listama Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve i Ivica Dačić – premijer Srbije je šest kandidata iz Valjeva. Četvorica su  socijalisti i dvoje na listi naprednjaka, kao i šest kandidata, po tri na obe liste, iz Kolubarskog okruga.

 Na izbornim listama Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka, Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije i Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju je devet kandidata iz Valjeva, dok je iz ostalih opština Kolubarskog okruga osam kandidata za poslanike u Skupštini Srbije.

 Najviše, 4  kandidata iz Valjeva, je na listi Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju. Iz Kolubarskog okruga je pet kandidata na izbornoj listi Nada za Srbiju.

Na izbornoj listi Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka su tri kandidata, dvoje iz Valjeva i jedan iz Mionice. Najbolje rangiran kandidat iz Kolubarskog okruga na 30. mestu je Željka Milićević, novinar iz Valjeva, na 78. mestu.

Read more...

VUK JEREMIĆ: "U BOJ PROTIV NAJGORIH ZA SVAKI GRAD, VAROŠ I ZA SVAKO SELO"

vuk jeremic u va 1 “Danas se mnogi časni i čestiti ljudi klone politike, ali su isplivali najgori. Ujedinjena Srbija za predstojeće aprilske izbore je spremna. Želimo da  pomognemo ljudima  odvažnim  da se bore, da se  sutra u Srbiji živi normalno, da nam deca ne odlaze iz zemlje,  da više ne gladamo najgore nego da probamo da u ovoj zemlji nešto promenimo” poručio je u Valjevu predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić, bez kandidature za poslanika na parlamentarnoj listi koalicije.

Jeremić je istakao da je on jedini lider stranke, a da nije  kandidat ni za jednu funkciju.

"Obećao sam da ćemo sve lične i partijske stvari ostaviti po strani, i da ćemo zajedno sa građanima pokušati nešto da napravimo, jer ovako više živeti ne može. Moji saborci u Valjevu se bore. U sam da ih ohrabrim, i da vidim kako mogu da pomognem" bila je poruka novinarima na Titovom trgu, u vreme "žutih"preinačenom u Gradski trg.

vuk j u deca

Jeremić je u Valjevu  rekao da je  u koalicija Ujedinjena Srbija Narodna stranka u prvi plan istakla najbolje, i da je njihova lista najbolja od svih  koje se kandiduje na predstojećim izborima,  Na  pitanje novinara šta se promenilo od bojkota   izbora do  ovogodišnjih, Jeremić je bio decidan.

"Narod više ne može da čeka. Posle bojkota volja naroda je da izlazimo na izbore i da se borimo. Borićemo se u Valjevu i u svim drugim gradovima širom Srbije. Borićemo se i u Beogradu gde će biti održani lokalni izbori, i mislim da imamo najbolje kandidate. Nema straha kod mojih saboraca, i ja stojim sam srcem i dušom sa njima, do konačne pobede” rekao je Jeremić.

Lider Narodne stranke je naglasio da neće voditi  prljavu kampanju.

“U budućnosti najbolji treba da  bore za svoje građane. U  kampanji ćemo se ponašati u skladu sa svojim ciljem, onako kako bi želeli da sutra u Srbiji život  bude. A dobro znamo da neće  biti ni prvi ni poslednji put da nas gađaju blatom, ali im blatom nećemo uzvraćati. Građani će ih svojim glasovima izbrisati za sva vremena”, bez dileme je lider  Narodne stranke Vuk Jeremić koalicioni partner  Ujedinjeni za pobedu Srbije na  izborima 3.aprila, već ove nedelje  sa koaliocinim partnerima kreće u kampanji širom Srbije.

Read more...

POSAO ZA KRUŠIK U UAE

KRUSIK UAESrpska kompanija „Jugoimport SDPR“ i „EDGE grupa“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su na sajmu besposadnih platformi i tehnologija „Umeks 2022" u Abu Dabiju ugovor o prodaji značajne količine municije.FOTO: Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Kako  Tanjug javlja  pomoćnik ministra odbrane Srbije za materijalne resurse Nenad Miloradović, je izjavio das u ugovor potpisali koordinator u „Jugoimportu“ Tijana Konić i predsednik klastera za rakete i oružje grupacije „EDGE“ Hamad al Marar.

„Ugovor se odnosi uglavnom na izvoz proizvoda holding kompanije ‘Krušik’ iz Valjeva, što će značajno doprineti upošljavanju kapaciteta ove fabrike u naredne dve godine. Pripreman je više meseci i odnosi se ne samo na isporuke gotovih proizvoda nego i na transfer tehnologije i zajednički razvoj“, rekao je Miloradović.

Pomoćnik ministra odbrane Srbije za materijalne resurse je potvrdio da je  ovo  uvod u višegodišnju saradnju u koju treba postepeno da budu uključene i druge kompanije odbrambene industrije sa svojim proizvodima.

Miloradović je  rekao da je značajna vrednost potpisanog ugovora, ali da ne može da otkrije koji je iznos u pitanju.

Read more...

JKP VIDRAK PONUDIO GRAĐANIMA OTPIS KAMATE I REPROGRAM DUGA

vidrak 1

 JKP Vidrak Valjevo je  uputio  poziv  građanima da zaostali dug za komunalne usluge, iznošenja komunalnog otpada, svoja dugovanja, izmire u narednih  godinu dana, plus benefit da im se otpišu pristigle kamate.

Na sednici Nadzornog odbora 18.02.2022.godine doneta je Odluka o uslovima i načinu regulisanja neizmirenih dugovanja za pruženu uslugu iznošenja komunalnog otpada broj 01-872/1-22  koja se odnosi na korisnike usluga JKP „VIDRAK“ Valjevo.

Odlukom je definisan način otpisa kamate za dužnike protiv kojih je pokrenut postupak prinudne naplate kao i za korisnike koji nisu tuženi a koji duguju veće iznose za duži vremenski period.

Odluka JKP“Vidrak“ Valjevo o uslovima i načinu regulisanja dugovanja glasi:

Odobrava se da korisnici usluga JKP Vidrak Valjevo koji imaju neizmirena dugovanja za pruženu uslugu iznošenje komunalnog otpada, počev od 21.2.2022.god do 31.8.2022.godine ista mogu izmiriti pod povojnim uslovima koji podrazumevaju otpis zaračunate kamate i to :

Direktan otpis kamate pod uslovom da korisnik komunalne usluge izmiri ukupan dug na koji je zaračunata kamata. Uslovni otpis kamate sklapanjem sporazuma o načinu izmirenja duga u 12 rata koji sadrži kamatu pod važećim uslovima za sklapanje sporazuma o regulisanju duga na rate. Otpis kamate na sporan dug (ako je pokrenut postupak prinudne naplate):

-Direktan otpis kamate pod uslovom da korisnik komunalne usluge izmiri ukupan dug i sve nastale sudske troškove i troškove javnog izvršitelja:

-Uslovni otpis kamate sklapanjem sporazuma o načinu izmirenja duga na 12 rata obračunate od dana utuženja do dana sklapanja sporazuma I utužene kamate pod uslovom da korisnik izmiri I sve nastale sudske troškove I troškove javnog izvršitelja I da saglasnost za zaduživanje za eventualne naknade troškova nastale obustavljanjem postupka:

-Uslovni otpis kamate sklapanjem sporazuma o načinu izmirenja duga na 12 rata obračunate od dana utuženja do dana sklapanja sporazuma I utužene kamate pod uslovom da korisnik izmiri I sve nastale sudske troškove I troškove javnog izvršitelja I da saglasnost za zaduživanje za eventualne naknade troškova nastale obustavljanjem postupka.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas