Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VODA IZ VALJEVSKOG VODOVODA ELIKSIR ZDRAVLJA Featured

Direktor JKP "Vodovod Valjevo" Đorđe Milanović ocenjuje da je ambiciozan plan za 2017. godinu skoro stopostotno ispunjen i najavljuje da preduzeće kojim rukovodi još ambicioznije ulazi u narednu godinu. U odlazećoj godini odrađeno je i više od onoga što je planirano, urađeno je 12 kilometara mreže, stepen naplate je poboljšan i iznosi 110% i "Vodovod" će godinu završiti sa oko 410 miliona dinara realizovanih prihoda.
"Jedan od ciljeva nam je da naredne godine uradimo 20 kilometara mreže. Iz donacije SETEC-a započeli smo ovih dana rekonstrukcije crpnih stanica Janko Janković i Bair, međutim mi ćemo finansirati rekonstrukciju crpne stanice Radino Brdo, kako bismo tokom sledeće godine stvorili uslove za širenje vodovodne mreže, da bismo obuhvatili magistralini putni pravac i sva mesta do samog Dračići ", precizira Đorđe Milanović i napominje da meštani tog sela, koje se nalazi na samo tri i po kilomtra od centra grada, imaju problema sa vodosnabdevanja.
U 2017. godini "vododvoda" je finasiran iz budžeta sa 22 miliona, dok opredeljena sredstva u 2018. godini iz gradske kase iznose 93 miliona i 800 hiljada dinara. Milanović ističe da će ovo javno preduzeće dati sve od sebe da realizuje sve što je isplanirano, kao projekte koji su dogovoreni sa Gradom.
"Kada je u pitanju projekat izgradnje vodovoda za Brankovinu, mi smo uradili taj projektni zadatak, prosledili ga u Gradsku upravu, međutim zbog svih dešavanja koja su kasnije usledila u samoj Gradskoj upravi, tender ni ove godine za projektnu dokumentaciju nije raspisan, ali planirana su sredstva za drugu fazu realizaciju tog projekta. To je potisni cevovod od Ulice Braće Veličković do Kličevca i to će u ovoj godini biti realizovano. To je praktično druga faza, imamo spremnu projektnu dokumentaciju, za koju imamo i građevinsku dozvolu ", rekao je prvi čovek valjevskog Vodovoda.
On je najavio pilot projekat u saradnji sa Mariborsku vodovodom, kojim bi se jedno Valjevsko selo "pokrilo" sa vodomer sa daljinskim očitavanjem. Poučeni iskustvom Mariborskog vodovoda, uvođenjem vodomera sa daljinskim očitavanjem trebalo bi, prema rečima Milanovića, da se gubici u mreži, koji se procenjuju na oko 60%, smanje za 5%.
"Više faktora utiče na gubitke u mreži, pre svega vodovodna mreža koja je stara između 40 i 60 godina, divlji prikljuci, netačno očitavanje vodomera. Gubici u mreži su se do sada praktično mehanički računali. Pre nekoliko godina Vodovod je započeo uvođenje skadu sistema, međutim nabavljena je oprema koja nije ugrađivana. Ispostavilo se, kada sam pozvao ljude iz preduzeća koje je trebalo da isporuči tu opremu, da Vodovod Valjevo nije stvorio uslove da se oprema ugradi. Mi smo krenuli sa tim, ugradili smo merače protoka is obzirom na to da su oni ugrađeni pre mesec dana, ova godina ne može biti dobar pokazatelj i reper za to. Ali, sledeće godine imamo sve uslove da možemo da pratimo koliko je isporučeno iz same fabrike vode ka gradu i koliko je tokom godine fakturisano ", kaže Milanović i naglašava da ukolikoVododvod bude urdio po 20 kilometara mreže, koliko i jeste u planu za 2018. godinu , da bi za nekih 5 godina moglo biti rekonstruisano skoro 70 procenata mreže u samom gradu.
Dugovanja građana prema JKP "Vodovod-Valjevo" iznose oko 180 miliona dinara, dok su dugovanja privredi drastično smanjena i iznose oko 80 miliona.
Veliki problem pravila nam je nesređena baza podataka. Imali smo situacije u kojima se vodomeri vode na lica koja su umrla čak pre 20 godina, niko to nije ažurirao. Onda dođete u situaciju da ne možete da tužite tog korisnika. Pojačali smo značajno utuženja, što daje rezultate, sređujemo našu bazu podataka. Smanjili smo na [dug prema EPS-u, pre godinu dana iznosio je 125 miliona dinara, au ovom trenutku je 58 miliona dinara. Takođe, naš dug Direkciji za vode sa 25 miliona sveden na nulu, kompletno je izmiren i sada redovno prema njima plaćamo svoje obaveze ", kaže Milanović
Preostala tri radna dana do kraja 2017. godine JKP "Vodovod Valjevo" iskoristiće da se urade priključci u Jasenici, Donjoj Grabovici iu Dragojlović u Rađevo selu

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas