Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U UBU 20 STANOVA ZA IZBEGLIČKE PORODICE Featured

UB SECA1

foto Dragana Nedeljković


U prisustvu ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića Ubu su danas uručeni ključevi stanova za 20 izbegličkih porodica iz Hrvatske i BiH. Na Sandića imanju trospratna  zgrada je građena novcem iz petog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Srpski ministar inostranih poslova Ivica Dačić je danas najsrećnijim ljudima u Srbiji poželeo da ovaj dan bude novi početak u sigurnoj,  mirnoj i boljoj budućnosti.

"Srbija je posvećena u pomaganju i zbrinjavanju izbeglih sa prostora bivše SFRJ, a Regionalni stambeni program u Srbiji (RSP) obezbedio je sredstva za rešavanje stambenih potreba do sada za 3.528 izbegličkih porodica, a objekti se grade se na više od 40 lokacija. Trosparatnica na Ubu je izgrađena za samo deset meseci, RSP je donirao 415.690 evra, a e lokalne samouprave obezbedile su 14 miliona dinara. Cilj je da u Srbiji ne bude ni jedna izbeglička porodica" istakom je Dačić i zahvalio se drugom čoveku SNS predsedniku opštine Ub Darku Glišiću, za trud da sa svojim saradnicima obezbedi deo sredstava, zemljište i prateću infrastrukturu za stambeni objekat na Sandića imanju.UB DACIC1foto Dragana Nedeljković

Evropska unije je ponosna što je najveći donator Regionalnog stambenog pograma i nastaviće da ga podržava dok svi ljudi ne dobiju krov nad glavom, poručio je danas u Ubu ambasador i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Narodna poslanica iz Tamnave Ivana Nikolić je poručula da i na ovaj način Republika Srbija potvrđuje posvećenost u rešavanju izbegličkih problema.UB ZENSKO 1foto Dragana Nedeljković

Srbija izvršava zahtevnu moralnu obavezu, odgovorno i jedinstveno na republičkom i lokalnom nivou, ulažući značajna sredstva da bi se rešili problemi izbeglica. Ovo je kompleksan, zahtevan i dugotrajan proces, ali mi danas, kao država i lokalna samouprava, potvrđujemno koliko smo sposobni i spremni da rešavamo najteže probleme", istakla Ivana je Nikolić.

  Zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji, Džozef Melot je takođe izrazio ponos što je ova organizacija partner u Regionalnom stambenom programu.

Novi stanovi nisu samo domovi, već i prilika da dvadeset porodica ponovo izgradi svoje živote nakon toliko godina provedenih u raseljenju", rekao je Melot.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić zahvalio svim partnerima i donatorima, uz čiju se podršku RSP sprovodi punim kapacitetom širom Srbije.

U ime porodica koje su dobile ključeve od stanova, prisutnima se obratila majka troje dece Milana Nikolić(30).

UB MILANA NIKOLIĆ 1foto Dragana Nedeljković

iki dan jer počinjemo novi život i od srca se zahvaljujem što ste nam pomogli da nakon 24 godine dobijamo krov nad glavom", Milana, u zagrlaju svoje dece

Nakon obraćanja zvanica, stambena zgrada u ubskom naselju Sandića imanje svečano je otvorena, a vrpcu su presekli Ivica Dačić, Ivana Nikolić, Sem Fabrici i Džozef Melot.

UB STANARI1foto Dragana Nedeljković

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji projekat Republike Srbije, BiH, Crne Gore i Republike Hrvatske, ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima zemalja EU i SAD.

UB 1 2

foto Dragana Nedeljković

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas