Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

MIONIČANI "VOZE" 60. JUBILARNU BICIKLISTIČKU TRKU KROZ SRBIJU Featured

Biciklistca Trka mionica 2020foto:ak Mionica je prihvatila  treći put za redom da bude  domaćin jedne od etapa Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“.

Povodom  domaćinstva akterima  jubilarne 60 trke Koez Srbiju  u Mionici na konferencija za novinare,  su govorili predsednik opštine Mionica Boban Janković, direktor trke Vladimir Kuvalja i generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije Saša Gajičić.

 Star trke je 31. avgusta u Istočnom Sarajevu. Voziće se preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda, i do Novog Sada gde je cilj 3. avgusta.

"Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ je događaj koji pored sportskog ima i turistički aspekt. Želimo da se pokažemo i kao dobri domaćini i da pokažemo naše turističke potencijale. Turistička promocija našeg kraja je nešto što je veoma značajno, kao i promocija cikloturizma koji vidimo kao razvojnu šansu. Zahvaljujući domaćinstvu trke „Kroz Srbiju“ Mionica poslednjih godina privlači veliki broj rekreativaca. U nedelju smo bili domaćini drugog po redu MTB Maratona i imamo sve više gostiju-ljubitelja cikloturizma" , rekao je sa šposebnim zadovoljstom  predsednik opštine Mionica Boban Janković.

"Sa  predstavnicima Biciklističkog saveza Srbije razgovaraćemo o svemu što je potrebno da  Mionica kao lokalna samouprava uradi da bi jednog dana postala važna tačka i na svetskoj mapi biciklizma, po ugledu na neke francuske gradove koji su to uspeli zahvaljujući „Tur de Fransu“, potvrdio  je novi mogući aspekt razvoja turizma Jankoović.

Direktor trke Vladimir Kuvalja da će jubilarna 60. Međunarodnu biciklističku trku „Kroz Srbiju“ biti  još jedan spektakl.

 "Moj posao sa Mionicom oko organizacije trke je počeo pre dve godine. Mionica je postala  domaćin jedne od etapa i od tada sam shvatio da će dugo biti deo trke ne samo kao domaćin, već i kao partner. Da Mionica potseća na francusku Povansu uverio sam se prilikom određivanja trase trke Kros Srbiju. Učesnici prošlogodišnje trke nisu mogli da veruju da Srbija ima ovako lepe predele i na to smo ponosni. Pojedini sportski događaji mogu da uspešno promovišu mnoge destinacije, a biciklizam je to najbolje pokazao. Svi znaju koliko „Tur de Frans“ znači za promociju Francuske, Italije i Španije i postao je univerzalni događaj, a za Srbiju i Republiku Srpsku to je trka „Kroz Srbiju“.

Generalni  sekretar Biciklističkog saveza Srbije Saša Gajičić je potsetio da  je trka „Kroz Srbiju“ je među prvima uspela da uđe u kalendar Svetske biciklističke federacije, i to u vreme  kada su mnogi sportski događaji otkazani zbog korona virusa, jer su  odmah  počele da stižu prijave iz najrazvijenijih biciklističkih zemalja.

"Nije bilo lako upustiti se u organizaciju jedne velike međunarodne manifestacije kao što je biciklistička trka „Kroz Srbiju, koja je uspostaljena daleke 1939. godine. Zbog zdravstvene situacije koja je zaustavila ceo svet borili smo se da dobijemo mesto u svetskom kalendaru. Uspeli smo da obezbedimo dobar termin, pred Svetsko prvenstvo i očekujemo veliki broj svetskih ekipa jer je kalendar takmičenja skraćen. Zbog toga veliku zahvalnost dugujemo svim našim prijateljima, opštinama i svima koji podržavaju trku i slobodno mogu da kažem da se danas kada je teško prepoznaju oni najbolji. Mionica se pokazala kao odličan domaćin i ima šta da pokaže. I ove godine naći ćemo najbolju rutu kako bi lepi utisci iz ovog kraja otišli u svet" zaključio je Saša Gajičić. 

A.K.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas