Menu

zaglavlje

DA SE NE ZABORAVI: VALJEVO PETI PUK 27.NOVEMBAR 1941. GODINE

DA SE NE ZABORAVI: VALJEVO PETI PUK…

fotovikipedia Istina se...

OTIŠAO JE BESMRTNI DIJEGO  "BOŽJA RUKA"

OTIŠAO JE BESMRTNI DIJEGO "BO…

FOTO:MARTIN ZAPALA/EPA&nb...

ARANĐELOVDANSKA POBEDA, RASTANAK, SUZE ZA NADU U DOBRO ZDRAVLJE I BOLJU BUDUĆNOST...

ARANĐELOVDANSKA POBEDA, RASTANAK, S…

Mutanat sa Kolubare pobed...

DECA SA ZVEZDARE I SISTEM ZA LEKCIJA I U KUPU MILIONERKAMA I "DOŽIVOTNOM"

DECA SA ZVEZDARE I SISTEM ZA LEKCIJ…

U finalu Kupa Centralne...

SEDAM KOŠARKAŠA U IZOLACIJI, METALAC LOKAUT  DO DALJNEG

SEDAM KOŠARKAŠA U IZOLACIJI, METALA…

KK Metalac je od juče d...

KOMPLET UŽIČKA LEPINJA MUTANTU ZA KRAJ KATASTROFALNE ERE MILANA MILINOVIĆA!

KOMPLET UŽIČKA LEPINJA MUTANTU ZA K…

Agonija fudbala u Valjevu...

VEROM I  ISTRAJNOM BORBOM DO POBEDE I SLOBODE PROTIV  ZLA I POŠASTI  PLANETE

VEROM I ISTRAJNOM BORBOM DO POBEDE…

  "Prokleta je Amer...

MARŠAL ISTRČAO NA "CRVENO" I "UGASIO" SRPSKI FUDBAL NA "RAJKU"

MARŠAL ISTRČAO NA "CRVENO…

Škotska je pored Hrvats...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

EGZODUS RADIO VALJEVA PRE NESTAJANJA JE TRAJAO "SAMO" 20 GODINA Featured

 1rv lf

Povod za potvrdu tužne sudbine prvog elektronskog medija Radio Valjevo decenijama stuba informisanja  za ponos Grada Valjeva, Srbije i Jugoslavije je poslužila za obraćanje javnosti LOKALNOG FRONTA VA odvažnog da u vremenu "crne boje svetlosti" podsetia na sudbinu medija ogoljenog i otetog Valjevkama i Valjevcima 27.novembra 2015.godine, a  ne "juče".

Ruženje Radio Valjeva je počelo pre 2,5 decenije pokušajem reizbora direktora, odnosnio otvorenim atakom tadašnje vlasti i Stanka Terzića, prepoznatljivog u novom milenujumu kao uništitelja i FK Budućnost.

Započeto su nastavili uništitelji svega što su dohvatili vlastodršci što iznedriše "demokratske promene", a danas vajni opozicionari.

Prljava rabota otimačine bez presedana  okončana je sramnim privatizacijama svih lokalnih medija, prodatih ljudima sumnjive prošlosti i morala, a bez ikakvog dodira sa novinarstvom i informisanjem.

Aktivista Lokalnog fronta VA nazavisni odbornik Ljubomir Radović stoga   podseća i tvrdi.

"Uspešne investicije ustvari fabrika šarenih laža, prljavih izmišljotina i lažnih optužbi glavnog konstruktora u toj fabrici je delo malog Gebelsa, koji se nekako sačuvao od dugogodišnje robije posle epizode sa SMS prevarama. Od pre nekoliko godina dobio je odrešene ruke i direktno od gradonačelnika gomile para građana Valjeva"

Ljubomir Radović nema dilemu da smo svedoci "reezultata saradnje dva lika koji imaju mnogo toga zajedničkog. Tim skakavaca koji je od SPS vlasti u Valjevu kupio Radio Valjevo, iza sebe je ostavio samo ono što sada vidimo: nestala je studijska tehnika, reportažna kola, diskoteka i fonoteka, neprocenjivi arhivski materijal prikupljan skoro pedeset godina. Nestao je nameštaj, sa zidova su poskidani radijatori, iščupane utičnice. O svemu je tadašnja vlast načinila jedan zapisnik. Valjda će doći vreme da se taj dokument negde pročita kao deo neke optužnice. Posle toga bačeno je još nekoliko naših miliona u pokušaju da se od opljačkane ruševine stvori elitni prostor za gradonačelnika. Za to vreme fabrika laži se zahuktava. Krajem januara lansirane su izmišljotine o tobožnjem fizičkom napadu na tobožnjeg novinara, začinjene lažima o „razlupanim opštinskim vozilima“. Potom su stigli falsifikovani tonski snimci sa protesta na ovom trgu. Pojavila se i fotografija na kojoj neki nepoznati momci nose transparent sa imenom svog kandidata za gradonačelnika".

Zaštitni znak Gvozdenovićeve investicije postalo je stavljanje na stub srama novinara koji se trude da pišu objektivno, sa činjenicima u rukama ističe Radović

"Zamisao je jasna: kada se uklone i poslednji ostaci slobode medija u ovom gradu, ništa više neće stajati na putu neograničenoj pljački gradske imovine i razbacivanju gradskih para na nesuvisle projekte partijskih i ličnih prijatelja. Ono što smo gledali od početka godine na nekim portalima biće jednog dana verovatno obeleženo kao najniža tačka medijske kulture u ovom gradu", zaključuje Radović.

Posebna meta napada je Lokalni front VA izložen atacima  zbog argumenata koji se iznose u javnost.

Radović na kraju podseća šta  je Lokalni front  od početka svog delovanja učinio do sada:

1.     15. aprila 2019. zatraženi su, kao informacija od javnog značaja, podaci o ugovorima Grada Valjeva sa preduzećem „In Network Solution”, kopije računa plaćenih iz budžeta ovom preduzeću i kopije dokaza da su ugovorene obaveze zaista bile izvršene.

2.     6. maja upućen je dopis Upravi za javne nabavke Vlade Republike Srbije sa informacijom o mogućem kršenju propisa o javnim nabavkama i zatraženo pokretanje postupka nadzora nad javnom nabavkom br.1.1.1/2019- Usluge informisanja javnosti.

3.     Kako Grad ništa nije odgovorio na dopis od 15. aprila, 23.maja upućena je žalba Povereniku za informacije od javnog značaja Republike Srbije. Služba Poverenika obavestila nas je da naš podnesak evidentiran 24.maja 2019.

4.     Na sednici Skupštine grada od 31.maja sam o svemu ovome upoznati su odbornici Skupštinu grada i zatražen je zaključak kojim bi gradonačelniku bilo naloženo da raskine ugovor sa preduzećem „In Network Solution”. Predlog je glatko odbijen.

5.     6. juna sledi novo obraćanje Upravi za javne nabavke i zahtev od 6.maja dopunje dokaznim materijalom o povezanosti preduzeća „In Network Solution” i portala kolubarski.info.

6.     11. juna podneli smo predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije sa zahtevom da pokrene postupak iz člana 50 Zakona o borbi protiv korupcije protiv gradonačelnika Gvozdenovića zbog skrivanja podataka o javnoj nabavci usluga informisanja javnosti.

Svoju istinu Lokalni front Va potkrepljuje novim dokazima ostacima Radio Valjeva" a to su delovi radijatora, kablovi, utičnice i gramofonske ploče, za koje sumnja dju da su deo gradske imovine nestale iz zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva.

Pokušaj da predmete predaju nadlažnima zaduženim da sstaraju o imovini grada nije uspeo pa su predmeti za koje se sumnja da su deo opljačkane imovine grada, ostavljeni su u holu gradske uprave.

Namera je jasna da se pokradena oprema pronadju a krivci izvedu pre lice pravde.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas