Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PET DANA ČUDA SVETLA I MRAKA Featured

valis 5

Posle petodnevnog prinudnog odmora, još uvek ne znamo uzroke,  ponovo se družimo na portalu www.mojsvetsporta.net. u išćekivanju da kadeti  Srbije osvoje zlato na EP u Bugarskoj ove nedelje.

Možda je uzrok nestanka našeg portala mesečeva oluja u danima kada se prisećamo 21.jula 1969. kada je ljudska noga zakoračila na Mesec a Nil Armstronog postao besmrtan.nil arm

FOTO nasa. gov

Čuda nas okupiraju sa svih strana, pa tako danas konačno svoju priču ispričaše ljudi što su 13.jula 1969.omađijali Valjevo  i doneli mu radost, fudbalskom čarolijom ulaska u Drugu ligu u 4.pokušaju u tada SFRJ.

U svetu sporta košarkaši Srbije U-20 su pobedili Izrael u košarci sa 30 razlike, od sada  i zvanično prvaka Evrope. Ništa čudno osim što je Srbija pre par godina šampion Evrope do 20 godina sada ispala u Drugu evropsku ligu, a mladi košarkaši zemlje u kojoj je vera malo je reći sve, postali su ponos Izraela predvođeni sinom našeg Zufera Avdije, Denijem.

Košarkaš Ognjen Kuzmić se oporavlja posle teške saobraćajne nesreće i sa svojim saputnikom iz smrskanog Poršea Bogdanom Ilićem se uspešno oporavlja. Siniša Mihajlović bije bitku života u Bolonji, a svet i dalje ne može da oprosti Novaku Đokoviću apsolutnom planetarnom lideru što je bez premca u svetu. Najteže je gordim Englezima, primoranim da pate što ga nisu kupili, pa danas imali i svog sera i u belom sportu.

U valjevskom svetu fudbala nema suza, odavno su presušile, jer jedan čovek, štetočina u parazit godinama nemilice troši narodne milione i za promašaje biva nagrađen, umesto da odgovara.

Skrivena nada da ćemo čuti od prvaka partije na 29.rođendanu SPS da naslednici komunista vraćaju klub radničke i napredne omladine, pod svoje okrilje se ugasila. Mali fudbal je i dalje ispred velikog, i "veliki brat" za sada neće menjati zabludelu ovčicu  što je već godinama "zanećelo" klub koji mu vlast dade da urniše i ugasi.

Kako stvaru stoje  čeka nas nova sezona bez plaćenih ulaznica fudbalskog plagijatora, usranka i upišanka i malobrojne bratije podguznih muva.

Biće kao i i uvek od kad se štetočina i neznalica pita, slatkih lagarija  u julu i do pola avgusta začinjenih obećanjima i   hvalisanjem. Posle toga sledi bruka od septembra do maja naredne godine.

U valjevskom centru troška nema smene trenera. Naprotiv "veselje" traje. U klubu milionera ostao je kragujevački komunalac, da pred tv kamerama sa nadpredsednikom u gaćama čeka da "bolje ne zaneća u planetarnom sportu broj jedan" pa da on dovede Valjevo do Prve lige.

Ipak šansa uvek postoji da obojica nestanu. Potvrda za kraj "julske rapsodije" je već stigla i "šamara" na planini. Bačka je pobedila novi namontirani tim centra troška samo sa 4:1. U Grad Valjevo za tri dana stiže cirkus iz Mađarske. Možda im se dopadne tandem "klovn i ortak" pa ih Mađari povedu sa sobom.

A danas se okupiše  veterani na Zdravljaku. Prisetili su se svog ulaska u Drugu ligu, i obećali kad to neće niko drugi iako pristuniti  bremenom godina borbu na život i smrt.

1 50 bfcFOTO VOJA

Kao i pre pola veka dok su živi boriće se i izboriti da fudbal ponovo bude sport broj jedan u gradu Valjevu, a da Milan Milinović štetočina i lažljivac neviđenih razmera konačno nestane iz fudbala, ma koliko se trudio da najvažniju sporednu stvar na svetu podređuje isključivo ličnim interesima.

A Valjevac fubalski trener Zoran Lučić za pola godine Trepču iz Kosovke Mitrovice je sa vetrom u ledja iz FSS doveo u Srpsku ligu Zapad. Ima nameru da provode samo jedno leto na putu do Prve lige, a zatim da nastavi put ka eliti u ping pog, ling long, što bi neprevaziđeni valjevski maestro Jarcan rekao "Amigooo, limba, limba lo" ligu.

E baš u toj pp, ll, limba lo ligi već od starta "tresu se tribine"

Pitate se zašto?

Zvezda je pred Helsinki eskspresno vratila Degeneka. Treba još pojačanje pred nastavak borbe za LŠ.

Pred prvi meč sa Helsinkijem večeras na "Rajku Mitiću" furioznom igrom "deklasirala" je Ivanjičane 2:0. Kopenhagen je overio vizu za treći krug a ne prođe li Fince, crveno bele čekaju Poljaci. "Zaneća" li Zvezdu jedno je sigurno biće novih pojačanja i pomoći direktno sa terena, od upozorenih da budu li i dalje krali neće dobro proći. A o oproštenim kamatama u iznosu od tričavih 10 miliona evra, diskrecionom pravu za dodelu akreditacija i još o nečem neki drugi put.

A gradu od ovog jula srpskog premijerligaša Inđije bi "visok napon" ali preživesmo i to !

Dva transparenta "Zbog vaših ličnih interesa i problema nas na tribini nema" i "Poslednje upozorenje za zvezdine sudije" skrivena su nevešto od oka tv kamera, čudno uvek na pogrešnom mestu postavljenih kad treba pokazati istinu, javnost je saznala. Onaj prvi od 99,99 posto "lojalnih" izveštača je sakrilo, ali je bio kao i uvek bio dovoljan jedan odgovorni poslenik novinarske profesije da saopšti istinu i prospe perje. Fudbalski narod je saznao da je na prvom transparentu upozoren kvartet "4v (Vučelići otac i sin, Vazura i Vuletić). Osvojeni Kupovi nisu isto što i tutule, a prisustvo kvarteta 4m u Partizanu sve više gubi bilo kakav smisao. E baš taj oteti transparent na početku utakmice u Inđiji nije se dopao, gle čuda, tzv navijačima što bi bezuspešno da ućutkuje SKANDIRANJA onih što misle drugačije od njih i to javno kazuju.

Da sreća često menja vlasnika osetili su u Poljudu Hajdukovci. Nekad partizanski, a ne od juče proustaški klub doživeo je golgotu. Maltežani su ugasili svetlo, i izbacili 101 posto favorita iz Evrope golom za tv špice postignutim sa zvukom brodske sirene za pobedu 3:1. Linč je izbegnut na stadionu, a šta se desilo fudbalerima Hajduka izvan Poljuda znaju samo oni.

E baš ta Gzira neće biti dželat Partizana pod uslovom da prođe velške konobare, električare, vodoinstaletere, što izbušiše treći tim Škotske Kilmanrok. Crno bele sa pojačanjima još uvek u najavi čeka ljubljanska Olimpija ili Turci, Malataja, u trećoj rundi baraža za Ligu Evrope, ako do nje stignu, a zatim Molde iz Finske, najverovatnije .

Velšani nisu mirni kao miroljubivi Sremci spremni da stoički podnesu 0:1 na svojoj premijeri u LL, PP Limba, limba lo ligi. Maleni klub iz Velsa napašće u četvrtak "moćni" Partizan i pokušaće na svoj način da protera kvartet 4v iz Partizana i srpskog fudbala. Osećaj kaže "četvorka" ostaje na JNA, jer velško društvo izbacivača iz i oko šanka će biti patosirano, sa minum dva, tri gola razlike .

Za razliku od Partizana bez "Toleta lopova" onaj voljeni sendvičarski uživa. Duh što lebdi iznad rupe sipa u rupu bez dna nemilice narodne pare. Bankomat radi narod se veseli jer Zvezdu voli baš narod celi.

A u Rusiji druga priča.

Za huligane nema milosti. Posle meča Rostova i Spartaka ruski policajci su nemilosrdno tukli pripadnike navijačke grupe crveno-belog tima iz Moskve.Iz čista mira nisu zasigurno ispendrečeni. Ali toga kod nas nema, jer mi smo proevropski orijentisani i niko ne sme da bije crveno bele.

U Srbiji sve što nije državni projekat, ljubimica, i šta li sve još, a ne zove se Zvezda, ipak postoji i odoleva olujama i gromovima što ih šibaju i udaraju, ali sve je preslikano od vrha do dna. U svakom gradu, varoši, selu i čak mesnoj zajednici postoji "projekat" a svrha mu je trošenje nikad zarađenog. Ipak "pravila" su da da se od njih odstupi.

Za valjevske prilike neverovatna priča i maleni FK Mladost iz Dračića igraće zonu sa Radničkim sa Petog puka, Divcima, i malo više udaljenim Željom, Ribnicom, Spartakom, Zadrugarom, Brezovicom, Vrelom... Kuriozitet je da u 4. rangu igra klub vazdušnom linijom udaljen par kilometara od kluba milionera, i da od Grada Valjeva dobija mrvičicu ko vrapčić u sred zime ispred pekare. Još moćniji primer entuzijazma je jedan "maleni" Tešnjar sa mnogo većom tradicijom od zonaša iz Dračića.

Ispali su Tešnjarci iz Okružne lige, ali nisu odustali od strateškog cilja, i sa svojom školicom fudbala već imaju svoje mesto pod Suncem. Održali su Skupštinu pozvali novinare i rekli šta imaju javno i bez skrivanja od javnosti. Naravno boriće se da se vrate u Petu ligu, a ako ne uspeju neće niko paliti krpe da odu. Fudbal je samo ljubav Tešnjaraca, bez ličnih interesa i namere da troše nikada zarađeno.

I dok čekamo da fudbal propran u devet voda proživi, srpski vaterpolo pravi čuda neviđena.

Najtrofejniji sport je uspeo za zaseni fudbalsku demagogiju i od proteklog vikenda  je ponovo u centru pažnje.

Podmlađena Srbija na SP nije izborila polufinale, Španija je pobedila 11:8 i naši momci igraće  samo za peto mesto. Tu su na sreću klinici da osvete "matore".

Kadeti Srbije sa trojicom Valjevaca startera: Aleksandrom Kovačevićem, Petrom Stanićem Bogdanom Gavrilovićem i trenerom Mijatom Mijatovićem potvrdili su visoke ambicije na Evropskom šampionatu u Bugarskoj. Prošetali su se kroz svoju grupu u Burgasu i osvojili prvo mesto pobedama protiv Sloveniju 22:4, Crne Gore 14:9 i Belorusije 14:5. Od četvrtka slede odlučujući okršaje za medalje, a prvi rival je Mađarska u četvrtak u 18 sati. Izabranici selektora Živka Gocića pucaju na zlato, a šta bi drugo!

A Valjevka pilot i predsednica Aero kluba Valjevo Olivera Knežević svoju radost iskazala je na društvenim mrežama posle nove dobijene bitke sa saradnicima i fanaticima sličnim sebi. Dobijena je bitka za povratak u život onoga što vole i za šta se sve zdrave snage bore u Aeroklubu u Divcima.

1modelarski skup2019 divci

"Nebo iznad Valjeva je slobodno! Održali smo na aerodromu u Divcima  Skupštinu. Raspravlali smo, predlagali, donosili odluke. Sasvim normalno i prirodno kao i uvek kada se skupi 30-tak ljudi. Jedinstevni smo bili kada se govorilo o interesima avijacije i razvoja kluba. Posebno me je dirnuo aplauz, sasvim spontan, prirodan dok sam podnosila izveštaj o radu Upravnog odbora. Rekla sam da je konačno izvršena promena i da je nebo iznad Valjeva slobodno i letenje u zoni aerodroma!

Slobodno je za sve koji žele da dolete, slete, za sve vazduhoplovce. Da se nikada više ne ponovi diskriminacija. Da nebo iznad Valjeva ostane slobodno. Da aerodromom od sada i zauvek upravljaju stručni ljudi, oni koji vole vazduhoplovne sportove, tolerantni, ali i disciplinovani zarad bezbednosti. Danas je sletela i jedna Cessna, vratila se kući. Danas je doleteo i AN2, zaprasio nas je od od komaraca. Jedan naš član je počeo samostalno da leti zmajem. Puno mi srce, i zato sam srećna i svoju radost želim d podelim sa svima koji su prepoznali našu borbu za slobodu i prosperitet letenja i vazduhoplovsta", napisala je na svojoj fb stranici Olivera Knežević.

Najvažnije iz našeg ugla je da smo ponovo ZAJEDNO i da sa vama što imate u srecu dovoljno mesta za ljubav, slobodu i istinu nastavljamo bitku  za bolje sutra svih nas što volimo Srbiju i živimo u njoj.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas