Logo
Print this page

VALISOVCI SKINULI CARSKI LANAC MARIJE TEREZIJE BANAĆANIMA NA SRED BEGEJA Featured

valis zr 9 7

Grad nastao na tri ostrva reke Begej sa ratnicima moćnim da pobede turske horde i da im se lično pokloni carica Marija Terezija i daruje ih zlatnim carskom lancem sa lalom, zbog čega  poneše nadimak "lale", Grad heroja iz vremena okupacije u Drugom svetskom ratu, Grad sporta i osvajača svetskih i olimičskih odličja  bio je ove večeri poprište velikog vaterpolo derbija. Pretendent na na titulu u Prvoj B ligi  valjevsko čudo Kolubarske vidre - Valis je posle teške i iscpljujuće bitke pobedilo domaćina Proleterer sa 9:7. Sada sa prošle nedelje  konačno poraženim Vukovima sa Novog Beograda baš od Proletera  deli lidersku poziciju.

U Sportskom centru Jug odigran je derbi sezone. Odlučila je  poslednja četvrtina koju su izabranjci trenera Steve Nonkovića dobili sa 4:2.

Kolubarske vidre su nošene podrškom svojih navijač u  predivnom bazenu SC Jug  imaće  i  Valjevo svoj bude li pameti i odlučnosti da se suprotstavi neznanju i promitivizmu što vlada u većem delu valjevskog sveta sporta , odigrale najbolji meč u sezoni.

Poveo je Valis 1:0 i 2:1, promašio peterac, što je  Proleter iskoristio i  preuzeo igru i okrenuo rezultat u svoju korist 4:2 i 5:3. Nije minus od dva gola pokolebao Valjevce. Naprotiv, igraju sve bolje, ali i pored grešaka  i neiskorišćene prendosti,  u par navarata igrača više, stižu do izjednačenja u finišu 3/4  za najavu velike pobede.

Poslednja  četvrtina bila je najuzbudljivija je Valis je poveo 7:5 a Proleter najpre smanjio  iz peterca, a zatim izjednačio na 4,5 minuta pre kraja na 7:7

I kada je trebalo prelomiti meč sa  nova dva gola, Metodia Metodieva i na kraju četvrtim  golom   Đorđe  Lekića postaje junak pobede, odlućuju pobednika.  Valis 100 sekundi pre kraja  dolazi  do nedostižnih 9:7  i  nova tri zlatna  boda  u trci za ulazak u Prvu A ligu.

Sa 30 bodova  Valis deli prvo mesto sa Vukovima sa N. Beograda, dok Proleter ima 27 bodova

U drugom delu prvenstva , oba  pretendenta na   prvo mesto sa Valisom, Vukovi su konačno dostignuti po broju bodova  a   Proleter sa 27 prestignut  dolaze u Valjevo.

Proleter – Valis 7:9 (1:2, 3:1, 1:2, 2:4)

SPORTSKI CENTAR JUG. ZRENJANIN. Sudije:Stanojević i Kiš. Isključenja: Proleter 8, Valis 8. Peterci: Proleter 1 , Valis 3
PROLETER:Stamenić, Milošević, Parivodić, Živković 1, Naćuk 2, Marinković, Popić, Dostanić, Radišić, Katić 1, Tomičević 3, Rončević, Kotarica, Stanković. Trener: Vasilovski.
VALIS: Kolesko, Milinović, Mitrović, Đorđević, Arsenović, Vujić, Gavrilović, Metodiev 2, Ilić 1, Lekić 4, Stanić 1, Milanović 1, Milovanović, Dobrisavljević. Trener: Nonković.

Na starije se ugledaju i najmladje vidrice. U Šapcu generacija U-13 je osvojila drugo mesto iaiko su su bili nekompletni, samo sa igrača. Zabeležili su dve ubedljive pobede i Izgubili su samo od najboljih danas u Srbiji Zemuna 2:4

valis sa viv 2

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.