Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"VESELI" UTORAK IZNEDRIO PETORKU U KRUGU SEDMICE" U KLS Featured

I in

1KKM NP O1

Dva (ne)očekivana rezultata pobede Dunava i OKK Beograd, pored očekivanih neuspeha Metalca u Novom Pazaru, donekle očekivanog Vršca u Milenijumu od Mladosti i definitivno "potunule" Vojvodine u SPENS-u  i "vaskrsnuća" Tamiša,  doveli su u krug "sedmice" čak pet ekipa. Bude li petorka izjednačena posle 26. kola za Metalac nema zime, jer u medjusobnom skoru valjevski tim pobedi li Vojvodinu i Tamiš, je bez premca.

Metalac je i večeras  bio iznenađujuće ravnopravan rival Pazarcima bez još jednom izostalog u gostima Vasića, svojom voljom je preskočio gostovanje kao i nedavno u Aleksincu. Već u prvom kvartalu Jovan Vojinović je obnovio povredu skočnog zgloba, ali je Metalac izborio 42:42  na poluvremenu. Domaći teren, iskustvo i podrška u "Pendiku" a  i  znatno više  kvalitetnih igrača su odneli prevagu. Očigledno je pored dobre odbrane i 42 skoka, samo 3 manje od domaćina, škripalo u organizaciji napada.  Metalac je izveo 42 a pogodio  samo 21, slobodono bacanje. Ni  Pazarci se nisu proslavili. Iz 38 pokušaja 19 puta su bili precizni. Slede Vodojvodina i Tamiš sa Vasićem a valjda će se oporaviti i Jovan Vojnović.    

A da li će još neko u Prvu B ligu pored Vojvodine odlućiće Mega i Borac.

Naredni petak i ponedeljak  najverovatnije daće odgovor na pitanje ko možda pored Vojvodine sklizne u Prvu B ligu.

Ako ne daj Bože u ABA-2 ligi ostane Borac, i ne plasira se u ABA-1 ligu, a  Mega bude poslednja u Prvoj regionalnoj ligi mogu čak iz KLS u Prvu B ligu( dva prvoplasirana dolaze u KLS) ispasti tri ekipe, što je realno nemoguće. Smeši se ipak najbolji scenario  a to je da Mega opstane, a Borac izbori mesto u ABA-1 ligi, gde je za sada neprokosnoven. Ne prođu li Čačani iz KLS u Prvu B ligu će napustiti dva tima.   

Senzacija večeri viđena je u tv prenosu. Dunav je šuterski i skakački nadvisio  Čajetince u gostima i napravio možda i  ključni korak ka opstanku. Još veće iznenađenje je priredio OKK Beograd. U "Braće Jerković" je slavio protiv Dinamika posle vele obrta. Poslednji kvartal "klenferi" su dobili 22:11, serija 14:4 u poslednja 3,5 minuta donela im trijumf 85:82 pošto je Pašajlić promašio šut za produžetak. Ovakvih pobeda "klenfera" sada u krugu "sedmice" sa još 4 "davljenika", će još biti u narednih pet kola, i to taman toliko da se obezbedi opstanak  filijali Miška Ražnatovića.

Pad Vrščana bez nade da ima kraja je  nastavljen.

Posle demoliranja u Valjevu, usledila je smena trenera, ali bez efekta. Vrščane je "nagazio"  Dinamik(100:82) u "Milenijumu" a sinoć  na istom  parketu i Mladost iz Zemuna(92:82).  Iz kruga "sedmice"  na kotu devet pobeda  je moguć beg. Nada za  nekada vicešampiona Srbije su  Dunav i Napredak u Milenijumu, dok se u Čačku, Čajetini i na kraju u Pančevu zna se ko je je favorit 101 posto.

Sa dva Amerikanca Tamiš je posle pobede nad nekompletnim Borcem vaskrsnuo. Do 18.kola je imao samo  4 pobede, a zatim u poslednja  4 kola je izgubio samo u Novom Pazaru. Sedmi trijumf je stigao sinoć u Novom Sadu 79:71, da li i za  definitivnu  kartu u B ligu Vojvodini sada zakucanoj na poslednjem  14. mestu sa 4 pobede. Pančevci i nema sumnje da neće  propustiti šansu da pobede  i Zlatibor  22. kolu u "Strelištu" i dočekaju naredni ponedeljak i meč  sa Metalcem u Valjevu sa 8 pobeda.

Toliko bi trebalo da ima  i Metalac realno favorit za dva dana protiv  Vojvodine na parketu hale sportova "15.septembar". Metalac  će samo za 72 sata biti u prilici da prebrine sve brige i sačuva  mesto u KLS. Bude li  visoko postavljeni cilj ispunjen  zasluge  pripadaju isključivo Vladmiru Đokiću i momcima što nose dres Metalca a igraju "na hlebu i vodi" . Juče su za divno čudo imali ručak i večeru, prvi put u sezoni za zaborav.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas