Logo
Print this page

BERTOMEUOV GLOBALIZAM BEZ GRANICA Featured

el blackNema završetka Evrolige i Eurokupa, što automstski nagoveštaj prekida regionalne sezone u  ABA ligi.

Kontinentalna liga je završena i sve ostaje kao i do sada !?

Pošto su  mišljenje dali  igrači, po dvojica iz svakog od 18 evroligaških klubova, danas je  Jordi Bertomeu, predsednik i direktor Evrolige, vlasnicima 11 A-licenci (Barcelona, Baskonia, CSKA Moskva, Efes, Fenerbahče, Makabi, Milano, Real Madrid, Olimpiakos, Panatiinaikos i Žalgiris) predločio da je sezona završena.

Euroliga, kao ni Eurokup,  neće se igrati odlučilo je 11nosilaca A licence u Evroligi!?

Evroliga  je prekinuta posle  28 od 34 odigrana kola osnovnog dela.

Evrokup je ostao bez  četvrtfinala, iako je u NAJGOREM SLUČAJU SAMO u sedam UTAKMICA sve  moglo da se reši. Tragikomično je da se niko u Evrokupu ništa ne pita.

Gubitnika je mnogo a bez premca  je  istanbulski Efes, jedini se zalagao  za nastavak sezone. Ekipa  Ergina Atamana sa 24 pobede bila ubedljivo prva ispred  Real Madrida  i Barcelone (22-6). U  "ziceru" za četvrtfinale su bili  CSKA i Makabi (19-9),  a čak 9 klubova gajilo nadu za plasman medju osam.

Evrloliga ostaje bez šampiona, a  evroligaško ZLO  je najava identičnog scenarija i u ABA ligi.

Skupština deoničara ECA  je odlučila je i da će u sledećoj sezoni Evroligu igra istih 18 klubova pored  11sa A licencom. Na taj način u eliti ostaju: Himki, Valensia , Crvena zvezda, ASVEL-Lion, ALBA- Berlin, Bajern, Zenit

U Evrokupu 2020/2021.   učesnici će biti osam ovosezonskih četvrtfinalista (Partzan, Unikaha, Monako, Promiteas, Tofaš,  Uniks, Venecia i Virtus). Preostalih 16 aketra biće određeno po plasmanu u domaćim NEZAVRŠENIM ligama.

Kao i uvek do sada, Bord  Evrokupa predložiće  konačni popis koji će overiti  ECA, odnosno njezini deoničari.

Ostaje zagonetka po kom kriterjumu će pored  Partizan, ABA liga "nominovatii" aktere Evrokupa.

Jedini ispravan  zaključak je da evropski klubovi treba da sednu i da se dogovore s kim  i kako dalje, pošto današnje odluke  vređaju zdrav  razum.

Svi su uložili ogromna sredstva u svoje timove, ne samo 11privilegovanih(najdarežljivijih) platiša su sada u prilici da vedre i oblače.

Evropa ima krovnu organizaciju  FIBA EVROPA, a pored nje i  dovoljno mudrih košarkaških glava i klubova za razgovor i dogovor.

11 "velićanstvenih" i sedam čašćenih su prevideli da se u sportu sve rešava  na  jedinom mestu, a to je teren.

Politikasntvo najprizemnije toliko prisutno u svetu fudbala "primilo" se i košarci.

Globalisti su pali na koroni,  pašće i u košarci, jesen je blizu. A i u fudbalu im se ne piše dobro. Sport počinje da gubi sve više svaki smisao.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.