Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DARKO JE BOG ZA UB, A BOBA ZA VALJEVO JE... Featured

1VA 14 10 2019

Drugi čovek SNS i prvi čovek grada Uba Darko Glišić podržao je javno u Valjevu kako sam kaže "dobrog i poštenog čoveka, koji je mnogo toga učinio za grad" i partijskog druga i kolegu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića  na isteku četvorogodišnjeg mandata sa efetkom "duplo golo".

Za koalicione partnere iz SPS je konstatovao:"Jedino znaju da navuku sakoe, stave crvene kravate, i za sve svoje neuspehe upere prst u koalicionog partnera SNS"

Kakvu će reakciju izazvati stav Darka Glišića kod građana Valjeva, više ih je  od 77.000 sa pravom glasa, pokazaće izbori 21.juna.

Da je kojim slučajem predsednik naprednjaka i države SR Srbije Aleksandar Vučić kandidovao za gradonočelanika grada Valjeva umesto Bobe Gvozdenovića,  Darka Glišića kneza Tamnave - Crne reke,  grad Valjevo bi odavno imao svog starog-novog gradonačelnika umesto najgoreg u poslednjih koliko li godina, Gvozdenovića, alijas konrada-19.

1va ss 27 4

Mesto Ub smešteno izmedju Gunjevca i Sovljaka, danas se zove grad Ub, sa trenutno nešto više ili manje od 6.000 stanovnika.

UB CENTAR

UB“ znači „mesto“, od latinske reči "urb". Staroslovenska legenda kaže da je mesto nastalo u vreme vladavine kneza Kocelja, a ime je dobilo po njegovom bratu Slavoljubu, tako što se vremenom ime istopilo i ostalo ostalo samo"Ub"

Crkva i manistir u selu Dokmir je najznačajnji kulturno istorijski spomenik cele Tamnave, potiče iz 15.veka, kada je obnovljen, što samo ukazuje da je nastao mnogo ranije.

U svojim memoarima nastalim u prvoj polovini 19.veka Ub  pominje prota Mateja Nenadović.

"Varošicu Ub su podigli za vreme Turaka u XVIII veku...."

Crkvu  Hrista spasitelja nalazi se na  ulasku iz Valjeva na Ub, ispod Vučjaka, a po tvrdnji meštana izgrađena je novcem  Stanka Subotica- Cana žapca.

Ljudska civilizacija na područje danas opštine Ub, datira od vremena Vinčansnke kulture, pre 5.000 godina pre nove ere, a u Čučugama postoje tragovi iz bronzanog doba.

A Ub danas grad, posle više od 5.000 godina, za samo nepunu deceniju vladavine Vučića i Glišića živi svoje, ne zlatno, nego dijamantsko doba.

Akva park se pravi pored otvorenog olimpijskog bazena, kažu biće lepši od " onog u Aranđelovcu, i poslednja je u nizu bez kraja investicija Glišićeve administracije. Vredna je za sada 600 milina dinara. Turizam će da procveta jasno je već danas. Svako će poželt da uživa u čarima atrakcije sa 10 i više tobogana i odžakom na čijem vrhu je gnezdo za rode. Urediće se do leta i otvoreni olimpijski i mali bazen smešteni u okviru budućeg letnjeg kompleksa.

Akva park je samo vrh svega što se radi i što je urađeno na Ubu u vreme gradonačelnikovanja Darka Glišića.

Zgrade policijske stanice i opštine(započeti u vreme vladavine DS) su završene.

UB sup i so ub

Uređen je  trg u centru Uba, izgradnjena hale sportova, uređenjo je korita reke, postavljani su  novi mostića.

UB HALA SPORT

Velikih radova je sve više.

Vreljanin Nemanja Matić je da se ne naljute Zvizdarci, Pambukovčani Trlićni i ostali Ubljani, iako proteran kao neperspektivan sa Marakane,  dobacio je više od svih tamnavskih zvezdica i zvezda. Mančester Junajted i Čelzi su Nemanjin reper uspeha, a tereni sa veštačkom travom u Vrelu i kod Fazanerije, i "Murinjiv" bilbord  u gradu pored "veštaka" su mera vrednosti i uspeha momka iz Vrela u svetu fudbala.

UB NURINJO

ub murinjo

Poslednjeg dana maja  treba podsetiti na još radova administracije  Darka Glišića.

Murinjova slika na bilobordu pored  fudbalskog stadiončića sa veštačkom travom, tribinom refelektorima,led bilbordom, još jednog manji teren sa atletskom stazom kod "Školarca", zatim novo ruho delom natkrivenog stadiona Dragana Džajića.

ub dzaja

 

UB VA 0 1 9 11 19

Ub ima više stolica na tribinima svog stadiona i ostalih stadiončića, nego dece koja pikaju loptu, smem li reći u gradu Valjevu

Neumorni i preambiciozni Darko Glišić pokazuje delima kako se ponaša odgovorni gradonačelnik Uba, ali i koliko "voli" Valjevo podržavajući Gvozdenovića, meti sprdnje srpske javnosti  konrada-19.

Rekonstrukcija, dogradnja objekta OŠ Milan Munjas i izgradnja zatvorenog bazena tik pored škole započeti su u avgustu 2019. Pliivaće se već u oktobru 2020.

UB SKOLA BAZEN

UB BAZEN SPOLJA ZATVOREN1

UB BAZEN UNUTRA ZATVOREN1

Nova zelena gradska pijaca završena za 9 meseci i od ovog maja je u funkciji.

UB PIJACA 1

UB PIJAC 1

Ulice su ispeglane, gradi se obiliaznica oko grada Uba. UB ULICE

Preko Radljeva i Stublenice, kažu Tamnavci do  auto puta  MIloš Veliki koji ide kroz avliju Glišića ima samo tri kilometra. Noću na naplatnoj rampi sija  skoro kao u Las Vagasu.

UB AP RADLJ

UB AUATO PUT

Autobuska stanica Ub je u novom ruhu,  a Strela Ub vozi, ne staje. Ime je nasledila od  nekada Valjevcima dobro poznate  Strele - Valjevo, nestale kao i sve drugo vredno, ali ostalo u sećanju u građana Valjevu.

UB AUTOBUS STAIC

Na Ubu kasne samo radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja. Oročeni su da budu završeni za 200 dana u avgustu 2019.

UB DZ

Pekara "15 septembar" ona valjevska je na Ubu, zanimjivo je baš i odakle su  nove gazde jedinog do skora sačuvanog brenda grada na Kolubari Valjevske pivare.

1VALJEVSKA PIVARA

Zgrade sa led bilbordima niču kao pečurke posle kiše na Ubu.

UB LED BILBORD

Zida se i u Valjevu, ali se i seče.

VA KADINJACA 1

Juče je posečeno drvo u "Kadinjači" simbol vremena i istorije.

VA KADINJACA

Prepušteno gazdi da radi šta hoće. Grad Valjevo nije odgovoran za dela na privatnom posedu. Možda i bude posle 21.juna, ako se neko od nadležnih stavi prst na čelo i upita se, da li je grad Valjevo  možda mogao da kupi "KADINJAČU" pravom preče kupovine.

U Valjevu su 4.februara 1804. posečeni kneževi Ilija Birčanin i Aleksa Nenadović.

Započeta  javna seča poštenih, hrabrih i mudrih glava, nije prestala od 1804. godine do danas.

Posle kneževa, nisu posečeni, poniženi su Sulunci. Prinuđeni su bili da   kod kralja prose da bi preživeli. Decenije  obnove po okončanju Drugog svetskog rata, overilie su po nalogu   "demokratske vlasti". Zasmetali su im im čak i "nepodobni" heroji-antifašisti.

Stvarano skoro pola veka je  uništeno preko noći.

Bila je dovoljna decenija da Valjevo od najperspektivnijeg grada u Jugoslaviji postane avetinjski grad, danas sa dometom  predgrađa Uba.

Na sreću Valjevo je kao i Srbija nepresušan izvor dobra i ljudskosti, neuništivo je.

Ma koliko zla bilo, dobro će se  kao i uvek izboriti,  i  na kraju će ga pobedi

Samo teško će biti u gradu u kome prvaci vodećih stranaka  vide perspketivu i boljitak, sa prioritetima poput konrada ili sa zagovornikom  ekspanzije malog fudbala.

Zajednička crta karaktera oba partijska prvaka Glišića i Milićevića je navijačka pripadnost. Obojicaa su zvezdaši. Ja sam partizanovac, a protiv zvezdaša nemam ama baš ništa. Prijatelje ne određuje  crveno ili crno bela boja, već nešto mnogo važnije,čast, dostiojanstvo i  poštovanje.

SNS  prvaku Darku Glišiću  kapa dole za sve urađeno na Ubu, i naravno za nedirnute grafite crno belog sveta, itetako prisutnog  u gradu Ubu.

UB PFCaSamosvest kaže da bi svaka "akcija"  izazvala reekciju sa nesagledivim posledicama.

Drugi SPS prvak Đorđe Milićević oduvek je bio  malofudbalski orijentisan. Ljubav je otišla predaleko, pa mu čak ne smeta  ime privatnog kluba malog fudbala, valjda zato što je vlasnik kluba sin SPS. Oči bode samo saznanje da je Radov tata  uvek uz vlast, a trenutno na stažu u SNS-u.

Biće da je malofudbalski fan ipak u pravu zbog svoje orijentacije jer veliki fudbal  je najkiminalizovanija priča na Balkanu i svako normalan beži od njega kao đavo od krsta.

Mudar je Milićević. Zna dobro  kada sve ovo što se dešava prođe najvažnija sporedna stvar na svetu biće ponovo fudbal, NE MALI, kao i uvek samo VELIKI FUDBAL!

Zaboravne i zaslepljene nije na odmet podsetiti.

Veliki fudbal  u Srbiji je podređen do koske "najpoštenijem" šampionu. Sa  ljudima od "integriteta" sposobnim da prelome "kuću srpskog fudbala" do te mere je moćnim da LL liga  mora da se proširi. Niko neće ispasti, a aktuelno  prvenstvo je skraćeno. Sve to se dešava u sezoni koja traje. Sa 11 umesto 4 kola scenario iz 2017. bio je moguć. Partizan je uspeo da uzme namešetno i poklonjeno prvenstovo. Sudbinu ne treba ponovo izazivati, a Prvaliga nek se igra, dok ostali ako nisu prošli mogu kupiti sebi mesto u "prvom razredu" voza koji vodi u propast.

Zato  je danas u LL ligi titula već proslavljena, to  posle prvog od 4 umesto regularnih 11 kola. Zanimljvo je baš  29.maj, čudne li koincidencije sa datumom pre 29 godina. Valjalo je prišiti i slaviti  novu zvezdicu.

Sa "doktorom" fudbala, inače  poznatim kako reče Tole Karadžić "licem  sa poternice" , od silnih obaveza  da kao optuženi stigne do suda i ispašta ako ima razloga,  i strategijom osmišljenoj u kabinetu vođe crveno belog ustanka novembra 2011.  svedoci smo beščašća fudbalskih ljudi u vremena u kome živimo.

 Na snazi je još jedno pravilo iz 2020.

"Ona"  mora biti prva!

Ako nije  prva, a treba da ispadne iz lige sezona se poništava.

Svedoci smo da  "ona" može  po ČETRVTI put na svoj način stići do  Evrolige, jer je teren  kao i u fudbalu sve manje važan. Bitno je da se vrti lova.

Beščašće u fudbalu i skoro  u celom svetu sporta je kao i kovid-19 došlo iz politike.

Vakcine za korona virus nema, ali ima ljudi časnih i spremnih da kaži ne nečem što je gore od korone, a to su  prevara, laž i kleveta !

A za  svakog ko neće da bude akter političkog i svakog drugog beščašća potrebna je  samo  hladna glava, malo mudrosti i naravno hrabrosti za prepoznavanje svega što ne valja.

U fudbalu i košarci Zvezda ima po dva tima, dok u Španiji tu privilegiju nemaju  Real i Barselona.

"Iluzioniste" i pobornike  ideje  da "simbol srpstva" može da "stavi tačku na crno beli svet"  prepoznao je dok su zagovornici bili u pelanama  Duško Radović. Ostavio im je poruku:

"Nije lako ali je lepo voleti Partizan,  jer za  druge se navija, Partizan se voli.“

Partizan je danas  Valjevo!

Vapi da bude samo svoje valjevsko, slobodarsko, nezavisno. Da  bude  grad uverenja  da se može otarisiti konrada i sličnog zla. Da sa svojim časnim i posvećenim Valjevkama  i Valjevcima može izboriti bolju budućnost, nemerljivo bolja od ove u najavi umišljenih da su nedodirljivi i jedino podobni, i samim tim nezamenljivi, spremnim na sve, ša čak i da se odreknu prividno "nezamenljjvih" samo da bi i dalje "jahali".

Pomoć "prijatelja" kolaboracionlista, i malih veliko huškačkih ideloga i prodavaca magle je provaljena, iako nije potrebna nikome.

Dosta je bilo otimanja svega što vredi, lažnih investitora, puteva u najavi, deljenja kapom i šakom NARODNIH PARA fejk njuz, i mejnstrim obožavaocima lika i dela  jahača apokalipse, specijalaca za satirenje nezavisnih medija, sejača laži i medijskog mraka.

I najviše ljudi i dalje uživa gledajući fudbal.

U Valjevu su nestali sa stadiona još malo pa biće decenija. Tužno i ružno!

Vratiće se ljudi fudbalu, čim zlo nestane.

Dobro znamo kome je fudbal predat i zašto.

Biće stadion u Parku Pećina ispunjen ponovo, do poslednjeg  mesta ali  samo  pod  jednim uslovom. 1VA PARK PPECINA11

Da gubitnici, centri troška, paraziti podrepaši, identifikavani jednim imenim, štetočine, nestanu netragom kao što si u došli. Moraće samo da polože račun građanima pred nadležnim institucijama.

Narod je nepredvidiv i mnogo jak.

Ko ne čuje glas i potceni snagu i volju naroda sigurno neće pobediti.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas