Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PROLETER PONOVO DOBIO VALIS, VALJEVO ŠOKIRALO TAŠ Featured

proleter valis 10 8 27 2 21Posle  dvomesečne pauze nastavljena je Prva A vaterpololo liga Srbije. U derbiji Proleter je pobedio Valis 10:8 i praktično već overio prvo mesto i plasman u elitu. Prijatno je iznenadio  VK Valjevo. Savladao je u Beogradu favorzovani  Taš 18:15,  i sada ih samo tri boda dele  od drugoplsiarnog Valisa.

Nije nikakvo čudo  što je Zrenjajnin grad sporta u 2021. godini u izboru Evropske asocijacije za prestonicu  gradova sporta (ACES Europe). Zrenjaninski sportski asovi  doneli čak  23 olimpijske medalje, što je bitan   razlog da bude proglašen za evropsku prestonicu sporta.

Grad na Begeju takođe ispunjava bitan kriterijum za dodelu  nagrade. To su  ulaganja u sportsku infrastrukturu i programe namenjene deci, mladima i osoba sa invaliditetom. U odnosu na broj stanovnika, to je grad u Srbiji sa najvećim brojem učesnika  na Olimpijskim igrama.

Od slavnih imena  izdvajamo košarkaše Vilmoša Licija i Dejana Bodirogu, fudbalere Tozu Veselinovića i Nenada Bjekovića, odbojkaše braću Grbić, Nikolu i Vanju,   atletičarku Ivanu Španović, rvače Davora Štepaneka i Kristijana Frisa, odbojkašice Maju Ognjenović, Jovanu Brakočević, Brižitku Molnar, plivače Ivanq Lenđerq i Ferencq Kemenjq, član prvog Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Priznanje evropske asocijacije ne donosi novčanu nagradu, ali  jedna od pogodnosti za gradove dobitnike mogućnost dobijanja evropskih sredstava za projekte.

 Valjevac  Stefan Atanacković  danas vodi košarkaše Proletera u Drugoj ligi  Srbije, dok je valjevska snaha, Stefanova supruga nekada sjajna ateltičrka  Vukosava Đapić sekretar Sportskog saveza Zrenjanina.

U vremešnom zatvorenom bazenu SC Jug, sa masnjikavom vodom  zelenkasto- žute  boje  Valis je sinoć  ušao hrabro  i odlučno da se bori za pobedu, iako dva meseca pojačanja samo treniraju  i nemaju  utakmice.

Da ništa nisu prepustili sliučaju Zrenanincu potvrdili dovođenjem pored jesenas 4,  sada još  tri mlada igrača iz komšiluka. Vojvodina je poz7ajmila Proleteru   ove zime   Cvetkovića, Marića i Stojčića, umesto "otpisanih " Čabrila, Ivoševića, Markulje i Ćurčuća.

Sa hobotnicom na golu Milanom Šantalabom, istakao se 10 odbrana,  kapitenom i ubojitim srelcom Lukom Bosićem, ništa manje opasnima po gol Mesarošom, Čatoavićem,  Stojčićem i Tomičevićem, Proleter je potvrdio kvalitet dostojan prvog mesta.

Na drugoj strani Valis sa pomanjkanjem sreće, pet puta je pogođen okvir  gola umesto mreže Proletera, očigledno kao potvrda   dekoncetracije, nekima je nedostajalo više odlučnosti,  kada je trebalo rešavati situacije pred golom Šantalaba, ali i iskustva, su uticali da  Valis izgubi i drugi put ove sezone od Proletera. U Prvoj B ligi pre godinu dana Valij slavio u oba meča, ali su i kao treći Zrenjaninci izborili viši rang.

U ključnim trenucima meča kada je Valis posle 0:3 pretio potpunim preokretom  dešavale su se neshvatljive greške u napadu i odbrani,  ali su  "brljali i duvači "  pored bazena, naravno na štetu gostiju  Valjeva.

Posle prve četvtine u vođstva Proletara od 2:0, uz napomenu da je vođstvo duplirano sa zvukom sirene, Valis je odigrao drugu četvrtinu najbolje u derbiju, Za 8 minuta valjevski tim je prepolovio prednost sa  4 gola, dok je Proleter postigao gol manje. Kovaćević je propustio "mrtvu" šansu  za izjednačenje i potpuni povratak svog tima meč. Umesto da pocepa mrežu Šantalaba  iz neposredne blizine, pokušao je   lobom. Najbolji akter meča je prozreo nameru  i uhvatio  "živu" loptu. Usledila je reakcija Valjevaca sa tribina zbog zapisničarove "igre" sa vremenom, Ekspresna čistka najglasnijeg bila je novi signal da su sve vrste "oružja" u igri, i da mogućnost iznenađenja ne postoji.

Držao se Valis  do sredine trećeg kvartala i rezultata 7:6 , ali  početničke greške u odbrani i totalni raspad igre u napadu samo su doprineli da se Proleter  ponovo vrati  na +3 i mirno privede meč kraju.

pr val 2 27 2

Valis raste,  a za elitni rang takmičenja treba još energije, strpljenja rada, posvećenosti, ali i svega drugog pored suvog kvaliteta neohodnog  i bitnog u sportu za uspeh.

Zrenjanin je grad  bez zdrave vode za piće,  prečišćavanje je rak rana. Bazen Jug je napravljen 80-ih godina prošlog veka, loše je održavan i bio je zatvoren desetak godina, zbog rušenja plafona, ali je  već je deceniju ponovo u funkciji

VK Proleter nema selekcije i talente kao Valis, ali ima podršku VK Vojvodina.

Zrenjanince imaju  odličnog trenera, a grad je uz vaterpolo.

Mnogo je važno istaći,  Proleter ima generalnog sponzora, veletrgovinu PER-SU, šatrovački SUPER!

Sasvim  dovoljno razloga da se  aktuelna  vlast u  gradu na Kolubari na osnovu iskustva Zrenjanina koji ima pored otvorenog i zatvoren bazen, renoviranu dvoranu Medison i novu Kristalnu dvoranu, ma koliko pogrešno urađenu,  konačno opredeli i izjasni za valjevski ključni infrastrukturni sportski objekat, dostojan 21. veka.

Jedna od najbitnijih stavki u svetu sporta je  infrastruktura.

Valjevu ne treba posle silnih promašaja novi NAJVEĆI !

Promašaj je mala dvorana i tartan na otvorenom terenu na Studentu, ali  i najnoviji  rešivi kiks,  opasna po život plastična podloga za košarku na Zdravljaku. Metalna ograda od armatura za izlivanje temelja umesto uklonjene pletene žice, od oronule severne, do južne tribine stadiona u Parku Pećina je nadamo se poslednja i nizu  gluposti.

Budućnost dvoranskoh sportova u  Valjevu je  Sportsko poslovni centar.

Treba ga graditi po  istom principu kao i "šnel štrase" od Popučaka do "Miloša Velikog".

 Brzo, kvalitetno i da bude maksimalno  funkcionalan. 

Zrenjaninska Kristalna dvorana kao ni kraljevačka, samo sa tri strane sa tribinama nije nivo 21. veka.

Sa sve valjevskim promašajem milenijima, "kutijom za 5.080 pari cipela" sva tri rešenja treba odmah  arhivirati u planu ključnog infrastrukturniog sportskog objekta u Valjevu.

Rešenje, Sportsko poslovnu centar, sa halom sportova  i bazenom, naravno  ima svoju cenu, ali ništa veću, od svakog od   6 stadiona što se grade danas u Srbiji.

 SPC je u funkciji samo  16 sati dnevno, odnosno, ima  mogućnost  da sam sebe izdržava.

Famozni zatvoren bazen pružiće mogućnost da se valjevska vaterolo priča podigne do nivoa, kragujevačke, šabačke, niške...

Valjevu  ne trebaju dva vaterpolo kluba, pozicionirana, da se godinama medjusobno "kolju" u borbi za prevlast i mesto pod Suncem.

Valjevu je potreban samo jedan klub, jasno je ko dan, organizovan poput Valisa danas, to sa svim dobrim i manje dobrim sistemskim postavkama.

Godinama nakardna raspodela novca opredeljenog za sport bode oči.

Prizemno i licemerno, naravno nikada dovoljno za  prave i časne korisnike.

U politikantskom rangiranju  na osnovu  statističkih pokazatelja, isključivo potrebnih za pravdanje (ne)opravdano potrošnih miliona,  farsa raspodele traje.

U takvom haosu poremećenog sistema vrednosti  pojedinci godinama  čine krivična dela bezočno troše narodni novac i ostavljaju pustoš za sobom.

Što je  još  crnje i najgore, iako zadužuju klubove, posle  proterivananja, naslednici  kako znaju i umeju vraćaju zaduženo, dok su  štetočine i paraziti i dalje pošteđene  krivične i bilo koje druge vrste  odgovornosti,

Valjevska vaterpolo priča nije imala samo epizode   na kraju februara u Zrenjaninu.

VK Valjevo je  u istom rangu Prvoj A ligi pobedilo Taš u Beogradu  u meču retko viđenih obrta sa 18:15!

Taš je poveo 6:2 na kraju prve četvrttine, da bi  tim iz Valjeva dobio naredne tri četvrtine U drugoj je bilo 4:3 a u trećoj  6:5 za Valjevo. U poslednjih 8 minuta gosti  su sa novih "pola tuceta" u mreži Marinkovića, i samo dva primljena gola stigli do totalnog preokreta, za  5-u pobede u sezoni.  Valjevo je posle trijumfa u Beogradu konkurent Valisu(18 bodova) i Tašu(15) za drugu poziciju koja vodi  u baraž za elitu.

Tabela: Proleter 24, Valis 18, Taš i Valjevo po 15, NBGD Vukovi 12, Beograd 9, Rasina 3,Palilula 0 bodova.

U 9.kolu se sastaju: Proleter- Rasina, Valis - Palila, Valjevo-NBGD Vukovi i Beograd- Taš  

Proleter–Valis  10:8 (2:0, 3:4, 4:2, 1:2)

SC Jug. Sudije: Raković i Beljin(Beograd). Isključenja: Proleter 5 Valis 6. Peterci: Valis 2 (2)

PROLETER: Šantalab(10 odbrana), Rončević, Parivoda, Naćuk, Marić 1, Mesaroš 1, Cvetković 1, Ćatović 2, Stojčić 1, Luka Bosić 2, Matković, Tomićević 2, Ćirović, M.Bosić. Trener: Dobrica Brdarić.
VALIS: Đerković(5 odbrana), Mitrović 3, Čavić 2, Lobov 2, Arsenović, Vujić, Gavrilović, Metodijev, Dobisavljević, Kovačević 1, Stanić, Ičagić, Ikasović, Milovanović. Trener: Stevan Nonković

Taš – Valjevo 15:18 (6:2, 3:4, 5:6, 1:6)Igrano u Beogradu na Tašmajdanu. Sudije: Petrović, Stefanović(Beograd). Isključenja: Taš 18, Valjevo 12. Peterci: Taš 2 (2), Valjevo 3 (2).

TAŠ:Marinković, Petrović, Trifunović 1, A.Janjić 1, D. Janjić 6, Radovanović 1, Pantelić, Radojičić , M.Janjić 2, Jovanović, Stanojević, Jovanić, Baucalo 4. Trener: Ljubenović.
VALjEVO: Ristić, Dmitrašinović, Gligorijević, Marinković 1, Jovanović , Ristić, Radanović, Gligorijević 3, Konatar 3, Talaja 7, Stojanović 4, Avramović, Jevtić, Simić. Trener: Marković

Rasina – NBG Vukovi 12:15 (3:3, 6:5, 1:4, 2:5)Bazen Kruševac. Sudije: Jovančević i Velkić, Isključenja: Rasina 13, NBG Vukovi 14. Peterci: Rasina 3 (3), NBG Vukovi1 (1)

RASINA: Jeremić, Stefanović 2, Adžić, A.Tomašević, R.Tomašević 1, Lazić 1, Milojković 1, Petković 2, Marković 1, Zdravković 1,Mihajlović 2, Đokić, Nešić, Kostić 1. Trener: Miloanović

NBG VUKOVI: Pantelić, Vuković 1, Vitorović 1 , Marković, Varkulja, Stefanović 3, Lukić, Manojlović 4, Bašica 4, Katić 1, Nikočević, Kojić, Jovanović, Vuković. Trener: Vasilovski.

Palilula – Beograd 3:15 (1:4, 0:3, 1:3, 1:5)Bazen Tašmajdan. Sudije: Kiš, Balažević. Isključenja: Palilula 7, Beograd 9.

PALILULA: Krizmanić, Đurđević, Đurđević, Đorđević, Dimić, Čakarić 2, Janićijević 1, Adžić, Rafailović, Tomović, Franeta, Aleksić, Marica, Gavrilov. Trener:Janković.
BEOGRAD:Vasović, Petrović 2, Rakić, Jovanović 1, M.Šuberić 3, Anđelić 3, Radić, J. Šuberić 1, Fuštić 1, Beronja 2, Đujić 1, Šećerović 1, Dimitrijević. Trener: Boščanin

 KLINCIMA VALISA FINALE KUPA SRBIJE I U KONKURENCIJI  U-15

valis 2006 ns 3 21 kup

Na polufinalnim turniru Kupa Srbije U-15  održanim u Novom Sadu i u Šapcu  vizu za finale su overili : NBG Vukovi i Partizan sa 6, Šabac i Valis sa 3 Vojvodina i Zemun bez bodova.

Kako je turnir u "Slanoj bari" odmicao Valis je igrao sve bolje. Počelo je porazom od  Vukova 5:7, a zatim je usledio remi sa Tašom 11:11, U  ključnom meču za finale Valis je sinoć pobedio Vojvidinu 7: 5 i sa tri boda se plasirao u finale Kupa gde predsotiji  borba za medalje  

Rezultati utakmica u  Novom Sadu: Vukovi - Valis 7:5, Vojvodina - Taš 9:7, Vukovi - Vojvodina 10:4, Valis - Taš 11:11, Vukovi - Tašmajdan 8:5 i Valis - Vojvodina 7:5.

Plasman: Vukovi 9, Valis 4, Vojvodina 3, Taš 1.

U Šapcu je dominirao Partizan. Rezultati: Partzan - Spartak 23:4, Šabac - Zemun 18:3, Partizan - Šabac 17:6, Zemun - Spartak 12:5, Partizan - Zemun 16:3, Šabac - Spartak 12:5. Plasman: Partizan 9, Šabac 6, Zemun 3, Spartak 0 bodova.

NAJMLAĐIM  VALISOVCIMA SA PENALA IZMAKLO FINALE KUPA  REGIONA VSCJZ SRBIJE

Najmlađi članovi VK Valis, rođeni  2009. i mlađi   na finalu Kupa Regiona Centralne, Zapadne i Južne Srbije  u SRC Petnica su osvojili su   treće mesto.

valis 2009 3 va kup zsj s 21 2 28

U SRC Petnica Valis je pobedio Radnički iz Kragujevca 14:5, i šabačku Savu istim14:4. Šabac 2 je savladao domaćina 9:7 posle nerešnog rezultata 5:5, da bi  najbolji tim na turnuru Šabac1 pobedio Valis 28:2.

U finale Kupa Srbije idu Šabac 1 i 2,a  Valisu je pripalo 3. mesto.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas