Logo
Print this page

83. PLIVALO, A ČASNI KRST PO TREĆI PUT PONEO ACA KOVAČEVIĆ Featured

bog 23

Kod Berkove brane na Gradcu, mutnom i ledenom,  ovog 19.januara je na Bogojavljenje održano 12. po redu plivanje  za Časni Krst.

Rekordan broj prijavljenih čak 82, u vodu je skočila i jedna plivačica, su zaplivali sa leve obale Gradac ka Časnom krstu. Aleksandar Kovačević,  vaterpolista Valisa  i srpski reprezentativac je načinio  jedinstven podvig. Po  treći put je  prvi doplivao do Časnog Krsta.

bogojavlj 23 aca i t

 

Poručio je da želi da  nas sve Bog vodi, a pobedu posvećuje prijateljima Ireni Maksimović, Nemanji Aćimoviću i Ognjenu Pejiću, koji su tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći u selu Draginje januara prošle godine.

U trci dugo 33 metra, čija dužina simbolizuje godine zemaljskog života Gospoda Hrista, čeličnu volju i plivačko umeće pokazala je i Valjevka Milica Perinčić, a plivalo je u 8 pripadnika Vojske Srbije.

bogoj 23 miško

Pred Plivanje za Časni Krst takmičare je blagoslovio sveštenik Dejan Tripković.

Plivanju je prethodio muzički program, uz  učešće  Omladinskog hora Centra za negovanje tradicije i kulture “Abrašević” sa dirigentom Nikolinom Ninić, i Milom Pavlović.

Organizator  Bogojavljenskog plivanja je  Crkvena opština pri Hramu Vaskrsenja Hristovog, u saradnji sa Gradskom upravom i Domom zdravlja Valjevo, a sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa valjevskog Isihija.

Prvo Bogojavljensko Plivanje za Časni Krst je održano  2010. godine kad je  učestvovalo 8 takmičara. Broj je rastao  tako da je do sada na Bogojavljenje, na reci Gradac, plivalo više od  600  plivača svih generacija.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.