Logo
Print this page

VALJEVO IMA DOKTORA NAUKA U SPORTU GORANA ĐUKIĆA, IZ KUĆE ZDRAVLJA TOP FORM! Featured

dr gdj 01

Valjevac sportski pedagog, prvi medju jednakima u Kući zdravlja TOP FORM Goran Đukić(48) je od 6.marta  zvanično doktor nauka fizičkog vaspitanja, sporta i kinezi terapije.

Na Fakultetu  za sport i psihologiju u  Novom Sadu sa najvišom ocenom 10 Đukić je  odbranio doktorsku disertaciju i stekao najviši  stepen obrazovanja.

Odbrana doktorske disertacije na temu "Dinamika promena antropoloških karakteristika  dece od 7 i 11 godina, u periodu 1990. do 2020. godine" bila je poslednji korak samostalnog i originalnog naučnoistraživačkog rada najomiljenijeg nastavnika fizičkog vaspitanja u osnovoj školi "Milan Rakić" u Mionici, bistroumnog čoveka čistog srca i anđeoske duše.

Doktorsku disertaciju Goran Đukić je branio pre komisijom u sastavu: predsednik dr Zlatko Ahmetović profesor Fakulteta za sport i psihologiju u N. Sadu, i članovima dr Nebojšom Trajkovićem docentom Fakulteta za sport u Nišu, i mentorom dr Romanom Romanov profesorom  za sport i psihologiju Novom Sadu.

dr gđ komiisja

Jednoglasna ocena Komisije je da Goranov rad posledica  kontinuiranog rada, zrelog stila, odgovornog, stručnog, posvećenog i studiznog delovanja.

dr gdj pk

"Tokom naučnoistraživačkog rada sa Goranom uverili smo se da imamo zadovoljstvo i sreću da sarađujemo sa čovekom posebnog kova, moralnog integriteta, askete i borca kakav se retko sreće. Brojni auditorijum, odnosno  danas prisustvo velikog broja ljudi, su mali dokaz kakvim bogatstvom je okružen Goran Đukić. Očekujemo nastavak uspešne saradnje i nove naučnoistražičke radove. Vrata našeg Fakulteta su zauvek otvorena našem kolegi dr Goranu Đukiću ", poručio je u svom obraćanju prisutnima na kraju predsednik Komisije dr Zlatko Ahmetović.

dr g i mentorProfesor dr Romana Romanov, od dr Gorana Đukića, od trenutka kada je  postao jedan među jednakima, dr nauka u sportu, očekuje još više odgovornosti i posvećenosti u struci i u nauci.

"Bili smo svedoci briljantne odbrane doktorske disertacije. Goranovi učenici su srećni, jer imaju najboljeg nastavnika, iskrenog prijatelja, poštenog čoveka, velikog srca. Goranova porodica je najsrećnija jer živi život prepun  ljubavi i poštovanja. Takođe i prijatelji sa kojima deli ono malo slobodong vremena, a danas sam videla samo deo njih. Verujem da ćemo na Fakultetu deliti još mnogo uspešnih dana".

Odbrani doktorske disertacije prisustvovali su  naslednica  Mirjana briljantni student Fakulteta fizičke kulture. U  Zagrebu je na međunarodnoj Konferenciji Kineziološkog fakulteta 24.februara je imala svoju prvi nastup,  prezentaciju jednog segmenta pripreme sportista.

dr g i mira

Goranova supruga Tanja, takođe nekada atletičarka, sin Nikola, trenutno zaokupiran košarkom,  nisu bili pristuni na odbrani doktorata,  iz objektivnih razloga. Brata  Dejana su  zastupili bratanica Marija i bratanac Darko, a i dragi Somborci.

dr gdj sombor

 

Pored kolega iz sportskih dana i kolega sa falulteta, odbrani doktorske disertacije su prisustvovali brojni saradnici i prijatelji.

dr g dj kolege

dr gđ svi

Goran Đukić je pre tri decenije bio juniorski vicešampion Jugoslavije na 800 metara, učesnik Svetskog studenskog krosa, reprezentativac  Jugoslavije na krosevima, akter Balkanskih igara, i prvi pobednik Svetosavke trke u Valjevu 1994. godine.

Jedan od gostiju je bio košarkaš Marko Ljubičić.

dr dj lj i ja

Momak koji uz stručnu pomoć i savete dr Đukića i u 36 godini, traje kao staro vino, i važi i danas za jednog od najboljih plejmejkera na prostorima eks SFRJ.

"Hvala svima na iskrenoj  podršci. Uložio sam sebe, i verovao u ono što radim. Radujem se što su kolege  iz  Komisije prepoznale metu i cilj mog istraživanja, odnosno fizičku aktivnost kao pozitivan faktor u razvoju dece. Svakodonevno vežbanje, blaga i intenzivna fizička aktivnost garant je zdravlja i uspešnog razvoja svakoga deteta. Nema odmora, nastavljamo da radimo. Kao i do sada ćemo se  boriti za našu decu i njihovu budućnost," poruka je dr Đukića. 

 Doktorat Gorana Đukića je poslednja u nizu  potvrda značaja Kuće zdravlja TOP FORM aktivnog fitnes centra skoro četvt veka, od 2000. do danas. Jedinstvena kuća zdravlja u Srbiji, koja kroz svoju Pomaže  ljudima svih starosnih doba, deci, sportistima starijoj populaciji kroz vežbe, kineziterapiju, masažu, fitnes, jednostavno vraća veru u zdravlje i bolji život.

dr g dj torta

Najsvečaniji deo promocije doktora nauka fizičkog vaspitanja, sporta i kinezi terapije, zaslađen je kako i dolikuje tortom,  sada i zvanično za  dr  Gorana Đukića.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.