Logo
Print this page

METALAC OD PROSEČNOSTI DO POSEBNOSTI, ŠAMPIONSKA TRKA TRAJE! Featured

kkm z82 64

Racionalnost zajedništvo, pojačana  energijija, i najvažnije osećaj povraćene sugurnosti, eleminišu nemoć i pomisao na predaju. Jednostavno „menjaju glavu“. Smisao opravdanosti rada pretvara se u uživanje do  pobede. Biće da je baš da su pomenuti faktori ključ uspeha  Metalca, i pobede protiv Mladosti 82:64, za povratak u trku za šampionsku krunu u KLS.

Sinoć od mnogih posle epizode sa OKK Beogradom,  otpisani Metalac se nije dao. Tim pre što se sumnjiva trojka pojavila da kao i lane "seče i kosi".

Muke su trajale do poslednjeg kvartala, kada je bilo uživanje gledati Metalac do pobede.

U tom periodu je ostvaren optimalni košarkaški kapacitet  za fantastičnih 19:7. Bez otetog Meninga, prodatog da pojača  FMP,  umesto planiranog Topića, završio je u OKK Beogradu, Metalac se vratio u igru za titulu. 

Oteto je uvek bilo prokleto!

FMP je sa Meningom izgubio u Skoplju i Laktašima. „Ljubimicu“ iz koje sve polazi da ne pominjem. "Ugašena “ je u Evroligi, a  istim putem ide i u ABA ligi. Što reče Đoletov Boža Pub“ Džaba vam novci moji sinovci“, a i onaj što svi znamo da je vaš!

Metalac je bolje od Zemunaca otvorio utakmicu, stigao do 10  razlike, ali se lako utopio u sivilu sopstvenih slabosti, i grešaka. Mladost je to iskorisitla i sa vetrom u leđa „prepoštenih“ “ lako stiže u egal, sa šansom da pobedi.

Loše izdanje Lukovića  u prvom poluvremenu  unelo je dodatni nemir. Čim je Uroš proradio gorak ukus poraza, pretvorio se slast pobede. Luković kida, a Metalac igra brže i agresivnije, podiže nivo igre u odbrani, a napad postaje ubojit.

Očigledan faul u napadu sankcionisan navijačkom presudom Pecelja da  kapitenu Metalca dodeli ličnu grešku, izazvao je  gnev i žestoku reakciju publike. Prekid zbog ukazivanja pomoći Bajiću je samo pojačao adrenalin ekipe, i intenzivirano je  razbijanje Zemunaca. Sudije su se vratile u normalu, i Metalac zavšnicu igra u transu. Pri rezultatu 63:60, sledi petomenutna kanonada, za 77:60 i razbijanje  Mladosti u paramparčad.

Dabl-dabl Luković je ubacio  13 koševa, uhvata 13 lopti, "polepio" 5 rampi,  4  puta  asistirao. Taman da se izbrišu  pet izgubljenih lopti i i polovičan učinak sa linije slobodnih bacanja(6:3) u prvom poluvremenu.

Lukovićev Indeks 25 od ukupnog 117 pokazuje kako su igrali momci sinoć. Ističem na prvo mestu najmlađeg Nemanju Jankovića.

Bukijev  sin je ubacio 3 trojke iz 5 pokušaja. Nije pogodio ni jednu dvojku, ali je energijom i željom da bude ono što stvarni jeste, pored "vruće" ruke, igrom u  odbrani pokazao da nije običan  „mahač“ peškirom, već da zavređuje pažnju.

Marko Bajić je odigrao kapitenski, bio je prvi strelac  ekipe sa 16 poena, plus 4 asistencije. Dafi je zakazao u šutu za 3(9:1) ali je  promašaje „peglao“ dvojkama(10:7), skokovima i asistencijama po 6. Specijalac Durmo standardan, 10 skokova, 4 asistencije, samo ga šut nije služio(9:2 za dva). Riki Stefanović je pokazao karaktet lava, sa 4 skoka i 6 poena. Simanić takođe vredan, 5 skokova i 8 poena. Šešlija je uhvatio 8 lopti, i dodao pet koševa. Marko Ilić sa 6 skokova i 5 poena u odnosu na sve do sada odličan. Konačno Andrej Stevanović, mora mnogo bolje od sinoćnih pet poena, 3 izgubljene lopte i isključenja.

Kod Mladosti dvocifreni samo kapiten Milenković 15, i Amerikanac Dejvis 10 poena. Prvom piku Dušanu Radosavljeviću, lošom politikom svojevremeno  nije ostao u  Metalcu, je pored 9 skokova i 7 asistencija nedostajala norma ubačenih koševa. Tek 7 poena je premalo za nivo Radosavljevića. Biće da je dobra odbrana  Rikija i Durma bila ključ „hapšenja“ najboljeg igrača Mladosti!   U ovom trenutku najvažnije je da se poljuljano samopuzdanje povratilo, a zna se na kome je šta da čini.

 Od države ni najava od pomoći, a podanička vlast  što nemilice troši naš novac na švapske investitore, sa sve  gradonačenikom, bi mogla  da stavi prst na čelo, i uradi što može i mora.

U aprilu 2023.  se navršava pola veka od ulaska Metalca u  Prvu ligu tadašnje SFRJ.  Jubilej  valja dostojno obeležiti, bez obzira na projekcije "odozgo" i planove  za Vošu i Spartak, sigurno ne bolje ekipe na terenu od Metalca.

Valjevo ne izdvaja ni približno za košarku u odnosu na Suboticu i Novi Sad. Metalac  je poseban, jer je klub sa košarkaškim šmekom, dušom i srcem.

Sasvim dovoljno da se  u narednih mesec dana, u Vršcu, Čajetini i Subotici ispuni norma, i izbori plasman u  ABA-2 ligu!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.