Logo
Print this page

SRBIJI 6 MEDALJA NA JUNIORSKOM ŠAMPIONATU BALKANA, ANJA PAVLOVIĆ 5-a SA ŠTAFETOM Featured

anja 4 balkan s bgd 13 2 22

U uslovima moćnijeg obezbeđenja i  od onog na  OI u Kini,  u beogradskoj Atletskoj dvorani je  održan je šampionat  Balkana  za starije juniore i juniorke. Takmičenje je okupilo preko 250 atletičara iz 19 federacija članica ABAF-a.

Srbija  osvojila je ukupno šest medalja: jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane, a oborila i dva nacionalna rekorda u štafetama.

Angelina Topić je preskočiča 186 cm na put  do  zlato. Za  pobedničk  podujim i krov  Balkana bila je dovoljna  preskočena visina od 186 cm,   Zorana Rokavec je u istoj discipline  bila treća sa 183 cm.

Vicešampionka Balkana na 800 m je  članicazrenjaninskog Banta Dunja Sikima sa  vremenom 2min. i 12 sekundi.

Strahinja Radaković osvojio je bronzu u trci na 60 m i postigao državni rekord  sada 7.89 s.

kao i Maksim Puškar na 3000 m sa 8:31,23.

Štafeta starijih juniorki 4X400m u sastavu Lena Maletić, Dunja Sikima, Anja Pavlović i Anastasija Miča oborila su za neverovatnih skoro  5 sekundi nacionaloni  rekord 3.56,47 i osvojila peto mesto.

U trci 4X400 nastupilo je 9 šetafeta.

Slovenke(Sekavčnik, Sadek, Kločnik i Zbičajnik su bile neprokosnovene( 3.44,49). Druga je štafeta Turske, treća Rumunije, a 4. Hrvatska. Nastupile su takmičarke rođene 2003.godine I mlađe.Anja Pavlović(2006) je imala podršku svog  trenera Gorana Đukića, pa ne čudi rezultat mlade Valjevke.

Anjin talenat, odricanje,  rad, posvećenost, ljubav, i pre  svega stručnost pedagoga fizičke  kultutre Gorana Đukića  dolaze sve više do izražaja, a kruna zimske sezone je Balkanski šampionat.

“Srećna sam što sam bila akter ovako velike manifestacije, najveće do sada  u karijeri. Posebno mi je prijalo prisustvo trenera Gorana Đukića. Njegov glas,  pogled i podršku  su mi neizmerno značili. Doneli su mi dodatnu sigurnost I hrabrost da trčim najbolje što mogu” poručila je za naš portal Anja .

goran dj a nja anlkan 22

Rezultat Anje Pavlović dobijaju posebno  na  značaju  ako su zna  u kakvim uslovima sa članovi AK VAK 014 rade. Spas stiže iz fitnes centra TOP FORM.

Staza oko terena na stadionu Krušik  na Krušik podseča u  Valjevo nikada nije  imalo  tartan stazu za potrebe Kraljice sportova!?

Ub sa tri puta manje svojih varošana(3.000 I kusur), valjda zbog statusa Grada, zahvaljukući Darku  Glišiću  je izgrdaio atletski stadiončić sa  4 tartan staze, a u aprilu će organizovati i prvo  zvanično takmičenje.

Poruka  za vlast valjevsku da se malo ugledaju na “inficirane magijom života”, i  posle dve godine sa korona virusom, nestvarno, sa još više energije odani svojoj misiji borbe za ljudski život! 

Samo nek vam na umu budu lekari  i medicinsko osoblje Opšta bolnice Valjevo, u svih kovid bolinica u Srbiji. Puka borba za vlast i promocija "Zlatnog doba" su odavno prepoznati. Politikansko fašisodino i robovsko služenje besmislu, ne donosi dobro.

U vremenu zla i pošasti mora da se zna!

U Opštoj bolnici Valjevu rade nevidiljivi heroji.

Od grudnog, infektivnog, intenzivne, poluintenzivne nege... i svuda gde se vidi vatra  danonoćna borba sa kovidom za živote, svetlost i nadu  nude isključivo  istinski i neumorni ratnici vremena zlog.

Građani Valjeva su preponosni  na dela “skafanderovaca” plemenitih, stručnih, posvečenih odgovornih ljudi sledbenika Hipokratove zakletve, i neumornih medicinskih gladijatorki i gladijatra svakodnevnu u čeljustima smrti.

Lazare Gojkoviću, za dobra dela,  i osmeh na licu  svojih sugrađanja, nema limita.

Za početak nepohodne  su  boce i  kiseonik za korišćenje u kućnim uslovoma.

Većina  vremešnih pacijenata,   nije u mogućnosti  da plate  rentriranje  od 800 dinara dnevno, do 100 evra na mesečnom nivou. Nevidljiv bi bi to izdatak za   Telekom-Srbiju ili bilo kog društveno odgovornog donatora.

U Srbiji danas  ima dovoljno operatera  da obezbede  po 1 aktivni mobilni broj   na svakom odeljenju,  u Opštoj bolnici  Valjevo. I ne samo u Valjevu već u  svakoj sličnoj medicinskoj ustanovi u Srbiji.  

Čuti glas najmilijih je bitan  korak ka ozdravljenju  duše i tela svakog za čije život se bore valjevski i lekari širom Srbije.

A posle tog prvog koraka, i bezrezervne podrške nesalomivima sve je drugačije. 

I zato svakoga dana pre svih   tekućih obaveza u "sivom domu", informacije i ispunjenje  svakog  zahteva što će stići iz   VALJEVSKE KUĆE ŽIVOTA! 

Za zdravlje dece za pored vaspitanja i obrazovanja, BITAN JE I SVET SPORTA.

"SAMO" 10.000 školaraca i MLADIH  dok to mogu zavređuje tartan staza  na otvorenom, a na leto i zatvoren olimpijski bazen.

Da način raspodele 83 miliona dinara,  narodnih para, bude ni po babu ni po srečevima, što je jedino ispravno, a ne da svako iole upučen prepozna očiglednu zloupotrebu  i manipulaciju.

Konačno se MORA prekinuti besmisleno davanje  sredstava politički podobnim za sve i svašta!

Pored bazičnih sportova, atletike, gimnastike, plivanja, Grad Valjevo dileme nema, MORA se opredeliti za   finansiranje nosioca najpopularnija 4  sporta,   košarku, fudbal,  vaterpolo i boks.

I da školski sport tokom  cele godine i leta na "sportskim igrama školaraca" ponese takođe ogroman deo  od 83 miliona dinara narodnih para.

A ostali što se "grebu i grebuckaju" nek vide šta će.

Imaju razrađen sistem "članinarenja". Ubuduže nek se  snalaze kako znaju i umeju, a ne da parazitiraju i uzimaju ono što ni po kom osnovu  nikada nije ni pripadalo.

Kvalitetne škole sporta VK Valis, FK Radnički, AK VAK 014 su reper, ali  i porodične sportske manufukature su svojevrsna potvrda da kvalitetan rad i posveženost donose više od svake pomoći iz grdskog budžeta!  

Valjevu i Srbiji su potrebna zdrava deca!

Od Boga nam svima zdravlje!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.