Menu

zaglavlje

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A VIDIĆ ,JOKIĆ I ARENA BEOGRAD SVETLOST SRBIJE

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A …

U sveoštem bunuli i slepi...

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: KAZNE KLUBOVIMA, SUSPENZIJA TRENERIMA I J.I.

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: K…

 Komesar košarkaške ...

PRED  TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA VANJA MARINKOVIĆ PRVI SPORTISTA, KOJI JE DAO PODRŠKU INICIJATIVI "ProGlas"

PRED TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA…

Podrškom "ProGlasu"...

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASNIK FABRIKE REZNIH ALATA ČAČAK

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASN…

Valjevski King Komerc p...

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ "ZABOLEO", TEK KOMŠIJE!

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ …

  "Đoković je p...

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PROFESORA DR RATKA BOŽOVIĆA

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PR…

Omiljeni srpski profeso...

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE 44 GODINE

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE …

Šahovska reprezentacija S...

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA I PONIŽAVANJE KOŠARKE  NA VA NAČIN

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA …

Tri P obeležava vreme p...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A VIDIĆ ,JOKIĆ I ARENA BEOGRAD SVETLOST SRBIJE

trio vidic arena jokic 1U sveoštem bunuli i slepilu srpskog fudbala, velikan Nemanja Vidić, kandidat u pokušaju za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, je u intervjuu NIN-u izeno  zanimljivu tezu, da je možda  trebalo, prvo da robija,  pa da sutra bude visoko pozicionirani funkcioner u srpskom fudbalu.

Iz mraka srpskog klupskog fudbala, proviruje reprezenatativni na EP, a kako se igra bolje da nije, samo kažem, zbog nerviranja što sledi.

Košarka dominira javnim mnjenjem u Srbiji politikanski podeljena  na dva tabora, ali Nikola Jokić briše sve podele. Prvi  posle Novaka Đokovića kome je to pošlo za rukom. Denver je  prošle noći dobio  Hjuston 134:124.  Nagetse je u novoj MVP partiji predvodio Nikola Jokić.

jokic 3x3marej1

Treći put u karijeri  je ubacio više od 30 poena(32 ukupno), dodao je 10 skokova i 15 asistencija(osam u prvoj četvrtini), bez izgubljene lopte, sa koeficijntom korisnosti +29. Treći put je to učinio od kada je u NBA, i to još nikome nije pošlo za rukom. Sedmim tripl-dablom  ove sezone, je trenutno na koti  112, a kako stvari stoje vrlo brzo će postati najbolji centar i igrač svih vremena u NBA. U Koloradu,  Denver je nepodiv, kod kuće je zabeležio i devetu  pobedu.

U Bal Areni Negetse je gledalo 19.590 gledalaca, samo 82 manje od najposećenije utakmice u Detroitu u Litlle Caesars Areni, gde su Lejkersi pregazili domačaina Psitonse 133: 107, "fenjerdžiju" Istoka samo sa 2 pobede u 18 mečeva.

NBA je ispred EL po kvalitetu, i posećnosti. Na utakmice dolazi od 14 do 20.000 gledalaca. Međutim Partizan i Zvezda dostojno konkurišu amerima, gledajuću baš taj parametar.

Za razliku od preimenovanog FMP-a, navijači Partizana su od prvog do poslednjeg sekunda na svojim mestima, i ne "beže" kad crno beli gube.

Najbrojniji su od svih  sada možemo slobodno reći na svetu!

 

arena bgd realA večeras će to potvrditi u spektaklu u Štark Areni. Gost je Panatinaikos sa Matijasom Lesorom. Ljibimca navijača svih redom  od 5 do 95 godina očekuje "poseban treteman". Posldnjeg dana novembra možda  padne i novi rekord u Evroligi svuh vremena. Hoće li Partizan i Pao srušti stari rekord protiv Reala videćemo večeras.

Za razliku od košarakaškog sjajana srspskim prostorima u fudbalu je mrak.

Fudbalsku baru punu krokodila zatalasao je velikan Nemanja Vidić.

vidic n

Kandidat u pokušaju za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, je u intervjuu NIN-u izneo  tezu, da je možda  trebalo, prvo da robija,  pa da "sutra" bude visoko pozicionirani funkcioner u srpskom fudbalu.

Na drugoj strani crveni bele perjanice malo nižeg ranga, Đorić i Binić,  mišljenja su da je Vidić previsoko "poleteo". Smatraju da je morao stepenicu po stepenicu da krči prolaz do vrha, što je samo puki alibi, a ko se zna kakav haos vlada u FSS..

Previđaju notornu činjenicu da je danas faktički predsednik FSS,  omraženi  apartčik  vodeće partije  "ministar za poljsko mleko" Nedimović, bez ikakvog  dodira sa fudbalom ceo život. 

Dragan Džajić  je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama,  Zvezdan Terzić,  nije dokazao nevinost, jer su suđenja zastarela, podseća Vidić, u intrvjuu za NIN, i konstatuje.

"Baš njih dvojica vode-FSS i Zvezdu", ističe  Vidić jedinu  istinu (ne)vernicima, od  onog ko je postavio dva hapšena  funkcionera, do dnonovira, u obavezi da veličaju lik delo postavljača, i prave se ludi  na zatvarano, ali drugo neosuđeno lice.

Vidić primećuje da je FSS Piksiju i stručnom štabu dao 16 miliona uz poruku  za sve ljude u Srbiji da se ne gleda rad, već na podobnost. Uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše, bitno je da budeš podoban.

Vidić podseća zaboravne.

dzaja i tvorzan

 "Džajić četiri godine nije uspeo da dokaže da je nevin i onda ga je pre 11 godina tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić (na mig najvećeg navijača prim.aut), abolirao", što je Džajić prihvatio i "time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama".

Vidić takođe podseća da je Terzić bio u zatvoru.

"Terzić je "ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi". i izvodi logičan zaključak.

 "Lično nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju decu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj deci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspeha" , zapitao se  Vidić. 

On je istakao da Terzić ima "izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje, kreće se u ‘visokom’ društvu"

"Kako će sad bilo koji mladi momak da posluša oca i da krene da radi od 9 do 17 sati, muči se, bude pošten... Sve više dece hoće da budu Zvezdan Terzić. Da li to hoćemo da ostavimo našem društvu? Ili su Džajić i Terzić prevarili sistem, ili je sistem nas. Na jasne kao dan stavove Nemanja Vidića, stiglo je "pucanje" u LŠ državnog projekta "ponosa Srbije, najvećeg od svih navijača , voljene  Crvene zvede. 

Najveći u nizu  lažnih i veštačkih projekata Aleskandra Vučića "hleba i igara" za tupavi fudbalski  narod, C. zvezda, je pukao ko zvečka. 

Dok u bolnicama mogu da sanjaju  magnete(MR), skenere, rendgene, mamografe, lienarni akceletaror je tek zabranjena tema, a nedostaju čak i  nove posteljine, dok deca u školi normalnu užinu sanjaju, a robijaši gratis jedu tri puta dnevno, pala je  odluka sa vrha.

Najvažnija je  Zvezda i sve na Marakanu.

I najcrnje od svega zidaj stadione u Loznici, Leskovcu, Zaječaru, sa sve Naciomalnim,  a za kanalizaciju ima vremena.

Poljoporivreda, život Srbije se sistematski satire!

Moć najvećeg navijača je potvrdilo  lično lice sa poternice.

" Ništa od onoga što je bilo dobro za Zvezdu, a tek će biti bolje, ne bi bilo moguće da Vučićev duh nije lebdeo nad Marakanom“.

Letos su stigla milionska pojačanja, za propast u Ligi šampiona!

Slom u Bernu protiv Jang bojsa i gašenje mitskog simbola "ponosa Srbije" je dokaz manjkavosti projekta Aleksandra Vučića, najmoćnijeg čoveka u Srbiji.

Zvezda je u blatu.

"Progutala" je stotine miliona narodnih para.Tako je hteo Vučić.

Od osečaja ogromne pozitivne energije u narodu, podrške, danas  stubu četništva" na stadionu, ostalao je samo jedno  ogromno ništa!

Posle debakla u Berni Vučićev duh i dalje lebdi nad Marakanom“.

Vreme međutim pokazuje da novi u nizu  veštaških projekata za opljakani i poniženi narod Srbije je izgubuo svaki smisao.

Ljuja se na sve strane.

Fudbalski klub Crvena zvezda je, tvrde dnovinari  nezvanično potrošio od dolaska  Vučića na Marakanu više od 200 miliona evra. Novac dobijen os države, donacija, nagrada za UEFA takmičenja, prodaja igrača je najniža stavka, je otišao na vraćanje starih dugova, mada je većina oproštena. Najveći deo "pojeli" su skakavci"

Od kada je Vučić je sa saradnicima preuzeo klub, pre više od jedne decenije, nije on "spavao"u Ljutice Bogdana. "Samo"  je izabrao "izvođače radova". Za početak Slavišu Kokezu, partijskog saborca, a priča se svela na pokušaj uništenja Partizana. Titule su se nizale, a Partizan sistematski rušen, spolja i još više iznutra.

Dok je kroz Zvezdin rolerkester prošlo 100-tinak igrača, Parizan je ostao bez dokazano šačice zlata vrednih fudbalskih majstora. Morali su nestati, jer su smetali, i bili kamensu  oko vrata Zvezdi u nameštenim sezonama osvajanja svega u Srbiji.

Teranjem Sadika, Asana, Sume, Stojkovića,  prodajom ispod cene crno belih bisera Pavlović i Stevanovića, Partizan je umesto da profitira 50 miloina evra, danas, samo nešto manje u buli.

A u Zvezdi od afirmacije mladih  talentovanih igrača iz svoje  škole, se prešlo na kupovinu  "sa Jutjuba"? 

Od dobitne formule Barak Bahar je pronašao samo pločicu vojnika koju na lančiču nosi oko vrata, i poziva na mir. Ostavka i odlazak mu  ne padaju na pamet, jer ima zacementiran ugovor.

Javnost sikće od besa, dnovinari "pljuju"  Bahara, a previđa da je Izraelac samo vrh ledenog brega, projekta, lično  Aleksandra Vučića. Terzić je tamo gde mu je i mesto, u mišjoj rupi.

Oni koji nikada ništa radom i znanjem nisu izborili, vode Zvezdu, u nove lažne trijumfe, samo po Srbiji, jer ima to omogućava kroz neregularno takmičnje, najveći navijač Crvene zvezde.

I samo zato sa  političarima izdajnicima svog naroda, ne sme biti milosti.

Sve najveće pobede može da ostvari samo narodna volja, i borba do slobode i uspeha, a ne milostinje  danas 20.000 za decenijama pljačkanje penzionere i laganje da će sutra biti bolje. Za sve, prisutni na političkoj sceni,  tri decenije i kusur, ne sme biti milosti.

Moraju otići, i jedni i drugi, ili nas biti neće!

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASNIK FABRIKE REZNIH ALATA ČAČAK

FRA BRE

Valjevski King Komerc postaje vlasnik nekada giganta od posebnog značaja za odbrambenu industriju države, Fabrike reznog alata FRA iz Čačka.

Mendžment King Komerca je ponudio 531 milion dinara za FRA objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Procenjena vrednost Fabrike reznog alata je sa 2,5 milijarde dinara,  propolovljena na 1,18 milijardi dinara, odnosno 50% niže  od procenjene vrednosti. Stečajni upravnik će se obratiti Odboru poverilaca da se izjasni o ponudi.

Prethodne tri prodaje, održane metodom javnom nadmetanja proglašene su neuspelima, jer je najviša postignuta cena na javnom nadmetanju bila manja od 50% procenjene vrednosti imovine tog preduzeća.

Većinski vlasnik FRA je od osnivanja 1953.gdine, bila država, da bi od  2015. godine  Uredbom Vlade SR Srbije,  FRA proglašena za preduzeće od posebnog značaja za odbrambenu industriju.

FRA kraljevo

U  avgustu 2021. godine prestala je da radi i  preostala 452  radnika su proglašena za tehnološki višak. Dobili su otpremnine u okviru socijalnog programa od sredstava iz državnog budžeta.

Postupak stečaja FRA je Privredni sud u Čačku pokrenuo u januaru 2022. godine, zbog blokade računa od 3,4 milijarde dinara i ogromnih   dugovanja prema poveriocima. Niko u zakonskom roku od 90 dana nije podneo plan reorganizaicje fabrike, i proglašen je bankrot.

Bivši  Industrijski  sindikat  sa oko 170 bivših radnika FRA još potražuje od fabrike zaostale zarade, a još oko 1.600 bivših radnika traži isplatu zaostalih doprinosa i drugih dugovanja.

Fabrika reznog alata (FRA) u Čačku, pre prodaje 22. novembra u Beogradu,  tri puta nuđena na prodaju,  metodom javnog prikupljanja ponuda. Sve tri prodaje su poništene jer Odbor poverilaca nije dao saglasnost na postignutu cenu.

O King Komercu sa sajta King Komerca

"King Komerc d.o.o. je osnovan 2005. godine sa sedištem u Valjevu. Glavna delatnost kompanije je trgovina na veliko kristal šećerom i jestivim rafinisanim suncokretovim uljem. Snabdevamo veleprodaje i maloprodaje širom zemlje i u regionu. King Komerc sarađuje sa vodećim TT lancima hipermarketa u Srbiji, za koje uslužno radi njihove robne marke šećera i ulja. Kvalitetni proizvodi po povoljnim uslovima, brzina i pouzdanost isporuke izdvojili su King Komerc  kao poželjnog partnera najvećih kompanija na našem tržištu. King Komerc razvija i sopstvene brendove.

Vizija King Komerca je da postane lider u distribuciji šećera, domaćeg i uvoznog jestivog suncokretovog ulja na teritoriji Srbije i regiona. King Komerc  prati trendove na tržištu, proširuje asortiman i stvara svoje brendove. Angažovanje mladih obrazovanih kadrova obezbeđuje svekoliki razvoj kompanije, sigurnost i budućnost zaposlenih i njihovih porodica.

Osim toga, King Komerc d.o.o. izdaje poslovni prostor na ekskluzivnim lokacijama u Valjevu i Beogradu i nudi usluge skladištenja u 6.000 kvadratnih metara savremenog magacinskog prostora. To je druga poslovna grana po kojoj je King Komerc d.o.o. prepoznatljiv na tržištu u Valjevu. Posvećujući se svakom klijentu pojedinačno, trudimo se da nađemo adekvatno rešenje u odnosu na delatnost kojom se naš zakupac bavi. 

Duboki su koreni poslovnog razvoja i uspeha naše kompanije. King Komerc je nastao iz malog porodičnog biznisa – samostalne trgovinske radnje porodice Omerović osnovane daleke 1982. godine. Ranih devedesetih godina firmu postepeno nastavlja da razvija Goran Omerović, preuzimajući vodeću ulogu od oca. U teškim ekonomskim uslovima firma je rasla laganim, ali sigurnim koracima, da bi u uslovima tržišne ekonomije iskoristila višegodišnje iskustvo i postala lider u trgovini kristal šećerom i jestivim rafinisanim suncokretovim uljem.

Partnerski odnosi

Karakteristika naše firme je individualni pristup svakom poslovnom partneru, uz prilagođavanje njegovim potrebama i maksimalnu fleksibilnost. Dugoročni razvoj naše kompanije zasnivamo na partnerskim odnosima i međusobnom poverenju. Zato King Komerc svoj poslovni uspeh i razvoj gradi na partnerskim odnosima sa dobavljačima i kupcima. Odatle proizlazi pouzdanost i stabilnost našeg poslovanja, zbog čega jesmo „firma izbora“ za naše partnere!, stoji na sajtu King Komerca 

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: KAZNE KLUBOVIMA, SUSPENZIJA TRENERIMA I J.I.

Kss logo cyr full color Komesar košarkaške Međuregionalne lige Srbije kaznio je valjevske klubove, KK Metalac sa 273.600 dinara, i KK Radnički Valjevski sa 25.000 dinara. Treneri Vladimir Panić i Aleksandar Icić su suspendovani, kao i J.I. igrač KK Radnički Valjevski. U najkraćem to je epilog tuče na utakmici kadeta 19.novembra u hali sportova 15.septembar, prekinute pred kraj prve četvrtine. Očekivano, posle svega viđenog što nema dodirnih tačaka sa košarkom.

Metalac će igrati bez publike kao domaćin  u narednih pet utakmica.

Po komandnoj odgovornosti isključeni  treneri Panić i Icić, biće sankcionisani.

Do  odluke Disciplinskog suda KSS, neće voditi ekipe, a na teren neće moći ni igrač KK Valjevski  J.I.

Metalac je kažnjen i zbog loše organizacije utakmice. Odluka duscilinskog sudije da prekinuta utakmica bude nastavljena neće biti ispoštovana.

KK Radnički Valjevo je prekimuo saradnju sa KK Valjevski, pa  sam tim angažman trenera seniorske ekipe Aleksandra Icića kao trenera KK Radnički prestaje. Kadeti KK Radnički  više  neće igrati  pod zajedničkim imenom KK Radnički- Valjevski.  

Slede odluke o kaznama trenerima i J.I. Disciplinskog suda KSS i reakcija Tužilaštva.

“GAGARIN” TERI ARMSTRONG “UGASIO” SVETLO U AKADEMIJI  DOGUŠ

teri armstrongfoto Aba liga Pritajena nada da Metalac može konačno do brejka i bez silom prilika odsutnih, razog su povrede, Kuka i Grubora se pokazala opravdanom. Metalac je pobedio Pazarce 85:84 (25:23, 20:19, 22:21, 18:21), u derbiju"donjeg doma" obeleženog turbulentnim preokretima. Oba tima su imala, u par navrata po  10-ak  poena prednosti, da bi na kraju ceo meč stao u poslednjih 60 sekundi.

U završnici meča Armstrong i Lešić dominaciju krunišu sa dve trojke, Metalac preuzima vođstvoa  83:82. Pazarci promašaju, ali Keni Dej gubi loptu i faulira Karapandžića, smirenog da vrati prednost domaćinu  84:83. Dvorana Sportske akademije "Doguš", pre dve godine, renovirana i kada je promenjeno i ime, umesto "Izudin Šušević" zove se "Doguš Novi Pazar Sports ACADEMY" je "ključa” .

Metalac beleži novu izgubljenu  loptu, ali Bojd gazi liniju, i poslednji posed je za Metalac. Srđan Flajs u tajm autu traži akciju za pobedu.  Đuran sa zvukom sirene šutita za tri  i pogađa obruč. Promašaj je na "radaru"  Teri Armstronga. Momak iz Flinta u Mičigenu odbitak šalje u koš i donosi  prvi brejk Metalcu u sezoni.

Tražili su Pazarci proveru, ubeđeni da  je Đuran kasnio sa šutem. Uzalud. Iz Beograda “var soba” potvrdila da je sve čisto,  i da bodovi idu u Valjevo.

Metalac se po običaju nudio i Pazarcima, ali je za KLS, očigledno košarakaši vanzemaljac, Teri Armstrong,  "odbio" poslednju ponudu, i doneo zlata vredne bodove.

Oba tima odigrala su meč u talasima, od sjaja do očaja, i obratno.

Pazarci su se raspucali na startu za  20:11. Metalac uzvratio  serijom 14:0. Lešić, Daj, Armstrong i večeras “otrov”  Nemanja  Janković sa dve trojke,   Filip Đuran jednom  donose  38:29 u 15 minutu Metalcu. Pazarci pokazuju karakter  i preuzimaju vođstvo 39:38. Lešić  i Armstrong "podižu lestvicu" na +9( 60:51) u  26. minutu. Ipak domaćin je  11 minuta kasnije   nadomak trijumfa 82:77.

Usledio je  već opisani rasplet  i konačano radost svih aktera, posle slatke pobede u gostima i  naravno "Upravnog odbora", spremnog da časti pobednike posle ručka i večerom.

Teri Armstrong je “leteo” do 37 indeksnih poena(29 koševa,  7 skokova, 5 ukradenih lopti i 2 asistencije). Sava  Lešić je upisao novi  dab-dabl 19 poena i 11 skokova, Savin i indeks Teria je bio 60, a ostalog dela 31.

teri i nemanja

Daj je ubacio  10,  Sinovec 7, Janković   6, Bajić I  Popović po 5,  a Đuran 4/11-1za tri) koša. Kod Novog Pazara Karapandžić je postigao 18 poena, uz 5 asistencija, Gutalj 17 , Bojd  16, a  Harvi  10 poena i 12 skokova.

 Metalac od 20 promašio 8 slobodnih bacanja, ubacio  samo 5 trojki (34:5) ali je naterao domaćina  na čak 23 izgubljene lopte,  u odnosu na svojih 11. Valja istaći i  16  asistencija.

Ipak sve se vrtelo oko "Gagarina". Momak poput cunamija ruši sve pred sobom. I Zato valja u subotu videte poslednje pojačanje Teri Armtronga,  u punom  sjaju. Očigledno je sledi juriš na "gornji dom" u KLS .

Saznajemo, na  vidiku"Upravnog odbora" je  još jedan mlađani visokoletač.

Pridruži li se jatu sokolova,  sa Lešičem  i   Armstrongom  biće muka za sve, od   “Upravnog odbora” pa redom,  jer opet se sve se menja iz temelja.

Metalac preko noći, a tako je od juna, od “davljenika” postaje “noćna mora”  i  “davitelj” svega što dotakne u KLS, za poruku, kads e hoće sve se može!

Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas