Logo
Print this page

MUNDIJAL POČEO "PETARDOM" RUSIJE Featured

rusija 2018 logo

Petardom Rusije obeležen je početak SP u fudbalu. Do 15.jula gledaćemo smotru najboljih slekcija na planeti  mesec dana. Tamo su u naši ispraćeni bez euforije i suludih obećanja i bombastičnih najava uspeha. Realno svaki bod osvojen u Rusiji biće zlata vredan, a da ćemo u drugi krug, znbače se već posle meča sa Kostarikom.

Za fudbalske zaljubljenike najvažnije je da Srbija igra na Mundijalu u Rusiji. Rivali su  Kostarika(u Samari 17.juna u 14,00), Švajcarska(u Kaljingradu 22.juna u 20 sati i Brazil u Moskvi u  Otkritje Areni 27. jun u 20.00 sati.

Bez pompe i bombastačnih najava, bez  dokazanih velemajstora fudbalske igre u timu moci su otišli u Rusiju. Vodi ih pomoćnik promovisan u selektora, bez dana samostalnog trenerskog iskustva. Valjevski kraj imaće svog predstavnika u Nemanji Matiću,momčiniiz Vrela.  Povreda i da li još nešto eliminisali su Valjevca Matiju Nastasića sa spiska od 23 igrača. Bane Ivanović nije kapiteni i brani se ćutanjem.

Po direktivi najmoćnijeg u Srbiji  upali su "indijanci" da im skoči cena posle SP. Apsurda je previše, ali i oni sve govore. Kandidat za zvezdu Srbije na Mundijhalu Andrija Živković, pošto je naterao matični Partizan da ga pusti u Portugaliju, i pri tom plati penale menadžeru danas ima cenu od 60 miliona evra, što je polovina iznosa tržišne vrednosti  Blekija Milenkovića prodatog prošlog leta Fiorentini za 5.100-000 evra. Toliko o politici štetočinsko kriminalne grupe građana zaduženih da ugase FK i  JSD Partizan. Na  "visini zadatka" su i drugi,  poput aktuelnog  predsednika Vaterpolo saveza Srbije. NIje oprostio novu  titulu Partizanu. Izbac izbacio je najtrofejniji klub na svetu sa Banjice i jasno poručio  da ima nameru da ga ugasi. Jasno je proćiće kao i Nebojša Čović.

Srpska politikantsko sportska priča traje,a zna se i dokle će.

Rusija je uložila 13 miliaradi evra za organizaciju SP.

Rusi su počeli da naplaćaju uloženo. Pun najveći ruski stadion, veličanstven trijumf u Moskvi protiv Saudisje Arabije od 5:0 je izbirisao je skor od predhodnih 8 mečeva bez pobede. Osmeh je bljenso i na licu predsednika Vladmira Vladimiroviča Putina.

Danas gledamo iz Jekaterinburg od 14.00 sati drugi meč u grupi A : Egipat - Urugvaj, a zatim još dva,  iz Sankt Peterburga Maroko - Iran (17.00) i iz Sočija 20.00): Portugal - Španija.

 

 

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.