Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

I BI U VALJEVU POLUMARATON, SPEKTAKL KRALJICE SPORTOVA! Featured

 PVP00

Manifestacija u slavu kraljice sportova atletike održana 10.juna, prvi Valjevski polumaraton je zasenila sve bezupešne pokušaje “nezamenljjive” grupe građana tokom protekle dve decenije  da naprave nešto slično.

 

Trčalo je kako je i najavljeno svih 400 “momaka i devojaka” od 7 do 77 godina iz Srbije, BiH Slovenije, Crne Gore, Kube… za medalju, po Suncu i kiši, taman kako im i odgovara.

 

PVP8

 

PVP5

 

PVP4

 

Staza solidno osmišljena vodila je reku ljudi do Gradca, Tešnjara, do centra grada. Mogla je i do parka Pećina, korita Kolubare, ali da ne treba cepidlačiti,  jer za kritike ni povoda ni razloga nema.

 

Sve je nestvarno besprekorno organizovano, a građani su se sjajno uklopili u dva sata čarolije kraljice sportova.

 

 Bubnjari su kod muzeja davali ton, a malograđane sklone glupostima da krenu pod noge trkačima, posebno na delu ulice Vuka Karadžića, redari i policija su znalački “neutralisali”.

 

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjeva pozdravilii su učesnike. Dr Boba ma koliko nas ljutio zbog bezrezerevne  podrške parazitima, i čemu li još, u valjevskom  fudbalu i košarci, za nesebičnu podršku manifestaciji  godine zaslužuje sve pohvale.

 

Ovoga puta je potpuno bio  u pravu kada je konstatovao da se u Valjevu održava najveći atletski događaj u Srbiji.

 

“Ssrećan samo što je „Varatonac“ organizator ovakvog događaja, a grad Valjevo pokrovitelj. Atletika je kraljica sportova. „U zdravom telu zdrav duh“ pa stoga sve ovo radimo u korist našeg zdravlja” poručio je dr Gvozdenović i poželeo uspeh takmičarima,a pridružila mu se i  direktorka Turističke organizacije grada Ana Marković.

 

Organizotori iz SU „Varatonac“ su imali podoršku grada dosanjali su svoj san i mapravili   ogroman posao na promociji trčanja i grada Valjeva. Gosti i učesnici su oduševljeni perijemom i događajem i već najvluju novi dolazak u grad na Kolubari.

 

Grupa mladih je inicirala manifeacaju trčanja, druženja, osmeha i zdravlja.

 

Polumaraton su podržđali mnogi sportisti poput odbojkašica Ljiljana Ranković, Tanje Grbić, olimpijka Tamare Salaški, fudbalskog asa Iirepezetbatvca člana “Šalkea” Matije Nastasića, glumca Zorana Ćosića i mnogi drugi.
Organizatori polumaratona veliku važnost dali podizanju svesti i podršci obolelima od teških bolesti I priključili su se akciji “Trči, živi zdravo” (www.zivizdravo.rs).  U Valjevu se 10. juna trčalo za Vuka (9 godina) obolelog od celebralne paralize.

 

Na kraju vavlja pomenuti da je na 21 km  pobedio Miloš Milosavljević ispred Aleksandra  Adžića I   Novice Stojanovića, a kod dama prva je Valjevka Katarina Radovanović, druga e Jelena Ivković, a treća Nataša Radulović.
Na 10 km prvi je na cilji stigao Valjevac Saša Antić, drugi je bio Dragan Nikolić i treći Đorđe Ivanović. U ženskoj konkurenciji pobedila je Milica Živanović ispred Jelisavete Jovičić i Aleksandre Radojčić.

 

I još samo jedno Prvi valjevski polumaraton i svi njegovi vidljivi i nevidljivi akteri zaslužuju samo jednu MALU DESETKICU!

 

Kako rade ni velika DESETKA NIJE DALEKO. I ZATO JOŠ JEDNOM BRAVOOOO!

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas