Logo
Print this page

PROŠLOST DUGOVE NE PRAŠTA NOVI PORAZ METALCA Featured

1KKM NP O1Novi Pazar je sinoć u Valjevu u 8-kolu KLS posle ravnopravne igre za nepunih šest minuta u poslednjem kvartalu  rafalnom dalekometnom paljbom razbio Metalac i pobedio 93:78.

Realnost i istina su surovi. U sportu za razliku od  "biznisa" nema uspeha  preko noći.

Tajfun zla i pošasti urnisao je valjevsku košarku i Metalac, klinički mrtav od marta do kraja septembra.

Od oktobra do danas traje svakodnevna bitka  da se okupljeni tim podigne na razinu KLS.

Ma šta ko mislio KLS je najviši rang u Srbiji do starta Superlige.

Borac, Dinamik i Novi Pazar iz nedelje u nedelju svoj kvalitet potvrđuju najpre u  Regionalnoj ABA 2 ligi a zatim i u KLS. Uz rame su im užička Sloboda i Zlatibor iz Čajetine.U silnoj prednosi u odnosu na Metalac je i ostalih 8 klubova. Jer bili su u mogućnosti da urade što žele od marta do oktobra 2019. godine za razliku od Metalca u tom periodu ugašenog kluba.

Dakle samo pola kalendarske godine su bili  u prednosti u odnosu na valjevski klub.

Kako se takvim rivalima suprotstaviti i kojim oružjem ih pobediti.

Može David da  sruši Golijata.

Mirisalo je da će tako biti i sinoć. Posle brojnih obrta i vođstva na kraju 3/4 Metalca od 69:66, valjevski tim se nosio do 71:68 u 4/4 a zatim se ugasio.

1M NP ALEKSA NOVAKOVIC

Pazarci su razbili odbranu Metalca sa serijom trojki, prodora pod koš, ukradenih lopti. Metalac u napadu zvući neverovatno, nije uradio ništa!

Za samo šest minuta Novi Pazar je ostvario plus 20(73:93)!

Greške i šok su stigli kao posledica nedostatka mentalne i fizičke snage da se izdrži pritisak kvaliteta  kakav ima Novi Pazar. Gosti su u proseklu osim što su bili fizički dominantni, bili teži 100-tinak kilograma, odnosno bio je to odnos lake i teške kategorije u boksu.

Nedostatak samopouzdanja odneo je  srčanost i hrabrost za preko potrebnu dozu adrenalina i toliko potrebnu pobedničku energiju.

Obezglavljeno i smušeno srljalo se iz greške u grešku. Pominjati par sudijskih  odluka očigledno na štetu autsajdera koje ne promiču nikome, ipak ne bi bilo fer.

Novi Pazar je odigrao maestralno i dobio  kada je bilo najvažnije ključnu četvrtinu 27:10. i zato naklon do zemlje izabranica Olivera Popovića.  

1M NP KRAJ

Upirati danas prstom u bilo koga od trenera do igrača Metalca takođe ne bi bilo pošteno.

Valja gospodski istrpeti sinoćnu muku i proanalizirati uzroke (ne)shvatljivog pada u igri već viđenog  pre sedam dana protiv OKK Beograda.

Odgovornost, rad i posvećenost su jedini put da se evidentan talenat mladih  nadogradi.

Za starije nema druge, intenzivirati punjenje baterija. Samo tako može se  poslednjeg novembarskog vikenda do cilja u Novom Sadu.

Vojvodina je "pukla" u Pančevu, posle neverovatne pobede u Novom Pazaru.

 Vera u sebe doneće ono što svi u Metalcu žele, pa zato valja iskoristiti narednih pet dana zaboraviti šta je bilo sinoć i pre sedam dana. Valja  pobediti najpre sebe i suočiti se sa svojim slabostima. Jer ako si ono što jesi, i dobro loše,  igraj, bori se i pobedi. Potrebno je samo da veruješ u to što radiš.

A pobeda na terenu "lala" neće izmaći.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.