Logo
Print this page

MIONIČKA, KAZAHTANSKO-SANKOVIĆKA BAJKA TRAJE Featured

monca jankovici mandici

 Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je porodicu Mandić u Sankoviću, a najmlađi član  dvogodišnja Teodoraje na poklon dobila  bicikl, povodom krštenja.

Radoje Mandić i njegova žena Žana Kurgangalijeva, poreklom iz Kazahstana, akteri akcije u organizaciji opštine Mionica, zapičete pre tri godine pod nazivom „Mionička mlada“, dobili su ćerku Teodoru.

„Zahvaljujem se porodici Mandić na pozivu. Srećni osmesi porodice sve govore. Nadam se da će se Teodori svideti poklon. Ovo je zaista prelep povod. Sve što radimo u našoj opštini radimo zbog bolje budućnosti naše dece. Oni zaslužuju najbolje uslove. Organizovali smo da imaju besplatne časove preko Centra za razvoj obrazovanje, besplatne udžbenike, sportske terene, auto-sedišta i kolica za bebe i drugo. Kontinuirano radimo na poboljšanju uslova obrazovanja i odrastanja“, rekao je Janković. monca jankovic i mandici 02

Radoje i Žana su već tri godine u srećnom braku, a Žana se vrlo brzo navikla na život u Srbiji.

„Hvala predsedniku opštine što nas je uvažio i došao da zajedno proslavimo krštenje naše ćerke“, zahvalili su se Mandići.

Opština Mionica sprovodi mere populacione politike, a samo ove godine, od januara do septembra obezbedila je jednokratnu pomoć u iznosu od 40.000 dinara, kolica i auto-sedišta za 101 mioničku bebu, a već šest godina zaredom obezbeđuje besplatne udžbenike za prvake, kao i besplatan prevoz za đake.

Opština Mionica učestvuje i u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština.

.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.