Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

18.8. VALJEVSKA VLAST IMA ŠANSU DA SE OSLOBODI BURAZERA I BAŠIBOZUKA Featured

1VA SO CRVENA

Nova-stara vlast, SNS sa ili bez SNS jedina je (ne)izvesnost biće formiarana u Valjevu 18.avgusta,  za pet dana.

Sve je izvesnije da aktuelni, još pet dana gradonačelnik "leti" da li konačno oslobođen obaveze da odgovora na brojna pitanja, da li i promašaje koji podležu odgovornosti, videćemo.

Lokalni front Va-slobodni ljudi zastupljen sa jednim odbornikom  u vlasti što će biti  konstituisana 18,avgusta još čeka odgovor na pitanja postavljeno početkom i sredinom aprila u vreme Vanrednog stanja  Gradskoj upravi Valjeva.

Pitanja su jednostavna:Plan prve medicinske pomoći grada Valjeva, rad Stručno-operativnog tima, i  najškakljivije pitanje kako su potrošene budžetske pare dok je trajao policijski čas u  vreme vanrednog stanja.

 Poverenik za informacije od javnog značaja Republike Srbije je izdao rešenje ali, gradska vlast se ne osvrće i odbija da Lokalnom frontu Va dostavi tražene oogovore i  dokumenta.

Tim povodom  Lokalni  fronta Va se obratio jasvnosti a aktivista Ivan Manić je valjevskim novinarima poručio:
 "Poznajući dobro eksperte kojima su birači neoprezno poverili raspolaganje gradskim budžetom, Lokalni front Va je još 7. aprila, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, tražio podatke o izradi planova i izveštaje Stručno-operativnog tima za epidemije koji je tih dana doživeo promenu svog prvog rukovodioca. Osam dana kasnije, opet kao informaciju od javnog značaja, tražili smo obaveštenja i izvode sa dinarskih i deviznih računa otvorenih radi prikupljanja humanitarne pomoći kroz donacije. Informacije su izostale i  usledila je žalba republičkom Povereniku za infroamcije od javnog značaja".

lf va 11 8 2020

 Odbornik u Skupštini grada Ljubomir Radović je potvrdio  da je 27. jula Poverenik za informacije od javnog značaja Republike Srbije izdao dva rešenja i nalažio Gradskoj upravi grada Valjeva da bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana od dana prijema rešenja, odgovori na dve grupe pitanja Lokalnog fronta, od 7. i od 15. aprila.

 "Mi smo u avgustu. Odgovora nema .Greške u radu Štaba za vanredne situacije postale su očiglednije tokom vanrednog stanja, pre svega zbog upadljivo bahatog tona u hiperprodukciji odluka, naređenja, pretnji, smena i imenovanja, saopštenja i obaveštenja. Do izražaja je došlo neznanje komandanta štaba, njegovo nepoznavanje propisa o vanrednom stanju, neshvatanje stvarne potrebe za postojanjem gradskih planova i akata koji uređuju ponašanje organa grada i zdravstvenih  ustanova. Sve to u trenucima kada je naš grad bio jedno od najvećih žarišta infekcije u Srbiji", kaže Radović.

 Kao ilustraciju navodi informaciju koju je Štab za vanredne situacije saopštio i objavio 16. aprila: "Nakon analize parametara, utvrđeno je da je epidemiološka situacija u Valjevu stabilizovana i da su stroge mere koje su propisale Republika Srbija i grad Valjevo dale rezultate.

"Stvarnost je veoma brzo demantovala ovu neistinu: 17. april, setimo se, bio je datum kada je u Valjevu zabeležen do tog trenutka najveći broj od 12 zaraženih u jednom danu", navodi Radović.

Aktivista Lokalnog fronta Va Ivan Matić ističe da je Skupština grada Valjeva poslednji put zasedala 21. februara,  gradski Štab to pravda vanredno stanjem.

 "Očigledno SU SMATRALI   da se sve MOGLO rešavati naredbama, uredbama, zaključcima, preporukama. I kažnjavanjem, naravno", kaže Manić.

 "Krajem aprila odbornik Ljubomir Radović pismeno je podsetio zamenika predsednika Skupštine na zakonske i tehničke mogućnosti za održavanje redovnih sednica Skupštine grada. Odgovora nije bilo. Kao što znamo, u Valjevu su od aprila pa do danas  održavani izbori, vašari i još poneki skupovi i događanja. Uslova nije bilo jedino za sednicu Skupštine grada. Ko zna zašto, u Gradskoj upravi nisu se stekli uslovi ni da se daju odgovori na aprilska pitanja  Lokalnog fronta Va. Vanredno stanje, šta ćete…, a i prilika da se vanredno potroši još koji milion iz gradske kase", zaključuje Ivan Manić.

Ljubomir Radović nema dilemu da se klika okupljena do narednog utorka na papiru  gradonačelnika, zabavljala zahvaljujući isključivo komotnim tumačenju propisa sada u vanrednoj situaciji, suspendujući  i najviši organ, Skupštinu grada, koju građani biraju, da bi nadgledala i kontrolisala rad izvršnih organa i način na koji se troše sredstva koja su građani uplatili u budžet.

 "Ovo su, glavni razlozi zbog kojih se od građana skrivaju podaci o radu Štaba za vanredne situacije i njegovih pretenciozno nazvanih stručno-operativnih timova. Zato je tajna koliko je ko sredstava uplatio na račune grada. Tajna je i koliko je kome isplaćeno na ime kojekakvih troškova u "borbi" protiv korone, iz prikupljenih sredstava i iz gradskog budžeta. Šta se dešava sa budžetom sedam meseci po isteku 2019. godine nemamo nikakvu informaciju", insistira  Radović i postavlja pitanje:

"Da li će rešenja republičkog Poverenika za informacije od javnog značaja ovo promeniti?  

18.avgust je na pragu, odlazeći se bori da sačuva fotelju, "puca" na mesto predsednika Skupštine, kako bi mogao da "nastavi" da hara još četiri godine i ometa mladog Lazara Gojkovića. Dijamantu bačenom  u svinjac  neće biti lako, a koliko je je kadar da sačuva glavu i dostojanstvo, i ne budu slepo poslušnik videćemo.

Beograd je konrada.19   već izbrisao. "Iseljen" je iz gradske kuće, a gde će završiti  saznaćemo uskoro.

Nikad se ne zna,  jer Beograd u sekundi sve okrene.

"Igre bez granica" traju.

Bude li manje bahatosti, neznanja, primitivizma i naravno naci-faci dijagnistifikovanih likova, te sputaju li se  zaglupljeni,  unazađeni  i unesrećeni poslušnici, i šansu dobiju stručni odgovorni i delima dokazani,  možda se i pojavi zračak nada za spas razvaljenog, unazađenog i devastiranog  grada  Valjeva.    

1VA JUL

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas