Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NOVA-S NAPADA, A KRUŠIK OPET MOĆAN NA TRŽIŠTU I U POTRAZI ZA MLADIM STRUČNJACIMA Featured

1krusik va 08 4 2020

I pored obraćanja  nedobronamernih  medija,  portal Nova.rs u tekstu od 25. februara) napada na Krušik sa namerom da u potpunosti osujete započete aktivnosti na racionalizaciji troškova i maksimalnoj iskorišćenosti sopstvenih tehnoloških potencijala, srpski gigant vojne industrije se vratio na kraju 2020. godine na ranija tržišta, i otvara vrata mladim strunjacima  i inovatorima, stoji u saopštenju mendžmenta  valjevske fabrike.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Iako su baš svojim medijskim delovanjem značajno doprineli da se Krušik nađe u vrlo teškom položaju na međunarodnom tržištu, sada to sa čuđenjem kritikuju na portalu Nova-S.

Krušik se uz ogromne napore vratio na ranija tržišta i na kraju 2020. godine ostvario obim novog ugovoranja koji je 2,6 puta veći u odnosu na 2019. godinu. Ambiciozno postavljeni plan novog ugovaranja za 2021. godinu od 97 miliona dolara i dobro odmerena troškovna politika treba da obezbede stabilnost u ovoj i narednoj godini.

Nažalost, portal Nova.rs sve čini da se postignuti rezultatiti umanje, da se šanse za napredak Krušika svedu na minimum, a da im oslabljena fabrika i beznadežni radnici posluže kao poligon za obračune.

Puni efekat započetih aktivnosti na stabilizaciji fabrike biće vidljiv već u ovoj, a posebno u narednim godinama. O ovome smo u više navrata upoznali naše zaposlene i širu javnost, a poslednje takvo saopštenje objavljeno je 12. februara na zvaničnom sajtu Krušika.

Krušik je u 2020. godini smanjio za trećinu obaveze prema dobavljačima iz ranijeg perioda dok se u ovoj godini planira smanjenje za dodatnih 30% uz uredno servisiranje tekućih obaveza i prema komercijalnim dobavljačima i prema javnim preduzećima.

Razgovori oko usaglašavanja modela za izmirivanje obaveza prema JKP „Vodovod Valjevo” su u završnoj fazi. Očekuje se tokom sledeće sedmice potpisivanje reprograma kojim će se precizirati način i dinamika otplate obaveza.

Uprkos konstantnoj negativnoj kampanji koju pomenuti i još nekolicina medija u kontinuitetu vode više od dve godine, Krušik je potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora napravio još jedan značajan korak na putu ka ostvarenju vizije uspešne i tehnološki napredne fabrike.

Novim kolektivnim ugovorom šalje se jasna poruka da će rad i rezultati rada, odgovornost na ličnom nivou i permanentno usavršavanje zaposlenih imati primat u sistemu vrednovanja Krušika. Usaglašenim stavom sindikalnih predstavnika i menadžmenta ispunjen je jedan od važnih ciljeva u okviru politike racionalizacije troškova koji dugoročno vodi ka stabilizaciji poslovanja, urednom servisiranju tekućih i dugova nastalih u ranijim godinama.

Budućnost i svoje poslovne uspehe Krušik temelji isključivo na profesionalnosti, entuzijazmu i inovativnosti svojih zaposlenih. Započeti proces kojim je unazad godinu dana primljeno blizu 100 lica u stalni radni odnos, nastavlja se prijemom 31-og zaposlenog kroz mehanizam prevođenja iz rada na određeno u rad na neodređeno vreme. Težište je na očuvanju proverenog proizvodnog kadra čija je stručnost više puta potvrđena u prethodnom periodu. Posebno je značajno da je među primljenima i šest diplomiranih inženjera različitih specijalnosti. Dobro izbalansiranom selekcijom u naredna tri meseca realizovaće se prijem na neodređeno vreme još jedne grupe od oko 30 specijalizovanih i pre svega lojalnih radnika, spremnih da se suoče sa budućim tehnološkim izazovima i aktuelnim problemima fabrike.

Tokom ove godine očekuje se uspešna verifikacija najmanje pet razvojnih proizvoda najnovije generacije (artiljerijske rakete dometa 40km, savremene vazduhoplovne rakete, modernizovane vođene rakete visokog nivoa probojnosti i efekata na cilju) za kojima postoji tražnja i u Vojsci Srbije i na svetskom tržištu čime će se značajno popraviti finansijska stabilnost Krušika. U nameri da Krušik zauzme lidersku poziciju u regionu u proizvodnji pametne minobacačke municije i savremenih raketnih sredstava, menadžment kompanije poziva mlade visokoobrazovane, ambiciozne i inventivne pojedince sa prestižnih tehničkih fakulteta specijalizovane u oblastima: sistemi naoružanja, elektronika, softversko inženjerstvo, mehatronika i automatika, proizvodno mašinstvo i metalurgija da se prijave na konkurs koji će biti otvoren sredinom marta ove godine i postanu deo Krušikovog tima. Konkursom je predviđen prijem 20 lica.

Budite ubeđeni da je Krušik otvoren za sve vaše ideje", stoji  na kraju saopštenja  HK Krušik

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas