Logo
Print this page

VALISOVCI VODILI SRBIJU DO KROVA EVROPE ! Featured

VALIS MUSKETARI 1

FOTO Bauacalo, Gavrilović, Kovalević, Stanić). Vaterpolisti Srbije pobedili su u finalu EP U-19 Španiju 9:8 i posle vicešampionskog planetarnog trona, u godini debakla seniroske selekcije, doneli su šampionsku krunu, najbolji su u  Evropi!

Mađarska je treća a Grčka ćetvrta.

U meču kakav može da bude samo u finalu odlučivale su  nijanse, Srbija je znala da se izbori sa svim teškoćama  i isvoju zlato.

VATEROLO SAMPION EP SRBIJA 22 U 19

Selektor Srbije je "odleteo" u svlačionicu zbog prigovora sudijama, u trenucima kada se meč lomio.

Podsećam, zbog greške srpeke "klupe" Mađari su dobili petarac, letos u finalu SP u Beogradu. Zahvaljujući baš toj nesmtrenosti, i  poklonu srpske, kasnije su stigli do zlata.

Srbija je u Podgororici ponovo potvrdila da ima generaciju mladih igrača za velika dela!

Samo trojica momaka su 2003, a ostali 2004. godište, i najmlađi, nespotrebni, već samo najbolji,  ali...

Zrelost, karakter, sila su osobine šampiona Evrope. NIje izostala podrška srpskih navijača, takođe bitan faktor uspeha.

Finale sa Špancima imalo je junaka na golu Srbije Radosava  Virijevića, sa   11 odbrana!

U kvartalu odluke Srbija je podigla igru na najviši nivo, posebno u odbrani. Španci čak pet puta nisu iskoristili igrača više, a Srbija je iskoristila dve, od od četiri situacije  sa igračem više.

Meč je počeo golom Španije, ali su  Kojić  Kovačević i Gavrilović  uzvratili za 3:1. Španci smanjuju, a  Baucalo nastavlja teror Valisovaca i dijagonalom šalje loptu u rašlje španskog gola.

"Crvena furija" ne staje, i za tili čas stiže do izjednačenja, ali Kojić u poslednjoj sekundi vraća vođstvo Srbiji.

Momče sa Zete Mitar Maraš povećava na 6:4, a Urošević donosi  7:5. Sudije kao da žele  da u bazenu ključa", reaguju, i "čašćavaju" Srbe ličnim greškama, pa se Španija se  ponovo vraća, sada na 7:7.

Haubica iz Petnice je grunula!

Aca Kovačević golom za tv špice donosi  8:7, ali Španci izvraćaju i šest minuta pre kraja je  8:8.

Sledi "crvenilo", najpre sa bazena "leti" selektor Srbije, zbog prigovora a  u finišu i Gavrilović dobija crveni karton.

I naravno toliko puta već viđeno, izvlačenje bombardera i večeras iz igre, pa čak, i kad selektora nema na klupi, što samo sve govori, a zna se o kome!

I u takvoj "instalaciji" igre kapiten Cetinjanin MVP šampionata, Vasilije Martinović dva minuta pre kraja ne greši, i overava  zlato Srbiji!

Srbija do kraja odbija sve napade Španaca, i pobednički pehar je u rukama srpskog tima, momci su na pobedničkom postolju, a  ZASTAVA SRBIJE iznad svih!

I na kraju ponovo valja reći, osvojeno zlato neće "oprati" more  gluposti "klupe" , viđene okom manje stručnog lica.

Drsko šikaniranje najboljih, i forsiranje, momaka koji  bi želeli da budu najbolji, ali to trenutno nisu, videlo se iz aviona što poleće sa aerodroma u Tivtu.

Vođenje dece gde im mesto nije, umesto, na primer Bogdana Gavrilovića, gle čuda igrača Valisa, je bezobrazluk bez presedana! 

Finale je dokazalo da sa Valjevcima nema šale.

Valis će u sezoni što počinje biti "Bauk sa Kolubare"  za sve Superligaše, a kako stvari  stoje i za Evropljane!

Medijski VATERPOLO MRAK u Srbiji  traje!

Tv prenosa FINALA U PODGORICI, KAO NI POLUFINALA, nije bilo, ni na jednoj  od  televizja sa nacionalnom frekfencijom!

Ipak meč se mogao pratiti na kanalu LEN TV!

Slikanje i sok nisu potrebni u VALJEVSKOM "sivonji" za zlatne Valisovce!

Umesto soka i prazne priče  sa zlatnima,  gradanočelnik valjevski Lazar, treba SAMO  lično da pozove svog postavljača, i da mu PORUČI  da ODMAH NAREDI,  da valjevskoj deci i Valisovim vaterpolistima se IZGRADI ZATVORENI BAZEN, naravno narodnim parama!

Stadioni u Loznici, Zaječaru i Leskovcu mogu malo da pričekaju, jer POSTOJI PRIORIETET PRIORIETA!

Srbija – Španija 9:8 (2:1, 3:3, 2:3, 2:1)

Bazen Morača. Sudije: Matijašević (Crna Gora), Kurtidis (Grčka). Igrač više: Srbija 10 (4), Španija 16 (6). Dva igrača više: Srbija 1 (1)

SRBIJA: Pajković, Maraš 1, Dimitrijević, Baucalo 1, Kojić 2, Gavrilović 1, Jauković, Urošević 1, Martinović 1, Brešćanski, Stanić, Kovačević 2, Virijević. Savezni trener: Stevanović.

ŠPANIJA: Lopez, Saez, Kedo 1, Ferer 3, Duart, Sesen 1, Garsia 1, Skot, Rodrigez 1, Figes, Vilar, Fernadez 1, Azuz. Savezni trener Lozano.

Šampioni Evrope U-19  u Podgorici su, golmani: Radoslav Virijević (Radnički, 23.3.2004.) i Petar Pajković (Vojvodina, 30.1.2004.).

Igrači: Aleksandar Kovačević (Valis, 9.9.2004.), Bogdan Gavrilović (Valis - Radnički  6.7.2004), Srđan Baucalo (Valis 19.1.2003), Petar Stanić (Šabac, 2.3.2004.), Veljko Krstić (Partizan, 13.3.2003.), Mitar Maraš (Šabac 5.4.2004.), Marko Dimitrijević (3.4.2004.), Rodoljub Gajić(C. zvezda, 17.4.2005.), Nikola Kojić (Partizan 20.9.2004.), Andrija Jauković (Partizan 1.10.2005.), Viktor Urošević (NBG Vukovi 3.3.2004.), Vasilije Martinović (Novi Beograd 13.1.2003), Boris Brešćanski (Vojvodina, 22.2.2004.)

Uroš Stevanović je savezni trener, a Darko Bilić, Miloš Vasojević, Teodor Bradajić pomoćnici. Lekar  je dr Miodrag Nastić, a Aleksa Nikolić fizioterapeut,  dok je Goran Čanković tim menadžer.

 

 

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.