Logo
Print this page

PARAOLIMPIJAC MARATONAC VASIĆ "UBO"GINISA, ZA 55 DANA Featured

 goranvbudva

Kragujevački paraolimijac Goran Nikolić stigao je danas u Budvu na cilj 55. maratona. Goran je sa 55 maratona za 55 dana postao vlasnik Ginisovog rekorda. Nikolić je istrčao ukupno 2.320 kilometara i 750 metara!

Svoju nestvarnu misiju Kragujevčanin Goran Nikolić je započeo 3. septembra 2016. godine maratonom od Kragujevca do Topole, a danas je poduhvat za pamćenje uspešno okončao u Budvi


Goran je stigao u 38 srpskih gradova, a zatim je nastavio da trči kroz BIH, i Crnu Goru.

Zvanično o vlasnik svetskog rekorda po broju uzastopno istrčanih maratona ima ozbiljan hendikep, 95% oštećenja čula vida. Ovim pduhvatom slabovodi Goran želi da podigne svest o potrebama osoba sa invaliditetom.

Portala "Moj svet sporta" je sa ostalim kolegama i rotarijancima iz Valjeva 15.oktobra na medjunarodni dan slepih “Dan belog štapa” dočekao Gorana Nikolića, promotera i neverovatnog sporstkog fanatika.

Danas mu čestitamo na neverovatnom uspehu.

Goran Nikolić je rođen 01.09.1967. godine u S. Palanci, a zatim živeo u Mladenovcu, Aranđelovcu i Zemunu, da bi se sa porodicom (suprugom i sinom) 1985.preselio u Kragujevac, gde vodi Regionalni centar za sport i rekreaciju OSI “Iskre”..

Osnivač je Paraolimpijskog Kluba i Akademije 'Junior' i generalni sekretar organizacije od osnivanja 1998. godine. Inicijator je osnivanja i jedan od osnivača Sportskog Saveza slepih i slabovidih Srbije i Parabiciklističkog Saveza Srbije, gd eje 5 godina obavljao poslove generalnog sekretara.

Organizator je i učesnik brojnih pohoda i poduhvata i promoter slepih i slabovidih sportista. Pofed 55 maratona za 55 dana već 12 godina vozi tandem biciklistički maraton Kragujevac – Mostar u dužini od 420 km, a do sada je istrčao zaq 10 dana 10 atletskih maratona (42,195). Goran je dobitnik brojnih priznanja za sportska dostignuća i doprinos afirmaciji paraolimpijskog sporta u Srbiji.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.