Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PARAOLIMPIJAC MARATONAC VASIĆ "UBO"GINISA, ZA 55 DANA Featured

 goranvbudva

Kragujevački paraolimijac Goran Nikolić stigao je danas u Budvu na cilj 55. maratona. Goran je sa 55 maratona za 55 dana postao vlasnik Ginisovog rekorda. Nikolić je istrčao ukupno 2.320 kilometara i 750 metara!

Svoju nestvarnu misiju Kragujevčanin Goran Nikolić je započeo 3. septembra 2016. godine maratonom od Kragujevca do Topole, a danas je poduhvat za pamćenje uspešno okončao u Budvi


Goran je stigao u 38 srpskih gradova, a zatim je nastavio da trči kroz BIH, i Crnu Goru.

Zvanično o vlasnik svetskog rekorda po broju uzastopno istrčanih maratona ima ozbiljan hendikep, 95% oštećenja čula vida. Ovim pduhvatom slabovodi Goran želi da podigne svest o potrebama osoba sa invaliditetom.

Portala "Moj svet sporta" je sa ostalim kolegama i rotarijancima iz Valjeva 15.oktobra na medjunarodni dan slepih “Dan belog štapa” dočekao Gorana Nikolića, promotera i neverovatnog sporstkog fanatika.

Danas mu čestitamo na neverovatnom uspehu.

Goran Nikolić je rođen 01.09.1967. godine u S. Palanci, a zatim živeo u Mladenovcu, Aranđelovcu i Zemunu, da bi se sa porodicom (suprugom i sinom) 1985.preselio u Kragujevac, gde vodi Regionalni centar za sport i rekreaciju OSI “Iskre”..

Osnivač je Paraolimpijskog Kluba i Akademije 'Junior' i generalni sekretar organizacije od osnivanja 1998. godine. Inicijator je osnivanja i jedan od osnivača Sportskog Saveza slepih i slabovidih Srbije i Parabiciklističkog Saveza Srbije, gd eje 5 godina obavljao poslove generalnog sekretara.

Organizator je i učesnik brojnih pohoda i poduhvata i promoter slepih i slabovidih sportista. Pofed 55 maratona za 55 dana već 12 godina vozi tandem biciklistički maraton Kragujevac – Mostar u dužini od 420 km, a do sada je istrčao zaq 10 dana 10 atletskih maratona (42,195). Goran je dobitnik brojnih priznanja za sportska dostignuća i doprinos afirmaciji paraolimpijskog sporta u Srbiji.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas