Logo
Print this page

PARTIZAN ZA KRAJ NOVE GROBARSKE SEZONE METALCA Featured

kkm pfc

Na kraju nove grobarske sezone Metalca, dve abaligaške sa Vladmirom Đokićem su izuzetak, Valjevkama i Valjevcima  desio se Partizan. Došli su partizanovci da pozdrave momke i Novicu ubicu spremnog da posle osvojenog Kupa Koraća napadne i titulu šampiona Srbije. Partizan je pobedio  101:78 (28:27, 26:19, 20:13, 27:19) i overio drugu poziciju, a Metalac  je  "samo" podelio 11-u sa Mladošću iz Zemuna.

Partizana čeka plej of, a Metalca, to samo zna šta, preCednik i vlast što mu daje akreditive da vodi košarku i troši uludo narodne pare.

Valjevo ima dve retke zverke, u svom zverinjaku apsurda, košarkašku i fudbalsku. Kao gladni vuci kolju jaganjce po selu, a od toliko lovaca i pušaka, nikom ne pada na pamet da podigne pušku, a kamo li makar pripuca, kaže aman bre dosta više!

Grobari dva sporta  štetočine, paraziti, i krvopije neviđenih razmera ne staju.

Košarkaška štetočina će imati 20 miliona dinara narodnih para na raspolaganju u 2018.godini.

Biće dovoljno za sve, pa i da se vraćaju  dogovi iz  2016. godine,  350.000 evra, i koliko li desetina miliona dinara. Samo je Srbiji  moguće da dužnik dobija i dalje, a vraćaće zaduženo, kad bude mogao. Iako je dužnik "najbolji i nezamenljiv", podoban pre svega izopšten od zakona i svih kriterijuma,i dalje dobija  novac, i to kakav.. Štetočina je čudo.

Ruku na srce plaća na vreme crnce za robovski rad, poštujući  dogovoreno. Plaća naravno  narodnim parama, ali i sina i to kapitenski.

Ali samo Valjevo ima košarkaša sposobnog da izdrži, ne samo 40, nego i 50 minuta na terenu  u toku jedne utakmice. Sve pomislim da je u pitanju savest. Jer baš on, vođa i preCednik, je tom istom Vasiću  uskratio građansko pravo da pokaže i pre ove dve sezone da je najbolji i bez mvp priznanja,  nagrade Valjeva, Sportskog saveza, kapitenske plate ....

U protekle dve sezone apsurda vođe i preCednika, rejting  Metalcu je podigao  Aleksandar Vasić. Hoće li biti i treće, to samo zna preCednik, a pre njega i Aleksandar, momak u svakom pogledu VELIKI.

Sinoć konačno u košarkaškoj atmosferi, dođoše nam partizanovci, Metalac se nosio sa osvajačem Kupa i pretendentom na tutulu dok je bilo snage. Predvođen Novicom-ubicom,  Gosom,  Vonom,  Marinkovićem... Partizan je bio malo i zbunjen igrom "okrnjenog" domaćina. Bez povređenih i bolesnih, čak njih četvorice iz prve postave,  isceđeni se nisu predavali. Činjenica da su četvorica  bila  dvocifrena, za malo i Zekavičić 8 poena je ubacio,   pokazuje da je na terenu vladao duh  kolektiva, a ne kako se naviklo pojedinac.Naravno vođa i preCednik je mirovao na klupi, i olakšao posao momcima na terenu.  Mikulić  je ubacio 18, Pavlović 16, a dabl dabl  su zabeležili Vasić(16 koševa, 12 asistencija) i Kaplanović(15 koševa i 12 skokova). Kod Partizana su igrali više od 25 minuta samo  Marinković ubacio  26 poena i   Gos  19 poena. Dvocifreni su bili momci za "20-ak minuta igre" Von 15 i Veličković 14 koševa.

Plej of počinje, a i raspust za štetočinu i košarkaškog milionera. Od planirane Kine nema ništa, jer kapiten nije spreman. Valja se spremiti za troškarenje miliona. Robovi su tu, samo valja odabrati, najjače, izdržljive, i u glavi i u telu. Osim ako ne bude privatizacije. Da košarka progleda, konačno !

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.