Logo
Print this page

MAMINJO I TERZAN BRAĆA SA POTERNICE Featured

terza-mamic                   Foto Profimedia i Nedeljnik

Za razliku od  još neosuđenog Zvezdana Terzića,a  optuženog a malverzacije u fudbalu, zagrebačko lice sa poternice je osuđeno.

Zdravko Mamić, nekad predsedsnik sada samo savetnik FK Dinamo iz Zagreba je već dva dana lice sa poternice. Odmah po izricanju nepravosnažne presude   u Županijskom sudu u Osijeku na 6,5 godina zatvora  napustio je Hrvatsku, kao i Terzić Srbiju 2008.

Tri godine trajalo je suđenje obeleženo sumnjivim svedočenjima, zamenom advokata, milionima evra kaucije. Mamić je osuđen zbog nezakonitog izvlačenje novca iz tog zagrebačkog fudbalskog kluba, i uskraćivanjem plaćanja poraza državi.

  Dan uoči izricanja presude, Mamić je otišao u susednu BiH, u Međjugorje, gde su mišljenja o čestitosti Maminja podeljena. Za neke je uspešan, čestit čovek, humanitarac,a za one što ga manje vole, lopov i prevarant. Ćito Blažević je šokiran presudom

  Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) tereti Mamića, njegovog brata Zorana, bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara za izvlačenje oko 16 miliona evra iz Dinama i nanošenje štete budžetu od najmanje 1,6 milion evra za neplaćen porez.   USKOK je zahtevao da se optuženi osude na zatvorske kazne, bez mogućnosti uslovnog puštanja na slobodu.   S druge strane, odbrana je tražila da optuženi budu oslobođeni svake odgovornosti i navode da USKOK nije dokazao nepravilnosti prilikom transfera fudbalera.

Mnogo je sličnosti je u postupcima Mamića i Zvetadana Tezića. Razlika je jedino u sumnji koliko su novca uzeli.

Terzić je u januaru 2005. izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, koja je posle odvajanja Crne Gore postala najviše fudbalsko telo u državi. Predstavio se kao reformator fudbala u Srbiji. A za vreme Terzićevog mandata mlada reprezentacija osvojila drugo mesto u Evropi. Ostao je upamćen po tome što je plave dresove sa crvenim.Doveo je za selektora Španca Havijera Klementea i Srbija ostaje bez plasmana na Evropsko Prvenstvo u Austriju 2008. Pomogao Mišelu Platiniju da bude izabran za predsednika UEFA i postao potpredsednik UEFA i FIFA komiteta za razvoj. Zbog navodnih malverzacija u OFK Beogradu, 12. marta 2008. godine, beži iz Srbije i sa nepoznate adrese podnosi neopozivu ostavku na mesto predsednika FSS. Oglašava se da je Americi na stručnom usavršavanju a kasnije na lečenju u Londonu. Objava medija 21 februara 2009. da je uhapšen u Budvi je demantovana. Privođenje Terzića, kome su petorica policajaca u civilu stavila lisice na ruke, videlo je mnogo svedoka, među kojima i oni koji se dugo godina bave sportom. Svi su prepoznali lice sa  kačketom.., - navele e „Vijesti”. Advokat Zvezdana Terzića, Vladan Batić je 5. aprila 2009. godine obavestio javnost da hajku na njegovog klijenta vode političare crnogorskog porekla okupljene oko tadašnjeg premijera Vojislava Koštunice (Dragana Jočića i Aleksandra Nikitovića). U julu 2009. godine pokojni Vladan Batić je podneo zahtev za jemstvo u iznosu od 200.000 evra da se Terzić vrati u Srbiju i brani sa slobode. Terzić je bio u bekstvu i kako bi izbegao saslušanje u beogradskom Okružnom sudu, zbog optužbe da se  sa kolegama iz OFK Beograda Vladimirom Bulatovićem i Draženom Podunavcem kao direktor OFK Beograd, ogrešio o zakon.

Kako stoji u optužnici beogradskog Okružnog sada Višeg suda, zloupotrebom službenog položaja protivpravno je prisvojio gotovo četiri miliona evra pri prodaji fudbalera OFK Beograda: Vanje Grubača u Hamburger, Srđana Stanića u moskovski Spartak i Branislava Ivanovića u Lokomotivu. Suđenje traje.

 Terzić danas ima diplomu DR, vedri i oblači u FK Crvena zvezda, piše saopštenja, više ne šamara decu jer OFK jedva da postoji. Za za počasnog predsednika FSS je dalje je samo ono što stvarno i jeste, lice sa poternice.

Zanimljvo je da je Mamić nedavno izjavio: "Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzićje  "srpska verzija Mamića"....  Maminjo je i na žalost 1.000 posto u pravu !

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.